Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

ERT3 ~ Cinemania [Αναφορά στα Anime]


  • This topic is locked This topic is locked
74 replies to this topic

#61 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 11 July 2007 - 08:34

Το akira (που καθισα και ειδα δυο φορες) ειναι πραγματικα αισχρο, με μερικα απο τα μεγαλυτερα plot gaps που εχω δει ποτε μου, μια ροη σχεδον ανυπαρκτη και ενα hype ΕΝΤΕΛΩΣ αδικαιολογητο. Οποτε οχι μονο δεν γ***** αλλα προσωπικα το θεωρω χασιμο χρονου.

Τωρα για το Gundam W δεν θα πω πολλα, ελπιζω να κρινεις με βαση της ιαπωνικης εκδοσης η οποια απλα εφερε μια επανασταση στην πολυχρονη αυτη σειρα. Καλυτερες ομως σειρες θεορω το Zeta Gundam που ειναι και η πιο βαρια απο ολες και φυσικα τα SEED-Destiny οπου η πολυπλοκοτητα τους και το βαθος τους (ειδικα το Destiny) ξεπερναει καθε αλλη Gundam σειρα.

Τωρα οσο για το One Piece, μπορω πια να πω με βεβαιοτητα, εχοντας δει πανω απο 300 anime σειρες, οτι την θεωρω τουλαχιστον μια απο τις 5 καλυτερες σειρες EVER (ΙΜΟ παντα) και αυτο ερχεται απο ενα ατομο που δεν βλεπει πολλα Shounen. Η σειρα απλα διδασκει και το κανει χωρις να το καταλαβαινει κανεις με τον Oda να εχει φτιαξει εναν τελειως φανταστικο κοσμο που ολα φαινονται οτι δεν εχουν κανενα νοημα. Αλλα το βαθος της σειρας ειναι τρομακτικο. Απο τα απλα διδαγματα περι θελησης, δυναμης ψυχης, πεινας, την βαρυτητα της λεξης Nakama, που σημαινει συμπολεμιστης αλλα και επιστηθιος φιλος (Arlong Arc - ακομα το θεοωρω ενα απο τα καλυτερα arcs), φτασαμε να μιλαμε για ρατσισμο, για το τι σημαινει να εισαι ενας σωστος βασιλιας (Arabasta ending) για το ποσο ανισχυρη ειναι η γνωση της ιστοριας στην επαναληψη των ιδιων λαθων (Norland's story), ανοιξαμε το μεγαλο θεμα της ηθικης των πραξεων μας (Franky's story) και ειδαμε ποσο μακρυα μπορει να φτασει κανεις για την διαφυλαξη της γνωσης (Niko Robin's story). Η σειρα ειναι στο απογειο της και τιποτα δεν δειχνει να την σταματαει προσφεροντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ εκτος απο romance. Δεν ειναι αλλη μια shounen σειρα, οποτε μην την προσπερνατε επειδη απλα εχει πολλα επισοδεια.

Οπως βλεπετε υπαρχουν τεραστιες διαφορες αποψεων αλλα οτι και να πιστευετε, μην ξετναχε οτι σε αντιθεση με τα αμερικανικα cartoons (ειδικα οι συγχρονες σειρες) η ΜΕΓΑΛΗ πλειοψηφια των anime εχει βαθος, ακομα και εαν δεν ειναι αιστητο απο την αρχη. Γιατι ακομα και το Pokemon εχει βαθος οπου αυτο το rock-paper-scizors συστημα διδασκει στα παιδια στρατηγικη σκεψη, ακομα και τα transformers εχουν καποιο βαθος οπου ο χαρακτηρας του Optimus Prime δινει το παραδειγμα του σωστου αρχηγου, ενος αρχηγου που βαζει παντα την δικη του ζωη μροστα για να προστατεψει καθε μελος της ομαδας του, κατι που ερχεται σε αντιθεση με τον αρχηγο που καθεται στο βαθος και δινει εντολες. Γιατι με αυτο τον τροπο, οσο καλος στρατηγος και να ειναι κανεις, ΔΕΝ κερδιζει το σεβασμο των μελων της ομαδας.


Εν ολιγοις, μην νομιζετε οτι μονο τα anime που δυσκολευεστε να καταλαβετε εχουν βαθος οπως το Eva. Απλα στις αλλες σειρες τα νοηματα ειναι πιο βαθια κρυμμενα.


