Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Boogiepop Phantom

winter 2000 madhouse anime review psychological supernatural dementia mystery horror drama

  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 14 December 2006 - 01:22

Boogiepop_Phantom_cover.jpg

 

 

 

Σειρά 12 επεισοδίων
Διάρκεια Επεισοδίου:24'
Ημερομηνία παραγωγής: 2000
Είδος: τρόμου, ψυχολογικό θρίλερ
Αnimation: Madhouse & SHAFT
Τραγούδι εισαγωγής:"Yuudachi", Shikao Suga
Τραγούδι τέλους:"Mirai Seiki Maruhi Club", Kyoko


Κριτική βασισμένη στην DVD έκδοση για Region 2 από την ADV UK. Τηλεόραση: μια Blaupunkt (μοντέλο 1992, 37" - καλή ποιότητα έχει) και ένα DVD με πεντακάναλο ήχο (μάρκα ας μην αναφέρω).

 

 

Πριν προχωρήσω, ας διευκρινίσω πως αυτός ο τίτλος είναι αρκετά βαρύς και δύσκολος για κριτική, αλλά συγκρινόμενος με τίτλους όπως το Serial Experiments Lain ή το Texhnolyze και το Paranoia Agent, οι οποίοι μπορούν να ερμηνευθούν περισσότερο πολύπλευρα εκ μέρους του θεατή, το Boogiepop Phantom έχει μια συγκεκριμένη πλοκή βασισμένη σε βιβλίο και για αυτό είναι πιο βατός και λιγότερο απρόσιτος, χωρίς πολλαπλές προεκτάσεις, όπως οι προηγούμενοι τίτλοι.
Να σημειώσω πως το μυθιστόρημα "Boogiepop and Others", που είναι prequel του ανιμέ, το οποίο με τη σειρά του είναι prequel του μυθιστορήματος "Boogiepop VS Imaginator", βοήθησε αρκετά στο να εμπεδώσω την πλοκή του ανιμέ.

 

Υπάρχει και η ταινία που είναι ελεύθερη διασκευή του βιβλίου και δεν χάνετε να της ρίξετε μια ματιά. Και η ταινία και τα βιβλία ακολουθούν τον ίδιο αφηγηματικό τρόπο από τον οποίο εμπνεύστηκε το ανιμέ. Αντί να ακολουθήσουν τον συνηθισμένο τρόπο όπου παρουσιάζονται τα πάντα με μια χρονική σειρά, παρουσιάζεται κάθε πτυχή της ιστορίας σαν ένα κομμάτι ενός παζλ και είναι στην ικανότητα του θεατή/αναγνώστη να ενώσει όλα αυτά τα κομμάτια για να καταλάβει όλη την υπόθεση. Το ανιμέ φέρνει αυτό το είδος αφήγησης ένα βήμα παραπέρα και ακόμα και η ανάγνωση του βιβλίου δεν βοηθά πλήρως στο να καταλάβετε τη σειρά, αλλά δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα.


Επειδή ο τίτλος αυτός έχει ίσως την πιο πολύπλοκη και καλοδουλεμένη ιστορία που έχω δει ως τώρα σε ανιμέ και θα μπορούσα να ξοδέψω σελίδες ολόκληρες αναλύοντάς την, θα σταθώ σε μια απλή περίληψη και θα αφήσω στους θεατές να ανακαλύψουν τα υπόλοιπα, είτε μόνοι τους είτε ανατρέχοντας στα βιβλία και στις διάφορες ιστοσελίδες. Η ιστορία ξεκινάει με μια ξαφνική έκλαμψη που συμβαίνει στην Ακαδημία Shinyo. Τότε παράξενα και υπερφυσικά γεγονότα επισυμβαίνουν. Κάποια άτομα αποκτούν υπερφυσικές ικανότητες, ενώ οι φήμες ότι υπάρχει ένας Άγγελος Θανάτου με το όνομα Boogiepop οργιάζουν. Όμως και ένας άλλος χαρακτήρας, αποκαλούμενος Boogiepop Phantom, σπέρνει τον τρόμο. Η πόλη που έγινε αυτό το συμβάν δεν θα είναι ποτέ πια η ίδια, όπως ούτε και οι άνθρωποι που την περιβάλλουν. Γιατί τίποτε δεν μένει στάσιμο και "τα πάντα ρει". Το Boogiepop Phantom είναι ένα ανιμέ που επαναπροσδιορίζει με υπερρεαλιστικό τρόπο το animation και τον όρο ψυχολογικό θρίλερ.
 

