Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Σκάνδαλο με εκπαιδευτήρια στη Θεσσαλονίκη.


  • This topic is locked This topic is locked
2 replies to this topic

#1 Aki

Aki

    Anime Newbie

  • Members
  • 55 posts
  • LocationHQ

Posted 27 January 2018 - 18:14

http://www.lifo.gr/now/society/21056

 

Τα εκπαιδευτήρια Ξυνή, παλιότερα, λόγο εκτεταμένης απάτης, άφησαν ξεκρέμαστους ένα σωρό σπουδαστές και είχαν δικαστική διαμάχη. Στο παρελθόν, μέσω της παρούσης ιστοσελίδος αλλά κσι σε live events άσχετα με την εκπαίδευση, κάποια μέλη (και μάλιστα υψηλά ιστάμενα κοινωνικά, με ιδιότητες-λειτούργημα όπως δικηγόροι δήθεν φιλάνθρωποι που δραστηριοποιούνται "με το αζημίωτο" σε φιλανθρωπίες, εράνους και σωματεία για τον καρκίνο π.χ.), διαφήμιζαν υπηρεσίες εκπαίδευσης σε μέλη της ιστοσελίδας, μέχρι και μοιράζοντας έντυπο υλικό, προωθώντας έτσι, συγκεκριμένα επαγγελματικά συμφέροντα.

 

Ο λόγος για το "Ξυνή Speak", φυλλάδια του οποίου μοιράζονταν μέχρι και σε cosplay parties, κάποτε, ή σε εξόδους για καφέ στη Ναυαρίνου! Τώρα έχει μετονομαστεί σε Speak σκέτο και οι φορείς του ισχυρίζονται πως έχουν απεμπολήσει κάθε σχέση με τις παθογένειες και τις προβληματικές συνεργασίες του χθες.

 

Και ο όμιλος Ξυνή έχει μετονομαστεί σε Ιεκ Άλφα. Όμως τα προβλήματα κάθε άλλο παρά τέλος έχουν... Σπουδάστριες της σχολής φυσιοθεραπείας εντοπίστηκαν στο κέντρο να προσφέρουν ακατάλληλες υπηρεσίες, επί της Τσιμισκή, ενώ σε προσωπικούς τους λογαριασμούς κυρίως facebook, να αναρτούν ημιάπρεπες φωτογραφίες και να διαφημίζουν-προωθούν τα εκπαιδευτήρια Ξυνή και τις σχολές τους πριν εκείνες αλλάξουν όνομα, με συρφετό σχολίων τρίτων, του στυλ: "πώ πω ωραία κορίτσια, εκεί να πάμε, μετράει". Μία από αυτές που διετέλεσε και ως συνεργάτης των εκπαιδευτηρίων για κάποιο διάστημα, έτυχε να είναι αδερφή φίλου και γείτονα, μου προκάλεσε δέος όταν έμαθα σχετικά.

 

Μέσα από το Ιεκ άλφα, εντοπίστηκε επίσης κάποια κοπέλα με nick "Valentina", σε διάφορες off the record "διδακτικές συνεδρίες", είναι ακόμη όμως άγνωστο εάν πρόκειται για καθηγήτρια εκεί, ή σπουδάστρια. Κάτι ακούγεται και για μια κοπέλα (nick Beata) και καλά ρωσσίδα από τις ξένες γλώσσες, τις τώρα και καλά άσχετες με τον όμιλο Ξυνή, η οποία ακολουθεί σε παρόμοια βήματα. Κάποιοι φαίνεται βρήκαν κάλυψη στην εκπαίδευση και χρησιμοποιώντας τα διδακτήρια ως "ορμητήριο", επιχειρούν για ίδιον όφελος με αδιανόητες δραστηριότητες.

 

Το νού σας και προσοχή. Ο εγκληματίας του μέλλοντος είναι ο νοικοκύρης του χτες, σε θέσεις υπεράνω υποψίας και με ιδιότητες που δε βάζει ο νους σου πονηρό λογισμό. Αισθάνομαι ντροπή που κάποτε, κάποιοι ήταν δορυφόροι, τέτοιων διδακτηρίων. Μονάχα αυτό.

 

Η προηγούμενη ανάρτησή μου που για κάποιο λόγο διεγράφη, ήταν αόριστη και "δόλωμα", όμως το αποτέλεσμά της ήταν το επιθυμητό. Τώρα μπορούμε να τα πούμε έξω από τα δόντια, να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι καινούριοι. Σε μια χώρα απόπατο που ο εγκληματίας χαντακώνει το νοικοκύρη, τα άγρια διώχνουν τα ήμερα και οι αλήτες μαντρώνουν τους τίμιους (ή τους εξαπατούν και τους χρησιμοποιούνε), το μόνο όπλο κάποιου είναι η πληροφόρηση. Κάποιοι δίνουν ψευδή πληροφόρηση καταστρέφοντας αθώους (και μάλιστα πληρώνονται για αυτό, κάποιες φορές). Κάποιοι δίνουν τη σωστή χωρίς κανένα όφελος (με ρίσκο και ζημία κιόλας), έστω και με μισόλογα, έστω και με λίγη τρέλλα ως παραβάν για να μην έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση, με "κρίκους" και "γρανάζια". 

 

P.S. Περιττό να αναφερθεί πως τα συγκεκριμένα εκπαιδευτήρια συνεργάζονται με εξωτερικούς φορείς που διατηρούν Μ.Κ.Ο., ασχολούνται με "εθελοντισμό" και πουλάνε αέρα, όπως π.χ. σεμινάρια για να στήσεις μια επιχείρηση με μηδέν κεφάλαιο και έξοδα. 


Edited by Aki, 27 January 2018 - 19:44.


#2 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 27 January 2018 - 22:44

Τους βγήκε ξινή τελικά η φοίτηση. Το λέει και ο τίτλος



#3 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 27 January 2018 - 22:45

Aki σε ευχαριστούμε πάρα πολύ για την εκτενή ενημέρωση πάνω στο ζήτημα όμως αντιλαμβάνομαι από τον τόνο του όλου ποστ ότι πιο πολύ ενημερωτικά το πόσταρες και όχι με σκοπό να γίνει κάποια συζήτηση πάνω στο ζήτημα. Καλό θα ήταν τέτοιου είδους ποστς που δεν προκαλούν συζήτηση να γίνονται στην black hole και όχι να ανοίγεται ξεχωριστό thread.

 

Το παρόν κλειδώνεται :lockulocku:


xbJ3b2w.jpeg