Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Banana Fish


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Οκτώβριος 2022 - 13:14

oEjl2cj.gif

 

https://anidb.net/anime/13536

https://myanimelist.net/anime/36649/Banana_Fish

 

Πρώτη φορά είχα δει το συγκεκριμένο τίτλο ή στο site των band of the hawk ή των omanga (αρχαία scanlation groups) και για κάποιο λόγο μου είχε κολλήσει, λίγο ο τίτλος λίγο το artwork αλλά ποτέ δεν είπα να το διαβάσω.

Όταν είδα ότι θα βγει σε anime λέω ευκαιρία να του ρίξω μια ματιά, που να ξερα ότι θα έμπλεκα στο πιο τυρένιο shonen ai του σύμπαντος!  :dazed:

Αν και γενικά πολύ κόσμος βάζει τρομερές βαθμολόγιες δυστυχώς για μένα ότι συνέβαινε στην σειρά δεν ήταν αρκετά να με κάνουν ότι είναι δυνατόν αυτοί οι χαρακτήρες να ζουν τόσα πολλά σε τόσο λίγο χρόνο.

Με το που έκανα αυτή τη σκέψη, ξεκαθάρισε το τοπίο και αρχίσα να βλέπω την σειρά σαν αυτό που πραγματικά είναι, ένα αρλεκιν με αγόρια!  :canthelp:

Οκ έχει κάποιο ενήλικο περιεχόμενο (σχόλια για την εμπλοκή των Αμερικάνων στην Μέση Ανατολή, say waaaat~) αλλά για μένα ήταν ένα τεράστιο άρλεκιν.

Στο ένα ark ο πρωταγωνιστής είναι συμμορίτης, μετά κάτι άλλο, φυσικά έχει δύσκολα παιδικά χρόνια με βιασμούς κλπ ο ένας κακός που θυμάμαι γουστάρει bdsm κλπ κλπ κλπ

Αν δεν σας αρέσει και κάνετε αυτή την σκέψη θα σας διασκεδάσει.

Τέλος πολλά props στην mangaka για το πότε έγραψε το συγκεκριμένο manga και για το πόσα γούστα έβγαλε στο σενάριο, τα έδωσε όλα!  :riiight: Μόνο εμίρη δεν τον έντυσε!  :hehehe:

Youtube Video

 

 


rsrGbGx.gif

#2 Lord Leon

Lord Leon

    Immortal Esper

  • Members
  • 739 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 31 Οκτώβριος 2022 - 09:17

Από μια άλλη οπτική γωνία: το ανιμε εχει σιγουρα cheesy στιγμες, εναν OP πρωταγωνιστή (ειναι ηθοποιός, χειριζεται ολα τα οπλα με τελειο σημαδι, εχει IQ 200+, you name it, he has it) και γενικως υπαρχουν διαφορα ωραιοποιημενα πράγματα σκόρπια δω και κει.

Having said that, ήταν απο τα καλύτερα ανιμε που ολοκλήρωσα πέρυσι. Είναι σίγουρα τραγικό, (κεντρικοί χαρακτήρες πεθαίνουν και βασανιζονται συχνα ενώ οι ήρωες βρίσκονται συχνά να πρέπει να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο πολύ κακές επιλογές (τύπου "να σκοτωσω τη μάνα σου ή το παιδί σου;")
Υπήρχαν πάντως κάποιοι κακοι που ήταν καρικατούρες και κάποιες φορές προσπαθούσε λίγο να εκβιασει το συναίσθημα αλλά όχι σε βαθμό που να με ενοχλήσει.
Το αnimation στις σκηνές δράσεις ήταν συμπαθητικό, το χιούμορ καλούτσικο με κάποια πολύ καλά σημεία, η ισορροπία ανάμεσα στο χτίσιμο και στην πρόοδο της ιστορίας άψογη, (ούτε πολύ γρήγορη με αναπάντητα ερωτήματα, ούτε ατελείωτα flashbacks).

Συνολικά πολύ συγκινητικό, πολύ ευχάριστο, και με κάμποσα κοινωνικά μυνηματα. Πολύ κόσμο τον ενόχλησε το παλατζαρισμα από bromance σε boys love που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της σειράς (άλλοι θελαν πιο ξεκάθαρο bl άλλοι καθόλου) για μένα δεν χρειάζεται να βάλεις ταμπέλα για να απολαύσεις τη σειρά αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Συνολικά, τη συνιστώ ανεπιφύλακτα, προβλέπω να κάνω rematch σε καμία δεκαετία, και για εξτρα feels αφού την τελειώσετε διαβάστε το μανγκα για δύο έξτρα κεφάλαια στο τελος: τι συνέβη μερικά χρόνια πριν και μερικά χρόνια μετά την ιστορία μας. Must, άμα σας άρεσε το ανιμε.

stasou%2520mygdala.jpg