Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 3 votes

Ιδεοψυχαναγκαστικη Διαταραχη


 • Please log in to reply
159 replies to this topic

#136 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 43 posts

Posted 17 January 2021 - 14:03

 Το καλοκαίρι του 2018, ήμουν μερικά μετρά κοντά στην πολυκατοικία που έμενα τότε. το ocd μου έλεγε να γυρίσω σπίτι για να πάρω άλλες χαρτοπετσέτες (είχα ήδη μαζί μου αλλα είχαν ψιλοκαταστραφεί λογω νερου). Ημουν πολυ αγχωμένος τόσο που αισθανόμουν ότι το κεφάλι μου βαρύ. ίσως είχα την αίσθηση λες και ήμουν μεθυσμένος. Μεθυσμένος όχι από αλκοολ αλλά από άγχος και στεναχώρια. Δεν ήθελα να κάνω την τελετουργία. Το ocd επέμενε. Προσπάθησα να κάνω μια βιαστική υπόσχεση στον Χριστιανικό Θεό και  να ζητήσω μια συγκεκριμένη κατάρα σε περίπτωση που έσπαγα την υπόσχεση, για να χρησιμοποιήσω τον φόβο της κατάρας ώστε να εξαναγκάσω τον εαυτό μου να μην κάνει την τελετουργία. Νόμιζα ότι ήταν ο μόνος τρόπος.

 Παλιότερα από αυτό το περιστατικό, είχα πει στον Θεό κάτι σαν ότι δεν θέλω να κάνω υποσχέσεις και ότι τις κάνω για να αγνοώ τον ψυχαναγκασμό μου και ότι μια αληθινή υπόσχεση θα μετράει αν την επικυρώσω κάνοντας τον σταυρό 3 φορές. Ήθελα να διαχωρίσω τις αληθινές από τις ψυχαναγκαστικές υποσχέσεις.

 Έτσι, λοιπόν, τότε προσπάθησα να κάνω υπόσχεση για να εξαναγκάσω τον εαυτό μου να μην κάνει την τελετουργία. Ο ψυχαναγκασμός όμως, ήξερε ότι αυτες οι υποσχέσεις δεν μετράνε, οπότε συνέχιζε να με ενοχλεί. Τότε, αναγκαστικα να προσπαθήσω να επικυρώσω την υπόσχεση ωστε να τον πείσω ότι είναι αληθινή. Δεν ήθελα να την επικυρωσω αλλα προσπάθησα να εννοήσω την υπόσχεση  χωρίς να το θέλω και πήγα να την επικυρώσω κάνοντας τον σταυρό αλλά νομίζω, σταμάτησα πριν ολοκληρώσω τον τρίτο. Νομίζω, περίπου τον έκανα 2-2.5 φορές. Τότε, σταμάτησα και ζήτησα να ακυρωθεί η υπόσχεση. Δεν ξέρω αν ακυρώθηκε ή όχι. Αν δεν υπάρχει ο Χριστιανικός Θεός και την υπόσχεση την δέχτηκαν άλλοι Θεοί?

 Μπορεί, τα λόγια που  είπα όταν προσπάθησα να κάνω την υπόσχεση  να ήταν:

"αν γυρίσω σπίτι για να πάρω χαρτοπετσέτες......"

στο τέλος της πρότασης ζήτησα μια συγκεκριμένη κατάρα. Μπορεί επίσης τα λόγια μου να ήταν:

"αν γυρίσω σπίτι μόνο και μόνο για να πάρω άλλες χαρτοπετσέτες...."

Επειδή φοβόμουν μην κάνω κάποιο λάθος με τα λόγια, παράλληλα την εικονοποιούσα. Δηλαδή, φαντάστηκα την επιστροφή στην πολυκατοικία από έναν συγκεκριμένο δρόμο που οδηγούσε σε αυτήν από το σημείο που στεκόμουν και νομίζω, τις χαρτοπετσέτες από μάρκετ που ήταν στην κουζίνα.

 Τον Σεπτέμβριο του 2019, είχα μετακομίσει ήδη από πριν, σε ένα άλλο διαμέρισμα, σε άλλη περιοχή. Έφυγα από το σπίτι αλλά ο ψυχαναγκασμός μου έλεγε ότι μπορεί να έκανα υπόσχεση στους Θεούς ότι θα πετάξω τα σκουπίδια. Ήξερα ότι δεν έκανα υπόσχεση αλλά ο ψυχαναγκασμός επέμενε. Έτσι, γύρισα στο διαμέρισμα για να πάρω τις σακούλες σκουπιδιών. Όταν μπήκα στην κουζίνα, ο ψυχαναγκασμός άρχισε να μου λέει να μαζέψω και κάποια σκουπίδια που ήταν εκτός σακουλών και να τα πετάξω και αυτά. Έτσι, άρχισα να πετάω στις ήδη γεμισμένες σακούλες και κάποια έξτρα σκουπίδια. Βγήκα από το σπίτι και πέταξα τις σακούλες. Άρχισα να ανησυχώ ότι μπορεί στα έξτρα σκουπίδια που έβαλα τις ήδη γεμισμένες σακούλες, να ήταν χαρτοπετσέτες από delivery.

