Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * - 6 votes

Hametsu no Mars (Mars of Destruction) [2005]

masterpiece best anime ever how is that possible awesome perfection did i mention its a masterpie ce?

  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 21 June 2018 - 17:28

Mars+of+Destruction+title.jpg

MyAnimeList / AniDB / AnimeNewsNetwork

 

Ενα απο τα καλυτερα ανιμε της αιωνιοτητας. Ντροπη μας που δεν εχουμε κανει ακομα παρουσιαση. Θεωρω οτι το IQ μου αυξηθηκε κατα 230 αφου το ειδα. In fact, θα επρεπε να διδασκεται στα σχολεια.

 

ΟVA του 2005 απο το στουντιο WAO World με σκηνοθετη τον Υoshiteru Sato και βασικους seiyuus τους Taiga Nozomu, Erina Nakayama, Minori Chihara, Asuka Aizawa και Kaori Nazuka. Βασισμενο στο ομωνυμο βιντεοπαιχνιδι το οποιο κυκλοφορησε για το PS2. Ηοrror, action και science fiction (καποιος μαλλον μπερδεψε τα tags).

 

ΥΠΟΘΕΣΗ:

Καποιο καιρο μετα απο μια διαστημικη αποστολη στον Αρη καταληγει με παταγωδη καταστροφη, περιεργα τερατα που ονομαζονται "Αρχαιοι" σπερνουν την καταστροφη στο Τοκυο. Μια ομαδα ειδημονων που αποτελειται απο τεσσερις κοπελες και ενα ταλαιπωρημενο νεο αγορι, ονοματι Hinata Takeru, πρεπει να πολεμα τους Αρχαιους μεχρι να καταλαβουν για ποιο λογο συμβαινουν ολα αυτα. Τα υπολοιπα οταν ξοδεψετε τα καλυτερα 20 λεπτα της ζωης σας.

 

Το βασικο concept ειναι πολυ ενδιαφερον, μπορει κιολας να βλεπουμε ενα συγχρονο παραδειγμα παρθενογεννεσης. Τα παντα, απο τα πρωτοτυπα φουτουριστικα οπλα, μεχρι και τους εχθρους, αποτελουν καταστασεις που δεν εχουμε ξαναδει ποτε. Πραγματικα, ειχα κολλησει στην οθονη μου απο ενα σημειο και μετα.

 

Προσοχη απο εδω και κατω, επειδη υπαρχουν spoilers! Δεν θελετε να χαλασει η εμπειρια σας!

Eπιπλεον, δεν ειναι καταλληλο για παιδια ή ατομα με επιληψια, περιεχει σκηνες βιας.

 

Οταν πεθανε η συμπολεμιστρια τους, η οποια ειχε λαβει και το απαραιτητο character development πριν το θανατο της, ειλικρινα εκλαψα. Απο τα γελια. Κρατουσα μια επιφυλαξη και ηλπιζα οτι ισως να ειχε επιβιωσει απο τον ρεαλιστικοτατο αποκεφαλισμο που υπεστη (το animation ηταν εξαιρετικο, ενιωσα λες και πραγματικα συνεβαινε μπροστα μου), αλλα δυστυχως ο γιατρος με αναγκασε να προσγειωθω στην πραγματικοτητα, λεγοντας το απροσμενο "she wont make it".

 

Στενοχωρηθηκα πολυ με το σπαραξικαρδιο backstory του πολυ ευαισθητου και αδυναμου πρωταγωνιστη, αλλα θαυμασα την αποφασιστικοτητα του και την δυναμη που απεκτησε για να σωσει τον κοσμο! Με την παντοδυναμη πανοπλια του, ονοματι ΑΡΗΣ, σωζει την κατασταση την τελευταια στιγμη. Μπορουμε να δουμε ομως και τις αδυναμιες του την στιγμη που σχεδον πεθανε, αφηνοντας μας ολους σε σοκ. Αυτο με επεισε οτι δεν ηταν ενας κλασσικος overpowered main character και το εκτιμησα αυτο. Εξαιρετικος στη δουλεια του, θεωρω οτι ηταν ο πιο καλογραμμενος χαρακτηρας, αμεσως μετα τον βασικο ανταγωνιστη. Εκεινος κι αν με εξεπληξε. τα κινητρα του με ξαφνιασαν, πολυ ανθρωπινος χαρακτηρας με ευαισθησιες και μεγαλη αντοχη.