22199-620x-Boogiepop-Phantom-DVD.jpg


Ξεχάστε την παραδοσιακή έννοια "χρόνος" και "flashback". Γιατί αν τα έχετε στο νου σας, τότε είναι σίγουρο πως θα μπορέσετε να δείτε το ανιμέ, αλλά άκρη δεν θα μπορέσετε να βγάλετε με τίποτα. Ακόμα και αν έχετε δει το "The Melancholy of Haruhi Suzumiya" δεν θα βοηθηθείτε. Και οι σκηνές που θα καταφέρετε να συγκρατήσετε θα έχουν εντελώς διαφορετικό νόημα. Ο τίτλος αυτός δεν είναι σαν το Haibane Renmei ή το Texhnolyze, όπου μπορεί ο καθένας να σχηματίσει τη δική του άποψη. Αν χάσεις ή δεν καταλάβεις έστω και μια στιγμή, τότε χάνεις όλη την πλοκή και αφήνεσαι να ψάχνεις να βρεις άκρη. Είναι από τα ανιμέ που πρέπει να δεις τουλάχιστον 2-3 φορές. Για αυτό όσοι το είδατε μια φορά ή μόνο λίγα επεισόδια, είναι σα να μην το είδατε καθόλου.

Όλη η ιστορία λαμβάνει χώρο σε διαφορετικά χρονικά επίπεδα: 6,5,2 χρόνια και 1 χρόνο πριν την έκλαμψη, 2 μήνες και 1 μήνα πριν την έκλαμψη, την μέρα της έκλαμψης, 1, 2, 3 εβδομάδες και ένα μήνα μετά την έκλαμψη και τέλος μετά την εξαφάνιση του σέλας, αποτέλεσμα της έκλαμψης. Κάθε επεισόδιο αποτελείται από διαφορετικές σκηνές, που πολλές φορές δεν έχουν συνοχή η μία με την άλλη. Την μια στιγμή βλέπεις κάτι και αμέσως μετά μεταφέρεσαι 5 χρόνια ή 1 μήνα πριν ή 1 μήνα μετά ή την ίδια χρονική στιγμή και πάει λέγοντας.


Ευτυχώς υπάρχουν και αυτοτελή επεισόδια που εστιάζονται σε συγκεκριμένους χαρακτήρες και δεν επιχειρήται η απροσδόκητη χρονική μετάβαση. Αυτά τα επεισόδια, πχ αυτό με την Saki και την Akane, που φτάνουν στην απελπισία επειδή δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους ή το επεισόδιο με την Manaka και τη μητέρα της, όπως και αυτό με την Shizue και τη μητέρα της, τα αδέλφια Mamoru και Sayoku και το επεισόδιο με τον πορωμένο Yoji, είναι τραγικά και δείχνουν με αριστουργηματικό τρόπο πως το ανιμέ αυτό δεν είναι απλά μια ψυχρή διασκευή ενός βιβλίου, αλλά μια βαθύτερη αναπαράσταση της ανθρώπινης ψυχής. Οι διάφορες υπερφυσικές ικανότητες που αποκτούν τα παιδιά, περισσότερο χειροτερεύουν, παρά διευκολυνουν τη ζωή τους. Το γεγονός ότι ο εναλλακτικός τίτλος του βιβλίου είναι και Boogiepop wa Warawanai (ο Boogiepop δεν χαμογελά), αντικατοπτρίζεται και στο ανιμέ. Το χαμόγελο είναι σπάνιο για τους χαρακτήρες, στην πλειοψηφία τους νέοι που έχουν χάσει κάθε λόγο να ελπίζουν. Αυτό κάνει το ανιμέ ακόμα πιο απαισιόδοξο. Αλλά πάντα υπάρχει και ένα είδος λύτρωσης για κάθε έναν από αυτούς, ακόμα και αν δεν έχει πάντα ευτυχή κατάληξη.


