Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Βοηθεια σχετικα με μαθηματα Ιαπωνικων!


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 vasilaras

vasilaras

    Starting...

  • Members
  • 0 posts

Posted 08 August 2022 - 18:55

Καλησπέρα σας! Προ δεκατιας ++ ειχα κανει ενα χρονο μαθήματα Ιαπωνικων στο γνωστο διδασκαλιο. Εβλεπα συνεχως anime τοτε, και μου αρεσε η γλωσσα. Μετανιωσα που τα παρατησα τοτε, αλλα θελω να επανελθω απο Σεπτεμβρη! Το επιθυμητό είναι να ξεκινησω με εναν φιλο μου παλι και να κανουμε μαζι τα μαθηματα (κατα προτιμηση δηλαδη οχι σε μεγαλα groups ατόμων). Επειδή δεν εχω ιδεα τι παιζει απο καθηγητες και φροντιστήρια, και δεν θελω να πεσω σε καθηγητες που.. δεν ειναι καλοί,θελω προτασεις για το πού να απευθυνθω.. εννοείται θελω απο προσωπικες σας εμπειριες και απο πού μεινατε ευχαριστημενοι!!!

#2 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 08 August 2022 - 21:52

Look εγώ έχω απογοητευτεί απο τους καθηγητές. Γενικά στο υλικό είναι scattered ενώ στο διδασκαλείο δεν μου έδωσε κάτι παραπάνω. IMHO προτιμώ να σκάσω 200€ στην Ιαπωνική Γραμματική και για τα kanji η μέθοδος γράφε γράφε φράψε μέχρι να πονέσεις.

 

Το κακό είναι στο λεξιλόγιο προσωπικά είμαι οπτικός χαρακτήρας και σκεύτομαι αντίστροφα δλδ αυτό που βλέπω να το αναλύω πχ. στην λέξη chukosha αποτελείτε από 3 kanji:

 

  1. Naka που είναι τυο μεσαίο
  2. Furui που είναι το παλιό
  3. Και sha (δεν  θυμάμαι την on yomi) που είναι το αυτοκίνητο όχημα.

Έτσι θα πρέπει να δώ την λέξη να πάρω 1-1 το Kanji και να το αναλύσω. Και μετά να το ξανασυνθέσω. μόνο έτσι μπορώ να θυμηθώ το λεξιλόγιο.

 

Βέβαια, επηρεάστηκε αυτός ο τρόπος σκέψης από το αν αναλύω κώδικα που βλέπω ένα spaghetti και πρέπει να το χτενίσω.



#3 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 12 August 2022 - 15:28

και εγώ θα κάνω και φέτος μαθήματα, μέχρι τον επόμενο Δεκέμβριο που είναι οι εξετάσεις για το Ν4 και μετά θα σταματήσω. Δεν με παίρνει οικονομικα για παραπάνω μιας και το Ν3 θέλει 2 χρόνια και ακριβότερα δίδακτρα και περισσότερο διάβασμα.
Θα συνεχίσω μόνος μου. Περισσότερο με ενδιέφερε η βασική γραμματικη και τα μόρια και να μπορώ να διαβάζω απλά κείμενα.
Αυτή η Γλώσσα είναι να την μελετάς 20αρης,οπως ηταν και η πλειοψηφία των σπουδαστών.

#4 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 12 August 2022 - 15:36

απλά θέλει πολυ περισσοτερη ενασχοληση σε σχεση με αλλες γλώσσες, γι'αυτό τα παρατάνε ολοι σχεδον μετα το Ν4. Ν3 και Ν2 θυμαμαι ήμασταν 3-4 εκει στα speak. Καλα οι ανιμοτυπαδες ουτε καν Ν4, μολις δωσανε ν5 φυγανε. Κιεγω πλεον ασχολούμαι μονος μου αλλα μια 5ετια μαθηματα την εκανα υποθετω και μου αρεσε η ολη φαση προσωπικά, μου λειπει κιολας tbh αν και δεν θα ξαναδινα λεφτα τωρα για επανάληψη Ν1.. δεν ξερω διδασκαλείο πως γινεται και γιατι ξενερωνετε ολοι, αλλα αμα πετυχεις καλη/ο καθηγητρια ειναι πολυ ευχάριστα νομιζω. Απλα θελει τον χρονο του και να σου αρεσει να ασχολησαι καθημερινά.
フカフカ