Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Αφιέρωμα: (Brilliant Green - Tommy February6/Heavenly6)


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 09 February 2007 - 14:35

Το αφιέρωμα αυτο είναι για την Tomoko Kawase που δεν είναι άλλη από την Tommy February6. Και δεν είναι άλλη από την Tommy Heavenly6. Και επίσης, δεν είναι άλλη από την τραγουδίστρια των Brilliant Green. Ναι μπορεί η φίλη μας να πάσχει από σύνδρομο πολλαπλών προσωπικοτήτων, είναι όμως μια από τις μεγαλύτερες ιδιοφυίες της γιαπωνέζικης ποπ και ροκ σκηνής.

Posted Image

Γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1975 στο Κιότο της Ιαπωνίας και το ραντεβού της με την μουσική σκηνή ξεκίνησε το 1995 όταν την εντόπισε σε ερασιτεχνικό διαγωνισμό τραγουδιού ο Shunsaku Okuda μετέπειτα μπασιστας των Brilliant Green και μέλλοντας σύζυγος της Tomoko. Οι δυο τους μαζί με τον Ryo Matsui δημιούργησαν τους Brilliant Green. Είχαν τεράστια επιτυχία από την αρχή και το πρώτο τους άλμπουμ πούλησε σχεδόν ένα εκατομμύριο κόπιες μέσα σε 2 μέρες. Τα εισιτήρια για την πρώτη τους περιοδεία πουλήθηκαν μέσα σε 3 λεπτά. Ο ήχος τους μπορεί να περιγράφει ως alternative rock, και τα τραγούδια τους συνδυάζουν ιαπωνικό με αγγλικό στίχο. Είναι από τα ελάχιστα ιαπωνικά συγκροτήματα που έχουν ένα στοιχειώδες αμερικάνικο κοινό, και μάλιστα το περιοδικό TIME με αφορμή την κυκλοφορία του άλμπουμ τους “Los Angeles” τους κατέταξε μέσα στις 10 καλύτερες ροκ μπαντες εκτός Αμερικής.

Posted Image

Οι Brilliant Green είναι το συγκρότημα που χρησιμοποιώ για να μυήσω τους φίλους μου στην ιαπωνική μουσική. Με τον σχεδόν βρετανικό τους ήχο και την αναμφισβήτητη ποιότητα τους, σχεδόν πάντα έχω καλό feedback. Και αν δεν πιάσει αυτό, τους βαράω στο κεφάλι με ένα βαρύ όργανο, και όσο είναι αναίσθητοι τους βάζω να ακούνε Onmyouza στην διαπασών. It is called sleep therapy…

Posted Image

Ενώ οι Brilliant Green ήταν στο απόγειο τους, η Tomoko ήθελε να ασχοληθεί με την μεγάλη της αγάπη που ήταν η χαρωπή ρυθμική electro-pop μουσική της δεκαετίας του 80. Επειδή δεν γινόταν αυτή η μουσική να βγει από τους Brilliant Green μια αναγνωρισμένη alternative rock μπάντα, η Tomoko έβγαλε ένα σόλο δίσκο με το ψευδώνυμο Tommy February6 ένα μείγμα του χαϊδευτικού της και των γενεθλίων της. Με την Tommy February6 η Tomoko ήθελε να δημιουργήσει ένα χαρακτήρα φαινομενικά αθώο σαν ήχο και εμφάνιση, αλλά και σκοτεινό και ανήθικο εσωτερικά. Ήθελε να φτιάξει ένα χαρακτήρα που παρόλο την αθώα εμφάνιση του, έκανε ότι ήθελε. Αυτό φαίνεται στα video clip των τραγουδιών όπου η Tomoko είναι ντυμένη σε ανοιχτά χρώματα, έχει καστανόξανθα μακριά μαλλιά και μεγάλα γυαλιά, αλλά παράλληλα καταναλώνει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και φέρεται τελείως ανέμελα. Τα τραγούδια τα ιδία είναι ένα μείγμα disco με electro-pop το οποίο δένει σαν αποτέλεσμα τέλεια με την φωνή της Tomoko. Τα τραγούδια είναι ρυθμικά και με πιασάρικα ρεφραίν που μένουν από το πρώτο άκουσμα. Το κερασάκι στην τούρτα είναι η σκηνοθεσία στα video clip τα οποία είναι γεμάτα από περίεργα σκηνικά, περίεργες γωνιές λήψης και τις σήμα κατατεθέν μαζορέτες της Tommy February6.