Οι πρωταγωνιστές του ανιμέ πάντως είναι αυτοί που πρωταγωνιστούν και στα βιβλία: Η Toka Miyashita, μαθήτρια, που μέσα της υποβόσκει ο Boogiepop ως ξεχωριστή οντότητα, η Kirima Nagi, που έχει το λεγόμενο "μεσσιανικό σύμπλεγμα", δηλ. πιστεύει πως σκοπός της είναι να σώσει τον κόσμο και η Suema Kazuko, που η έντονη προσήλωση στην εγκληματολογία σχετίζεται με το γεγονός ότι και η ίδια στο παρελθόν γλίτωσε από βέβαιο θάνατο, καθώς ήταν στη λίστα ενός κατά συρροή δολοφόνου . Από το πρώτο βιβλίο εμφανίζονται επίσης ο Saotome, ο Manticore και ο Echoes, αλλά όχι ακριβώς όπως ήταν εκεί. Και κάποιοι μυστηριώδεις πράκτορες που αναφέρονται σε μεταγενέστερα βιβλία. Δεν αποκαλύπτω περισσότερα. Το πρόβλημα είναι πως αν δεν έχετε διαβάσει τα βιβλία, αυτοί οι χαρακτήρες θα σας φανούν ξένοι και ρηχοί. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους που εμφανίζονται αποκλειστικά στο ανιμέ. Αυτό ίσως μετριάσει τις αρχικές εντυπώσεις αλλά δεν εμποδίζει στην ανάπτυξη των χαρακτήρων.
 

00ba1a2162e1a07f7ece09b3d3e49bce.jpg


Οι ηθοποιοί είναι τέλειοι για ένα ψυχολογικό θρίλερ. Οφείλω να ομολογήσω πως και το αγγλικό ντουμπλάρισμα είναι ίσως το καλύτερο που έχω ακούσει. Όχι μόνο γιατί μιξάρανε τον ήδη απίθανο αρχικό ιαπωνικό στερεοφωνικό ήχο σε εξακάναλο, προσφέροντας έτσι ένα απίστευτο ηχητικό αποτέλεσμα, που κάνει τον τίτλο τον καλύτερο στον τομέα αυτό. Αλλά και γιατί επαναπροσέγγισαν τους χαρακτήρες, κάνοντάς τους πιο μοντέρνους στη φωνή, προσαρμόζοντας τους έτσι περισσότερο στο ζοφερό και καταθλιπτικό αστικό περιβάλλον του ανιμέ. Φυσικά και οι Ιάπωνες ηθοποιοί είναι άπταιστοι. Όμως προτού βαλθείτε να απορρίψετε και να καταδικάσετε τα πάσης φύσεως ντουμπλαρίσματα, οφείλετε να ακούσετε αυτό του Boogiepop Phantom. Το ότι το μεταγλώτισσαν με αυτό τον τρόπο είναι πραγματικά άθλος.