CommanderSP




Και εγω δεν εχω τιποτα με σειρες τύπου One Piece αλλά αν είναι να ξοδέψω χρόνο να δω 250 επεισόδια, υπάρχουν πολύ καλύτερα πραγματα να κανω και να δω, φτανει να τα ανακαλυψω ;)

Υπαρχουν και καλυτερες σειρες. Πχ θα δω προσεχως τη σειρα Future Boy Conan του H. Miyazaki. Ακουσα καλα σχολια. Ριξε της μια ματια. Ακομα και τωρα στην Αμερική δεν εχουν αγοραστει τα δικαιωματα της. Η' δες και τη σειρα Mysterious Cities of Gold. Ισως μετα το ξανασκεφτεις για το One Piece

Αλλο αν ειναι η σειρα που δεθηκες συναισθηματικά από μικρός. Αλλα αν θες να εισαι αντικειμενικος, πρεπει να κρινεις ακομα και τις αγαπημενες σου σειρες.

anime υπαρχουν για ολα τα γουστα. Από ανεξαρτητες και πειραματικες παραγωγές, μέχρι hentai. Anime=animation μην το ξεχναμε.

Οποτε οσοι τα θεωρουν παιδικα ή το ότι δεν εχουν να προσφερουν τιποτα περαν ελαφρας ψυχαγωγιας, μαλλον ψαχνουν λαθος τιτλους.

#62 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 11 July 2007 - 14:25

Το Akira πράγματι είναι υπερβολικά υπερτιμημένο. Ίσως έχει ένα από τα καλύτερα animation στην ιστορία των anime, αλλά το σενάριο και η πλοκή του ΠΑΣΧΟΥΝ, απλά, σε σημείο που να μη βγάζουν καν νόημα. Το θέμα δεν είναι ότι έχει απαρχαιωθεί, το θέμα είναι ότι σαν σύνολο δεν στέκεται καν στα πόδια του. Ξεκινάει πολύ ωραία, με μια φανταστική εισαγωγή, αλλά από τη μέση της ταινίας και μετά η μπάλα χάνεται και εσύ μένεις ανύμπορος να ακολουθήσεις την ταινία.


περίεργο,εγώ μια χαρά το κατάλαβα το σενάριο κα το γούσταρα πολύ,για την ακρίβεια είναι από τα καλύτερα σενάρια που πρέπει να χω δεί.Αν αρχίσω να σου λέω για ερμηνίες πάνω στο σενάρι,νοήματα και συνδέσεις θα ξυμερώσουμε.Άλλο περίπλοκο σενάριο άλλο κακό σενάριο.Αν ήμουν στη θέση σου θα ξαναέβλεπα τη ταινία.:wooi2:


Το μονο που θελω να προσθεσω ειναι οτι και το Final Fantasy Spirits Within εχει ενα απο τα καλυτερα CGI σχεδια ΑΚΟΜΑ και σημερα (με πολλες ταινιες ακομα και απο μεγαλα ονοματα οπωςη Pixar και η Dreamworks να μην φτανουν ουτε κατα διανοια το επιπεδο της εν λογω ταινιας) αλλα η ταινια ειναι απλα απαραδεκτη με ενα προχειρογραμμενο και τελειως παιδικο σεναριο(το FF7 εχει κλασης ανωτερη ιστορια), αδυνατει να περασει καποιο suspence στον θεατη (οντας ταινια περιπετειας) και ακομα καιη εικονα και η σκηνοθεσια δεν εχουν να προσφερουν κατι ιδιαιτερο.

CommanderSP


Περίεργο,συγκρίνεις 1 παιχνίδι που δειάρκεί 48-60 ώρες με 1 ταινία 2 ωρών,πράγμα άδικο.Αν τώρα ενοείς ότι το Advent children είχετρομερό σενάριο,θα συμφωνίσω αλλά όχι τόοοοσο καλύτερο από του Spirits Within.Άλλωστε που βασίζεσε για να θάψεις το δεύτερο?

Α,και μια άποψη στο θέμα:Μια καλή ταινία δεν είναι μόνο καλό σχέδιο.Είναι όμως ΚΑΙ καλό σχέδιο.
Posted Image

#63 CommanderSP

CommanderSP

    under the members command

  • Retired Staff
  • 151 posts

Posted 11 July 2007 - 16:59

περίεργο,εγώ μια χαρά το κατάλαβα το σενάριο κα το γούσταρα πολύ,για την ακρίβεια είναι από τα καλύτερα σενάρια που πρέπει να χω δεί.Αν αρχίσω να σου λέω για ερμηνίες πάνω στο σενάρι,νοήματα και συνδέσεις θα ξυμερώσουμε.Άλλο περίπλοκο σενάριο άλλο κακό σενάριο.Αν ήμουν στη θέση σου θα ξαναέβλεπα τη ταινία.:wooi2:



Hehe bring it on. Περιπλοκα και δυσνοητα σεναρια που ομως βγαζουν νοημα γιατι ακολουθουν μια λογικη πορεια διαθετουν αλλες ταινιες οπως τα End of Eva και τα GiTS (με το δευτερο να ειναι μια απο τις πιο δυσνοητες ταινιες που εχω δει αλλα για ολους τους σωστους λογους) Το Akira δυστηχως εχει ενα υπερσυμπιεσμενο σεναριο και εαν καθισει να διαβασει κανεις το manga θα καταλαβει πολυ καλα τι εννοω. Μια βολτα να κανει κανεις στα reviews της ταινιας θα δει οτι πολλα απο αυτα δεν αναφερουν κανενα αρνητικο στοιχειο ενω ορισμενα αναφερουν την πλοκη σαν ενα απο τα πιο αδυναμα στοιχεια της ταινιας, ενα στοιχειο τοσο σημαντικο που θα επρεπε να υπαρχει τουλαχιστον σε περισσοτερα reviews. Αυτο δειχνει μια ταινια που ειναι overhyped. Συγκεκριμενα σας παραθετω ενα αποσπασμα απο ενα in depth review της ταινιας:

"On the negative side is simply the fact that the movie is too fast, which the manga certainly wasn't. Katsuhiro Ôtomo's original comic told the story of Neo-Tokyo first, over a group of 8 very thick comic books, with tons of characters created as representatives of the city. Book to movie critique is neither here or there, but AKIRA definitely gets better on second and third viewings simply because character development, motivations, and their relationships are so poorly put together. We are nearly at the end of the movie before it all starts to make sense, and by then we are being carried away by the grand finale."

Αλλα κατι τετοιο θα μπορουσα να συχωρεσω εαν τα μυνηματα που καποιος ανεφερε ειχαν μια βαρυτητα. Εδω βεβαια υπεισερχεται και η προσωπικη μου αντιληψη αλλα ΔΙΑΦΟΝΩ ΚΑΘΕΤΑ με οτι θελει να περασει η ταινια (και για την ακριβεια το manga). Διαβαστε το παρακατω:

"The weakest link of the movie is the idea that a military controlled state is ideal; science is weak and inadequate and must be reigned in, and government elected by the people is worthless. AKIRA stumbles often on its politics and succeeds wonderfully when it stays focused on gang leader Kaneda, the wounded Tetsuo, the withered children, and the underground terrorists - whose bucktoothed leader is named Nezu (Rat)."

Οταν ο Oda μιλαει για βασιλιαδες που υποκλινονται, οριξει ξανα την εννοια ηθηκη, μεχρι που προσωπικα εκανε εμενα να καταλαβω αυτο το περιβοητο "οταν σε χαστουκιζουν, γυριζεις και το αλλο μαγουλο" που κανενας δεν ειχε την δυναμη να μας εξηγησει, τοτε βλεπεις πως ενα "παιδικο" δεν μπορει ουτε καν να συγκριθει με μια ταινια που μιλαει για την κυριαρχια των ολιγων. Μπορει η δημοκρατια να ειναι το οπιο του λαου κατα μερικους αλλα αυτα τα ατομα ξεχνανε οτι οταν κανουν ΑΥΤΟΙ ενα λαθος (γιατι οση σοφια και να εχει κανεις στη φυση ΚΑΝΕΙΣ δεν ειναι τελειος) την πληρωνει ολοκρηρη η ανθρωποτητα. Πολυ καλες λοιπον οι αποψεις του Katsuhiro Ôtomo αλλα δεν με εκφραζουν και δεν θα με εκφραζουν ποτε.


"Περίεργο,συγκρίνεις 1 παιχνίδι που δειάρκεί 48-60 ώρες με 1 ταινία 2 ωρών,πράγμα άδικο.Αν τώρα ενοείς ότι το Advent children είχετρομερό σενάριο,θα συμφωνίσω αλλά όχι τόοοοσο καλύτερο από του Spirits Within.Άλλωστε που βασίζεσε για να θάψεις το δεύτερο?"

Για την ακριβεια μιλουσα για το FFVIIAC που θεορω το σεναριο του απλο αλλα ειναι τουλαχιστον στρωτο χωρις προβληματα στην κατανοηση. Το FFSW "κρυβει" πολλα στοιχεια του σεναριου με αποτελεσμα να χανεται πολλες φορες ο θεατης. Βεβαια ακομα και ενα παιχνιδι 40-60 ορων μπορει να συγκριθει με μια ταινια κοιτωντας μονο και μονο την ποιοτητα του σεναριου. Μονο να αναφερθει κανεις στα γεγονοτα που πηραν μερος στην Midgar οπου οι Shinra ανατιναζουν κομματι της Midgar κατηγορωντας τους "τρομοκρατες" για την κινηση αυτη, το σεναριο του παιχνιδιου δεν ειναι μονο καλογραμμενο, ειναι αθανατο.