 

Οσον αφορα τις συμπρωταγωνιστριες, ηταν απιστευτες ολες τους. Ειλικρινα ηταν ολες τους τοσο memorable και με επαρκεστατο character development. Η Κοκκινη τυπισσα ηταν πολυ πιο ξεχωριστη απο τις αλλες, πρεπει να το παραδεχτω αυτο. Θα ηταν η waifu μου απο το Mars of Destruction, αν δεν υπηρχε αυτος ο καυτος αστυνομικος που βοηθησε πολυ προς το τελος, δειχνοντας την ανδρεια του παρολο που ηξερε οτι δεν ηταν ικανος να τα καταφερει. Πολυ τον αγαπω :lovulovu:

 

Το plot twist στο τελος ηταν απιστευτο, απολυτως βασιμο και, το καλυτερο απ' ολα, πραγματικα σοκαριστικο. Πολυ φιλοσοφικο το τελος, σε βαζει σε σκεψεις που αφορουν το ποιος ειναι ο πραγματικος κακος σε αυτη τη ζωη, τι πρεπει να κανουμε για να ανεβουμε πνευματικα επιπεδα και διαφορα παρεμφερη. Παρα πολυ εξυπνο, δεν μπορω να φανταστω καν ποσα χρονια του πηρε του σεναριογραφου να το σκεφτει. Δεν περιμενα με τιποτα οτι οι ηρωες ειναι στην τελικη οι κακοι. Ετσι δικαιολογηθηκαν και οι πραξεις του ανασταινοντα κακου, ο οποιος εξηγησε τα παντα λιγο πριν σκοτωθει για δευτερη φορα (ποσο cruel ειναι οι κοπελες να τον βλαψουν τοσο?! Αδικημενος χαρακτηρας).

 

Το τελος κλεινει την ιστορια με εναν αριστοτεχνικο τροπο, χωρις να αφησει ουτε μια τρυπα. Μεγαλο ταλεντο θελει για να γινει αυτο. Δεν εχω καμια απολυτως απορια, μιας και τα παντα εξηγηθηκαν κατα τη διαρκεια του OVA. Η τραγικοτητα της καταστασης ειναι ξεκαθαρα αποτυπωμενη στα προσωπα των χαρακτηρων και γνωριζω οτι τους εχει αφησει γεματους αποριες. Πολυ δυνατη σκηνη, την επανελαβα τρεις φορες, γιατι με αγγιξε τοσο πολυ που εβαλα τα κλαματα παλι. Απο τα γελια.

 

 

Ο ηχος και το soundtrack ηταν εξαιρετικα. Πολυ δυνατα κομματια που με εβαζαν κατευθειαν μεσα στο mood της στιγμης. Απο τις αστειες καταστασεις, εως τις σοβαρες και ανησυχητικες στιγμες, παντα υπηρχε το καταλληλο, ξεχωριστο, memorable τραγουδι για να μας κανει να νιωσουμε και εμεις ο,τι νιωθουν οι χαρακτηρες :blingeye2: Η απουσια opening και ending song ηταν καλη αποφαση, καθως απλως θα μας εκοβαν χρονο απο τη δραση! Οσον αφορα τις φωνες, οι Seiyuus εκαναν απιστευτη δουλεια. Το ποσο συναισθημα εβγαινε απο τις φωνες τους! Ανατριχιασα!!!1

 

Το animation κανει στουντιο οπως τα A-1 pictures και Madhouse να φαινονται τιποτενια μπροστα του. Πολυ εξελιγμενο για την εποχη του, ειδικα οι σκηνες μαχης ηταν καθηλωτικες. Απιστευτες κινησεις συνδυασμενες με τα αντιστοιχα ηχητικα εφε δημιουργησαν τις καλυτερες animated μαχες της δεκαετιας, ξεπερνουν μεχρι και το Boku no Hero Academia! Μεχρι και τα character designs ηταν εξαιρετικα πρωτοτυπα!!

 

All in all, δεν μπορουσα να παρω τα ματια μου απο πανω του. Καθολου κουραστικο, γεματη θετικα νοηματα, απιστευτα plot twists, εξαιρετικες μαχες, γαματο ηχο και ρεαλιστικη υποσταση, το Mars of Destruction ηταν απολαυστικοτατο. Εικοσι λεπτα απο τη ζωη μου γεματα νοημα. MUST WATCH ASAP :bike:

 

----------

 

Δεν ξερω γιατι το εγραψα ολο αυτο, ειλικρινα ειχε τεραστιο αντικτυπο στη ζωη μου και στη ψυχολογια μου, ενιωσα οτι επρεπε να μοιραστω την εμπειρια μου μαζι σας.

Για να ειμαι ειλικρινης, θελω να παιξω το παιχνιδι μονο και μονο για να δω τι σκ@τα ειναι (απλα ελπιζω να ειναι οσο χαλια ηταν κι το ανιμε).