Τα ηχητικά εφφέ συνεισφέρουν στην υπερρεαλιστική εμπειρία. Ότι παράγει ήχο, από γρηγοριανούς ύμνους μέχρι αραβική μουσική, από κινητά τηλέφωνα μέχρι synthesizer, όλα χρησιμοποιούνται στην εντέλεια κάνοντας τον τίτλο ακόμα πιο ατμοσφαιρικό. Στον ηχητικό τομέα, μαζί με τη Serial Experiments Lain, με διαφορά το καλύτερο ανιμέ. Βέβαια για κλασσική μουσική υπάρχουν και καλύτεροι τίτλοι, αλλά στον τεχνικό τομέα δεν έχει ανταγωνιστή. Ξεπερνά ακόμα και διάφορες πολύκροτες ταινίες θρίλερ. Από τα ανιμέ που πρέπει να δείτε σε DVD για να εκφέρετε άποψη. Πιστέψε με, στον υπολογιστή χάνετε αρκετά.

Το animation από Madhouse και SHAFT είναι σκοτεινό και επαρκές τις περισσότερες φορές. Μεταφέρει πιστά τους χαρακτήρες σχεδιασμένους στα βιβλία από τον Kouji Ogata και μερικές φορές τους εμπλουτίζει. Υπάρχει έμφαση στη λεπτομέρεια, όπως πχ στις σχολικές στολές που φοράνε οι μαθήτριες. Ωστόσο συχνά κάποιοι χαρακτήρες φαίνονται ίδιοι, με αποτέλεσμα να μπερδεύεται ο θεατής. Γενικά από τα πιο σκοτεινά ανιμέ. Οι διάφορες ονειρικές και υπερφυσικές σκηνές προσθέτονται κατάλληλα, ενώ δεν λείπουν και οι αξέχαστες σκηνές δράσης, συνοδευόμενες φυσικά από τα αλησμόνητα ηχητικά εφφέ.


Η εισαγωγή, από καλύτερες που έχω δει και ακούσει, είναι άριστα σκηνοθετημένη, όπως και όλο το ανιμέ γενικά και το τραγούδι που ακούγεται (κάτι μεταξύ jazz και funk) αντικατοπτρίζει την μελαγχολική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στον τίτλο. Το j-rock τραγούδι τέλους είναι επίσης πολύ καλό, μεταφέροντας την ψυχολογική ένταση που αισθάνεσαι όσο βλέπεις το κάθε επεισόδιο. Τα previews του κάθε επεισοδίου είναι ίσως από τα καλύτερα που υπάρχουν σε ανιμέ. Ιδίως με το αγγλικό ντουμπλάρισμα και την κλασσική μουσική, σου δίνουν μια αλλόκοτη και αλλοπρόσαλλη αίσθηση.


Να σημειώσω πως το DVD περιέχει και σχόλια από τους παραγωγούς που διαρκούν όσο και το ανιμέ και διαφωτίζoυν τον θεατή σε κάποια επεισόδια. Για αυτό, αν και όποτε μπορείτε, αγοράζετε γνήσια DVD και όχι DVD-rips, γιατί τέτοιοι τίτλοι το αξίζουν.
 

080310232759912_f14_2.jpg

 

 

Αν και τα ενδιαφέροντα και δημοφιλή βιβλία αποσκοπούν κυρίως προς ένα νεανικό κοινό, μπορώ να πω πως το Boogiepop Phantom είναι ένας από τους πιο δύσκολοχώνευτους τίτλους και για αυτό δεν είναι και ιδιαίτερα γνωστός ή εύκολος. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν πειραματικό ανιμέ και μόνο στην Ιαπωνία θα μπορούσε να γίνει μια τέτοια παραγωγη κινουμένων σχεδίων. Σε όσους δεν το έχετε δει και συνηθίσατε στα εύκολα ανιμέ και ότι είναι εύκολο γενικά στο χώρο του θεάματος (βρίθουμε από τέτοια), δεν θα το συνιστούσα και ούτε πρόκειται να ασχοληθείτε παραπάνω από λίγα λεπτά. Αν όμως έχετε ανοιχτό μυαλό και μια μικρή εμπειρία σε ότι ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, μη διστάσετε να το δειτε. Και όσοι το έχετε δει, μην διστάσετε να το ξαναδείτε μέχρι να βγάλετε άκρη. Έπαναλαμβάνω ότι ιδίως η ανάγνωση του πρώτου βιβλίου βοηθά αρκετά. Το ανιμέ αυτό είναι ένα αριστούργημα που μπορεί πραγματικά να θεωρηθεί μοντέρνο. Είναι ένας από τους τίτλους ορόσημα στα σύγχρονα ανιμέ. Συχνά έχει συγκριθεί με το Serial Experiments Lain σε διάφορα σημεία, για αυτό θα πρότεινα να δείτε και αυτό, όπως και το Key the Metal Idol. Το Boogiepop Phantom προτείνεται για ενήλικες, κυρίως λόγω της πολυπλοκότητας και λιγότερo για τις βιαίες σκηνές, οι οποίες πάντως σε μερικά σημεία όντως σοκάρουν.