PS: Το review που αναφερομαι βρισκεται εδω:

AKIRA movie review


"Και εγω δεν εχω τιποτα με σειρες τύπου One Piece αλλά αν είναι να ξοδέψω χρόνο να δω 250 επεισόδια, υπάρχουν πολύ καλύτερα πραγματα να κανω και να δω, φτανει να τα ανακαλυψω"

I don't want to brag, αλλα οσοι με ακουσανε και καθισανε να το δουν, σημερα ειναι φανατικοι οπαδοι. (και για την ακριβεια ειναι 316+ με το manga να βρισκεται στο 50% της πορειας του)

CommanderSP

#64 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 12 July 2007 - 07:41

"Και εγω δεν εχω τιποτα με σειρες τύπου One Piece αλλά αν είναι να ξοδέψω χρόνο να δω 250 επεισόδια, υπάρχουν πολύ καλύτερα πραγματα να κανω και να δω, φτανει να τα ανακαλυψω"

I don't want to brag, αλλα οσοι με ακουσανε και καθισανε να το δουν, σημερα ειναι φανατικοι οπαδοι. (και για την ακριβεια ειναι 316+ με το manga να βρισκεται στο 50% της πορειας του)

CommanderSP



Ειπαμε τα γουστα διαφερουν.

Αν τους εδειχνες τα ανιμε που μου αρεσουν εμενα, θα σε εδιωχναν με τις κλωτσιες....

#65 red pyramid

red pyramid

    Revolutionary Fanboy

  • Members
  • 1,655 posts
  • LocationThe city upon the hill

Posted 12 July 2007 - 16:34

Hehe bring it on. Περιπλοκα και δυσνοητα σεναρια που ομως βγαζουν νοημα γιατι ακολουθουν μια λογικη πορεια διαθετουν αλλες ταινιες οπως τα End of Eva και τα GiTS (με το δευτερο να ειναι μια απο τις πιο δυσνοητες ταινιες που εχω δει αλλα για ολους τους σωστους λογους) Το Akira δυστηχως εχει ενα υπερσυμπιεσμενο σεναριο και εαν καθισει να διαβασει κανεις το manga θα καταλαβει πολυ καλα τι εννοω. Μια βολτα να κανει κανεις στα reviews της ταινιας θα δει οτι πολλα απο αυτα δεν αναφερουν κανενα αρνητικο στοιχειο ενω ορισμενα αναφερουν την πλοκη σαν ενα απο τα πιο αδυναμα στοιχεια της ταινιας, ενα στοιχειο τοσο σημαντικο που θα επρεπε να υπαρχει τουλαχιστον σε περισσοτερα reviews. Αυτο δειχνει μια ταινια που ειναι overhyped. Συγκεκριμενα σας παραθετω ενα αποσπασμα απο ενα in depth review της ταινιας:

"On the negative side is simply the fact that the movie is too fast, which the manga certainly wasn't. Katsuhiro Ôtomo's original comic told the story of Neo-Tokyo first, over a group of 8 very thick comic books, with tons of characters created as representatives of the city. Book to movie critique is neither here or there, but AKIRA definitely gets better on second and third viewings simply because character development, motivations, and their relationships are so poorly put together. We are nearly at the end of the movie before it all starts to make sense, and by then we are being carried away by the grand finale."

Αλλα κατι τετοιο θα μπορουσα να συχωρεσω εαν τα μυνηματα που καποιος ανεφερε ειχαν μια βαρυτητα. Εδω βεβαια υπεισερχεται και η προσωπικη μου αντιληψη αλλα ΔΙΑΦΟΝΩ ΚΑΘΕΤΑ με οτι θελει να περασει η ταινια (και για την ακριβεια το manga). Διαβαστε το παρακατω:

"The weakest link of the movie is the idea that a military controlled state is ideal; science is weak and inadequate and must be reigned in, and government elected by the people is worthless. AKIRA stumbles often on its politics and succeeds wonderfully when it stays focused on gang leader Kaneda, the wounded Tetsuo, the withered children, and the underground terrorists - whose bucktoothed leader is named Nezu (Rat)."

Οταν ο Oda μιλαει για βασιλιαδες που υποκλινονται, οριξει ξανα την εννοια ηθηκη, μεχρι που προσωπικα εκανε εμενα να καταλαβω αυτο το περιβοητο "οταν σε χαστουκιζουν, γυριζεις και το αλλο μαγουλο" που κανενας δεν ειχε την δυναμη να μας εξηγησει, τοτε βλεπεις πως ενα "παιδικο" δεν μπορει ουτε καν να συγκριθει με μια ταινια που μιλαει για την κυριαρχια των ολιγων. Μπορει η δημοκρατια να ειναι το οπιο του λαου κατα μερικους αλλα αυτα τα ατομα ξεχνανε οτι οταν κανουν ΑΥΤΟΙ ενα λαθος (γιατι οση σοφια και να εχει κανεις στη φυση ΚΑΝΕΙΣ δεν ειναι τελειος) την πληρωνει ολοκρηρη η ανθρωποτητα. Πολυ καλες λοιπον οι αποψεις του Katsuhiro Ôtomo αλλα δεν με εκφραζουν και δεν θα με εκφραζουν ποτε.


