Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * - - 1 Ψήφοι

Serial Experiments Lain

summer 1998 anime review dementia drama mystery

  • Please log in to reply
36 replies to this topic

Δημοσκόπηση: Rating: (82 Μέλος (η) που έχουν ψηφίσει)

Rating:

  1. Excellent (47 ψήφοι [57.32%] - Προβολή)

    Ποσοστό της ψηφοφορίας: 57.32%

  2. Very Good (25 ψήφοι [30.49%] - Προβολή)

    Ποσοστό της ψηφοφορίας: 30.49%

  3. Good (7 ψήφοι [8.54%] - Προβολή)

    Ποσοστό της ψηφοφορίας: 8.54%

  4. Bad (0 ψήφοι [0.00%])

    Ποσοστό της ψηφοφορίας: 0.00%

  5. Very bad (3 ψήφοι [3.66%] - Προβολή)

    Ποσοστό της ψηφοφορίας: 3.66%

Ψήφισε Οι επισκέπτες δεν μπορούν να ψηφίσουν

#1 System

System

    System

  • Global Mods
  • 1 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιανουάριος 2007 - 05:56

Serial Experiment Lain

 

Serial-Experiments-Lain.jpg


Φανταστείτε να υπήρχε μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στον πραγματικό και δικτυακό κόσμο όπου αν αυτή η γραμμή κοπεί το αληθινό και το εφικτό θα αρχίσει να καταρέει..
Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Serial Experiment Lain
Καλώς ήρθατε στον κόσμο του Wired!!!


Το Serial Experiment Lain είναι μια σείρα άνιμε 13ων επεισοδίων των 23 λεπτών δημιουργημένο απο τον Ryutaro Nakamura, είναι μια παραγωγή των Studio:Udea Yasuyuki & Triange Staff. Το άνιμε μεταδόθηκε απο το ΤV Tokyo της Ιαπωνίας τον Ιούλιο του 1998 μέχρι τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου..

Πλοκή

Η Lain Iwakura είναι μια κοπελίτσα πολύ κλειστή σαν χαρακτήρας, πολύ αντικοινωνική. Ζεί με την οικογένεια της μια μικρομεσαία οικογένεια που αποτελείται από την μητέρα της(μια πολύ κρύα και αναίσθητη γυναίκα), τον πατέρα της(ένας πολυάσχολος άνθρωπος εξαρτημένος απο τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές) και τέλος την μεγαλύτερη αδελφή της.
Η ιστορία λοιπόν ξεκινάει όταν η Lain πληροφορείται ότι κορίτσια από το σχολείο της έχουν δεχτεί e-mails από μια συμμαθήτρια τους η οποία πριν λίγες μέρες είχε αυτoκτονήσει!!

 

hqdefault.jpg



Η Lain δέχεται και αυτή ένα mail απο την συμμαθήτρια της λεγοντάς της ότι δεν είναι νεκρή και οτι απλά έχει εγκαταλείψει το σώμα της και η ψυχή της βρίσκεται στον κόσμο του Wired συναντόντας κιόλας τον ίδιο τον θεό!!

Από εκείνη την στιγμή η ήρεμη ζωή της Lain αλλάζει και περιορίζεται σε μια αναζήτηση που θα την οδηγήσει στα άδυτα του δικτύου και των σκέψεων της.. Θα αντιληφθεί ότι τίποτα πλέον δεν είναι όπως φαίνετε, ούτε η ίδια η Lain...

Μιας και δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέριες που χρειάζεται να ξέρει κανείς πριν δεί το άνιμε καλό θα ήταν να υποθούν κάποια πράγματα:
1)Το άνιμε αποτελεί μια πολύ ψυχεδελική δημιουργία, οι δημιουργοί του κατάφεραν κ πέρασαν μέσω του άνιμε μια πολύ ψυχεδελική διάθεση.
2) Είναι ικανό να σε βυθίσει, αποτελεί ένα μυστηριώδεις άνιμε!! Την στιγμή που πέρνεις κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα που σου είχαν δημιουργηθεί καταλήγεις ξανά με περισσότερες ερωτήσεις αυτην τη φορά.Όπως γίνεται κατανοητό πρέπει ο θεατής να δώσει πολύ μεγάλη προσοχή και να εστιάσει στις λεπτομέριες.
3) Παίζει πολύ το στοιχείο της τεχνολογίας, ειδικότερα του Η/Υ.Το Lain εξετάζει την δυκτιακή κοινωνία μας και έχει ως αντικείμενο διαπραγμάτευσης την εμπλοκή της ανθρωπότητας στον δυκτιακό κόσμο(Wired).