Ας βάλω και βαθμολογία:
Εικόνα: 7/10
Ηχος:10/10
Σενάριο:10/10 (αν δεν διαβάσατε το βιβλίο, αφαιρέστε όσους πόντους θέλετε)
Χαρακτήρες:8/10
Αξία:10/10
 

 

Θα μπορούσα να γράψω 1002 πράγματα, αλλά φοβάμαι μη γίνω κουραστικός. Άλλωστε την ταπεινή μου γνώμη προσφέρω και οι περισσότεροι έχετε ακουστα αυτόν τον τίτλο.

Για αυτό καλύτερα ας τελειώσω με μερικά quotes:

"I am automatic. When I detect adversity approaching, I float to the surface. That's why I am Boogiepop--phantasmal, like bubbles."


από το εξώφυλλο της ADV:

From the writer of Perfect Blue, Millenium Actress and Steamboy, and the director of New Fist of the North Star and Casshan, comes a uniquely chilling experiment in animanted j-horror. Studios MADHOUSE (Ninja Scroll, The Animatrix) & SHAFT (Spirited Away) team up to bring Kohei Kadono's novels to life in this acclaimed series, now collected here for the first time.
Within the light in the darkness, inside the black of the soul, and through the pain of existence is the Phantom...at least, that's what people say. Ghost stories like that can't be any worse than the reality of so many unexplained murders five years ago- but there are some that can see past the stories to the truth...The world is changing, the sky is on fire, people are once again dissapearing, and there are stories of something not quite human stalking the night - something both malevolent and omnipresent. Boogiepop...?



"like Bergman taking a stroll through Twin Peaks while holding hands with William Gibson....on the edge of horror as well as psychodrama, Boogiepop is a creation that stands alone in the world of animation in general....a fantastic visual (and thematic) experiment"
Fantasia Film Festival 2001

"A+ pick - a spooky sepia puzzle....audacious and ambitious"

scifi.com


"HOT DISC - spooky....wonderfull...exquisite"

Total DVD


Edited by Kai, 15 June 2017 - 14:14.


#2 kienzan

kienzan

    Anime Elite

  • Members
  • 1,251 posts

Posted 14 December 2006 - 02:20

Μη έχοντας διαβάσει βιβλία η καποιου αλλου είδους πληροφορία για το Booogiepop και παρά το οτι έβλεπα τα επισόδια κατα μέσο ορο 2,5 φορές και άκουσα και κάποιο μέρος απο το comentary των αμερικανών editors ομολογώ οτι δεν κατάφερα να σχηματίσω μια πλήρη εικόνα για τη ροή της ιστορίας.

Ομώς αυτo δεν με εμπόδισε να απολάυσω το anime
Μπορει το boogiepop να μη σε αφηνει να το κατανοίσεις σαν σύνολο αλλα όλα τα επισόδια ολοκληρώνουν τους χαρακτηρες τους και τις ιστορίες τους.
Και τι χαρακτήρες! Η ιστορία του κάθ' ενός βυθίζει το θεατή στα άδυτα της ανθρώπινης ψυχής και παρουσιάζει ενα ευρη φάσμα από τις ανθρώπινες αδυναμίες.

