Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Kino no tabi


  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#1 odin

odin

    Lord of valhalla

  • Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 26 January 2007 - 20:23

Κοιταγα το forum μας,και ελεγε,τι ελειπε,τι ελειπε....
Μα ενα thread για το kino no tabi φυσικα!:)

Kατα τη γνωμη μου ενα εκπληκτικο anime,διαφορετικο απο τα αλλα.
Πραγματευεται τα ταξιδια του Kino με τον Hermes,την ομιλουσα μηχανη του.Ολα σχεδον τα επισοδια ειναι αυτοτελεις ιστοριες,μια απο καθε χωρα που επισκεπτεται ο Kino.Σε καθε χωρα παραμενει για 3 μερες και η σειρα αφηγειται τα οσα ζει ο Kino,αλληλεπιδρωντας με την κουλτουρα και τους κατοικους της εκαστοτε χωρας.
Το σεναριο ειναι σχετικα χαλαρο,καθως μιλαμε για σειρα αποτελουμενη απο αυτοτελη επισοδια,αλλα αυτο καθε αλλο παρα αρνητικο ειναι.
Τα επισοδια ειναι πραγματικα,ενα και ενα καθως καθε ενα δινει τροφη για σκεψη και προκαλει εντονα συναισθηματα,πραγμα που κανει αυτη τη σειρα μοναδικη.
ΕΙδικα τα επισοδια τα οποια τονιζουν τις αδυναμιες και τα ελλατωματα της ανθρωπινης φυσης,ειναι κορυφαια,και δυσκολα μπορουν να βρεθουν σε καποιο αλλο anime.

Η δικη σας γνωμη?

Επισης να αναφερω,οτι ειναι σειρα του 2003,αλλα ο Θεος μας λυπηθηκε καθως εκτος απο την ταινεια του 2005 ,θα κυκλοφορησει αλλη μια ,τον Απριλη του 2007 με τον τιτλο Kino no Tabi - the Beautiful World: Byouki no Kuni -For You-.

ΥΓ.Αγαπημενα eps,τα 2 κ 5 (Country of Prophecies κ Three men on the Rails αντιστοιχα).

ΥΓ2.Ενα πολυ καλο fansite αφιερωμενο στο εν λογω anime ειναι το εξης:

http://kino.ming-ling.net/main.html


ΥΓ3.View at your own risk~Major Spoiler:
Spoiler:


#2 yami

yami

    神速

  • Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 26 January 2007 - 21:21

Kino no Tabi ftw~! απλα...
ηταν ενα απο το λιγα ανιμε που με εντυπωσιασαν με τη θεματολογια τους...
και το πρωτο slow-paced ανιμε που με καθηλωσε(και με εκανε να μου αρεσει το ''genre'' :bleh:)..
my fav eps Three Men on Rails,Coliseum pt 1&2,The Land of Peace,The Grown up Country..
προσφατα απεκτησα και το πρωτο volume των novels(thnx Tokyopop ^^),και σκοπευω να τα μαζεψω ολα ^^
check 'em out,εχουν και πολλες αλλες ιστοριες που δεν εμφανιστηκαν στο ανιμε(απο το 2ο vol και μετα at least)..
can't wait for the new movie ^^ φαινεται να εχει και καινουργιο animation :P

..."The World is not Beautiful,therefore it is"...

#3 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 27 January 2007 - 05:57

Δηλωμένος kinotabiστής, δεν μπορώ παρά να πω τα καλύτερα.:drinks:

Ίσως το καλύτερο anime που έχω δει με αυτοτελή επεισόδια (καλύτερο του Mushisi ελαφρώς IMO). Καταπληκτικό artwork, φοβερό casting, ακριβώς ο τέλειος αριθμός επεισοδίων για να αναπτυχθεί η πλοκή χωρίς "κοιλιές", και ένα απερίγραπτο συναίσθημα όταν το τελειώσεις...τι άλλο θέτε σε anime ρε παίδες?....:rofl:

Το στοιχείο όμως που πραγματικά με κατέπληξε είναι το πόσο γλύκα και παραστατικά μπορεί να σου δώσει ερεθίσματα και να θέσει ερωτήματα για μερικά από τα πιο αρχέγονα όσο και σημαντικά ζητήματα για τον άνθρωπο και την κοινωνία μας. Συνιστώ στους φίλους/ες να το δουν και 2η φορά, καθώς μερικές από τις συνδέσεις που κάνει/απαντήσεις που δίνει, απαιτούν συνδυαστική μέθοδο από διαφορετικά επεισόδια. Και η αίσθηση όταν τις βρίσκεις είναι υπέροχη...

