Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Kubikiri Cycle: Aoiro Savant to Zaregototsukai

mystery over140iq

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 23 May 2018 - 15:27

Ή αλλιώς The Beheading Cycle: The Blue Savant and the Nonsense Bearer. Ένα ova οχτώ επεισοδίων πάνω στο οποίο έπεσα ψάχνοντας κάτι παρόμοιο με το Perfect Insider.

Αποτελεί μεταφορά μιας εκ των ιστοριών στη σειρά light novels με τη γενική ονομασία Zaregoto που γράφει ο Isin του Bakemonogatari. Δεν θα έπρεπε να προκαλεί έκπληξη που η Shaft κλήθηκε να κάνει το anime.

 

O6efDKS.jpg

 

Η εύπορη αλλά και ευφυής Iria Akagami προσκαλεί κι άλλες ιδιοφυΐες στο ιδιόκτητο νησί της, όπου και αράζουν όλες και όλοι μαζί στη βίλα της γιατί αλλιώς βαριέται μόνη. Σε αυτή τη παρτίδα καλεσμένων ανήκουν και οι δυο πρωταγωνιστές μας, η Kunagisa που ξέρει από γκομπιουτερς κι ο Ii που ξέρει από Kunagisa. Στο πολυπληθές καστ υπάρχουν κι άλλες κι άλλοι που θα γνωρίσετε αν αποφασίσετε να επενδύσετε τμήμα του χρόνου σας στη θέαση της σειράς.

 

UrVaJv0.jpg

 

Φυσικά αν απλά κάθονταν και γευματίζανε δεν θα ήταν συναρπαστική η σειρά κι έτσι δεν αργεί να συμβεί το πρώτο μυστήριο,

Spoiler: ελαφρύ spoiler

Εκεί είναι που παίρνει μπρος η σειρά με τους χαρακτήρες να ξετυλίγονται σαν σερπαντίνες και να αποδεικνύουν ότι η ευφυΐα ακολουθείται από την εκκεντρικότητα, ή τουλάχιστον σε αυτό το συμπέρασμα τείνει η σειρά.

Από ανατροπή σε ανατροπή και από μυστήριο σε μυστήριο, αυτός ο κύκλος αποκεφαλισμών δεν σε αφήνει να βαρεθείς.

 

QPfOAR7.jpg

 

 

Φυσικά, αυτό το ova του 2016 έχει τα θεματάκια του. Μερικές φορές ο διάλογος είναι τόσο πυκνός που αν δεν διαβάζεις αρκετά γρήγορα θα χρειαστείς τις παύσεις σου. Επιπλέον, η παρουσίαση τόσων πολλών προσώπων, τόσο σύντομα όταν η διάρκεια ενός επεισοδίου δεν ξεπερνάει τη μισή ώρα, εύκολα μπορεί να σε οδηγήσει να μην καταλαβαίνεις σε ποιες και ποιους αναφέρονται όταν μιλάνε.

Μόνο στο τέλος, όταν η υπόθεση τελειώνει( ; ), είχα αρχίσει εγώ να συσχετίζω ονόματα με πρόσωπα.

Αυτό δεν με εμπόδισε να διασκεδάσω βλέποντάς το, όσο είχα διασκεδάσει και στο Perfect Insider. Να που το σύστημα προτάσεων του mal δεν είναι πάντα άχρηστο.



#2 AliceChan

AliceChan

    超平和バスターズ UωU

  • Members
  • 125 posts

Posted 23 May 2018 - 19:08

Ευχαριστω που ανοιξες το thread καθως το πρωτο βιβλιο της σειρας zaregoto (το οποιο ειναι το original materila για το ova) ειναι το 1ο βιβλιο που εγραψε ο Nisioisin το 2002, το οποιο κερδισε βραβειο.Χωρις αυτο δεν θα ειχαμε Nisioisin οπως τον ξερουμε σημερα.Ειχα διαβασει παλια το βιβλιο σε fan translation και προσφατα εμαθα οτι η Vertical αρχησε να επανεκδιδει το zaregoto μετα την αποτυχιμενη προσπαθεια της Del Rey το 2008 (πριν καν βγει το ανιμε του bakemnogatari).Σκοπευω να αγορασω την σειρα τον αυγουστο που θα βγει και το Hanamonogatari (απλα περιμενο και τα περνω μαζεμενα).Πρεπει καποια στιγμη να ανοιξουμε thread για το εργο του Nisioisin :) Guns help us.


320?cb=20161114052234


#3 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 23 May 2018 - 19:40

Και όμως δεν το έχω δει! Όταν είχε βγει το πρώτο από τα οκτώ οvas με είχε ενοχλήσει πολύ η παρόμοια αισθητική και ίδιες φωνές με το monogatari, που το άφησα να βγουν τα υπόλοιπα και από τότε δεν το έχω ξανακουμπήσει. Το έχω αυτό με τα έργα που μοιάζουν πολύ μεταξύ τους και δεν λέγονται fate (δεν ξέρω πόσες φορές έχω δει την εισαγωγική μάχη Saber με Lancer στην ζωή μου και σε πόσες επανεκτελέσεις). Το katanagatari είχε την μαγκιά του διαφορετικού σχεδίου και επικεντρωμένης στον σκοπό αφήγησης που το ξεχώριζε.

 

Τώρα που υπάρχει thread θα ψηθώ να το δω, ώστε να το σχολιάσουμε εδώ. Παίζει να το αρχίσω από σήμερα με τα πρώτα δύο, γιατί ούτε που θυμάμαι τι παίχτηκε. Το premise είναι ένα retake στους δέκα μικρούς νέγρους της Κρίστι για όποιον έχει διαβάσει το βιβλίο, οπότε φαντάζομαι θα έχει ενδιαφέρον.

 

Αυτό για τα έργα του Nisio θα έχει πλάκα, μόνο και μόνο για να δούμε τις σαπίλες που πλαισιόνουν τα διακεκριμένα του.


Edited by TheGunsmasha, 23 May 2018 - 19:41.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018




Also tagged with one or more of these keywords: mystery, over140iq