Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Cowboy Bebop

spring 1998 watanabe shinichiro Sunrise anime review action sci-fi adventure comedy drama

  • Please log in to reply
28 replies to this topic

Poll: Rating: (76 member(s) have cast votes)

Rating:

  1. Very Bad (0 votes [0.00%])

    Percentage of vote: 0.00%

  2. Bad (1 votes [1.79%] - View)

    Percentage of vote: 1.79%

  3. Good (2 votes [3.57%] - View)

    Percentage of vote: 3.57%

  4. Very good (21 votes [37.50%] - View)

    Percentage of vote: 37.50%

  5. Excellent (32 votes [57.14%] - View)

    Percentage of vote: 57.14%

Vote Guests cannot vote

#1 System

System

    System

  • Global Mods
  • 1 posts

Posted 15 October 2006 - 09:34



bebopvbn.jpg

 

lead_large.jpg



Category: TV
Total Episodes: 26
Year Published: 1998
Genres: Adventure / Shooting
Studio: Bandai (licensed in U.S.A)
Director: Shinichiro Watanabe



“I am not going there to die.”
“I am going there to see if I really am alive”

Το cowboy bebop είναι μια από τις πρώτες δουλείες του Shinichiro Watanabe. Εκτός από την Ιαπωνία όμως το bebop έγινε γνωστό και στην Αμερική. Αυτό που άρεσε περισσότερο στο bebop είναι το βάθος των χαρακτήρων ,το πόσο εύκολα και άνετα κυλάει η ιστορία και η εναλλαγή στις σκηνές(από τις διαστημικές μάχες στις hand-to hand μάχες) και βέβαια χάρις σε αυτό ο Watanabe μπόρεσε να μπει δυνατά στον χώρο των anime και να προσέξουν όλοι το έργο του.


Υπόθεση:

Είμαστε στο μέλλον το 2071 στην οποία εποχή η γη έχει ερημωθεί ολοκληρωτικά (εκτός από μερικές εξαιρέσεις).Αυτό εξαιτίας ενός περιστατικού το 2021.Εκείνο τον χρόνο άρχισαν να κατασκευάζονται πύλες οι οποίες έχουν σχήμα δακτυλιδιού έτσι ώστε να βοηθάνε στις μεταφορές στο ηλιακό σύστημα. Όμως οι πύλες είχαν αστάθεια μέσα στο σύστημά τους(δεν το είχαν παρατηρήσει οι κατασκευαστές) έτσι όταν το πρόβλημα μεγάλωσε μία πύλη κοντά στην γη ανατινάχτηκε προκαλώντας οστικό κύμα τόσο δυνατό ώστε μπόρεσε να ραγίσει την σελήνη. Τα συντρίμμια από την σελήνη προσκρούθηκαν στην γη κάνοντας την αδύνατη για κατοίκηση. Αλλά πριν την έκρηξη στην πύλη οι περισσότεροι άνθρωποι είχαν μεταναστεύσει σε άλλους πλανήτες. Μέσα σε αυτούς που μετανάστευσαν υπήρχαν και πολλοί εγκληματίες για αυτό υπάρχουν και οι κυνηγοί επικηρυγμένων(οι cowboys). Οι κυνηγοί επικηρυγμένων κυνηγούνε τους εγκληματίες ώστε να πάρουν την αμοιβή που έχει προσφερθεί για αυτούς και ο Spike,ο πρωταγωνιστής, είναι ένας bounty hunter. Αν και πολλοί θα περίμεναν το anime να αποτελείτε μόνο από καταδιώξεις εγκληματιών και διαστημικές μάχες θα δείτε κάτι τελείως διαφορετικό. Η ιστορία αναφέρεται κυρίως γύρω από την ζωή και το παρελθόν των πρωταγωνιστών. Το anime αρχίζει με τον Spike και τον Jet να ψάχνουν εγκληματίες στην συνέχεια όμως τα πράγματα διαφοροποιούνται. Ο Spike συναντά τον Vicious με τον οποίο ήταν συνεργάτης στο παρελθόν στο συνδικάτο εγκληματιών Red Dragons.Οι σχέσεις τους όμως από παλαιότερα είχαν διαφοροποιηθεί και αυτό γιατί αγάπησαν την ίδια γυναίκα την Julia. Όταν ο Vicious το κατάλαβε τότε επιτέθηκε στον Spike προσπαθώντας να τον σκοτώσει. Ο Spike γλίτωσε από την επίθεση αλλά τώρα που ο Vicious πιστεύει ότι μόνο αυτός μπορεί να τον σκοτώσει θα τον καταδιώξει ξανά. Εκτός όμως από τον παρελθόν του Spike ξεδιπλώνεται και το παρελθόν των υπόλοιπων χαρακτήρων. Θα αποκαλυφθεί από που προέρχεται η Faye, πώς έχασε το χέρι του ο Jet ,ποιοι είναι οι συγγενείς της Ed και πια είναι τα αληθινά αισθήματα της Julia.
 

