Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

DARKWOOD

pc horror platform survival

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 vectrapearl

vectrapearl

    κουρεας ο μεγας...

  • Members
  • 532 posts

Posted 18 April 2018 - 11:25

                                                     DARKWOOD
latest?cb=20140726163228


 

release date: 17 august 2017

  • Developer: Acid Wizard Studio
  • Genre(s): Action AdventureHorror,Survival

    GAMEPLAY.

το darkwood ειναι πολυ πολυ απλα ενα παιχνιδι με survival,rpg στοιχεια με αρκετα εντονα στοιχεια για exploration και craft.
αρκετα free roam που δανειζεται στοιχεια απο κλασσικα παιχνιδια του ειδους..αρκετες φορες πρεπει να βρεις την ακρη μονος σου καθως τα στοιχεια που σου δινει ειναι ελαχιστα και σε συνδιασμο με το σκοτεινο σκηνικο και την υπεροχη μουσικη(ακουστικα οπωσδηποτε)και τα υπεροχα ηχητικα εφε το κανουν να ξεχωριζει ειδικα στο κομματι του φοβου και του τρομου που σου προκαλει παιζοντας. το gameplay γινεται με bird eye camera κατι που το κανει αρκετα ιδιαιτερο και συμβαλει πολυ στην ολη εμπειρια.
το παιχνιδι χωριζεται σε 2 χρονικες περιοδους.

1η περιοδος ειναι την ημερα. οπου γινεται το exploration για να μαζεψεις Materialς για να φτιαξεις απο καποιο οπλα (πχ το πρωτο ειναι σανιδα με καρφια οπου πρεπει να βρεις ξυλα και καρφια και να το φτιαξεις)μεχρι γαζες για το heal η και φαγητο
ολα αυτα γινοινται σε workbench που εχεις στο safe place σου.αλλα προσοχη γιατι και την ημερα το δασος κρυβει εκπληξεις

2η περιοδοςειναι η νυχτα.εκει οταν νυχτωνει το μονο που κανεις ειναι να αμπαρονεσε(κυριολεκτικα αμπαρωνεις παραθυρα και πορτες με σανιδες και επιπλα) στο safe place που καθε αλλο παρα safe ειναι αφου την νυχτα τα night events περνουν φορα και γινονται διαφορες επιδρομες απο πλασματα που κατοικουν στο δασος..σκοπος σου να αμυνθεις με οτι εχεις για να βγαλεις την νυχτα και να ξημερωσει...

εδω να πω οτι το currency του παιχνιδιου ειναι exp points που περνεις καθε φορα που καταφερνεις να ξημερωσεις ακομα μια μερα και να νιωσεις το φως του ηλιου στο προσωπο σου(good luck with that)

μολις ξημερωσει παντα στο safe place σου υπαρχει ενας πωλητης με items οπου μπορεις να παρεις οτι χρειαζεσαι με τα exp points η αν δεν εχεις πουλοντας αυτα που εχεις βρει εσυ ολη μερα...(tip αγοραστε το ρολοι...!!!!)

τα events einai random generate και ποτε σχεδον δεν θα δεις το ιδιο πανω απο 2 φορες σε ολο το παιχνιδι

σε περιπτωση που δεν βγαλεις την νυχτα στο safe place θεωρητικα δεν πεθαινεις αλλα λυποθυμας και ξυπνας το πρωι στο ιδιο σημειο...στο σημειο που επεσες υπαρχει το backpack σου με ΚΑΠΟΙΑ απο τα items σου..και λεω καποια γιατι μερικα δεν θα ειναι εκει..το παιχνιδι δεν το λεει καπου αλλα μαλλον στα κλεβουν οταν λυποθυμας...

αν πεθανεις σε καποιο σημειο στο δασος θα βρεθεις στο safe place σου και στον χαρτη θα εμφανιστει μια κοκκινη κουκιδα οπου θα μπορεις να εντοπισεις το backpack σου

ο φοβος του αγνωστου θελει αυξημενες της αισθησεις σου(ειδικα της ακοης)και να προσεχεις συνεχεια τα νοτα σου..αυτο που βλεπεις στην οθονη σου μπορει να μην ειναι εκει η μπορει και να ειναι!!!!!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ.