 To ξανασκέφτηκα σήμερα και άρχισα πάλι να ανησυχώ λίγο. Αρχικά, έχω 2 ερωτήσεις.

1) Η υπόσχεση με τις χαρτοπετσέτες μέτρησε όταν προσπάθησα να την επικυρώσω? Νομίζω δεν έκανα τον σταυρό 3 φορές. Αν όμως, μέτρησε μονο και μόνο επειδή ίσως είχα πρόθεση να την επικυρώσω κάνοντας τον σταυρό 3 φορές? Ο τρίτος σταυρός δεν έγινε αλλά μπορεί να έγινε μισός. Σταμάτησα και την ακύρωσα αλλά αν είχε μετρήσει ήδη από την στιγμή που ξεκίνησα να κάνω τον πρώτο σταυρό?

2) Νομίζω δεν θυμάμαι ακριβώς ποια ήταν τα λόγια μου. Μπορεί να ήταν:

"αν γυρίσω σπίτι για να πάρω χαρτοπετσέτες...."

Εικονοποιήσα την υπόσχεση αλλά δεν το έκανα για να την κάνω να μετρήσει μόνο για εκείνες τις χαρτοπετσέτες ή για εκείνο το σπίτι αλλά επειδή νομίζω δεν ήθελα να κάνω λάθος με τα λόγια. Νομίζω παρόλο που την εικονοποιήσα (για να μην κάνω λάθος με τα λογια) δεν διευκρίνησα αν μετράει μόνο για εκείνη την στιγμή ή για πάντα. Αν κάποιος έκανε υπόσχεση να μην γυρίσει σπίτι για να πάρει χαρτοπετσέτες και μια μέρα γύρισε σπίτι για να πάρει σακούλες σκουπίδιων αλλά πριν τις πάρει μάζεψε έβαλε εξτρα σκουπίδια στις σακούλες και μπορεί σε αυτά τα έξτρα να ήταν χαρτοπετσέτες. Άρα υπάρχει περίπτωση να έσπασε την υπόσχεση με έμμεσο τρόπο, μόνο και μόνο επειδή στις σακούλες έβαλε χωρις να το συνειδητοποιήσει χαρτοπετσέτες? Η υπόσχεση (αν μετραγε) θα έσπαγε μόνο αν ο τύπος γύρνουσε αποκλειστικά μόνο για τις χαρτοπετσέτες ή έσπασε μόνο και μόνο επειδή τυγχαινε στις σακούλες να υπάρχουν χαρτοπετσέτες?


wdasa.png


#137 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 43 posts

Posted 17 January 2021 - 15:48

I was some meters away from home. Ocd was telling me to return home to get paper napkins. I may have made a deal with Gods and asked for a specific curse in case I break the deal, in order to use the fear of the curse to force myself not to do the compulsion. Maybe the words were:

"if I return home to get paper napkins...." (a specific curse was asked in the end of the sentence)

 

 

One year later, I left home and ocd started telling me to return home to get the garbage bags and dispose them out. So, I returned to get the garbage bags and I started putting extra, scattered garbage from my house into the bags. If in case, one of the things that I put into the trash bags, were paper napkins, does it count as if I returned home to get paper napkins indirectly?


wdasa.png


#138 Hazuki

Hazuki

  Anime Elite

 • Administrators
 • 2,602 posts

Posted 17 January 2021 - 17:07

Τώρα στην Κοζανάρα έχεις κανά γιατρό να σε παρακολουθεί με το λοκνταουν ή μπα; Επίσης σου 'χει συστήσει κανείς από τους γιατρούς ιατρική κάναβη που λένε ότι βοηθάει;


rsrGbGx.gif

#139 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 43 posts

Posted 19 January 2021 - 12:01

δεν έχω. χθες είχα γίνει σχεδον καλά γιατι είχα βρει τρόπο να ηρεμησω τον εαυτό μου. Άρχισα να σκέφτομαι ότι εφόσον είχα προσευχηθεί τύπου ότι οι υποσχέσεις θα μετράνε μόνο αν τις εννοήσω και τις επικυρωσω κάνοντας τον σταυρό 3 φορές, ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχώ. Ελα ντε που όμως βρηκα πάλι λόγο να ανησυχώ.

 

 

 