Posted Image

Η Tommy February6 είχε μεγάλη επιτυχία και ο χαρακτήρας εδραιώθηκε αν και η Tomoko δεν ήταν απόλυτα ευχαριστημένη μαζί του. Πολλοί έχουν χαρακτηρίσει τα τραγούδια της τα καλύτερα ποπ τραγούδια που γράφτηκαν ποτέ. Δεν τους αδικώ! Οι μικρές εμμονές της Tomoko ακολούθησαν και αυτόν το χαρακτήρα, ο οποίος έχει εμμονή με τον Pikachu από τα Pokemon, και ένα τραγούδι το LOVELY ~夢見るLOVELY BOY έχει ειδικά γραφτεί για αυτόν (Στους Brilliant Green είχε εμμονή με τον Elmo από τη Sesame Street, και τον Harry Potter). Μετά την εμφάνιση της Tommy February6 οι Brilliant Green έβγαλαν μόλις ένα δίσκο τον THE WINTER ALBUM το 2002, αλλά το συγκρότημα δεν θεωρείται διαλυμένο, αλλά σε αναμονή. Ούτως η άλλως η Tomoko είναι παντρεμένη με τον Shunsaku Okuda.

Posted ImagePosted Image

Σαν να μην έφταναν 2 χαρακτήρες, επειδή η Tomoko δεν ήταν απόλυτα ευχαριστημένη με την Tommy February6, δημιούργησε την Tommy Heavenly6. Η Tommy Heavenly6 είναι το alter ego της Tommy February6, και είναι η απελευθερωμένη έκδοση της. Μάλιστα η αλλαγή εξηγείται και στο πρώτο single της Tommy Heavenly6 το Wait Till I Can Dream όπου στο video clip η Tommy February6 αποκοιμιέται μετά από ποτό και ξυπνάει μέσα της η Tommy Heavenly6 η οποία ήταν η καταπιεσμένη αληθινή προσωπικότητα της. Το μουσικό στυλ είναι πιο ροκ αλλά ποπ-ροκ στο στυλ της Avril Lavigne. Εμφανισιακά δεν φοράει τα κλασσικά γυαλιά και τα ρούχα είναι πιο γκοθικ και σκοτεινά. Πάλι, η Tommy February6 δεν έχει εγκαταλειφθεί τελείως και η Tomoko έβγαζε τραγούδια η με το ένα η με το άλλο στυλ ανάλογα με το είδος του τραγουδιού. Στην αρχή προτιμούσα τον πρώτο χαρακτήρα της Tomoko, αλλά τα τελευταία 5 singles της Heavenly6 είναι απλά θεϊκά.

Posted Image

Όλα αυτά σε κάνουν να συνειδητοποιείς ότι η Tomoko Kawase εκτός από μουσική ιδιοφυία έχει ένα τέλειο επιχειρηματικό μυαλό αφού κατάφερε να συνδυάσει 3 είδη μουσικής με ένα ιδανικό και εκκεντρικό τρόπο.Το μόνο που μπορώ να της καταλογίσω είναι ότι στις ροκ εκδοχές της δεν έχει τόσο δυναμική παρουσία στα live της. Σαν February6 όμως τα καταφέρνει μια χαρά. Πρέπει να πρόκειται για ένα πολύ cool κοριτσάκι, και θα ήθελα πολύ να την γνωρίσω. Δυστυχώς είναι παντρεμένη… :cry:

Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια της από όλες τις φάσεις της καριέρας της:

The Brilliant Green Years

Forever To Me
YouTube - Buri Guri - Forever To Me

Angel Song
YouTube - the brilliant green / angel song -イヴγ®ι-

As Tommy February6

Bloomin'
YouTube - Tommy February6 - Bloomin' !

Lonely in Gorgeous
YouTube - Tommy February6: ♥Lonely in Gorgeous♥

As Tommy Heavenly6

Pray
YouTube - Tommy heavenly6 - Pray

Heavy Starry Chain
YouTube - Tommy Heavenly6 / Heavy Starry Chain

: :

Τέλος να προσθέσω ότι η Tomoko παρουσίαζε δικιά της εκπομπή στο MTV και υπήρξε και seiyu ως η φωνή της Pikki στο anime Piroppo, ενώ παράλληλα αρκετά τραγούδια της έχουν χρησιμοποιηθεί σαν openings σε διάφορα anime (Paradise Kiss, Gintama)
Posted Image

#2 QueenofHearts

QueenofHearts

    Royalty

  • Members
  • 577 posts

Posted 22 February 2007 - 01:01

Aλλη μια εξαιρετική πρόταση! Lonely in gorgeous yeeeah..
:king:

#3 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 31 January 2008 - 20:11

Λοιπον η αγαπημενη μας Tomoko φιλοτιμηθηκε να ξανα-ενωσει τους Brilliant Green, και ετσι εχουμε το καινουργιο OP του Gundam 00....

