Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ερώτηση για το Darling in the Franxx Manga


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Guest-92688

Guest-92688

    Starting...

  • Members
  • 1 posts

Posted 17 July 2020 - 21:16

Καλησπέρα σε όλους. Την ίδια ερώτηση έκανα επίσης και στο r/Greece, αλλά καθώς δεν καταλήξαμε πουθενά, θα δοκιμάσω κι εδώ τη τύχη μου.

Τελος παντων... Τις τελευταίες μέρες, αφότου είδα επιτέλους κι εγώ την σειρά Darling in the Franxx, αποφάσισα να παραγγείλω και το manga της σειράς αυτής.

Βρήκα τα προϊόντα από την το Ιαπωνικό Amazon και ήμουν έτοιμος να κάνω την παραγγελία μου, μέχρι που ανακάλυψα πως στις πρώτες 3 σελίδες περίπου του κάθε volume υπάρχουν έγχρωμα σκίτσα των κύριων ηρώων σε γυμνές/σεξουαλικές στάσεις.

Το θέμα βέβαια είναι πως οι κύριοι χαρακτήρες της σειράς... Υπάρχει περίπτωση να είναι όλοι ανήλικοι... Δεν έχω ιδέα ποια είναι η στάση του ελληνικόυ δικαίου απέναντι σε αυτές τις αναπαραστάσεις γενικά, οπότε θα το εκτιμούσα απίστευτα εάν κάποιος θα μπορούσε να με συμβουλέψει όσον αφορά αυτή την αγορά.

Το manga αυτό το θέλω για καθαρά λόγους collection και δεν ήξερα καν πως υπήρχαν αυτά τα illustrations μέχρι πριν από λίγες μέρες... Μάλιστα, ακόμα και σε χώρες που έχουν εκφράσει σαφώς πως δεν επιτρέπουν τέτοιες αναπαραστάσεις, ακόμα και fictional χαρακτήρων, επιτρέπουν τη νόμιμη πώληση του manga αυτού, καθώς πωλούνται κανονικά από το Amazon Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, κλπ.

Φυσικά δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω κανένα τέτοιο ρίσκο, οπότε θα εκτιμούσα πολύ οποιαδήποτε βοήθεια.

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Edited by chiken, 19 July 2020 - 09:00.


#2 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 18 July 2020 - 11:10

Δεν μπορείς να τους γράψεις ότι θέλεις να κόψουν τις έγχρωμες σελίδες και να σου στείλουν τα manga έτσι;



#3 Emiya

Emiya

    Anime Fan

  • Members
  • 175 posts

Posted 18 July 2020 - 15:56

Αν το δούμε λογικά, για ζωγραφίες μιλάμε...άρα δεν υπάρχει κάποιο θέμα συμπεραίνω...

 

Ε: Βρήκα κάτι σχετικά που καταρρίπτουν αυτό που ειπά... :oops: ...αλλά δε ξέρω κατά πόσο ισχυούν εδώ. Θα μπορούσε να προσλάβεις δικηγόρο; Mono σου βρηκά υπόθεση :hehehe:  


Edited by macalex, 18 July 2020 - 16:07.


#4 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 21 July 2020 - 07:00

Manga με περιέχουν σκηνές βιας/sex κλπ και χαρακτηριζονται 18+ συνήθως κυκλοφορουν τυλιγμένα σε ζελατίνα και βγαίνουν έτσι στα ράφια για να μην μπορούν να δουν το περιεχόμενο ανήλικα άτομα. Δεν νομίζω να έχεις θέμα έτσι κι αλλιώς, σιγά μην ανοίξουν το περιεχόμενο του δέματος να τσεκάρουν ένα βιβλίο.

ySss0UF.jpg


#5 Emiya

Emiya

    Anime Fan

  • Members
  • 175 posts

Posted 21 July 2020 - 14:58

Ένα κινητό που είχα παραγγείλει πάντως φύλο και φτερό το κάναν. Δεν είχα κανενά προβλήμα στο τέλος αλλά αμά ελέγχουν τα πάντα μπορεί να μπουν και στο πειρασμό κάποια στιγμή να πάρουν κάτι δανεικά και αγύριστα... :bahhh:



#6 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 29 July 2020 - 22:41

https://www.dikastiko.gr/articles/alexandra-mamma-paidiki-pornografia-pragmatiki-kai-eikoniki/

Η παιδική πορνογραφία τιμωρείται είτε είναι πραγματική είτε είναι εικονική και διακρίνεται αν τεθεί ως κριτήριο διάκρισης το περιεχόμενο της :α) σε πραγματική και β) εικονική , αν τεθεί ως κριτήριο διάκρισης το μέσο τέλεσης : α) σε μη ηλεκτρονική, η οποία τελείται με συμβατικά μέσα όπως έντυπα και β) σε ηλεκτρονική, η οποία τελείται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του διαδικτύου.