Πάντως για το δυσνόητο της υπόθεσης πέρα απο τη πολυπλοκότητα τοσο της ιστορίας όσο και της παρουσίασης της θα ρίξω τις ευθύνες και στο στο charachter design καθώς συχνα αναροτίομουν ποιός είναι αυτος που βλέπω τώρα και αν έχει ξαναεμφανιστεί πουθενα.

:arrow: να σημιώσω μια παρατήρηση που έκανα, οτι ενα απο τα περίοπτα ηχητικά εφέ/μουσική τις σειρας είναι η μελοδία που παιζουν τα Ιαπωνικα φανάρια όταν ανάβει πράσινο.

:arrow:Επίσείς να σημιώσω οτι το boogiepop phantom έχει διακήνηθεί στο adn σε DVD video απο τα original DVDs για όποιον ενδιαφέρεται;)
Posted Image


#3 Dante80

Dante80

    (╯°□°)╯︵ ┻━┻

  • Retired Staff
  • 5,515 posts
  • Location今、そこにいる僕

Posted 14 December 2006 - 05:46

Μπράβο ρε man, δυνατό review για ένα anime που το αξίζει!....:thumbup:

Έχω το R1 thinpak boxset του (5 DVD μαζί με το others, με 22$ μαζί με shipping σιγά μην το άφηνα) και μπορώ εύκολα να συμφωνήσω, ειδικά ως πρός τον 5.1 ήχο και το dub.Πραγματικά τα σπάει. Κυρίες και κύριοι, κλείστε τα φώτα σας, αρπάξτε καμιά κουβέρτα, τον γκόμενο/α σας (οι δεύτερες γνώμες βοηθάνε trust me), και βυθιστείτε..έτσι απλά...;)

Για τους φίλους των fansubs, να πούμε πως θα το βρείτε στην καλύτερη έκδοσή του απο τους [V-A] (αν και οι iNOX είναι θεοί στο encoding δεν υποτιτλίζουν τις δουλειές τους) στο παρακάτω link:
Posted Image http://isohunt.com/download/9725249/boogiepop


ΥΓ: Dar...εχμ... L θέλω να πω
: σου διόρθωσα ένα-δύο ορθογραφικά...


Jh0Lmx3.png
.aNiMe//GR IRC Channel ~ Better than sex, batteries included.


#4 Mr Ayu-Mania

Mr Ayu-Mania

    Wotalicious!

  • Members
  • 959 posts

Posted 04 April 2007 - 19:03

Μπραβο φιλε!!:clap: :clap:

πολυ ωραιο ρεβιου για ενα ανιμε που το θεωρω απο τα αγαπημενα μου!!

μονο μια παρακληση! παραγραφοι!!!! βγηκαν τα ματια μου :

με εσωσες και απο τον κοπο γιατι αυτο το ανιμε το ειχα στη λιστα για αφιερωμα. ειναι πολυ δυσκολο αλλα και πολυ rewarding. ειναι ενα απο τα ανιμε που δειχνεις σε καποιον για να του αποδειξεις οτι τα ανιμε ειναι τεχνη.

ισως να ηταν καλη ιδεα να το βαλετε στο προγραμμα των προβολων που εχετε στην αθηνα καθε δευτερα. ειναι και μονο 12 επεισοδια, αρα βγαινει ανετα σε 2 εβδομαδες.

και για να το καταλαβεις, πρεπει να το δεις μονορουφι. οι ιαπωνες που εβλεπαν 1 επεισοδιο την εβδομαδα δεν νομιζω να καταλαβαν πολλα.