Όσον αφόρα τώρα τα γραφικά του άνιμε θα πρέπει να σημειωθεί:
:arrow:Ο σχεδιασμός του άνιμε είναι πάρα πολύ καλός, υπάρχει μια παράξενη φουτουριστική δόση,με πολλά μεταβατικά στοιχεία!! Δεν έχει δοθεί πολύ λεπτομέρεια στα χαρακτηριστικά του προσώπου των χαρακτήρων, αλλά υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία στην έκφραση των συναισθημάτων. Μπορούμε επίσης να διακρίνουμε ένα συνδυασμό από αφηρημένα χρώματα όσον αφορά τα τοπία που απεικονίζονται..


Character Design: To design των χαρακτήρων του Lain αποτελεί ένα αξιοσημείωτο μέρος του άνιμε που δεν πρέπει να παραληφθεί. Σχεδιαστής είναι ο Yoshitoshi Abe. O Αbe αντλεί επιροή στα άνιμε απο την φύση αλλα και ότι μπορεί να παρατηρηθεί απο τον ίδιο. Γι' αυτο και παρατηρούμε στο άνιμε έναν καλοδουλεμένο σχεδιασμό και μια καλοδουλεμένη απεικόνηση αυτών. Το κάθε τι γύρω απο το άνιμε έχει μεγάλη σημασία, ακόμα και τα ρούχα που φοράν οι χαρακτήρες. Ένα παράδειγμα για να γίνει αυτό κατανοητό είναι μια στολή που φοράει η Lain η οποία αντιπροσωπεύει το ντροπαλό και παιδικό χαρακτήρα της.
Στόχος του Αbe και των άλλων ήταν να παρουσιάσουν μια ασυμετρία για να μπορεί να αντανακλαστεί στον θεατή η ασταθής και ανύσηχη ζωή της Lain.

Ήχος
:arrow: Το Serial Experiment Lain είναι πολύ καλά τροποποιημένο άνιμε όσον αναφορά τον ήχο του.. Η μουσική υπόκρουση είναι μια ''ανατριχιαστική'' σύνθεση πολλών ειδών μουσικής(techno,rock,industrial) που ταιριάζει απόλυτα στο μοτίβο του άνιμε. Μπορούμε επίσης να διακρίνουμε μια κοινή μουσική υπόκρουση των τηλεφωνικών γραμμών που συνοστίζονται στον ουρανό δείχνοντας μας ότι το Wired μας ακολουθεί παντού!!

Το Serial Experiment Lain έχει βραβευτεί με τα παρακάτω βραβεία:the Excellence Prize by the 1998 Japan Media Arts Festival για την προσπάθεια του να απαντήσει ερωτήματα οπώς αυτό της σημασίας της ζωής και για τα βαθυστόχαστα ερωτήματα που θέτει.
Both Anime Jump gave it 4 5/5 & Anime on DVD gave it A+ on all criteria for volume 1 and 2, and a mix of A and A+ for volume 3 and 4!!!

 

serial-experiments-lain-03.jpg


To anime αυτο αποτελεί ένα πολύ δύσκολο άνιμε στην κατανόηση και πολύ υπαρξιακό που την δεκαετία του 90 στάθηκε δίπλα στα πολυσυζητημένα Neon Genesis Evagelion & Cowboy Bebop..

Τέλος είναι απαραίτητο να σημειωθεί ότι το άνιμε δεν είναι για όλους.. Το άνιμε έχει πολύ βαθύ νόημα που θα άρεσει πολύ σε άτομα που τα ελκύουν τέτοια εγκεφαλικά άνιμε όπως αυτό!!
Θα το βαθμολογούσα με 10/10
Είναι ένα άνιμε που αξίζει να το δει κανείς τουλάχιστον 2 φορές!!


Το άνιμε διακινείται και στο ADN του Forum μας από τον Dante80 το οποίο μπορείται να το βρείτε εδώ:http://www.anime.gr/forums/showthread.php?t=675


banner2py7.jpg



#2 NoDsl

NoDsl

    Ευκαιριακό Μέλος

  • Members
  • 442 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Ιανουάριος 2007 - 18:06

must see απο μένα. Εντύπωση μου έκανε το σε γενικές γραμμές απλό-χωρίς ακρότητες, παραφορτομενο κλπ, σχέδιο που σε σημεία δίνει εμφαση και τα γεγονότα που χρησιμοποιεί ώς πυρήνα για την υπόθεση. Τουλάχιστον εντυπωσιακή πλοκή.
Δημοσιευμένη  εικόναΔημοσιευμένη  εικόνα
She's incredible math (Scott Matthew & Tim Jensen - Lithium Flower)
Rather feel pain than nothing at all
(Three Days Grace - Pain)
Chains: Gainax tribute || Share_The_Rare

#3 Igore

Igore

    Επιστροφή στα παλιά...

