Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 3 votes

Ιδεοψυχαναγκαστικη Διαταραχη


 • Please log in to reply
108 replies to this topic

#106 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 41 posts

Posted 25 July 2020 - 23:34

Ας υποθέσουμε οτι ο ψυχαναγκαστικός μου φόβος είναι τα μικρόβια. Πριν 6 χρονια, είχα δει μια εικόνα comic με έναν άνθρωπο που είχε μικρόβια στα γένια του. Με φρίκαρε. Χθές και προχθές θυμήθηκα αυτή την εικόνα γιατί έδειχνε τον ψυχαναγκαστικό μου φόβο. Το βράδυ, τυχαιά βλέπω μια άσχετη εικόνα κόμικ με έναν άντρα που είχε γένια, και μου ήρθε πάλι, στο μυαλό αυτή η εικόνα που είχα δει το 2013 ( γενια με μικροβια) και 5 δευτερόλεπτα μετά, βλέπω μια εικόνα με εναν άνθρωπο που είχε μικρόβια στα γένια του. Δεν ήταν η ίδια με αυτή που είδα το 2013, αλλά είχε έναν άντρα με μικρόβια στα γέννια του.

wdasa.png


#107 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 41 posts

Posted 02 August 2020 - 16:58

 Ήμουν χαλαρός και σκεφτόμουν διάφορα. Ξαφνικά, σκέφτηκα στο άκυρο (ΘΑ ΤΟ ΓΡΑΨΩ ΣΕ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΑΤΙ ΑΓΧΩΝΟΜΑΙ)

...τότε σκέφτηκε ότι

 αν η τιμωρία απο τον Θεό έγινε, αλίμονο του

 Ήταν απλά μια σκέψη που κράτησε 1 δευτερόλεπτο. Άρχισα να ανησυχώ οτί μπορεί να καταράστηκα τον εαυτό μου χρησιμοποιώντας την λέξη "αλίμονο" μπορεί κάποιος να μου πει τι σημαίνει η λέξη? έχει διάφορες ερμηνείες και ανησυχώ μήπως καταράστηκα τον εαυτό μου γιατί μπορεί κάτι να κρύβει αυτή η λέξη.


wdasa.png


#108 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 41 posts

Posted 10 September 2020 - 09:54

 Xθες, κυρίως λόγω ocd πέταξα ένα μικρό χνούδι από τα ρούχα σε έναν υπόνομο. Αμέσως, μου ήρθε ένα αρνητικό συναίσθημα. Το αιτιολόγησα, ότι πιθανώς, να προήλθε επειδή είχα έναν ψυχαναγκασμό να μην πετάω σκουπίδια στο δρόμο. Δεν ήταν αυτός ο λόγος. Στο υποσυνείδητο μου είχα εικόνες υπονόμου. Δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιόν λόγο τις είχα αλλά ήταν αυτός ο λόγος για τον οποίον αγχώθηκα όταν πέταξα το χνούδι. Μέτα από σκέψη, σαν να άρχισα να θυμάμαι κάτι. Άρχισα να θυμάμαι ότι μια φορά κοίταγα έναν υπόνομο ο οποίος μέσα είχε κάτι σαν φύλλα δεντρου ή φυτών. Προσπαθούσα να θυμηθώ/καταλάβω γιατί τον κοίταγα. Άρχισα να κατασκευάζω διάφορα υποθετικά σενάρια στο μυαλό μου για να δω ποιό ταιριάζει, μπας και θυμηθώ.

 

 Πριν 2 χρόνια, είχα ψυχαναγκασμούς να καθαρίζω έναν δρόμο από κάτι πέτρες/σπασμένα πλακάκια που υπήρχαν επειδή ανησυχούσα ψυχαναγκαστικά ότι κάποιος μπορεί να πέσει. Αισθανόμουν ένοχος αν τα αγνοούσα, οπότε έκανα αυτήν την ψυχαναγκαστική τελετουργία. Νομίζω, συνήθως, απλά μετακινούσα τις πέτρες/σπασμένα πλακάκια, σε σημείο που να φαίνονται. Ίσως μια φόρα, για ψυχαναγκαστικούς λόγους να αισθάνθηκα ότι δεν ήταν αρκετό αυτό, με αποτέλεσμα να πετάξω την πέτρα/πλακάκι σε έναν υπόνομο. Πιθανότατα, να ακούστηκε ένας θόρυβος μόλις το πέταξα στον υπόνομο και να μου δημιούργησε ενοχές. Μπορεί να άρχισα να κάνω υποθετικά σενάρια (αν και ήδη αυτό που γράφω μπορεί να είναι υποθετικό σενάριο), ότι ίσως, στον υπόνομο να υπήρχε κάποια γάτα και εγώ να την σκότωσα κατα λάθος, επειδή πέταξα την πέτρα/πλακάκι. Για αυτό, θα έβαλα φακό στο κινητό και θα άρχισα να κοιτάω. Λογικά, θα είδα την πέτρα/πλακάκι που έριξα, κάτι που ήταν σαν φύλλα δέντρου και ευτυχώς, κανένα ίχνος γάτας.

 

 Λογικό το  άγχος με την γάτα συν τον ψυχαναγκασμό που είχα να μην πετάω πράματα στον δρόμο ήταν αρκέτα για να με αγχώσουν χθες και να κατασκευάσουν ένα σενάριο ότι μπορεί να έκανα υπόσχεση να μην πετάω πράματα στους υπονόμους. Αλλά και αν δεν ήταν αυτό το περιστατικό με την γάτα που με αγχώνει και ήταν κάτι άλλο που είχε να κάνει με κάποια υπόσχεση στον Θεό; Λογικά, θα το θυμόμουν. Όταν σκέφτομαι το σενάριο με την γάτα, είναι σαν όντως αυτό να έγινε. Αν όμως, μαζί με την γάτα έγινε και κάποια υπόσχεση; Aν αισθάνθηκα ενοχές που πέταξα κάτι που θα μπορούσε να σκοτώσει μια γάτα και έκανα μια βιαστική υπόσχεση στον Θεό σχετικά με το να μην πετάω πράματα στους υπονόμους και την ξέχασα; Δεν θυμάμαι καμία υπόσχεση αλλά ξέρω ότι όταν υπάρχει ψυχαναγκασμός, πολλές φορές υπάρχει και περιστατικό με υπόσχεση.

 

 Ανησυχώ οτι μπορεί να έσπασα μια υποτιθέμενη υπόσχεση, μόνο και μόνο επειδή κάποια στιγμή στο παρελθόν, είχα ένα περιστατικό με έναν υπόνομο. Με αφορμή κάτι που δεν θυμάμαι, ο ψυχαναγκασμός κάνει τρομακτικες υποθέσεις.


Edited by Erudinam, 10 September 2020 - 10:41.

wdasa.png


#109 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 41 posts

Posted 10 September 2020 - 12:53

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

 

ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!!!!


Edited by Erudinam, 10 September 2020 - 13:00.

wdasa.png