Edited by Angel.tze, 21 June 2018 - 17:35.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#2 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 21 June 2018 - 18:09

Άλλες σειρές δεν έχουν καν thread σε αυτό το forum αλλά το MoD τώρα έχει και μάλιστα με εισαγωγικό κείμενο δεκατεσσάρων παραγράφων. Θα ένιωθα περήφανη για τη νέα "γενιά" αλλά αποτελείται μόνο από δύο άτομα μέσα στο ΚΑΠΗ οπότε θα πάει τζάμπα τόση συγκίνηση. 


ySss0UF.jpg


#3 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 21 June 2018 - 18:24

Μόνο 20 λεπτά, θα το δω το σουκου να σας πω την αποψάρα μου! Kai μην σε παίρνει από κάτω, μέχρι τα 90 έχουμε καιρό ακόμα! 


rsrGbGx.gif

#4 Super Sayan Girl

Super Sayan Girl

    Sesshomaru~sama

  • Members
  • 108 posts
  • LocationΑθήνα

Posted 21 June 2018 - 19:11

Να πω την αλήθεια, έχω δει χειρότερα anime από το MoD, το Pupa για παράδειγμα.

 Όχι ότι είναι καλό, μια βλακεία είναι που δεν ξέρω για ποιο λόγο έκατσαν άνθρωποι να την φτιάξουν.

Αν και να πω την αμαρτία μου, το plot twist στο τέλος, αν και ήρθε από το πουθενά, μου άρεσε  :canthelp:


TMWsBT7.png        


#5 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 21 June 2018 - 20:17

ΕΓΩ ΤΟΥ ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ 10ΡΙ ΘΥΜΑΜΑΙ!! :kakaka:  :kakaka:

με είχε στήλει απτα γέλια όταν το χα πρωτοανακαλύψει, μερικά άνιμε μπορούν να καταντήσουν πραγματικά αριστουργηματικά, ασκοπα και λόγο κακής ποιότητας σε όλους τους τομείς βέβαια, αλλα δεν πειράζει. ΔΙαμαντάκι απ'τα καλύτερα μαζί με το άλλο, το Punisher girl gautaman!

Απο που κιαν το πιάσεις δεν ξέρω αν θα μπορούσε κανεις να βρει κάτι θετικό εκει μεσα αλλα ήταν απολαυστικό μπορώ να πω.  ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΓΙΑΤΙ ^&*#$^($@ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ!!

 

*νόμιζα πως είχαμε θρεντ tbh, όλα ήταν ένα ψέμα τόσα χρονια*

praise the tze


Edited by GhostPrince, 21 June 2018 - 20:19.

フカフカ

#6 Nikolai_Karapetsov

Nikolai_Karapetsov

    The soviet petrolhead

  • Members
  • 81 posts
  • Locationκαπου στο διαστημα...

Posted 21 June 2018 - 21:42

η αληθεια ειναι πως και γω νομιζα οτι υπηρχε θρεντ γιαυτο το πραγμα



#7 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 21 June 2018 - 22:46

To είδα πριν από λίγο, γιατί μέσα στην εξεταστική όταν αράζω δεν έχω τι να κάνω παρά να δω mars of destruction.

 

Λυπάμαι τους κλασικούς συνθέτες του παρελθόντος που τα δημιιουργήματα τους κατέληξαν να πλαισιόνουν σκουπίδια του σήμερα. Σε τέτοιες περιπτώσεις οφείλει το έργο να πληρώνει δικαιώματα για σπίλωση πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν με νοιάζει που, κάπου.

 

Υπάρχουν εκείνες οι περιπτώσεις που ο,τιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, θα πάει. Νομίζω επίτηδες να καθόμασταν να φτιάξουμε κάτι κακό και πάλι θα έβγαινε καλύτερο. Απελπισία.


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#8 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 22 June 2018 - 14:31

YByE1wd.png

 

Νταξ.


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#9 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 22 June 2018 - 14:52

YByE1wd.png

 

Νταξ.

 

hRPc1m8.jpg

:8):


フカフカ

#10 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 22 June 2018 - 16:10

hRPc1m8.jpg

:8):

Δεν ξερω αν θα επρεπε να νιωθω περηφανος ή οχι.


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#11 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 22 June 2018 - 21:09

Μετά το Sex and Violence with Matchspeed δεν θέλω να δω τίποτα άλλο



#12 acid black cherry

acid black cherry

    Mahjong Master

  • Members
  • 937 posts

Posted 23 June 2018 - 10:27

Αριστουργημα.

 

Για ενα διαστημα το εβλεπα καθε βραδυ πριν κοιμηθω, εξου και το οτι ειμαι τοσο καμμενος  :P

 

Χωρις πλακα  :bleh:  ειναι πολυ πιο σοβαρο ανιμε απο το Pugyuru για παραδειγμα η το Ippatsu Kikimusume

που κυριολεκτικα βλεπεις τα εγκεφαλικα σου κυτταρα να πετουν και να φευγουν χορευοντας.

 

Το χειροτερο ανιμε ολων των εποχων, must watch!

 

Spoiler:


i aku the shape-shifting master of darkness...
xhH5lXP.jpg