"Περίεργο,συγκρίνεις 1 παιχνίδι που δειάρκεί 48-60 ώρες με 1 ταινία 2 ωρών,πράγμα άδικο.Αν τώρα ενοείς ότι το Advent children είχετρομερό σενάριο,θα συμφωνίσω αλλά όχι τόοοοσο καλύτερο από του Spirits Within.Άλλωστε που βασίζεσε για να θάψεις το δεύτερο?"

Για την ακριβεια μιλουσα για το FFVIIAC που θεορω το σεναριο του απλο αλλα ειναι τουλαχιστον στρωτο χωρις προβληματα στην κατανοηση. Το FFSW "κρυβει" πολλα στοιχεια του σεναριου με αποτελεσμα να χανεται πολλες φορες ο θεατης. Βεβαια ακομα και ενα παιχνιδι 40-60 ορων μπορει να συγκριθει με μια ταινια κοιτωντας μονο και μονο την ποιοτητα του σεναριου. Μονο να αναφερθει κανεις στα γεγονοτα που πηραν μερος στην Midgar οπου οι Shinra ανατιναζουν κομματι της Midgar κατηγορωντας τους "τρομοκρατες" για την κινηση αυτη, το σεναριο του παιχνιδιου δεν ειναι μονο καλογραμμενο, ειναι αθανατο.

PS: Το review που αναφερομαι βρισκεται εδω:

AKIRA movie review


"Και εγω δεν εχω τιποτα με σειρες τύπου One Piece αλλά αν είναι να ξοδέψω χρόνο να δω 250 επεισόδια, υπάρχουν πολύ καλύτερα πραγματα να κανω και να δω, φτανει να τα ανακαλυψω"

I don't want to brag, αλλα οσοι με ακουσανε και καθισανε να το δουν, σημερα ειναι φανατικοι οπαδοι. (και για την ακριβεια ειναι 316+ με το manga να βρισκεται στο 50% της πορειας του)

CommanderSP


Well,αυτές δεν είναι οι μοναδικές ιδέες του σεναρίου.Ο Testuo πο στο τέλος γίνετε δημιουργός 1 νέου κόσμου(I am Tesuo,δεν σου θυμίζει I am The Word?)δείχνει τη δυναμη του ανθρώπου σε σχέση με το κόσμο και το τι κρύβει ο καθένας μέσα του.Πολύ ανθρωπιστικό δεν βρίσκεις?Οι λεγόμενοι τρομοκράτες και οι πολιτικοί ελάχιστα διαφέρουν αναμεταξύ τους,και οι ονομασίες απλώς δείχνουν το διαχωρισμό ανάμεσα στα 2 στρατόπεδα.Όταν 1 δημοκρατία φτάσει σε παρακμή φτάνει από τη διαπλοκή και την ασυνενοισία ανάμεσα σοτυς ανθρώπους της και δίνει έτσι δύναμη στους εχθρούς της.Επίσης,μαζί με την μουσική(αν έχεις ακούσει κάποια occult ακούσματα θα καταλάβεις) δίνουν 1 πολύ new age χαρακτήρα.

Είναι και πολλά άλλα αλλά βαριέμε τώρα να τα γράψω,σόρρυ:wooi2:

Πάντως,όσο αναφορά το FFVII,με βρίσκεις σύμφωνο,αλλά το σενάριο του FFSW μου άρεσε πολυ,οπότε δεν μπορώ να συμφωνίσω.:wis:
Posted Image

#66 CommanderSP

CommanderSP

    under the members command

  • Retired Staff
  • 151 posts

Posted 12 July 2007 - 22:43

"δείχνει τη δυναμη του ανθρώπου σε σχέση με το κόσμο και το τι κρύβει ο καθένας μέσα του."

Εhm αυτο το ηθικο διδαγμα υπαρχει σχεδον σε ΟΛΑ τα shounen anime αφου εδω και πολλα χρονια τα παιδια γαλουχουνται με τις αρχες αυτες. Μεχρι και ο πυρηνας του Zelda εχει να κανει με ενα παιδι που με τη δυναμη του θαρους καταφερνει και ξεπερναει την μεγαλυτερη δυναμη στον κοσμο (το προβλημα ειναι οτι την ιδια ιστορια την βλεπουμε ξανα και ξανα και νομιζω οτι εχει πια κουρασει). Δεν ειναι λοιπον τιποτα το βαθυστοχαστο, ειναι η σφραγιδα πολλων ιστοριων manga ακομα και πριν την συγγραφη του Akira manga.