 

cowboy-bebop-slice.jpg

Χαρακτήρες:

Όπως είπα και προηγουμένως όλοι οι χαρακτήρες του Bebop έχουν βάθος και δεν είναι απλοί χαρακτήρες του στυλ ΅Άκανείς δεν μπορεί να με σκοτώσει΄΄ ή ΄΄όσο περισσότερους μυς έχω τόσο το καλύτεροΆΆ . Ο Spike Spiegel είναι 27 χρόνος κυνηγός επικηρυγμένων ο οποίος χρησιμοποιεί το πολεμικό στυλ ίδιο με αυτό το Bruce Lee . Η φιλοσοφία στην οποία πιστεύει βασίζεται σε αυτή των αρχαίων σαμουράι δηλαδή ο θάνατος είναι σαν να ξυπνάς από ένα όνειρο. O Jet Black είναι 36 χρονών πρώην αστυνομικός που τώρα πια μαζί με τον Spike κυνηγάνε εγκληματίες. Η Faye έχει πάθει αμνησία και για αυτό έχει άγνωστο παρελθόν για το οποίο όμως συγκεντρώνει στοιχεία μέσα στην σειρά. Η Ed είναι μόλις 13 χρονών και όμως ξέρει να χειρίζεται τους υπολογιστές πάρα πολύ καλά .Δεν ξέρουμε πολλά για το παρελθόν της απλώς ότι πέρασε μερικά χρόνια σε ορφανοτροφείο. Τέλος είναι ο Ein ο σκύλος τον οποίο μόνο η Ed μπορεί να καταλάβει αντιθέτως αυτός δείχνει να είναι υπερβολικά έξυπνος για σκύλος.


Σχεδιασμό & Animation:

Ο σχεδιασμός είναι καταπληκτικός. Όλοι οι πρωταγωνιστές είναι καλοσχεδιασμένοι, με πολλές λεπτομέρειες και έχουν τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι από αυτούς τους χαρακτήρες που βλέπουμε επανειλημμένως σε anime. Επίσης υπάρχει πλήθος από διαστημικά σκάφη που θα σας διευρύνουν την φαντασία σας. Ακόμη και η μεταφορά της εικόνας της γης μετά από μια μεγάλη καταστροφή στο μέλλον έγινε πάρα πολύ πειστική. Για το animation δεν έχω να πω πολλά λόγια. Καταπληκτικό. Στις σκηνές των μαχών είναι πολύ προσεγμένο και γρήγορο και γενικώς σε όλο το anime είναι αληθοφανές.

 

giphy.gif

 

Ήχος:

Η μουσική του bebop είναι το στοιχείο που το ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα anime. Αλλάζει τελείως το κλίμα μιας σκηνής εξαιτίας της μουσικής. Τα περισσότερα τραγούδια είναι από την Yoko Kanno και το συγκρότημα της, The Seatbelts . Στα επεισόδια κυριαρχούν οι blues και οι jazz ήχοι (πρωτότυπος συνδυασμός για anime) που θα εντυπωσιάσει και τους μη fan αυτού του είδους της μουσικής. Η επιλογή αυτού του είδους μουσικής τελικά ταίριαξε με το ύφος του anime και ειδικά με το πολεμικό στυλ του Spike , το Jeet Kune Do. Για όποιον ενδιαφέρεται έχει βγει ένα Cd Box Set το οποίο περιέχει τα αρχικά τραγούδια αλλά και πολλά remix αυτών.


Πως όμως πρωτοείδα το cowboy bebop?

Πρέπει να ήταν πριν 2-3 χρόνια όταν πήγα στο video club αναζητώντας anime. Ξαφνικά είδα την ταινία του Cowboy Bebop. Πολύ ωραίο εξώφυλλο, διάβασα την ιστορία από πίσω οπότε σκέφτηκα ΅΅Ας δω άμα αξίζειΆΆ. Βάζοντάς το να το δω έμεινα με ανοιχτό στόμα στα 10 πρώτα λεπτά .Μιας και τότε δεν είχα δει πολλά anime (4-5) έγινε το αγαπημένο μου αμέσως. Πρέπει να το είδα μέσα σε μια μέρα 2-3 φορές. Οπότε το μόνο που χρειαζόταν ήταν να ψάξω στον net για περισσότερες πληροφορίες. Το anime τελικά το πήρα από μια αλυσίδα στο adn.