The Brilliant Green - Ash Like Snow
Youtube Video


Επισης καινουργιο ειναι και το παρακατω:

The Brilliant Green - Stand by me
Youtube Video


Αναμενουμε και τον καινουργιο δισκο.. :wooi2:
Posted Image

#4 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 12 February 2008 - 17:39

i love her! :wooi2:

Posted Image


#5 Gaijin Bosozoku

Gaijin Bosozoku

    Digitalbrother

  • Members
  • 284 posts

Posted 15 February 2008 - 16:40

Οι Brilliant Green είναι το συγκρότημα που χρησιμοποιώ για να μυήσω τους φίλους μου στην ιαπωνική μουσική. Με τον σχεδόν βρετανικό τους ήχο και την αναμφισβήτητη ποιότητα τους, σχεδόν πάντα έχω καλό feedback. Και αν δεν πιάσει αυτό, τους βαράω στο κεφάλι με ένα βαρύ όργανο, και όσο είναι αναίσθητοι τους βάζω να ακούνε Onmyouza στην διαπασών. It is called sleep therapy…



Αυτο ειναι που αποκαλουν επιστημονικη προσεγγιση!:hahaha:

Anyway, Ο Ayu ανταπεξηλθε για αλλη μια φορα στις προσοδκιες μας χαριζοντας ενα πολυ καλο thread!

As for me, πρωτοσυναντησα τους brilliant green στο op του Gundam 00 και το κατεβασα χωρις δευτερη σκεψη, αλλα φαινεται πως θα πρεπει να κατεβασω το discography ολοκληρο, ne? (ε ρε ζορια που τραβαει το persocon!)

#6 Eze

Eze

    Anime Freak

  • Members
  • 495 posts

Posted 05 May 2008 - 12:40

την λατρευω...Θα θελα να παω Ιαπωνια και να την συναντησω πρωτη απολους,..
Signature Removed

#7 Gaijin Bosozoku

Gaijin Bosozoku

    Digitalbrother

  • Members
  • 284 posts

Posted 19 June 2008 - 23:39

Ακουσα προσφατα το singles collection των brilliant green απο ολη τη δεκαετια.....

Πραγματικα δεν περιμενα να με εντυπωσιασουν καποια τραγουδια τοσο πολυ, ωστε να μου ακουστουν μακραν καλυτερα ακομη και απο το Ash like snow...
Μου φαινεται πως θα πρεπει να συνεχισω να ακουω...:wis:

#8 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 20 June 2008 - 18:01

Θα προτεινα επισης να μην επικεντρωθεις μονο στη περιοδο των Brilliant Green αλλα και στην σολο δουλεια της Tomoko. Ισως η "Tommy February6" φαση να ειναι πολυ candy-pop για τα γουστα σου, αλλα η "Tommy Heavenly6" φαση εχει αρκετα κομματια σε ποπ-ροκ που ειναι πολυ δυνατα και αξιολογα.

Ενα απο τα πιο εκκεντρικα και ξεκαρδιστικα κομματια παντως ηταν το "Lollipop Candy ♥BAD♥ Girl" που βγηκε για τις αποκριες.. watch the whole PV..

Youtube Video

Posted Image

#9 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 22 June 2008 - 14:51

χαχα καλα ηξερα οτι τα βιντεακια της ειναι παρανοϊκα αλλα το συγκεκριμενο...tops the rest!!

μ' αρεσει που ειναι τρελαρα αυτη η κοπελα <3

Posted Image


#10 Eze

Eze

    Anime Freak

  • Members
  • 495 posts

Posted 23 June 2008 - 06:54

Χαλαρα καλυτερο σονγκ στο αλμπουμ Lucky me ,,,
Ξερει τι τραγουδαει οχι αστεια.. το προτελευταιο ρεφραιν ειναι τοσο δυν@Το που δε το χορταινω..
Signature Removed

#11 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 27 November 2008 - 19:40

Για δες, η Tomoko αποφασισε να ξαναφερει την Heavenly6 περσονα στο προσκηνιο...

και το αποτελεσμα ειναι αυτο:

Youtube Video


Ειναι το δευτερο OP του Soul Eater.
Posted Image