2.5 χρόνια περίπου πριν, είχα προσευχηθεί τύπου ότι δεν μετρανε οι υποσχέσεις αν δεν τις εννοήσω και τις επικυρώσω κάνοντας τον σταυρό 3 φορες. Μερικούς μήνες μετά από αυτό, πηγαινα σε ενα μαγαζί να πάρω ρούχα που είχα παραγγείλει. Σχεδόν έκλεινε και σχηματίστηκαν κατι σκεψεις τύπου θα τιμωρηθώ αν δεν προλάβω, κάτι τέτοιο. όταν πήγα είχε κλείσει. Άρχισ να ανησυχώ για υπόσχεση λόγω των άκυρων σκέψεων. Τελικά, μάλλον σκέφτηκα κάτι τύπου " θα περάσω αύριο να τα πάρω, ελπιζω να μην τιμωρηθώ" Τότε, έκανα ως τελετουργια τον σταυρό στο μαγαζί επειδή στο μυαλό μου το είχα σαν ακύρωση τιμωριών/καταρων.Παρολο που είχα προσευχηθει αρκετές φορές για το πρόβλημα μου, δεν ξέρω αν εκεινη την στιγμή, προσευχήθηκα για να εξηγησω ότι δεν έκανα υπόσχεση και ότι κάνω τον σταυρό για να ακυρώσω τιμωρία/καταρα ως τελετουργια για να νιώσω καλύτερα. Μπορεί δηλαδή, (αν και το θεωρω απίθανο) απλά να συμπεριφερόμουν και να ανησυχούσα σαν να έκανα υπόσχεση.χωρις να πω ότι δεν έκανα. και ότι απλά, να σκέφτηκα αυτό που σκέφτηκα (οτι θα περασω αυριο κλπ) και να έκανα τον σταυρό για να νιώσω καλύτερα.

 

Και τώρα, μετά από 2 χρόνια σχεδον, σκέφτομαι το εξής:

 

Aν εκεινη την στιγμή, δεν εξήγησα ούτε ότι δεν εκανα υπόσχεση αλλά ούτε για ποιον λόγο κάνω τον σταυρό και έμοιαζε σαν να επικυρώνω/δεχομαι την τιμωρία κάνοντας τον σταυρό μονο και μονο επειδή παλιότερα είχα πει οτι οι υποσχεσεις θα μετρανε αν τις εννοησω και τις επικυρωσω κανοντας τον σταυρό?

 

Μια φορά, πριν από αυτό το περιστατικό, νόμιζα ότι καταράστηκα το σπίτι μου και έκανα συνέχεια σταυρούς στους χώρους και νομίζω, έλεγα προσευχές που έκαναν ξεκάθαρο ότι ακύρωνω κάτι. Οπότε με την ίδια λογική, έκανα τον σταυρό στο μαγαζί για να ακυρώσω την υποτιθέμενη τιμωρία και λογικά, όλο και κάτι θα προσευχήθηκα. Απλά, επειδή δεν θυμάμαι ακριβώς αν την στιγμη που έκανα τον σταυρό στο μαγαζί, αν παράλληλα εξήγησα ότι απλά ακυρώνω κάτι και όχι για να επικυρώσω κάτι. Μπορεί και να μην είπα τίποτα γιατί το θεωρούσα δεδομένο. Και έδω έρχεται η υπόθεση που με αγχώνει:

 

Αν δεν έξηγησα για ποιο λόγο κάνω τον σταυρό και οι Θεοί δεν διαβάζουν όλες τις σκέψεις μας και δεν ξέρουν όλες τις προθέσεις μας, με αποτέλεσμα να άκουσαν μόνο τις ενοχλητικές σκέψεις περί υπόσχεσης/τιμωρίας και επειδή με έβλεπαν να συμπεριφέρομαι και να αγχώνομαι σαν να έκανα υπόσχεση, με το που με είδαν να κάνω τον σταυρό στο μαγαζί, (χωρις να εξηγηγω το λόγο), θεώρησαν ότι δέχομαι την τιμωρία?

 

και στα αγγλικα

 

2.5 years ago, I prayed about my ocd problem and I think, I made it clear that I do not want to make promises and that I do not mean them. I wanted to separate real promises from ocd promises. So, I think, I said that I would mean a promise only, if I mean it and validate it by doing the cross signs 3 times.

Some months later, I was on my way to a shop to buy the clothing that I had ordered. It was almost, closing time and I got a random, unwanted, intrusive thought that I will be punished if I do not make it on time or something like that. When I arrived the shop had closed. I started worrying and acting as if I made a deal because of my intrusive thought. In the end, I said something  like "I will come tomorrow and get my order, I hope I wont be punished" and as a compulsion I did the cross signs on the shop in order to cancel the hypothetical punsihment/deal.

Now, 2 years later, I worry that I may have not prayed to explain myself the moment that I saw the store closed. I worry that when I made the cross signs, I may have not explained why I did it. I remember one time before that, I thought that I may have cursed my apartment and I started doing the cross signs in my apartment's places. I think, I was praying while doing them and made it clear that I am doing them to cancel something. (the curse). When I was out from the shop, I probably, have said that I did not make a deal and that I am canceling the punishment by doing the cross sign. But, since I cant remember explaining myself, what if I did not? What if Gods thought that I was making the cross signs in order to validate the punishment/deal just, because of what I said in the past  (about the validation of the promise) and not becauase I tried to cancel it? (like what I tried to do with the curse)

So, I worry that Gods maybe do not read/hear all our thoughts, maybe do not know our intentions, maybe only heard my intrusive thought about the deal/punishment, show me worrying and acting like as if I made the deal and considered that I was accepting/validating it because I did the cross signs on the shop. What if I did not said anything when I was doing the cross signs?