αλλά συγκρινόμενος με τίτλους όπως το Serial Experiments Lain ή το Texhnolyze και το Paranoia Agent, οι οποίοι μπορούν να ερμηνεθούν περισσότερο πολύπλευρα εκ μέρους του θεατή, το Boogiepop Phantom έχει μια συγκεκριμένη πλοκή βασισμένη σε βιβλίο και για αυτό είναι πιο βατός και λιγότερο απρόσιτος, χωρίς πολλαπλές προεκτάσεις όπως οι προηγούμενοι τίτλοι.

+1

παρολα αυτα αν δεν ηταν το commentary του τυπα στο dvd (εχω και γω το boxset R2) παλι θα ειχα αποριες.

η μουσιικη ειναι φοβερη!!! ειδικα στο επεισοδιο 11 στην αποκαλυψη της ιστοριας της Manaka μου ειχαν σηκωθει οι τριχες. :

αυτη η σειρα ειναι για 42αρα πλασμα και εξακαναλο με subwoofer για να την ευχαριστηθεις!
και το αδικησες που εβαλες 7/10 στην εικονα, αφου αυτη η εικονα ειναι εσκεμενη.
Posted Image

#5 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 04 April 2007 - 19:32

Μπραβο φιλε!!:clap: :clap:

πολυ ωραιο ρεβιου για ενα ανιμε που το θεωρω απο τα αγαπημενα μου!!

μονο μια παρακληση! παραγραφοι!!!! βγηκαν τα ματια μου :


αυτη η σειρα ειναι για 42αρα πλασμα και εξακαναλο με subwoofer για να την ευχαριστηθεις!
και το αδικησες που εβαλες 7/10 στην εικονα, αφου αυτη η εικονα ειναι εσκεμενη.


έγινε!

Τι 7 τι 8. Παντως οι Ιαπωνες στους Αμερικάνους στέλνουν φτωχές σε ποιότητα κόπιες. ισως αν έπερνα τη γαλλική ή την ιαπωνική έκδοση να ήταν καλύτερη είκόνα

#6 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 21 February 2009 - 12:57

Η ατμόσφαιρα μου θύμισε σε μεγάλο βαθμό το Lain, αλλα σεναριακά κινήθηκε αλλού. Το Boogiepop δείχνει πως για να βγάλεις θρίλερ δεν χρειάζεται να γεμίσεις τα επεισόδια με άσκοπη βία. Και αυτό αποτελεί, για μένα, το μεγαλύτερο επίτευγμα των δημιουργών του. Καταφέρνουν να σου περάσουν μια ανατριχίλα, που εμποτίζει ολα τα επεισόδια. Απο το πρώτο μέχρι το τελευταίο.
Πάντως θα μπορούσαν να μας πουν περισσότερα
Spoiler:


#7 Night Wizard Seal

Night Wizard Seal

    名前のない怪物

  • Review Team
  • 2,153 posts

Posted 21 November 2010 - 16:08

*παίρνει βαθιά ανάσα*

Είδα αυτό το anime προ ολίγων μηνών και μπορώ να πω ότι ήταν μια καταπληκτική, άπιαστη εμπειρία. Ο όρος "ψυχολογικό θρίλερ" ενσαρκώνεται στην συγκεκριμένη σειρά. Δεν έχω λόγια να περιγράψω την κατάσταση.

Έμπαινες μέσα στο πετσί της σειράς, η ατμόσφαιρα σε ανατρίχιαζε, σε σόκαρε, σε άφηνε σύξυλο, σε τρόμαζε, σε έκανε καρδιακό, σε έκανα να θέλεις να δεις και άλλο.

Αν και τις περισσότερες φορές το να τοποθετείς αυτοτελή επεισόδια σε μια σειρά μπορεί να φανεί κουραστικό, ή να σου δίνει το συναίσθημα της βαρεμάρας, έχοντας χάσει την συναισθηματική φόρτιση από τα προηγούμενα επεισόδια. Ευτυχώς ή δυστυχώς κάτι τέτοιο επιτεύχθηκε με εξαίσιο τρόπο. Υπήρχε αυτό το "αόρατο" νήμα που, ενώ κάποιες φορές σου έδινε το "άδειο" συναίσθημα, κρατούσε άρικτα συνδεδεμένα τα επεισόδια.