Must see for all...(τουλ. για τους μεγαλύτερους)...:)

Ρίξτε μια ματιά στο πολύ καλό και εύστοχο review του συντρόφου quaja για το anime...Επίσης, αγοράστε το, αξίζει κάθε cent απο τα 14 euro που κάνει το thinpak του...

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#4 Quajafrie

Quajafrie

    I dance modestly.

  • Members
  • 523 posts

Posted 27 January 2007 - 09:56

Πραγματικά, το Kino no Tabi είναι μύθος... Μακάρι να διαρκούσε περισσότερο. Κάθε επεισόδιο σου δίνει τροφή σκέψης με τον πιο απλό τρόπο, αντίθετα με όλα τα δήθεν anime με τις άπειρες φιλοσοφίες τους που στο τέλος απλά παρακολουθείς και δε σε κάνουν να σκέφτεσαι στο ελάχιστο. Θεωρώ αυτό το επίτευγμα φοβερό.

Όλα τα επεισόδια μ'άρεσαν υπερβολικά πολύ, αν και μάλλον το αγαπημένο μου ήταν το Country of Wizards (8).

Can't wait for the movie...!

#5 KageHitsu

KageHitsu

    Kage

  • Members
  • 630 posts

Posted 27 January 2007 - 10:10

Καταπληκτικο ανιμε πρεπει να ηταν και το πρωτο ανιμε με αυτοτελη επεισοδια που ειδα.. Ολα τα επεισοδεια perfect Ty Dante ;) btw δεν τραβαει o Kino γρηγορα το οπλο εγω ειμαι πιο γρηγορος :P:P :bleh:
I put up my headphones and listen to the deftones

#6 yami

yami

    神速

  • Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 27 January 2007 - 13:40

Επίσης, αγοράστε το, αξίζει κάθε cent απο τα 14 euro που κάνει το thinpak του...


επειδη το αποφασισα :
μηπως εχουμε τπτ σε R2??(ειδα σε play.com(out of stock),ειδα σε amazon.co.uk(λιγο τσιμπιμενες τιμες..)
give me your lights :bleh:

#7 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 27 January 2007 - 19:57

Σε R2 υπάρχουν μόνο τα 4 DVD ξεχωριστά....θα τα βρείς με περίπου 10 euro το ένα, οπότε δεν συμφέρει σε καμία περίπτωση...

Προσωπικά, αγοράζω R1 και έχω ένα universal region DVD player, (τζάμπα το πήρα) για τηλεόραση...στο PC αν θές, παίζουν έτσι και αλλιώς...
Posted Image

Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#8 TNT

TNT

    Crazy Scientist!

  • Members
  • 735 posts

Posted 27 January 2007 - 21:00

Kino no Tabi ε????
Λοιπόν... αυτό εγώ το ανακάλυψα τυχαία!!
Κατά καιρούς μπάινω στο anidb και ψάχνω γενικότερα για τίτλους. Διαβάζω τη σύνοψη που δίνει και βλέπω το artwork. Ό,τι μου κάνει εντύπωση το κατεβάζω και είτε το βλέπω άμεσα είτε το αφήνω για αργότερα (συνήθως λόγω έλλειψης χρόνου). Έτσι "έπεσα πάνω" και στο Kino no Tabi. Θυμάμαι ότι εκείνη την περίοδο έψαχνα για σχετικά χαλαρά anime χωρίς πολύ δράση και δράμα. Διαβάζοντας την περίληψη που έδιναν, λοιπόν, εκεί, είπα "ok! that's what I am searching for!" κι έτσι το κατέβασα! Η πλάκα είναι ότι το είδα σχεδόν ένα μήνα αργότερα!
Με εντυπωσίασε!
Πιο πολύ μου άρεσε το ότι παρόλο που αποτελείται από μικρές μικρές ιστορίες και παρόλο που το σχέδιο του είναι αρκετά απλοϊκό και μοιάζει με κάπως "παιδικο" (τουλάχιστον έτσι έμοιαξε σ' εμένα.... ) περνάει απίστευτα νοήματα και βασικές αξίες με δέουσα ωμότητα και ρεαλισμό! Είναι από τα πιο ώριμα πράγματα που 'χα τη χαρά να δω και ένα από τα καλύτερα anime ever (κατ' εμέ!)!
Τώρα για fav ep... όλα μου άρεσαν εξ' ίσου αλλά για κάποιο άγνωστο λόγο το δεύτερο επεισόδιο με καθήλωσε στην κυριολεξία!!!