Προσωπικά το Bebop για εμένα είναι ένα από τα αγαπημένα μου anime.Πάρα πολύ ενδιαφέρων και ανατρεπτικό σενάριο, καταπληκτική μουσική υπόκρουσή, φανταστικός σχεδιασμός και αληθοφανές animation. Το μόνο που δεν μου άρεσε και μάλλον σε αρκετούς δεν θα αρέσει είναι ότι στα κατά την διάρκεια των επεισοδίων, τα οποία δεν παίζουν ρόλο στην ιστορία γίνετε λίγο βαρετό. ¶μα σας άρεσε το Samurai Champloo τότε σίγουρα θα σας αρέσει και το Bebop.Πιστεύω ότι είναι από τα anime εκείνα που πρέπει να βρίσκονται στην συλλόγή κάθε anime-fan.

Θα το βαθμολογήσω με 9//Είναι από τα must-see anime



logo.gif



#2 myle

myle

    Anime Fan

  • Members
  • 144 posts

Posted 18 November 2006 - 22:24

Από ήχο και σχεδιασμό είναι πάρα πολύ καλό. Όμως όλη του η ιστορία είναι μέσα σε 5-6 επεισόδεια. Τα υπόλοιπα είναι σαν καλοφτιαγμένα fillers. Βέβαια μακάρι να ήταν έτσι τα fillers. Όσον αφορά την σύγκριση με το Samurai Champloo πιστεύω πως είναι δυο anime που μοιάζουν πάρα πολύ μεταξύ τους, μόνο που το Cowboy Bebop. Το τέλος του anime είναι καταπληκτικό και τροφοδοτεί την μυαλό με σκέψεις. Εμένα μάλιστα με έκανε να γράψω και ένα μικρό κείμενο κάπου.
Τέλος, όσον αφορά την ταινία, αυτή έχει πολύ μεγάλη διάρκεια (2 ώρες) αλλά και σε αυτή το τέλος είναι πολύ καλό.
Το αγαπημένο μου επεισόδειο ήταν το Brain Scratch αν και δεν προσφέρει τίποτα στην εξέλιξη της ιστορίας.
This is my way of the ninja.

#3 Phantom Duck

Phantom Duck

    Platyrhynchos Kineticus

  • Retired Staff
  • 5,461 posts

Posted 18 November 2006 - 23:12

Εδώ βρίσκεται και η πρόσφατη δουλειά των [KB] http://www.mininova.org/tor/483367 που αποτελεί το καλύτερο release της σειράς :kakashithumbup:

E5VV38U.jpg


#4 Creteus

Creteus

    Jörmungandr

  • Members
  • 652 posts

Posted 19 November 2006 - 11:37

Η ταινία τι σχέση έχει με τη σειρά? Συνέχεια, περίληψη ή είναι άσχετη?

#5 myle

myle

    Anime Fan

  • Members
  • 144 posts

Posted 19 November 2006 - 12:38

Χρειάζεται να έχεις δει τα πρώτα επεισόδεια, αλλά είναι άσχετη με την σειρά, όπως και πολλά επεισόδεια που είναι μέσα στην σειρά. :D
This is my way of the ninja.

#6 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 30 November 2006 - 23:33

Η ταινία έπεσε τυχαία στα χέρια μου, δεν έχω δει την σειρά να πω την αλήθεια και το πιο πιθάνο είναι να μη τη δώ ποτε. Σαν απλή ταινία μου άρεσε πολύ και σίγουρα ήθελα να δώ και συνέχεια. Μου αρέσε το γεγονός οτι μπορεί να δείς την ταινία και χωρίς να έχεις δει την σειρά.

#7 Creteus

Creteus

    Jörmungandr

  • Members
  • 652 posts

Posted 01 December 2006 - 15:01

Έχει κανένα spoiler η ταινία ή μπορώ να την δω?

