Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Kino no tabi


  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#61 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 02 March 2010 - 00:16

Διαφώνησα κι εγώ με το μήνυμα που περνούσε το συγκεκριμένο επεισόδιο.
Spoiler:

Τα OVA δεν τα είδα ούτε κι εγώ καθώς δεν πιστεύω οτι έχουν κάτι παραπάνω να προσφέρουν σε κάποιον που είδε τη σειρά...

#62 denCorg

denCorg

    Anime Fan

  • Members
  • 211 posts

Posted 02 March 2010 - 02:17

Διαφώνησα κι εγώ με το μήνυμα που περνούσε το συγκεκριμένο επεισόδιο.

Spoiler:


Spoiler:

Go figure...
Posted Image

#63 ellesmira

ellesmira

    Anime Fan

  • Members
  • 175 posts

Posted 28 July 2010 - 17:26

Μόλις είδα και το τελευταίο επεισόδιο αυτής της υπέροχης σειράς. Όλα τα επεισόδια ωραία, με κάποιο ξεχωριστό νόημα και παρόλο που είναι αυτοτελή, δένουν μεταξύ τους πολύ καλά.
Spoiler:

Βέβαια πιστεύω ότι αυτή η σειρά είχε περισσότερες προοπτικές (από άποψη animation, μουσικής κτλ) αλλά ok.

#64 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 13 March 2013 - 16:00

*Bump*

Οχι τοσο γιατι εχω να προσθεσω κατι παραπανω στα διθυραμβικά post που εχουν προηγηθει αλλα επειδη το anime αξιζει προσοχη και το thread αγαπη.

Για να μην μακρυγορω η σειρα ειναι ισως από τα καλυτερα πραγματα τα οποία έχω δει στον τομεα των anime. Σε post μου στο Currently watching anime την ειχα παραλληλισει με το Mushishi και ειχα αναφερει οτι ειναι μια πιο ελαφρια εκδοχη του χωρίς τον βαρυ συλλογισμο του. Ο παραλληλισμος παραμενει οφειλω ομως να ομολογησω οτι στο δευτερο μερος της παραπανω προτασης διαψευστηκα πανηγυρικα. Η σειρα ειναι και προσεγμενη και καλοδουλεμενη σε αυτα τα οποια θελει να πει. Εκει ομως που είναι η μοναδικοτητα της είναι οτι αφενως χρησιμοποιει πολυ subtle τροπο για να θεσει τα ερωτηματα της, που μπορει να μην είναι με λογια αλλα μεσα απο καταστασεις και συναισθηματα αφετερου στην πλειοψηφία των περιπτωσεων δεν υπαγορευει το συμπερασμα αλλα αφηνει τον θεατη να οδηγηθει μονος του σε αυτα. In a sense ειναι και η ιδια η σειρα ενα ταξιδι για τον θεατη καθως αντανακλα τον χαρακτηρα του πανω απο ολα και τον φερνει πολλες φορες αντιμετωπο με τον εαυτο του. Το οτι επιλέγεις να ερμηνευσεις ενα αποτελεσμα με συγκεκριμενο τροπο η να παρεις το μέρος καποιου χαρακτηρα ειναι μια αυστηρα προσωπικη υποθεση. Ειμαι σιγουρη οτι αν αρχισουμε να μιλαμε για ενα συγκεκριμενο επεισοδιο ο καθενας θα έχει διαφορετικα πραγματα να πει, πραγμα που παρατηρήθηκε ηδη αναφορικα με το επεισοδιο με τις ψηφοφοριες.

Μου αρεσε παρα πολυ το πως μαθαιναμε λιγο περισσοτερα για τον χαρακτηρα της Kino μεσα απο καθε επεισοδιο. Χωρις λεξεις, χωρις υπερβολικες διακυρηξεις και βαρυγδουπους μονολογους, απλά μεσα απο καταστασεις και παρατηρώντας τις αντιδρασεις της μπορουσες να σχηματίσεις μια πολυ καθαρη εικονα του ποια είναι και απο που ερχεται. Σε αυτο βοηθουσε πολυ και η παρουσια του Hermes ο οποιος εθετε τις ερωτησεις του οταν επρεπε και ας μην έπαιρνε απαντηση. Αρκει που σκεφτοταν ο θεατης σε εκεινο το σημειο. Για μεγαλο διαστημα ημουν πεπεισμενη οτι ο Hermes ηταν παραισθηση της Kino και manifestation της αναγκης της να μιλαει σε καποιον και οτι οι υπολοιποι του μιλανε για να κανουν το χατηρι της και απο ευγένεια. In fact μέρος μου ακομη το πιστευει.