  • Members
  • 241 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Ιανουάριος 2007 - 22:21

Ωραίο review και απίστευτη τοποθέτηση!!! Ένα Very well done απο 'μένα στην προσπάθεια και στην κατανόηση του προς το Άνιμε στον φίλο Αλέξανδρο...

Και όντως συνέχεια των 2 αριστουργημάτων NGE & Cowboy Bebop!!

Spoiler:

Δημοσιευμένη  εικόνα
ΠΡΩΗΝ NEJI_IGORE....
[ www.myspace.com/igorewired ]

#4 SteveCof

SteveCof

    Itoh Misaki~ no1 fan!

  • Members
  • 86 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Ιανουάριος 2007 - 11:01

Wraio review!

Prosopika to S.E.L. einai to agapimeno mou anime me diafora. To exo dei treis fores mexri tora kai i alitheia einai pos an to xanado, sigoura tha katalavo kati pou den eixa prosexei.

Must see opos proanaferthike.
Have you ever seen the Lain?

#5 Raziel666

Raziel666

    Trolling is srs bzns

  • Members
  • 326 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 08 Φεβρουάριος 2007 - 21:26

Πολύ καλή σειρά αλλά και περίεργη, δε νομίζω ότι μπορείς να την πιάσεις με την πρώτη. Είναι must για όλους τους computer-freaks εκεί έξω!
Brighter Death Now
Δημοσιευμένη  εικόνα
エルゴ プラクシー
死の代理人
Ergo Proxy
The Agent Of Death

Quote from Mentar: "The day I release h264 in an .avi container is the day I quit encoding..."

#6 Bellvm Sacrvm

Bellvm Sacrvm

    Bellvm Contra Hvmanitatem

  • Members
  • 47 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2007 - 13:43

Από τα λίγα anime μαζί με τα Koukaku Kidoutai που όσο τα βλέπεις τόσο περισσότερο σου αρέσουν.
Πολύ προσεγμένη δουλειά στην ατμόσφαιρα και αναπόφευκτο και γλυκόπικρο τέλος. :thumbup:
Απίστευτα concepts (παγκόσμιο νευρωνικό δίκτυο, κοινωνική εξυγίανση μέσω mass reset). :respect:

#7 Fingolfin

Fingolfin

    High King of the Noldor

  • Retired Staff
  • 1.430 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάρτιος 2007 - 21:08

Πάρα πολύ καλή σειρά και είναι από τα πρώτα anime που είδα όταν ξεκίνησα πριν 4 χρόνια περίπου.
Υποβλητική ατμόσφαιρα, φευγάτο σενάριο, ωραίο τέλος και το τοποθετώ στα all time classics!:respect:
Δημοσιευμένη  εικόνα
''Πλημμυρισμένος από οργή και απελπισία,καβάλησε το Ροχάλλορ,το μεγάλο του άλογο. Διέσχισε το Ντορ-νου-Φάουγκλιθ σαν άνεμος μέσα στη σκόνη και όσοι είδαν την επίθεσή του το έβαλαν στα πόδια.Κι έφτασε στις πύλες της Άνγκμπαντ και σάλπισε το βούκινό του,χτύπησε τις μπρούτζινες πόρτες και προκάλεσε τον Μόργκοθ να βγει να πολεμήσουν.'' Το Σιλμαρίλλιον
My AMV in animemusicvideos.org Δημοσιευμένη  εικόνα .aNiMe//GR IRC channel Δημοσιευμένη  εικόνα

#8 jeffhardy

jeffhardy

    Imagi-Knight

  • Members
  • 1.117 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 04 Απρίλιος 2007 - 04:14

ok εχω δει 4 eps so far γραφικα,ηχος ειναι ελεεινα δεν τα συζηταω καν αυτο που με κραταει και το βλεπω ειναι το plot :D

ps:Πολυ απροσωπο μου φανηκε το review δεν ειναι κακο να γραψετε και κατι εσεις που το κανατε review οχι απλα ξεπατυκωμα απο ξενα σιτε και το λεω παντα φιλικα χωρις να προσβαλω κανεναν αμα ηταν να σας προσβαλω θα το εκανα χωρις δισταγμο ;p

#9 digitaltracker

digitaltracker

    i live on ABINGDON Road

  • Members
  • 1.226 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 05 Απρίλιος 2007 - 10:46

Δεν εχω ψηφισει ακομα γιατι τωρα την βλεπω και....νομιζω οτι ειναι πολυ καλη!

