Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo

  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 18 April 2018 - 13:28

4379cb11c417af4.png

Official Website / Steam / Playstation Store / Fangamer (Physical Edition)

 

SPOILER-MAGNET GAME! ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΓΙΑ GAMEPLAY! ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝ ΠΑΙΧΤΕΙ BLIND!

 

Youtube Video
Youtube Video

 

Ένα παιδί βρίσκεται στο Mt. Ebott, ένα βουνό απ' τ' οποίο φημίζεται ότι άνθρωποι δεν ξαναγυρνούν, και πέφτει σε μια τρύπα. Όπως μαθαίνουμε αργότερα, στα έγκατα του βουνού βρίσκεται ένας κόσμος γεμάτος με τέρατα, τα οποία έχουν εξοριστεί εκεί μετά από ένα μεγάλο πόλεμο με τους ανθρώπους. Εκεί ξεκινά η περιπέτεια, καθώς το παιδί πρέπει να φύγει από αυτό το μέρος και να επιστρέψει στον έξω κόσμο.

 

fb1.png

 

Το Undertale, παιχνίδι του Toby Fox, είναι ένα RPG στο οποίο δεν χρειάζεται να σκοτώσεις για να το τερματίσεις. Έχει νέες επιλογές, όπως τα ACT, SPARE (Δείξε έλεος), που σου επιτρέπουν να αλλάξεις τη ροή της ιστορίας. Θυμίζει visual novels, καθώς κυριολεκτικά κάθε πράξη επηρεάζει ανάλογα το παιχνίδι, προκαλώντας πολλές φορές ανατριχιαστικές ανακαλύψεις ή αναπάντεχες αλλαγές στην ιστορία που μπορεί να επηρεάσουν τη συνέχεια ή μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού.

 

Το gameplay είναι αρκετά καλό και πρωτότυπο, καθώς βρίσκει τρόπους να γίνεται μοναδικό για κάθε εχθρό που συναντάς καθ' όλη τη διάρκεια της περιπέτειάς σου. Είναι bullet hell based αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το χειριστείς. Επίσης, μέσα στην κάθε μάχη, θα έχεις επιλογές: από το να σκοτώσεις το τέρας επιτόπου, μέχρι και να συζητήσεις μαζί του ή να το παράτησεις και να φύγεις. Υπάρχει και ένα σύστημα save σε αρκετά μέρη, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα από αυτή την άποψη. Είναι γρηγορά και χρήσιμα.

 

ss-010.jpg

 

Story-wise, είναι εξαιρετικό. Δεν φαίνεται με τίποτα στην αρχή, αλλά έχει μια ιστορία τόσο βαθιά και όμορφη (ή και όχι), που σε προκαλεί να συνεχίσεις και να ψάξεις για όλα τα μυστικά και easter eggs που κρύβει. Όσο προχωρά το παιχνίδι, γίνεται ολόενα και πιο σκοτεινή μέχρι και σε σημείο να στενοχωρηθείς. Όλοι ανεξαιρέτως οι χαρακτήρες είναι απίθανοι και έχουν μια πραγματική προσωπικότητα που σε κάνουν να ξεχνάς ότι είναι απλά sprites. Έχουν απίστευτο potential το οποίο δεν πάει σε καμία περίπτωση χαμένο. Οι αλλαγές στην ιστορία μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που συμπεριφέρονται και αλληλεπιδρούν τόσο καλοστημένα που σε κάνει να σκέφτεσαι πόσο λεπτομερές είναι το παιχνίδι. Το χιούμορ δεν λείπει, μιας και υπάρχουν πάρα πολλά αστεία και κακά puns.

Σοβαρά. Είναι πολύ κακά.

 

2d97d865440ea27eec32c82d02ce44ebb20ab43d

 

Και για να σας πείσω ότι οι χαρακτήρες είναι απλώς απίστευτοι:

190?cb=20160209170360   <-- Αυτό είναι ένα αεροπλάνο που είναι tsundere. Ναι, καλά διαβάσατε.

 

 

Το artstyle δεν είναι τίποτα το εξαιρετικό, όμως καταφέρνει να πιάσει το αίσθημα του παιχνιδιού πολύ καλά και, στην τελική, δεν είναι το βασικό του στοιχείο. It mainly serves as κάτι που πρέπει να υπάρχει. Δεν παίζεις undertale για τα καλά γραφικά, παίζεις για την ιστορία και τους χαρακτήρες. Μην το ξεχνάς αυτό. Ακόμη κι αν στην αρχή σας φανεί βαρετό ή άσχημο αισθητικά, μην το παρατήσετε! Επιμείνετε! Έχει ακόμα ζουμί!