Η πλοκή φαίνεται ότι δεν είναι μονοδιάστατη, καθώς βλέπουμε μέσα στα επεισόδια τα προβλήματα και τις αντιφάσεις που η ψυχή ενός ανθρώπου μπορεί να αντιμετωπίσει. Η "supernatural" νότα γέμιζε την σειρά με αυτόν τον τραγικό τόνο που σε άλλα σημεία σε αφήνει αμίλητο και σε άλλα "What the Hell?!". Η ιστορίες ήταν πολύ συγκινητικές και τόσο ανθρώπινες, παρόλο της ανάμιξης τους με το υπερφυσικό στοιχείο.
Άλλη διάσταση της πλοκής ήταν και τα narrations που μπορεί να σε κάνουν να χάσεις τον μπούσουλα.

Αλλά πάλι το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό.

Η ατμόσφαιρα ήταν από τα καλύτερα σημεία της σειράς, που κατάφεραν να την αποδώσουν με έναν πάρα πολύ όμορφο τρόπο. Όλα τα συναισθήματα περνούν από αυτήν την σειρά. Όλα!

Ο ήχος εξαιρετικός, απόλυτα ταιριαστός, εξαιρετικά συνυφασμένος με την ατμόσφαιρα της σειράς.

Ένα παράξενο επίσης συναίσθημα που μπορεί να σου βγάλει η σειρά είναι το πώς ανίκανοι φαινόμαστε εμείς οι άνθρωποι στο να προστατέψουμε πράγματα που οι ίδιοι κάνουμε. Η οργάνωση, παραδείγματος χάριν, που έχει κάνει τόσα άθλια πράγματα, θέλοντας να φανεί αμέτοχη, ενώ στην πραγματικότητα αυτή είναι που κάνει τους ανθρώπους να είναι έρμαια των ίδιων των ανθρώπων.

Αν προσέξετε τα επεισόδια, όλες οι σκηνές φαίνονται σαν τις κοιτάμε μέσα από φακό. Η εικόνα είναι κυκλική και στις γωνίες(της οθόνης του υπολογιστή μας) είναι μαύρη. Σαν να τα κοιτάζει κάποιος. Vigilant as he may be, παρακολουθεί τα πάντα. Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνετε.

Αξίζει να την δεις και να την ξαναδείς, καθώς η σειρά είναι πολύ δύσπεπτη και για κανέναν λόγο να μην την δει κανείς με το κίνητρο ότι θα δει κάτι χαλαρό. Το ακριβώς αντίθετο. Σε έχει συνέχεια στην τσίτα.

Όσο βαριά και αν είναι, αξίζει κανείς να της ρίξει μια ματιά. Από τα θρίλερ που σε βάζουν σε μια διαδικασία σκέψης και όχι θρίλερ με άσκοπα plots και καταστάσεις - ~turn off your brain~

Εξαιρετική παρουσίαση Μεσιέ Petran.

Edited by Night Wizard Seal, 18 September 2012 - 02:05.

84886513_zpsfd6f6e60.jpg

They sound like they are crying. Like wolves, howling for their dead masters.


#8 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 22 November 2010 - 23:32

ευχαριστω.

βλεποντας με πριν 3 χρονια απορω πως εγραψα τετοιο review. φοβερη πνευματικη αντοχη.

τελικα μου εκαψε ολα τα εγκεφαλικα κυτταρα η σειρα και δεν μπορω να γραψω αλλο



Also tagged with one or more of these keywords: winter 2000, madhouse, anime review, psychological, supernatural, dementia, mystery, horror, drama