Edited by Erudinam, 19 January 2021 - 13:45.

wdasa.png


#140 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 43 posts

Posted 20 January 2021 - 14:30

Μια φορά είχα προσευχηθεί και προσπάθησα να ξεκαθαρίσω ότι δεν θέλω να κάνω υποσχέσεις, ότι τις κάνω λόγω ψυχαναγκασμού και ότι θα μετράει μια υπόσχεση μόνο αν την σκεφτώ, την εννοήσω και την επικυρώσω κάνοντας τον σταυρό 3 φορές. (εννοούσα πάνω μου αλλα δεν το διευκρίνησα νομίζω)


Μια φορά. έτρεχα να προλάβω ένα μαγαζι για να πάρω κάτι που είχα παραγγείλει και σχεδόν έκλεινε. Εκεί που έτρεχα νομίζω, σχηματίστηκαν στο κεφάλι μου κάτι ενοχλητικές σκέψεις τύπου ότι θα πάρω τα ρούχα αλλιώς θα τιμωρηθώ. Δεν έδωσα σημασία πολύ αλλα παράλληλα αγχώθηκα λες και μέτρησαν. Όταν έφτασα το μαγαζί ήταν κλειστό. Άρχισα να ανησυχώ ότι έκανα υπόσχεση και ότι έπρεπε να είχα προλάβει. Νομίζω, ηρέμησα τον εαυτό μου λέγωντας κάτι τύπου ότι θα τα πάρω αύριο, ελπίζω να μην τιμωρηθώ. Τότε, ο ψυχαναγκασμός μου είπε να κάνω τον σταυρό 3 φορές στην πόρτα και νομίζω 3 φορές σε όλο το μαγαζί ώστε να ακυρώσω την ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ τιμωρία. Ήταν μια τελετουργία που υποτίθεται μου έδινε παραπάνω πιθανότητες να ακυρώσω την τιμωρία και να νιώθω πιο ασφαλής. Το έκανα.

Aνησυχώ για μια παρεξήγηση. Νομίζω, προσπάθησα να ηρεμήσω λέγοντας στον εαυτό μου ότι θα πάω την επόμενη μέρα. (υποτίθεται σε περίπτωση που μέτρησε η υπόσχεση) και έκανα τον σταυρό στο μαγαζί για να ακυρώσω την τιμωρία επειδή δεν πρόλαβα εκείνη την μέρα. (2 διαφορετικά events). Ανησυχώ μήπως όταν είπα ότι θα τα έπαιρνα την επομόμεη μέρα, δεν το είπα μόνο σε μένα αλλά το είπα και στους Θεούς με αποτέλεσμα να ακούστηκε σαν υπόσχεση, μιας και ανησύχουσα ΣΑΝ να έκανα υπόσχεση, και όταν πήγα να κάνω τον σταυρό στο μαγαζί για να ακυρώσω την τιμωρία, φάνηκε σαν να επικύρωνα την υπόσχεση (ότι θα πάω αυριο) κάνοντας τον σταυρό, μόνο και μόνο επειδή, παλίότερα είχα πεί για την επικύρωση των υποσχέσεων (σταυρός κλπ). Δηλαδή, ενώ προσπαθούσα να ακύρωσω την τιμωρία μπορεί να έμοιαζε σαν να επικύρωνα την υπόσχεση επειδή ίσως μπλέχτηκαν οι σκέψεις μου.

Αν οι Θεοί δεν ξέρουν τα πάντα για εμάς και δεν διαβάζουν όλες τις σκέψεις μας με αποτέλεσμα να θεώρησαν ότι έκανα υπόσχεση οτί θα πάω την επόμενη μέρα και ότι ο σταυρός ήταν για να το επικυρώσω. Γενικά, είχα προσευχηθεί πολλές φορές ότι δεν θέλω να κάνω υπόσχεσεις απλά δεν θυμάμαι αν ξεκαθαρίσα ποτέ ότι ο σταυρός είναι για ακύρωσωη τιμωριών και όχι για να επικυρώσω υπόσχεση. Επίσης, πιθανότατα να πήγα την επομενη μέρα αλλα μπορεί και όχι. Δεν θυμάμαι. Ήταν περίπου πριν 2.5 χρόνια. Ανησυχώ μήπως, έγινε παρεξηγηση και μέτρησε σαν αληθινή υπόσχεση μόνο και μόνο επειδή από φόβο έκανα τον σταυρό για να ακυρώσω την τιμωρία επειδή δεν πρόλαβα το μαγαζί ενώ μπορεί να έμοιαζε σαν να επικυρώνω την υπόσχεση.


wdasa.png


#141 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 43 posts

Posted 20 January 2021 - 16:01

Πριν 2,5 περίπου χρόνια, είχα κάτι ψυχαναγκαστικές, ενοχλητικές, άκυρες, ανεξελγκτες σκέψεις ότι έκανα υπόσχεση και ότι ζήτησα τιμωρία εαν δεν αγοράσω κάτι από ένα μαγαζί πριν κλείσει.

Όταν έφτασα το μαγαζί ήταν κλείστο. Άρχισα να ανησυχώ ότι μπορεί να έσπασα υπόσχεση εξαιτιας των ενοχλητικών σκέψεων που είχα. Ήρεμησα τον εαυτό μου λέγωντας κάτι τύπου ότι θα το κάνω αύριο που θα είναι ανοιχτό.