Ο τομεας του ηχου ήταν επισης λιτος αλλα προσεγμένος και απόλυτα ταιριαστος με το κλιμα της σειρας. Πολυ ωραια intro και outro και ειδικα το ending μου εχει μεινει. Αν και δεν εχει το Super shiny animation των πιο προσφατων παραγωγων εν ολιγοις ειναι απολυτα ταιριαστο. Ειχα φτασει τόσο σε σημειο να αγαπησω την χαρτινη αισθηση που σου αφηνε και τις οριζοντιες γραμμουλες που στην τελευταια ταινία με ξενισε ελαφρως η τεχνολογικη πρόοδος και η glossy αίσθηση. Δεν ηταν θεμα συνηθειας, πραγματικά ηταν τέλειο οπως ακριβως ηταν.

#65 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 16 August 2017 - 14:47

~Necrobump

 

Νέα σειρά μετά από, dunno, δέκα χρόνια και βάλε

 

Youtube Video


rsrGbGx.gif

#66 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 27 November 2017 - 20:58

Μέχρι τώρα η μεγαλύτερη διαφορά του reboot από το αρχικό είναι ότι σε αρκετά επεισόδια δεν βλέπουμε καθόλου ή σχεδόν καθόλου τη Κινο και αντί για αυτήν παίζουν άλλοι χαρακτήρες, recurring ή μη. Η όλη φάση με τις περίεργες πόλεις κράτη είναι σαν μεταφορά των Αόρατων Πόλεων αλλά με περισσότερη δράση.

Spoiler: έως το όγδοο

 

Το αβαταρ του op είναι ακριβώς ίδιο με τον Riku! Σύμπτωση ή κάτι παραπάνω;


Edited by 1451, 27 November 2017 - 21:02.


#67 denvertz007

denvertz007

    Anime Newbie

  • Members
  • 75 posts

Posted 15 January 2018 - 11:56

Και αυτη την σειρα την θυμαμαι.Την παρακολουθησα στα Ιαπωνικα με Αγγλικους υποτιτλους. Aρχισε να προβαλεται στην Ιαπωνικη Τηλεοραση απο τις 8 Απριλιου 2003 εως τις 8 Ιουλιου,ο 1ος κυκλος και ειναι 13 επεισοδια.Ακολουθησαν και 2 ταινιες.Η 1η εχει τιτλο:"Κινο,ενας ομορφος κοσμος:Η ζωη συνεχιζεται",και προβληθηκε στην Ιαπωνικη Τηλεοραση,στις 19 Φεβρουαριου 2005,και εχει διαρκεια 30 λεπτα.Σε αυτη την ταινια,η Κινο,μαθαινει απο την κυρια που την φροντιζει,την Σινσου,πως να οδηγει την μοτοσυκλετα"Ερμης",και πως να σκοπευει σωστα με το οπλο.Η 2η ταινια,προβληθηκε στην Ιαπωνικη Τηλεοραση,στις 21 Απριλιου 2007,και εχει διαρκεια 28 λεπτα.Σε αυτη την ταινια,η Κινο βρισκει μετα απο περιπλανηση πολλων ημερων,μια πραγματικα ειρηνικη πολη,καθως επεισης γνωριζει και ενα αρρωστο κοριτσι.Παντως εχει μεγαλο ενδιαφερον αυτη η σειρα.Ενα κοριτσι που μεταμφιεζεται σε αγορι,εχει για συντροφο του,μια..."σκεπτομενη"...μοτοσυκλετα,και ξερει σκοποβολη με πιστολι.Και οπου πηγαινει,σε οποιον τοπο μενει,μενει αποκλειστικα και μονο για 3 ημερες.Αυτο το κανει,για λογους εμπειριας.Περισυ γυριστηκε και 2ος κυκλος,που αρχισε να προβαλεται στην Ιαπωνικη Τηλεοραση,απο τις 6 Οκτωβριου 2017,εως 22 Δεκεμβριου,και ειναι 12 επεισοδια.Απο οτι εμαθα.αυτη η σειρα εχει το στοιχειο της παραβολης για τον συγχρονο κοσμο.Περνουν οι παραβολες,στα"ανιμ"τελικα.Ολα τα σκεφτονται οι Ιαπωνες δημιουργοι κινουμενων σχεδιων...


Edited by Hazuki, 15 January 2018 - 17:47.
Αφαιρέθηκε url για stream site!