"Οι λεγόμενοι τρομοκράτες και οι πολιτικοί ελάχιστα διαφέρουν αναμεταξύ τους,και οι ονομασίες απλώς δείχνουν το διαχωρισμό ανάμεσα στα 2 στρατόπεδα.Όταν 1 δημοκρατία φτάσει σε παρακμή φτάνει από τη διαπλοκή και την ασυνενοισία ανάμεσα σοτυς ανθρώπους της και δίνει έτσι δύναμη στους εχθρούς της"

To προβλημα ειναι οτι η ταινια συμφωνει με μια μιλιταιριστικη κυριαρχια κατι που ΟΣΟ μεγαλη διαφθρορα και να υπαρχει στην πολιτικη, αυτη ΔΕΝ ειναι λυση. Εαν ο λαος δεν μπορει να ξεφυγει απο μερικους διεφθαρμενους πολιτικους (hey it rings some bells hehe) τοτε ειναι δικο τους το λαθος και καποια μερα θα το καταλαβουν και θα θεσουν τελος στα λαθη αυτα (btw μερα με τη μερα ολο και πιο πολλοι συντηριτικοι πολιτικοι τασονται κατα του Bush administration). Το να βαλουμε τα τανκς να μας κανουν οτι θελουν, ακομα και αν αυτο ΟΝΤΩΣ φερει μια ευημερια (το προβλημα ειναι οτι δεν ξερουμε καλα ολη την ιστορια της δικτατοριας) ειναι ενα συστημα ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ, οπου μολις γινει το πρωτο λαθος και σκασει η πρωτη ναρκη (Ελληνικο Coup d'etat - AKΡΙΤΑΣ - Κυπρος 1974) ο λαος δεν θα καθισει με σταυρωμενα τα χερια. Με λιγα λογια αυτο που ο συγγραφες του Akira αδυνατει να καταλαβει ειναι οτι ειναι ΑΠΑΠΟΦΕΥΚΤΟ να μην κανει λαθη ο λαος, αλλα ειναι πολυ καλυτερο απο το να κανει λαθη ενας μη ελεκτος "αρχοντας".

H ταινια προσεφερε ενα εκπληκτικο animation για την εποχη και μια ατμοσφαιρα που προσωπικα δεν με ελκυει αλλα συγκαταλεγεται και αυτη στα θετικα του σχοιχεια. To σεναριο ομως βρισκεται μαλλον on the wrong side of the fence (τουλαχιστον κατα τη δικη μου γνωμη) και δεν προλαβαινει ουτε καν να δωσει μια αναλυση των ιδεων αυτων, εχοντας εναν εντονο διαλογο κοιτωντας τα υπερ και τα κατα του καθε συστηματος.


CSP

#67 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 23 December 2007 - 01:03

Eεεεεεεε η λεξη anime δεν διαβάζεται άνιμε? :P(ετσι τουλαχιστον λεγεται στα γερμανικα και μεγαλος αριθμος ανθρωπων έτσι τη διαβαζει,βέβαια είδα ότι ορισμένοι την λένε και ανίμε,αλλα κατα την αποψη μου το σωστό είναι άνιμε)

Καλα δεν του ζητησαμε να μαθει και τη λεξη μέκα,είναι νωρίς ακομη :P

Και όχι η Ελλάδα δεν ξερει απο anime,απλα κάποια κανάλια βαζουν κάπου κάπου σειρες anime κατα τύχη επειδή είχαν θεαματικότητα στο εξωτερικο.Μάλιστα αμφιβάλλω αν κανεις σε αυτα τα καναλια ξέρει τη λεξη anime...-_-
Δεν ξέρω για παλιοτερα χρόνια παντως εγώ τα μόνα anime που έμαθα απο την ελληνικη τηλεοραση ήταν το hello kitty,samurai pizza cats,pokemon,digimon,yugioh κλπ
Τα anime τα εμαθα απο το adn και από την κολλητή μου.^^


Από αυτά που ξέρω, η αρχική προφορά ξεκίνησε από το κλασσικό "animation" (ανιμέησιον), κόπηκε από τους Ιάπωνες σε ανιμέ και μετά παραποιήθηκε σε άνιμε, επειδή τους ακουγόταν καλύτερα έτσι. Τρέχα γύρευε! Εδώ στην Ελλάδα έχουμε πολλά τέτοια, όπως το MAME που το προφέρουμε "μάμε" και όχι "μέημ" και το Lineage που το προφέρουμε "λάηνέητζ" αντί για το σωστό "λίνιατζ".