Η υπόσχεση δεν μέτρησε επειδή ήταν άκυρες σκέψεις αλλά ανησυχώ ότι επειδή λειτούργησα ΣΑΝ να μέτρησε και επειδή από φόβο είπα στον εαυτό μου ότι θα πάω την επόμενη μέρα, μήπως δεν το είπα μονο στον εαυτό μου και το είπα στους Θεούς με αποτέλεσμα να θεώρησαν ότι εκείνη την στιγμή κάνω υπόσχεση. Δηλαδή, ενώ δεν μέτραγε η υπόσχεση επειδή ήταν ενοχλητικές σκέψεις, λόγω φόβου μπορεί να έκανα την υπόσχεση που δεν μέτρησε να μετρήσει.

Αγόρασα αυτό που έπρεπε/ήθελα πιθανότατα την επόμενη μέρα. αλλά, αν δεν ήταν την επόμενη?


wdasa.png


#142 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 43 posts

Posted 20 January 2021 - 18:31

 Almost 2,5 years ago, I was worrying that I may have made a rushed, promise to Christian God and asked for punishment in case breaking it, because of my random, intrusive, unwanted thoughts. I acted as if I made one because I got worried. I could not do what my intrusive thoughts promised to do that day and I was worrying that I will be punished. Due to fear and worry, I thought about doing what I may have promised to do the next day. I cant remember if I just, said it to myself or if I said to Christian God or to both. I probably, did what I may have promised to do the next day, but I am not sure if it was the next day because I cant remember. I worry because:


1) what if in case Christian God is not real, the promise was accepted by other Gods?

2) what if I broke it because I did not do it the next day?


 I did not want to make a promise. They were just, intrusive thoughts that made me believe that I may have made a promise! I worry because due to fear, I acted as if I made a promise and thought something about doing what I promised the next day. I worry that by thinkining that, I may have unintentionally, made the promise, which never counted, to start counting.


wdasa.png


#143 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 43 posts

Posted 29 January 2021 - 14:15

2,5 years ago, due to ocd, I ended up doing different compulsions. I could not ignore my ocd. I wanted some relief from it. I decided to make promises to Christian God not to do the compulsions and asking for punishment in case breaking it, in order to ensure that I will not do the compulsions. I was just, using the fear of the punishment in order to be forced to ignore my ocd. I just, wanted relief. I did not want to make promises. But due to anxiety, I was forced to try and make one because ocd was not leaving me alone! One time, I prayed to God and tried to make clear that I do not want to make promises and that I am doing them because of my ocd. I tried to make clear that a promise would count only if I understand what I am trying to do, if I mean it and if I validate it by doing the cross sign 3 times. So, compulsions out of nowhere started appearing. I will give you a kinda like example of what my thinking was:

- ocd: do the compulsion!

- me: no!

- ocd: do it!

- me: I wont. leave me alone!

- ocd: do it! do it! do it!

- me: stop!

- ocd: do it! do it!

- me: oh yeah? (at that moment, I make a promise to God and ask for a punishment if I do the action of the compulsion.)

- ocd: do NOT do the compulsion! you made a promise to God!

- me: yeah! glad we agree!




It was a period that I was afraid of a specific punishment. I remember having some compulsions while being afraid of that punishment. I worry that I may have been so tired from those compulsions and that I maybe have tried to make a real promise and asking as a punishment that specific punishment in order to force myself stop doing that compulsions. That was 2,5 years ago, and I cant remember trying to mean or validate any promise. In that state that I was, I would not dare to even think about the word punishment. I maybe had some intrusive thoughts about promises but I do not think I ever tried to make a real and validate it. What if I was so anxious that I tried to make such a promise and then, tried to validate it? What if I was so sure of myself that this would save me from worries and that I would remember it but then, I forgot it? What if there are Gods if in case Christian God is not real, that do not care about my ocd and accepted those HYPOTHETICAL promises? Why I cant remember them? If in case there was a real promise and validated it, do you think Gods accepted them? I maybe tried to mean them but I did not want to. It was because of my ocd. What if Gods do not care about my ocd and accepted them?





Now, let me tell you about the punishment. I have a body dysmorphic disorder. The punishment was about that. I will give kinda a similar example of my worry. Lets say that someone makes a real promise to Gods and asks to be punished by becoming bald and unable to see his baldness. When he looks in the mirror, he sees his hair but in fact, he is bald. All other can see that he is bald, except him. So, my ocd got me into worrying for hypothetical scenarios and for something that I maybe will never find out if I got punished, because it is an invinsible punishment.