 

Όσον αφορά τη μουσική, απλά θα αφήσω αυτό εδώ:

Youtube Video
Youtube Video

 

Η μουσική είναι απλώς απίστευτη και ειλικρινά ένα από τα καλύτερα κομμάτια του gameplay. Έχει τόσο συναίσθημα μέσα της ακόμα κι αν πρόκειται για σκηνές ελάχιστης σημασίας. Θα παρατηρήσετε ότι σε πολλά tracks χρησιμοποιούνται τα ίδια leitmotifs, αλλά δεν πρόκειται για θέμα βαρεμάρας του δημιουργού. Υπάρχει πάντα ένα βαθύτερο νόημα πίσω από κάθε ομοιότητα, αρκεί να το πιάσεις.

 

latest?cb=20160112153721

 

Υπάρχουν προφανώς γύρω στα δεκαπέντε διαφορετικά τέλη ανάλογα με τις δράσεις σου, αλλά τα βασικά είναι τρία. Μόλις ολοκληρώσετε το πρώτο (πάντα σε αυτό θα καταλήξει κάποιος που δεν γνωρίζει και το παίζει για πρώτη φορά), ελάτε να με ρωτήσετε για τα υπόλοιπα δύο και θα σας δώσω οδηγίες για το πώς να τα πάρετε.

 

Είναι δύσκολο να πω περισσότερα χωρίς να κάνω spoilers, οπότε απολαύστε και σας υπόσχομαι ότι δεν θα χάσετε.

 

flat,220x200,075,t.u1.jpg

Και μην ξεχνάτε. Το παιχνίδι θυμάται.


8J90AKf.jpg

that's a dude!


#2 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 18 April 2018 - 13:33

Θα κανω μια αναλυτικη κριτικη καποια στιγμη. Αυτο που θελω να πω τωρα είναι οτι προσωπικα το επαιξα στο PC. Δεν ξερω αν οι αλλες εκδοσεις ειναι καλες, αλλα πιστευω πως θα επρεπε να παιζεται στην πλατφορμα για την οποια δημιουργηθηκε. Αλλη η εμπειρια με τα βελακια του πληκτρολογιου και αλλη η εμπειρια με ενα gamepad. Νομιζω με καταλαβαινετε.

Επιπλεον, σε περιπτωση που δεν θελετε να το αγορασετε, μπορω να σας δωσω το λινκ για το humble bundle απ' οπου το αγορασα εγω και να το κατεβασετε απο εκει νομιμοτατα (μονο για pc). Για PS4 ή PSvita ή ακόμη και για nintendo switch (θα βγει μεσα στο χρονο), δεν ξερω. Μαλλον θα πρεπει να το αγορασετε xD Εξαλλου κανει μονο 10 δολλαρια (γυρω στα 7 ευρω).

Edited by Angel.tze, 18 April 2018 - 13:49.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#3 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 26 April 2018 - 09:36

Το χεις τερματίσει; Πόση ώρα κρατάει;


rsrGbGx.gif

#4 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 26 April 2018 - 11:42

Δεν θυμάμαι πόσο μου είχε πάρει, θυμάμαι πάντως πως μέχρι το τελευταίο boss το έπαιξα σε μια καθισιά. Κάμποσες ώρες.

Για το πρώτο boss

Spoiler:

Γενικά το παιχνίδι τό 'χει με το να υποσκάπτει τις προσδοκίες του παίκτη που συνήθισε στα action/rpgs να σκοτώνει ένα κάρο πλάσματα για να δυναμώσει.

Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι το Determination, κάθε φορά που το άκουγα γέμιζα με αποφασιστικότητα.



#5 Hajime_Saito

Hajime_Saito

    ドS

  • Moderators
  • 2,136 posts

Posted 26 April 2018 - 12:49

Το χεις τερματίσει; Πόση ώρα κρατάει;

 

Μικρό είναι, βαριά 6-7 ώρες, απλά θέλει να το τερματίσεις τουλάχιστον δύο φορές για το πραγματικό τέλος.
 


LfNX0dh.png


#6 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 26 April 2018 - 14:00

Βασικά, χρειαζονται περίπου τρεις με τέσσερις φορές για να πάρεις όλα τα routes και ίσως να ανακαλυψεις κάποια μυστικά ή και εξτρα διάλογο. Εσύ αν το παίξεις, σίγουρα θα φτάσεις σε κάποιο τέλος. Εκεί μπορώ να σε βοηθήσω για τα υπόλοιπα, καθώς δύο απο τα βασικά τέλη ειναι λίγο δύσκολο να βρεθούν.

Και το ξαναλεω. Το παιχνίδι θυμάται.

8J90AKf.jpg

that's a dude!