Βρισκουμε τον χαρακτηρα μας σε ενα σκοτεινο δασος χωρις μνημη για τον πως βρεθει εκει και γιατι ειναι εκει.. καπου στο σοβιετικο μπλοκ καπου στα 70s..το task ειναι να βγεις απο το δασος αυτο και να επιστρεψεις σπιτι σου...για καποιο ανεξηγητο λογο καποιο ειδος αρρωστιας εχει πεσει στου δασου κανοντας το πολυ πυκνο και παγιδευοντας τους κατοικους του και κανοντας τους δυσμορφα αποκρουστικα πλασματα..καποια φιλικα καποια εχθρικα..καποιοι γα να σε βοηθησουν θα πρεπει να τους βοηθησεις και εσυ καποιοι και να τους βοηθησεις δεν εχουν τοσο καλες προθεσεις...



overall μιλαμε για ενα εξαιρετικο παιχνιδι (για indy)ειδικα στο ακουστικο κομματι που εμενα με αγχωσε και με φοβισε σε μεγαλο βαθμο αρκετες φορες και περισσοτερο λογο του ακουστικου κομματιου του παιχνιδιου οπου ειναι εξαιρετικο..

το βρισκεται στο steam στα 14 Ε......ΑΛΛΑΑΑΑΑΑ....

Οι developers μετα την πρωτη εβδομαδα της κυκλοφοριας του στο steam το ανεβασαν στο piratebay ολο for free λεγοντας μονο οτι σε οσους αρεσε να το αγορασουν για να τους στηριξουν σε αυτη την προσπαθεια..εγω το πηρα απο το steam Μιας και ειχα δει ενα lets play και πορωθηκα...

θα κλεισω με ενα quote απο τους developers για το πως και γιατι εφτιαξαν αυτο το παιχνιδι

We're Acid Wizard Studio, three college buddies (and a dog) from Poland who teamed up to make a game.we're afraid of playing horror games so we quit our jobs and make one.After more than 4 years of development, we have just finished work on Darkwood, a unique top-down survival horror that does not rely on jump scares (and will still make you scream out in terror).

live action trailer

Youtube Video


interactive trailer

Youtube Video


 


Edited by vectrapearl, 18 April 2018 - 11:28.

                                                                       


#2 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 26 April 2018 - 09:33

Και τελικά πως τερματίζει το παιχνίδι, απλά δέχεσαι επιθέσεις και περιμένεις να τελειώσεις όλες τις αποστολές; Ενδιαφέρον πάντως σαν concept, αν ήταν και 3D. :nosey:


rsrGbGx.gif

#3 vectrapearl

vectrapearl

    κουρεας ο μεγας...

  • Members
  • 532 posts

Posted 26 April 2018 - 10:10

Και τελικά πως τερματίζει το παιχνίδι, απλά δέχεσαι επιθέσεις και περιμένεις να τελειώσεις όλες τις αποστολές; Ενδιαφέρον πάντως σαν concept, αν ήταν και 3D. :nosey:

αν ηταν 3d για εμενα θα εχανε πολυ..και εμενα στην αρχη με ξενισε πολυ το στυλ αλλα λογο τον κριτικων το κατεβασα..στα μισα του παιχνιδιου ειπα οτι το στυλ αυτο ηταν οτι καλυτερο μπορουσαν να κανουν...

οσο για τον τερματισμο...πρεπει να βρεις την διεξοδο σου μεσα απο το δασος για να πας σπιτι σου..που και εκει δεν τελειωνει ακριβως εχει πραγματακια να κανεις...γενικα μεσα απο το main quest της επιβιωσης σου και τα side quest Που θα σε βοηθησουν να βγεις απο το δασος θα κερδισεις μια εμπειρια gaming απιστευτη..
 

παιξτο και δεν θα χασεις..

εμενα με χαλαρο gaming 2-3 ωρων μου πηρε καμια εβδομαδα να το τελειωσω..


Edited by vectrapearl, 26 April 2018 - 10:12.

                                                                       


#4 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 26 April 2018 - 11:30

Μου αρέσει η ατμόσφαιρα αλλά δεν αντέχω το gameplay όπου πρέπει να επιβιώνεις, να συλλέγεις και να κατασκευάζεις/επισκευάζεις. Καλό για να παρακολουθώ αλλά όχι να παίζω, σε αυτή τη κατηγορία το εντάσσω. Είναι και κάπως αδέξιος ο έλεγχος και η διεπαφή αλλά συνηθίζονται φαντάζομαι, εδώ συνηθίζεται ο έλεγχος του Gothic.