My faith to Jesus is almost, lost. I worry that there could be other Gods who could be not mentioned in other religions. I read about experiences from people living strange events as if we are living in a matrix and that the matrix maybe have glitched. Vanishing items, people appearing out of nowhere etc. Could it be that we are living in a matrix and these are glitches? I have what ifs in my mind. What if I made a promise? What if I got punished? What if we are living in a matrix? What if there are other Gods who do not care about my ocd. What if those coincidences or some of them, were a sign? So, I ended up having depression, anxiety and thinking almost, every day about my ocd problem.


wdasa.png


#144 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 43 posts

Posted 01 February 2021 - 13:31

Πριν 2,5 χρόνια, ήμουν απέναντι από την πολυκατοικία στην ΄οποία έμενα τότε. Ο ψυχαναγκασμός μου έλεγε να μετακινήσω κάτι αντικείμενα που υπήρχαν στο πεζοδρόμιο επειδή νομίζω, σχημάτιζαν ένα αόρατο σχήμα. Μου έλεγε οτι πρεπει να τα μετακινήσω για να "χαλάσω" το σχήμα γιατι μπορεί να ήταν σαν τελετή που προκαλεί κατάρα, δηλαδη σαν σύμβολο τελετης. Νομίζω ξόδεψα κάποια λεπτά μετακινώντας τα αντικειμενα επειδη ο ψυχαναγκασμός μου δεν ηταν ευχαριστημενος. Νομίζω, στο τέλος έκανα τον σταυρό 3 φορες πάνω στα αντικείμενα με σκοπό να ακύρωσω την υποτιθέμενη κατάρα.

 

Για κάποιο λόγο ανησυχώ ότι μπορεί να έκανα κάποια αληθινή υπόσχεση σχετικά με το να μην μετακίνω αντικειμενα (γενικα και αοριστα) εξαιτιας αυτου του ψυχαναγκασμου (τελετη,καταρα). Δεν θυμάμαι να έκανα υπόσχεση. Θυμάμαι όμως 2 φορές όταν ήμουν στο πιο καινουργιο διαμέρισμα, ενστικτωδώς μετακίνησα ένα αντικείμενο που είχα στο σαλόνι επειδή σχημάτιζε με τα άλλα ένα σχήμα. Τότε μου ήρθε ενα αρνητικό συναίσθημα ότι "δεν επρεπε" να το κανω. Τότε δεν ανησυχησα πολύ. Αναλύοντας το πρόβλημα, θυμήθηκα αυτό το περιστατικό με το πεζοδρόμιο (πριν 2,5 χρόνια). 

 

Νομίζω ότι κάποιες φορές αισθανόμουν έναν μικρό φόβο να έρχεται από αυτό το σημείο. ίσως επειδή εκεινη την εποχή ανησυχούσα για σπάσιμο ΑΛΛΗΣ υποτιθέμενης υπόσχεσης. Και μιας και είχα πάθει τέτοιο θλίψη, αυτόματα, θεώρησα ότι όπου παλιός ψυχαναγκασμός= πιθανή υπόσχεση. Νομίζω, εκείνη την επόχη απέφευγα το φαρμακείο που ήταν δίπλα από εκείνο το σημείο. Δεν θυμάμαι αν το απέφευγα εξαιτιας υποτιθέμενης υπόσχεσης στο σημείο με τα αντικείμενα ή για άλλο λόγο. Πάντως αυτό το σημείο ήταν απέναντι απο την πολυκατοικια και νομίζω, σχεδον καθε φορα που έβγαινα έξω, εμπαινε στο οπτικο μου πεδίο. Αν υπήρχε καποια υπόσχεση, δεν θα το θυμόμουν? δεν θα ανησυχούσα ακόμη και να κοιτάξω προς τα εκεί? Θυμάμαι νομίζω, κάποια αρνητικα συναισθήματα αλλα όχι κατι συγκεκριμένο.

 

 Επίσης, θυμάμαι παλιές ψυχαναγκαστικές σκέψεις περι υπόσχεσης που ειναι λιγότερο τρομακτικές από το συγκεκριμένο περιστατικό. Αν έκανα κάποια αληθινή υπόσχεση δεν θα το θυμόμουν? Δεν νομίζω στην κατάσταση που ήμουν να τολμούσα να κανω αληθινή υπόσχεση. Ίσως είχα κάποιες ψυχαναγκαστικές σκέψεις και αυτές να θυμάται ο ψυχαναγκασμός και να μου δίνει false alarms.


wdasa.png


#145 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 43 posts

Posted 05 February 2021 - 20:48

I know its a trick of ocd but should I avoid paying attention to it?

I worry that I may have broken an old HYPOTHETICAL promise that was accepted by Gods and that I maybe asked for a specific punishment in case breaking it, in order to ensure that I will never redo a specific ocd compulsion. I cant remember making a promise, maybe there were some intrusive thoughts. It was 2,5 years ago, and I remember freaking out and worrying as if I may have made one. I cant remember what exactly, was thinking when I started freaking out. I cant remember if I remembered the promise or if I worried that I may have made one. I was able to calm down and focus on other ocd-promises problem.

I have a good memory and I would remember if I made a promise. I remember being hesitated if I should the compulsion or not and when I did it, I started worrying about the hypothetical promise. If there was a promise, I would remember it. Maybe there were just, intrusive thoughts and since it was a period that my ocd was gaining the upper hand, I automatically, considered that a random, uncontrolled thought = promise. So, maybe thats why I got worried. I cant remember. I remember freaking out BUT I cant remember if I was freaking out because I remembered the promise or if I was freaking out because I thought that I risked breaking an HYPOTHETICAL promise (because of my intrusive thoughts).