Όσο για το mecha, ξεκίνησε από το Ελληνικό "μηχανισμός", έγινε "mechanism" (μέκχανισμ) στα Αγγλικά, και κόπηκε σε "mecha" (μέκχα, με σχεδόν άηχο το "χ").

#68 roriconfan

roriconfan

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 1,786 posts

Posted 23 December 2007 - 16:08

Το akira (που καθισα και ειδα δυο φορες) ειναι πραγματικα αισχρο, με μερικα απο τα μεγαλυτερα plot gaps που εχω δει ποτε μου, μια ροη σχεδον ανυπαρκτη και ενα hype ΕΝΤΕΛΩΣ αδικαιολογητο. Οποτε οχι μονο δεν γ***** αλλα προσωπικα το θεωρω χασιμο χρονου.

Τωρα για το Gundam W δεν θα πω πολλα, ελπιζω να κρινεις με βαση της ιαπωνικης εκδοσης η οποια απλα εφερε μια επανασταση στην πολυχρονη αυτη σειρα. Καλυτερες ομως σειρες θεορω το Zeta Gundam που ειναι και η πιο βαρια απο ολες και φυσικα τα SEED-Destiny οπου η πολυπλοκοτητα τους και το βαθος τους (ειδικα το Destiny) ξεπερναει καθε αλλη Gundam σειρα.

Τωρα οσο για το One Piece, μπορω πια να πω με βεβαιοτητα, εχοντας δει πανω απο 300 anime σειρες, οτι την θεωρω τουλαχιστον μια απο τις 5 καλυτερες σειρες EVER (ΙΜΟ παντα) και αυτο ερχεται απο ενα ατομο που δεν βλεπει πολλα Shounen. Η σειρα απλα διδασκει και το κανει χωρις να το καταλαβαινει κανεις με τον Oda να εχει φτιαξει εναν τελειως φανταστικο κοσμο που ολα φαινονται οτι δεν εχουν κανενα νοημα. Αλλα το βαθος της σειρας ειναι τρομακτικο. Απο τα απλα διδαγματα περι θελησης, δυναμης ψυχης, πεινας, την βαρυτητα της λεξης Nakama, που σημαινει συμπολεμιστης αλλα και επιστηθιος φιλος (Arlong Arc - ακομα το θεοωρω ενα απο τα καλυτερα arcs), φτασαμε να μιλαμε για ρατσισμο, για το τι σημαινει να εισαι ενας σωστος βασιλιας (Arabasta ending) για το ποσο ανισχυρη ειναι η γνωση της ιστοριας στην επαναληψη των ιδιων λαθων (Norland's story), ανοιξαμε το μεγαλο θεμα της ηθικης των πραξεων μας (Franky's story) και ειδαμε ποσο μακρυα μπορει να φτασει κανεις για την διαφυλαξη της γνωσης (Niko Robin's story). Η σειρα ειναι στο απογειο της και τιποτα δεν δειχνει να την σταματαει προσφεροντας ΤΑ ΠΑΝΤΑ εκτος απο romance. Δεν ειναι αλλη μια shounen σειρα, οποτε μην την προσπερνατε επειδη απλα εχει πολλα επισοδεια.

Οπως βλεπετε υπαρχουν τεραστιες διαφορες αποψεων αλλα οτι και να πιστευετε, μην ξετναχε οτι σε αντιθεση με τα αμερικανικα cartoons (ειδικα οι συγχρονες σειρες) η ΜΕΓΑΛΗ πλειοψηφια των anime εχει βαθος, ακομα και εαν δεν ειναι αιστητο απο την αρχη. Γιατι ακομα και το Pokemon εχει βαθος οπου αυτο το rock-paper-scizors συστημα διδασκει στα παιδια στρατηγικη σκεψη, ακομα και τα transformers εχουν καποιο βαθος οπου ο χαρακτηρας του Optimus Prime δινει το παραδειγμα του σωστου αρχηγου, ενος αρχηγου που βαζει παντα την δικη του ζωη μροστα για να προστατεψει καθε μελος της ομαδας του, κατι που ερχεται σε αντιθεση με τον αρχηγο που καθεται στο βαθος και δινει εντολες. Γιατι με αυτο τον τροπο, οσο καλος στρατηγος και να ειναι κανεις, ΔΕΝ κερδιζει το σεβασμο των μελων της ομαδας.


Εν ολιγοις, μην νομιζετε οτι μονο τα anime που δυσκολευεστε να καταλαβετε εχουν βαθος οπως το Eva. Απλα στις αλλες σειρες τα νοηματα ειναι πιο βαθια κρυμμενα.