Εdit: To ειχα αφησει λιγο καιρο αλλα το επιασα απο την αρχη καλοκαιριατικα. Τα λογια ειναι περιττα. Oταν μιλαμε για εργα του Yoshtoshi ABe νομιζω οτι το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να υποκλιθουμε. Και ειδικα το Lain νομιζω ειναι ενα απο τα εργα που φερουν εξολοκληρου την προσωπικη του σφραγιδα.
Δημοσιευμένη  εικόνα

#10 Abysmal

Abysmal

    Starting...

  • Members
  • 2 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Μάιος 2007 - 10:15

Όντως μπαίνει στο all time classic list μου όπως είπε πιο πάνω ο Fingolfin.
Αν και το σκίτσο είναι πια παλιό και μόνο 13 επισόδια αντιθέτως από πολλά άλλα anime, το σενάριο δεν παύει να είναι εξαιρετικό, ολοκληρωμένο και χωρίς περιτά επισόδια.

#11 NyoGR

NyoGR

    I am NOT the ONE

  • Members
  • 31 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 05 Αύγουστος 2007 - 09:05

Ειναι ενα must see anime που θα πρεπει να το δειτε ολοι και πανω απο 1 φορα (οπως ανεφερε και η ομαδα που εφτιαξε το review).Για μενα ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου λογο Ιδεολογιας και Σεναριου οχι οτι υστερει στα αλλα βεβαια...
Δημοσιευμένη  εικόνα
There is no spoon...(Gomenasai):nod:

#12 denisuki~

denisuki~

    Stronger than Darth Vapor

  • Members
  • 281 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Σεπτέμβριος 2007 - 07:04

Είναι ένα από τα περίεργα anime του love it or hate it είδους. Εμένα μου άρεσε γενικά αλλά το FLCLικό τέλος με άφησε λίγο στα κρύα του λουτρού. Ήταν πάρα πολύ πρωτότυπο πάντως και είχε πολύ καλό soundtrack (το OP για παράδειγμα από BOA είναι εξαιρετικό). Ήταν κάπως υποτονικό ώρες ώρες όμως τα πομπώδη χρώματα ή και οι χοντροκομμένες και περίεργα φωσφωρίζουσες (άλλο πράγμα και τούτο) σκιές σου τραβούσαν την προσοχή εκείνες τις στιγμές.

Θα το πρότεινα για πιο ψαχμένο κοινό, όχι για αυτούς που εκθειάζουν anime του στυλ Naruto.
"Those who say video games are bad for health are the same ones who say rock is satan's music"
- Shigeru Miyamoto

#13 Pastor_Of_Muppets

Pastor_Of_Muppets

    Παρλιακό του Σατανά.

  • Members
  • 815 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Ιανουάριος 2008 - 02:02

did you people liked it...?
really?


Δημοσιευμένη  εικόνα


#14 Jiraiya

Jiraiya

    ビッグブレストジャンキー

  • Members
  • 2.573 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 28 Ιανουάριος 2008 - 02:07

Μου άρεσε αρκετά μεν αλλά μέχρι εκεί.Γενικά αυτά τα βαριά anime δε με τρελαίνουν.Καλά είναι αλλά προτιμώ πιο ελαφριά πράγματα.

Δημοσιευμένη  εικόνα


#15 Zauk-Lain-

Zauk-Lain-

    *Don't be like me*

  • Banned
  • 734 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 15 Μάρτιος 2008 - 12:26

Λοιπον,το anime αυτο το εμαθα μεσο του φιλου Stevecof...
Μπορω να πω οτι ειναι Το αγαπημενο μου anime αφου η υποθεση του με ειχε Τρελανει απο την πρωτη στιγμη...Το εχω δει μεχρι στιγμης περιπου 4 φορες και καθε φορα καταλαβενω ολο και περισσοτερα...Εξερετικο imo...
Δημοσιευμένη  εικόνα
Spoiler:
Spoiler:



Also tagged with one or more of these keywords: summer 1998, anime review, dementia, drama, mystery