Η αποτύπωση σημαίνει ότι εμφανίζεται η εικόνα του ανηλίκου που μπορεί να συνδέεται με την πραγματικότητα ή να αποτελεί μίμηση αυτής. Δηλαδή μπορεί να αποτυπώνεται το σώμα πραγματικού – υπαρκτού προσώπου – ανήλικου παιδιού ή μια εικόνα η οποία μετά από επεξεργασία προσομοιάζει στο σώμα και στη μορφή ανήλικου παιδιού. Έχει μεγάλη σημασία και δείχνει ότι υπάρχει ευρύ πλαίσιο προστασίας το γεγονός ότι τιμωρείται και η εικονική παιδική πορνογραφία. Γύρω από τον όρο εικονική ή προσομοιωμένη ή όπως λέγεται στις ΗΠΑ «Simulated» καλύπτονται περισσότερες μορφές πορνογραφικού υλικού . Ενδεικτικά σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχει 1) εικόνα ενηλίκου που δίνει την εντύπωση ανηλίκου και πετυχαίνει τη διέγερση ατόμων με αυτή τη σεξουαλική ιδιαιτερότητα, χωρίς να υπάρχει πραγματικό ανήλικο παιδί , 2) υπάρχει το τροποποιημένο υλικό, όπου ως βάση χρησιμοποιείται το σώμα ανηλίκου , στο οποίο εμφανίζεται το σώμα του ,ώστε να προκαλεί σεξουαλική διέγερση ή να διενεργεί ασελγή πράξη, χωρίς αυτό στην πραγματικότητα να συμβαίνει, όπως επίσης υπάρχει και 3) κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στον ηλεκτρονικό υπολογιστή υλικό δηλαδή καρτούν ή animation, στο οποίο δεν συμμετέχει υπαρκτός ανήλικος στην παραγωγή του.

Η νομοθεσία εξομοιώνει ποινικά την εικονική πορνογραφία με την πραγματική . Το σκεπτικό όλων των απόψεων που υπερασπίζονται την ποινικοποίηση της εικονικής παιδικής πορνογραφίας είναι ότι η απαξία της έγκειται στη βλάβη ή τον κίνδυνο που απειλείται στους ανήλικους γενικά και όχι σε συγκεκριμένα – απεικονιζόμενα άτομα. Οι υπέρμαχοι της ρύθμισης βασίζονται στο ότι η εικονική παιδική πορνογραφία ενισχύει την πορνογραφική συμπεριφορά και συμβάλλει στο να εξαπατώνται οι ανήλικοι για να θυματοποιηθούν στη συνέχεια πρωταγωνιστώντας σε τέτοιο υλικό. Επίσης, υπάρχει η εξήγηση ότι η εικονική πορνογραφία ωθεί τους παιδόφιλους στην κακοποίηση, εθίζοντάς τους ακόμα περισσότερο.

Υπάρχουν βέβαια και υποστηριχτές της αντίθετης άποψης όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, που υποστηρίζουν ότι η εικονική παιδική πορνογραφία δεν θα έπρεπε να έχει την ίδια απαξία και να επισύρει την ίδια τιμωρία, γιατί «εκτονώνει» την ενδεχόμενη επιθετική προδιάθεση των παιδόφιλων, αδρανοποιώντας τους και όχι προκαλώντας τους σε δράση. Αυτές οι απόψεις δηλαδή είναι στον αντίποδα , προβάλλοντας ότι καταστέλλονται οι επιθυμίες των παιδόφιλων με αυτό τον εικονικό τρόπο και δεν κινητοποιούνται να τελέσουν πράξεις ή να παρακολουθήσουν πράξεις με πρωταγωνιστές πραγματικά παιδιά. Πιο πιθανό φαίνεται ωστόσο να διεγείρονται περισσότερο και κατά συνέπεια να αυξάνεται η προδιάθεση τέλεσης του αδικήματος.

Άλλα επιχειρήματα θεωρητικών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν θα έπρεπε να ποινικοποείται η εικονική παιδική πορνογραφία είναι ότι συνιστά έγκλημα χωρίς θύμα αφού δεν λαμβάνει χώρα εκμετάλλευση υπαρκτών ανήλικων προσώπων και δεν προσβάλλει συγκεκριμένο έννομο αγαθό αλλά είναι για τον καταναλωτή της μια ένδειξη της ψυχικής διαταραχής της παιδοφιλίας, δηλαδή της ύπαρξης σεξουαλικών τάσεων και φαντασιώσεων που αφορούν σεξουαλική δραστηριότητα με παιδιά.