Μα τι κάθεστε και λέτε όλοι για το Akira; Για διάβασε μερικά reviews γι’αυτό. Το καλύτερο είναι (φυσικά) το δικό μου (roriconfan).
http://anidb.net/perl-bin/animedb.pl?show=animeatt&aid=28#5481

Συμφωνώ για ότι είπες για τα Gundam. Κοίτα το post μου εδώ γι'αυτά.
http://www.anime.gr/forums/%D3%E5%E9%F1%DD%F2-anime/413-gundam-2.html

Το One Piece αργεί να μπει στο ψητό αλλά πράγματι αξίζει. Όμως δεν θα με χάλαγε αν η πλοκή του ήταν 3 φορές γρηγορότερη.

Pokemon και Transformers: Σωστά, έτσι είναι. Αν και η σοβαρότητα που έχουνε επισκιάζεται από τις χαζομάρες τους.

Final Fantasy: Ε, εντάξει. Η ταινία για να πουλήσει βγήκε, όχι για να αρέσει. Όλοι όσοι παίξανε το παιχνίδι, είδανε και την ταινία από αγάπη. Όσοι δεν παίξανε το παιχνίδι, είδανε την ταινία από περιέργεια. Στους πρώτους δεν άρεσε η ιστορία, στους δεύτερους άρεσαν τα γραφικά. Άλλωστε, εμπορικό κόλπο για να προωθήσουνε το Dirge of Cerberus και τα λοιπά FF παιχνίδια είναι. Και έπιασε γιατί ΌΛΟΙ θα ασχοληθούνε με αυτά για τον άλφα ή βήτα λόγο.

#69 denvertz007

denvertz007

    Anime Newbie

  • Members
  • 75 posts

Posted 15 July 2009 - 22:25

Αν το εχει καποιος σε βιντεο,θα το"ανεβασει"στο youtube,να το δουμε και εμεις;

Μόλις πριν 6 λεπτά τελείωσε αυτή η εκπομπή στην ERT3.
Αφιέρωσε κάπου 10 λεπτά στον όρο Άνιμε! Δεν έδειξε πολύ πράγμα αλλά αρχίζει ο ελληνικός λαός να μαθαίνει τον όρο! Αν κάποιος το έγραψε σε video/dvd ας μας δώσει να το έχουμε :



#70 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 17 July 2009 - 09:04

η εκπομπή έγινε πριν δύο χρόνια...
όπως και το thread... το πρόσεξες?

#71 legeon

legeon

    Anime Freak

  • Members
  • 267 posts

Posted 17 July 2009 - 11:44

η εκπομπή έγινε πριν δύο χρόνια...
όπως και το thread... το πρόσεξες?

ε τι περιμένουν τότε και δεν το κλειδώνουν?λέω εγώ... ο καημένος :P.για να μην μπερδεύονται οι καινούργιοι και για να μην επεμβαίνουν οι παλιοί και μας κάνουν τους έξυπνους
Spoiler:


#72 Sponis

Sponis

    Despair-Ridden Heart...

  • Retired Staff
  • 2,291 posts

Posted 17 July 2009 - 11:57

έλα ντε

και μετά να ποστάρουν οι εύκολα θιγόμενοι κάπως νεότεροι χρήστες να την πουν στους παλιότερους που κάνουν τους έξυπνους στους ακόμα νεότερους χρήστες που ξεθάψαν ένα τόπικ και είχαν μία απορία ή ζητήσαν κάτι...

και ακόμα πιο μετά να έρθει ο μοντ και κάνει ένα τέτοιο ποστ and so on, and so on...

θα το συνεχίσουμε;

#73 legeon

legeon

    Anime Freak

  • Members
  • 267 posts

Posted 17 July 2009 - 13:01

έλα ντε

και μετά να ποστάρουν οι εύκολα θιγόμενοι κάπως νεότεροι χρήστες να την πουν στους παλιότερους που κάνουν τους έξυπνους στους ακόμα νεότερους χρήστες που ξεθάψαν ένα τόπικ και είχαν μία απορία ή ζητήσαν κάτι...

και ακόμα πιο μετά να έρθει ο μοντ και κάνει ένα τέτοιο ποστ and so on, and so on...

θα το συνεχίσουμε;

ακριβώς

:erk: .μα καλά εμάς ρωτάς?εγώ ένας απλός εύκολα θιγόμενος κάπως νεότερος χρήστης είμαι.
Spoiler:


#74 Whitelighter

Whitelighter

    WHT Apricorn

  • Members
  • 668 posts

Posted 17 July 2009 - 13:37

Posted Image

Posted Image

«Ίσως ο Megatron να 'κανε τελικά το λάθος που θα με κάνει αρχηγό των Decepticons!»


#75 odin

odin

    Lord of valhalla

  • Retired Staff
  • 1,535 posts

Posted 17 July 2009 - 13:46

ε τι περιμένουν τότε και δεν το κλειδώνουν?λέω εγώ... ο καημένος :P

Aye aye sir:8):