Posted Image



#9 yami

yami

    神速

  • Retired Staff
  • 3,707 posts

Posted 27 January 2007 - 22:00

Προσωπικά, αγοράζω R1 και έχω ένα universal region DVD player, (τζάμπα το πήρα) για τηλεόραση...στο PC αν θές, παίζουν έτσι και αλλιώς...Posted Image


lucky!:o
εγω για το δικο μου ουτε καν hack δεν εχω βρει για να το κανω region free..Τ_Τ
μαλλον θα τα δωσω τα xtra money στο amazon ;_;

btw,ξερει κανεις αν λενε καθολου αυτα τα games?
Posted Image

#10 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 07 February 2007 - 01:07

πάντως τα βιβλία συνεχίζονται και έχουν φτάσει αισίως τα 10. Μου φαίνεται σα το Boogiepop θα γίνει.

Κρίμα που η Tokyopop έβαλε διαφορετικά εξώφυλλα για να προσελκύσει περισσότερο αναγνωστικό κοινό.

Αξιώθηκα και εγώ να αγοράσω το συλλεκτικό DVD και στα Αγγλικά το βρήκα πολύ καλύτερο. Κρίμα που είναι αυτα τα ενοχλητικα scanlines.

Μπα εγώ τα βάζω στο PC που έχει και δυνατοτερο ήχο.


για το παιχνιδι:

Part two of the game series based off the popular Kino no Tabi novel tells the story from the perspective of newcomer Sei. Journeying with his sidekick Jan, Sei hopes to encounter the mysterious mushroom. The game's adventure mode includes animated stills, text and full voice, recreating ten chapters of the novel, complete with branching selection points. Also included are three mini games, which affect the outcome of subsequent story sequences. Purists can select the "novel" mode, which gets rid of path selection but keeps the multimedia presentation.


όπως με το Lain και το Gunslinger Girl, είναι για πορωμένους με τη σειρά και τα βιβλία από ότι κατάλαβα

#11 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

    Anime Professional

  • Members
  • 1,005 posts

Posted 08 May 2007 - 23:33

Ξεκίνησα την Κυριακή το Kino no Tabi. Λόγω περιορισμένου χρόνου, είμαι αυτή τη στιγμή στο επεισόδιο 10, και αύριο, όποτε και δεν έχω σχολείο, σκοπεύω να το τελειώσω... Μόνο με μία λέξη μπορώ να περιγράψω αυτό που έζησα βλέποντας το συγκεκριμένο Anime, μέχρι στιγμής... Όμορφο. Πραγματικά, είναι ίσως το πιο όμορφο Anime, από τα λιγοστά που έχω δει. Από κάθε άποψη... Ψυχολογημένο, βαθύ, διδακτικό... Δεν με κούρασε ούτε για ένα δευτερόλεπτο, και τα επεισόδιά του μου φάνηκαν σαν να πέρασαν γρήγορα. Δεν πίστευα ότι θα μου αρέσει τόσο...