Sometimes, I am able to ignore my ocd and almost, forget it but I still, feel sad. I get thoughts like:

ocd: what if I asked for a specific punishment in case breaking the hypothetical promise? what if Gods accepted it?


wdasa.png


#146 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 43 posts

Posted 13 February 2021 - 19:24

 My ocd is telling me that maybe I made a promise to Gods about not redoing a certain ocd compulsion and maybe asked for a specific punishment in case breaking it, in order to use the  fear of punishment to force myself stop worrying about ocd.


 I cant remember if it was a real prayer or just, intrusive thoughts (it was 2.5 years ago). I was trying to remember if I made such a promise and maybe for a second, subconsciously, I imitated a part of a gesture that it was connected with that compulsion. I am not sure if it was imitation. I worry that I may have broken that hypothetical promise. The problem is that I may have used the words I will never bother myself with that compulsion and maybe by thinking about it, writting about it on reddit, making a gesture break that promise, mentally.

 I worry for that punishment. I will tell you an example. Somebody makes a promise and asks for punishment to have his ears become twice bigger but unable to see it. When he looks in the mirror, he sees his usual ear size but his ears are twice big. He is unable to see it but all others can.

 This is what ocd is bugging me about and the thing is that I do not remember if the promise were intrusive thoughts or a real prayer. I cant remember if I asked for that punishment or not. All I remember is anxiety and acting as if I made a promise. But was it intrusive thoughts or a real prayer?


wdasa.png


#147 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 43 posts

Posted 10 March 2021 - 14:42

α

Edited by Erudinam, 10 March 2021 - 21:52.

wdasa.png


#148 Emiya

Emiya

  Anime Fan

 • Members
 • 175 posts

Posted 13 March 2021 - 01:30

Δύο πράγματα που προτείνουν οι γιατροί εκτός από φάρμακα είναι να μιλάς ή να γράφεις για ότι σε προβληματίζει. Το θέμα είναι ότι από τη μια οι γιατροί χρεώνουν τρέλες τιμές, εκτός αν έχεις ασφάλεια που θα σε καλύψει, και από την άλλη ο κόσμος που έχει να αντιμετωπίσει τα δικά του πρόβλημα. Δηλαδη αυτό που βλέπω είναι πως ο κόσμος δεν έχει την ενέργεια;, τη διάθεση; ή το χρόνο; να ασχοληθεί με περισσότερα προβλήματα απ' όσα έχει στο πιάτο του. Ίσως αν έβρισκες άτομα που θα σε ακούσουν και μετά με τη σειρά σου να τους άκουγες εσύ...;

 

Αν το βλέπαμε από κάποια άλλη γωνία...δηλαδή αν π.χ. το μεγαλύτερο προβλημα είναι γιατί ακούγεται μια πόρτα να ανοιγοκλείνει κάθε τόσο τότε ίσως τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα αλλά το αντίθετο.

 

Έχει εδω κάτι σπαζοκεφαλιές...be my guest. xD Ότι κι αν πάω να λύσω αυτόματα δημιουργούνται αλλού περισσότερα προβλήματα. Όπως το σκεφτόμουν, αρχικά όλοι πρέπει να μπουν στην ίδια σελίδα και μετά να τεθούν προτεραιότητες με ποια σειρά να λυθούν αλλά δε βλέπω να γίνεται αυτό όσο υπάρχουν διαφορετικές κοινωνικές τάξεις με διαφορετικά συμφέροντα και προτεραιότητες.

 

Αν έλεγες σε βίντεο όσα θες να πεις; YouTube blog? Έτσι θα έφευγαν κι κάποιες αμφιβολίες που υπάρχουν σχετικά με το θέμα "troll".

 

Αρχικά το είχα βρει ενδιαφέρον αυτό το thread γιατί δε θυμάμαι άλλη φορά που κάποιος θα ηθελε να μιλήσει για τέτοια θέματα ανοιχτά αλλά δε ξέρω τι άλλο παραπάνω να προσθέσω απ' ότι είπα στα προηγούμενα posts. Να δοκιμάσεις κατι... Έχεις σκεφτεί ποτέ δημοσιογραφία; Απ' αυτά που βλέπω στο luben-αριό και οι ελληνικές είδησης θέατρο είναι : ...όχι πως πάνε πίσω στο εξωτερικό...

 

Ή αν θες να χαλαρώσεις να σκέφτεσαι ότι δε σε ενδιαφέρει το οποίο θέμα μέχρι που όντως δε θα σε ενδιαφέρει. Μιλώντας από την εμπειρία που είχα στο φαστφουντάδικο. Πολύ τοξικό το περιβάλλον και μεγάλος φόρτος εργασίας. Όλο άγχος συνέχεια για τα πάντα...εεε δεν άντεξα άλλο...full αναισθησία. Κατά κάποιο τρόπο χωρίς αισθήματα στη μέση το decision-making γίνεται πανεύκολο...καλή φάση πιστεύω. Όλα τα τραπέζια γεμάτα και ήμασταν δύο άτομα στην εξυπηρέτηση...τέλεια! Θα τους εξυπηρετήσουμε όλους και αφού είναι πανεύκολη η δουλειά του φαστφουνταδικου όσοι δε μπορούν να περιμένουν ας πάνε τη κάνουν στη κουζίνα τους :slash: Έρχεται το φορτηγάκι με τα αναψυκτικά και όλους τους πονάει η μέση...κα-τα-πλη-κτι-κά! Ας κάτσουν να τους φάνε ζωντανούς οι πελάτες όσο θα γυμνάζομαι :dwarf:

 

Την ίδια περίοδο ηταν τώρα που το θυμήθηκα που ξεκίνησα το gintama...Δε προσπαθούσα να καταλήξω κάπου αν θα το δω ή όχι. Είχα μπει στο φόρουμ για chit-chat,σε φάση πέρα βρέχει :rofl:, ο Hazuki εντωμεταξύ παίζει να έχει χάσει μερικά χρόνια από εκείνη τη συζήτηση :hot: gomen!gomen! :nod:

 

Μετά που κλειδώθηκε αυτό το thread δεν είχα κάποιο θέμα. Σκέφτηκα απλώς μήπως ο Erudinam ήθελε να συνεχίσει να γράφει κάπου αλλού και βρήκα ένα σχετικό subreddit.



#149 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 43 posts

Posted 13 March 2021 - 11:13

κοιτα τωρα μπορω να πω πως ειμαι καλύτερα και οτι ολα αυτα που γράφω πηγάζουν από κάπου αλλού. πριν λίγο, έγραψα αυτό στο reddit και νομίζω από εκεί ξεκίναει το πρόβλημα που έχω. 'Εχω δηλαδη εστιάσει εκεί. Με την καραντίνα είναι λογικό να πυροδοντούνται αυτά τα προβλήματα. Η ζωη εχει μπει σε μια παύση για μένα. Σε όλους τους τομείς. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να σκέφτομαι τέτοια θέματα και να ψάχνω διάφορα θέματα στο ιντερνετ (οχι μονο για αυτα).

 

 

 

I was raised as a Christian but I have almost, lost my faith. I have heard opinions from agnostics or atheists and some of them made sense to me. I have also read about some seemingly at least Bible contradictions.I started questioning the reason of having faith to get saved and why God would send people to Hell for not believing in Him. I mean, in faith it is natural for some people to have faith and some others not to have faith.

 

 

 

For example, someone may have faith that their sports team will win but an other may not have faith.Some may have faith that it will rain, may believe that it wont rain.So, when it comes to the Bible, it is natural for some people to believe that the Bible is the word of God and some others to belivee that it is not!I cant blame them for that. And I cant understand why God, if He would send them to hell, why He would. Faith seems to me like gambling a little. There will be losers. So, I cant understand faith.

 

 

Many people support their faith by saying stuff like "Bible is really the word of God" or "Christianity makes sense". Well, its ok if the Christianity makes sense to them but there are people in which Christianity did NOT make sense and in the same way, they rejected it. I am not talking about people who want to do drugs, have sex with a lot of women etc. For example, I have a very honest and humble friend who I think stopped believing but he is a very good person. You could say that he is a very good Christian without being Christian. I cant understand why God would send people like him to hell for rejecting Jesus.

My question is this: How you know that the Bible is really the word of God when there are many other religions out there? It is a difficult question that probably, cant be answered. It always comes to personal OPINIONS AND BELIEFS. Which is something natural. But, that also means that it is natural for some people to believe that the Bible is not the word of God. Thats why I used the word "gambling".

 

 

 

Anyway, I am confused and lost and I cant be "Jesus is real" etc. I always will get the thoughts like "What if He is not?" etc. If I ignore those thoughts and kept acting and saying "Jesus is real" I feel like I am getting brainwashed. So, I have almost lost my faith. And now, not only, I worry for what will happen if in case Jesus is real but I also worry if in case Jesus is not real. What if there is no God and when we die we are nothing? That makes me sad when I think that my loved dead ones are nothing. I wont care when I die but now, its a sad thought.

 

 

 

Also, I think about being born again in a different body. It makes a little sense to me. Suddenly, I was born and now I am living my life. What if the same thing happened in the past? People have been living for many years. i was born in 1992. Why 1992? Maybe I was also, born in 1910 and died and then, gained a new life.

 

 

Anyway, I have been thinking a lot about this. I think many people are Christians from fear. They were raised as kids to be Christians and now, they see many people around them to be Christians so they keep being Christians. I wonder if Christianity was not so spread as much as it is today, would those people still be Christians? What if Christianity was made by people in order to bring some order in the world and due to tradition, it kept spreading til today? We know that people can easily be deluded. (look politics for example). What if Christianity is a delusion that kept spreading til today, due to tradition?


Edited by Erudinam, 13 March 2021 - 11:13.

wdasa.png


#150 Erudinam

Erudinam

  Anime Newbie

 • Members
 • 43 posts

Posted 17 March 2021 - 12:33

Hypothesis:

A man while some meters away from his home, makes a promise to Gods that he wont return home in order to get napkins.

One day, while some meters away from his home, he returns home in order to gather the trash of his apartment into a garbage bag to dispose it outside. Maybe one of the trash were paper napkins.

Is the promise broken?


wdasa.png