Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ποια η γνώμη σας για το άρθρο 13;


 • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 teliosmetonma

teliosmetonma

  Ο τίτλος του σπάμμερ

 • Members
 • 33 posts

Posted 26 March 2019 - 21:01

Πέρασε από το Ευρωκοινοβούλιο, ο νέος κανονισμός Πνευματικών Δικαιωμάτων (Άρθρο 13)

Για να δούμε τι εξέλιξη θα έχει το θέμα. Πάντως ένα είναι σίγουρο, περισσότερα πειρατικά σάιτς στανταράκι με αυτά που ακούω.  :hehehe:#2 Angel.tze

Angel.tze

  Το perverted υποσυνείδητό μου εχει πάντα δίκιο

 • Members
 • 257 posts

Posted 26 March 2019 - 23:16

Βασικά περισσότερα VPN. Αν και εδώ που τα λέμε, μιας και τα memes (θεωρητικά παντα) προστατεύονται, δεν έχω θέμα ο,τι και να γίνει, αρκεί να μην μπλοκάρουν το nyaa.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω ενημερωθεί πάνω στο ζήτημα και δεν ξέρω αν είναι πραγματικά ωφέλιμος ο νόμος ή οχι, ξέρω πάντως ότι σαν μονάδα δεν θα μ'επηρεασει καθόλου και ελπίζω να ισχύει το ίδιο και με τους άλλους

#3 Hazuki

Hazuki

  Anime Elite

 • Administrators
 • 2,395 posts

Posted 27 March 2019 - 10:32

Η πρόσβαση μέσω vpn δεν έχει καμία σχέση. Η οδηγία ρυθμίζει περιεχόμενο και τιμωρεί την σελίδα, όχι τον χρήστη.

Τώρα για την ίδια την οδηγία, είναι της κλασσικής λογικής που έχουν παρόμοια νομοθετήματα, πονάει κεφάλι, κόψει κεφάλι.

Οι εταιρείες πνευματικών δικαιωμάτων ονειρεύονται διαφυγόντα έσοδα που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν οπότε σπρώχνουν νομοθετήματα που κατά πάσα πιθανότητα κάνουν μεγαλύτερο κακό παρά καλό.

Εδώ θα ήθελα να τονίσω πως πρόκειται για οδηγία της ΕΕ οπότε θα πρέπει η βουλή να νομοθετήσει και να την ενσωματώσει.

Πιθανόν αυτό να είναι πιο τρομακτικό από την ίδια την ψήφιση της οδηγίας κρίνοντας από την μαζική αποχή που είχαν οι Έλληνες Ευρωβουλευτές καθώς και από την διαχείριση σχετικών θεμάτων π.χ. ασυλία της ΑΕΠΙ μέχρι τα περσινά γεγονότα.


rsrGbGx.gif

#4 pc_magas

pc_magas

  Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

 • Members
 • 469 posts
 • LocationAcharnes

Posted 27 March 2019 - 13:51

Το κακό είναι:

 • Το πως θα ο υλοποιήσει ο εκάστοτε πάροχος το φίλτρο.
 • Ότι θα υπάρχουν SaaS υπηρεσίες φιλτραρίσματος & προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας. Όμως θα μπλοκάρουν μόνο "πειρατικό" όχι με την πατροπαράδωτη διαδικτυακή ένοια;
 • Ότι content μπορεί μπλοκάρετε που παρόλο είναι του ίδιου χρήστη και δεν παραβαίνει κάποιο κανονισμό θα υπάρχει δικαιολογία "Copyright EU" είτε σκόπιμα είτε υπό bug.
 • Πλέον η google και η Facebook θα είναι και Προστάτης πνευματικής ιδιοκτησίας ΑΕΠΙ style. Πχ. έφόσον ότι το traffic έρχετε από facebook-google σε κάθε site ή content άμεσα (youtube, facebook watch) έμμεσα (link) λίγως η πολύ γιατί να μην "προστατεύει" και την πνευματική ιδιωκτησία ή η χρήση των API ή υπηρεσιών αυτών συνάμα αποτελεί και consent περι πνευματικήςε ιδιωκτησίας με τους όρους που θέτουν ατές.

Τι γίνετε με υπηρεσίες η οποίες είναι πάνω σε πλήρως distribuded αρχιτεκτονικές πχ. Data Hash Table ή υπηρεσίες οι οποίες πρακτικά δεν έχουν server/'σελίδα' για τν μέσοι χρήστη αλλά προκύπτουν απο συνεργασία των μετόχων αυτής. Μην ξεχνάτε πως το torrent εν μέρη είναι κεντροποιημένο λόγο ότι ο tracker παίζει ρόλο στο να βλέπεις ποιος μοιράζει το περιεχόμενο που ζητάς. Τι γίνετε σε περίπτωση που δεν σύνατε η ύπαρξη φίλτρων πχ. μια υπηρεσία XMPP στην οποία επιτρέπει μόνο συζήτησε μέσω OTR ή σε υπηρεσίες η οποίες η επικινωνία γίνετε με άκρο-προς-άκρο ανταλλαγή δεδομένων.