ΥΓ.: Σκέφτομαι να πάρω τα Boxset, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα παίζουν στο DVD μου, αλλά μικρό το κακό, το πολύ πολύ να πάρω από το Macro κανένα Region-Free DVD Player... :P
Νταξ, είναι και υπερβολικά φτηνό, οπότε είναι 100% Buy. Μία ερώτηση. Είδα σε εκείνο το Site ότι δέχεται και Check, αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς... Μπορώ να στείλω επιταγή από το ταχυδρομείο, μιας και δεν έχω κάρτα, ούτε PayPal; Ή τέλος πάντως με κάποιον άλλο εφικτό τρόπο;

oR4yYRl.gif


#12 odin

odin

    Lord of valhalla

  • Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 09 May 2007 - 07:59

ΥΓ.: Σκέφτομαι να πάρω τα Boxset, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα παίζουν στο DVD μου, αλλά μικρό το κακό, το πολύ πολύ να πάρω από το Macro κανένα Region-Free DVD Player... :P
Νταξ, είναι και υπερβολικά φτηνό, οπότε είναι 100% Buy. Μία ερώτηση. Είδα σε εκείνο το Site ότι δέχεται και Check, αλλά δεν κατάλαβα ακριβώς... Μπορώ να στείλω επιταγή από το ταχυδρομείο, μιας και δεν έχω κάρτα, ούτε PayPal; Ή τέλος πάντως με κάποιον άλλο εφικτό τρόπο;

Σχετικα με την αγορα,μπορεις να περιμενεςι μπας και καποιο μελος που ξερει δυο πραγματα παραπανω γραψει καποιον οδηγο:hiding_something:

#13 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 09 May 2007 - 20:55

πάντως το boxset τίποτα extras κλπ δεν έχει, οπότε αν δεν σε ενδιαφέρει να ακούσεις τον τίτλο στα Αγγλικά βολευεσε και με το DVD-rip

με το τσεκ σου στέλνει το site email με οδηγίες με τα στοιχεία που θα στείλεις τα χρήματα και μου φαίνεται τα στέλνει η τράπεζα.

Αλλά μιας και από ότι βλέπω είσαι ανήλικας δεν νομίζω να σου επιτρέψει η τράπεζα να βγαλεις τσεκ. Καλύτερα μίλα με τους γονείς σου ή κανέναν γνωστο σου που έχει λογαριασμό και δεν φοβάται τις online αγορές και δωσε του χρηματα να παραγγείλει από το δικό του.

#14 Ash_Pokemaster

Ash_Pokemaster

    Anime Professional

  • Members
  • 1,005 posts

Posted 09 May 2007 - 21:26

πάντως το boxset τίποτα extras κλπ δεν έχει, οπότε αν δεν σε ενδιαφέρει να ακούσεις τον τίτλο στα Αγγλικά βολευεσε και με το DVD-rip

με το τσεκ σου στέλνει το site email με οδηγίες με τα στοιχεία που θα στείλεις τα χρήματα και μου φαίνεται τα στέλνει η τράπεζα.

Αλλά μιας και από ότι βλέπω είσαι ανήλικας δεν νομίζω να σου επιτρέψει η τράπεζα να βγαλεις τσεκ. Καλύτερα μίλα με τους γονείς σου ή κανέναν γνωστο σου που έχει λογαριασμό και δεν φοβάται τις online αγορές και δωσε του χρηματα να παραγγείλει από το δικό του.


Δεν είναι θέμα extras :P Απλώς πιστεύω ότι αξίζει να το αγοράσω.
Τελικά θα στείλω cash σε φάκελο, όπως είδα γίνεται, αρκεί να έχω δολάρια μέσα.

Anyway, το τελείωσα σήμερα... Δεν έχω τίποτα να πω. Απλώς Art.-

oR4yYRl.gif


#15 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 11 May 2007 - 09:48

δεν θα το συνιστούσα να βαλεις μετρητά σε φάκελο, ιδίως με προορισμό χώρα του εξωτερικού, γιατι δεν υπαρχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες να παει κατι στραβα και κανεις δεν εγγυαται για τιποτα, ακομα και συστημένο να το στείλεις. επειδη εχω δουλεψει σε ταχυδρομείο σα συμβουλή στο λεω.

αλλα αν επιμενεις.

αυτο παντως ειναι το #1 παραδειγμα προς αποφυγην.