#8 kienzan

kienzan

    Anime Elite

  • Members
  • 1,251 posts

Posted 01 December 2006 - 15:38

Η ταινία έπεσε τυχαία στα χέρια μου, δεν έχω δει την σειρά να πω την αλήθεια και το πιο πιθάνο είναι να μη τη δώ ποτε. Σαν απλή ταινία μου άρεσε πολύ και σίγουρα ήθελα να δώ και συνέχεια. Μου αρέσε το γεγονός οτι μπορεί να δείς την ταινία και χωρίς να έχεις δει την σειρά.

Γιατι καλέ δε θα δεις τη σειρά αμα σου άρεσε η ταινεία:wacko:

Έχει κανένα spoiler η ταινία ή μπορώ να την δω?

Εγώ παντώς που έχω δει μονο τη ταινεία δεν διεκρινα καμια "χαλάστρα"
Posted Image


#9 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 01 December 2006 - 22:04

Γιατι καλέ δε θα δεις τη σειρά αμα σου άρεσε η ταινεία


Kienzan san Απλά προτιμώ τις ταινίες, διστυχώς δεν έχω το χρόνο να ασχοληθώ με σειρές.

#10 gohan-the mystic power

gohan-the mystic power

    .:LOST addict:.

  • Members
  • 1,006 posts
  • Locationhttp://www.quotes-sayings.net/ Find the best Quotes and Sayings and share them with Facebook and Twitter

Posted 02 December 2006 - 00:18

Το μόνο που αποκαλύπτει η ταινεία είναι το πλήρωμα.Αν και ήδη ξέρετε ποιοι θα είναι(απο φοτό) :hehe: Να προσθέσω ότι το animation απο την ταινεία είναι πολύ καλύτερο από της σειρά. :king:
http://www.quotes-sayings.net/ Find the best Quotes and Sayings and share them with Facebook and Twitter

#11 NyoGR

NyoGR

    I am NOT the ONE

  • Members
  • 31 posts

Posted 05 August 2007 - 09:27

Εχοντας δει και την σειρα αλλα και την ταινια (με την σειρα που αναγραφωνται)εχω να πω οτι καλα που βγηκε και η ταινια γιατι η σειρα δεν με ικανοποιησε τοσο...Καλυτερο θετικο σημειο γενικα του Cowboy Bebop οι action σκηνες του και φυσικα η εκπληκτικη μουσικη υποκρουση που τις συνοδευει...
Posted Image
There is no spoon...(Gomenasai):nod:

#12 digitaltracker

digitaltracker

    i live on ABINGDON Road

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 20 August 2007 - 19:54

Eνα απο τα all time αγαπημενα μου anime. Γελιο, δραση, μουσικη, συγκινηση, postmodern.
Posted Image

#13 ghostdog

ghostdog

    Καμένος στη μετάφραση...

  • Members
  • 157 posts

Posted 01 September 2007 - 01:12

Ότι πιο cool έχει βγει σε anime...

#14 Cougar

Cougar

    Anime Freak

  • Members
  • 325 posts

Posted 01 September 2007 - 03:35

Μου άρεσε πάρα πολύ το όλο κλίμα που δημιουργούσε...

moving_movies_foto_9_thesout_gr.gif


#15 JigokuNeko

JigokuNeko

    Anime Amateur

  • Members
  • 115 posts

Posted 01 September 2007 - 07:54

Απο τα κορυφαια ανιμε που εχω δει και αυτο γιατι σε καμμια περιπτωση δεν ακολουθει την πεπατημενη. αν και δεν τρελαινομαι για διαστημικα και σαν θεματολογια το samurai champloo μου αρεσε περισσοτερο, το cowboy bebop ειναι σαφως το καλυτερο εκ των δυο. το κλιμα μελαγχολιας που δημιουργει η μουσικη δενει απολυτα με τα νοηματα περι μοναξιας που τυλιγονται γυρω απο την ιστορια. Αν και βλεπω γινεται λογος για fillers εγω δεν το βλεπω ετσι. τα fillers ειναι διασκεδαστικα αλλα ανουσια γεμισματα της κυριας ιστοριας. στην προκειμενη περιπτωση καθε "filler" εριχνε φως στη προσωπικοτητα του ενος η του αλλου χαρακτηρα με τροπο που μονο ανουσιο δεν ηταν.
γενικα, προκειται για ενα απο τα διαμαντακια της ανιμε βιομηχανιας οπου η ποσοτητα, ως γνωστον, ξεπερνα την ποιοτητα πολλες φορες.




Also tagged with one or more of these keywords: spring 1998, watanabe shinichiro, Sunrise, anime review, action, sci-fi, adventure, comedy, drama