Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 4 votes

Legend of the Galactic Heroes Guide: Κατακτήστε τον Γαλαξία

classic anime loght yoshiki tanaka studio artland

  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#16 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 06 June 2019 - 14:50

Άσχετο ξέρουμε αν οι νέες σειρές είναι συνέχεια ή απλά reimaging της σειράς όπως είχαν κάνει με το Hunter X Hunter;


rsrGbGx.gif

#17 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 06 June 2019 - 15:46

Η νέα σειρά πιάνει την ιστορία από την αρχή. Έχει κάποιες εξτρά, ενδιαφέρουσες, λεπτομέρειες που δεν τις είχε η παλιά σειρά, αλλά ταυτόχρονα περνάει και τα γεγονότα πιο γρήγορα. Προσωπικά για τον χρόνο που είχαν ήταν φιλότιμη προσπάθεια, αλλά συνεχίζω να προτιμώ την παλιά και αισθητικά και σαν ρυθμό αφήγησης. Η καινούργια το κύριο ατού που έχει είναι οι μάχες που το cgi ήταν οκ και το πιο μοντέρνο σχεδιασμό στα backgrounds imo. Δεν χάνεις και τίποτα να μην τη δεις αλλά δεν είναι και χάλια, ειδικά για όσους δεν έχουν δει την παλιά.


ySss0UF.jpg


#18 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 06 June 2019 - 21:37

Καλά θα δω τις παλιές πρώτα και αν έχω όρεξη συνεχίζω. Βασικά το adaptation των βιβλίων έχει ολοκληρωθεί, τα έχουν κάνει όλα anime;


rsrGbGx.gif

#19 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 07 June 2019 - 06:11

Να το πω την αλήθεια, εγώ είμαι ακόμη στο πρώτο, αλλά από όσο ξέρω από φίλη που είναι up to date με την αγγλική έκδοση, μέχρι τώρα δείχνει, μιας και έχουν βγει σχεδόν όλα ότι είναι ολοκληρωμένο adaptation. Μου είπε επίσης ότι ως ένα βαθμό η σειρά είναι καλύτερη γιατί αφαιρεί κάποια επαναλαμβανόμενα κομμάτια των βιβλίων, ότι είχαν κάνει κάποιες καλές προσθήκες και κάποιες λεπτομέρειες που παραλήφθηκαν δεν αφαιρούν τίποτα από τη σειρά. 


ySss0UF.jpg


#20 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 07 June 2019 - 14:32

Πάντως διάβασα η μετάφραση τουλάχιστον στα πρώτα 3 βιβλία είναι μέτρια και έγινε πολύ βιαστικά. Μετά άλλαξαν μεταφραστή και τα βγάλαν σε πιο αργό ρυθμο

https://www.reddit.com/r/logh/comments/5yc2ft/logh_english_novel_revised_version/

#21 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 04 April 2020 - 18:09

Λοιπόν, πλέον είμαι στο 24, θα έλεγα πως φεύγουν νεράκι τα επεισόδια. Γενικά γίνονται πολλά πράγματα γρήγορα. Μου αρέσει που έχει μικρά arcs στα οποία όμως πάντα προχωράει η ιστορία σαν σύνολο.

Επίσης ίσως είναι από τις πιο σοβαρές σειρές που υπάρχουν με αρκετά αντιπολεμικά μηνύματα. Θα επανέλθω μάλλον όταν τελειώσω την main σειρά.


rsrGbGx.gif

#22 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 04 January 2021 - 13:34

Το είχα αφήσει λιγάκι...

 

Spoiler:

rsrGbGx.gif

#23 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 11 January 2021 - 13:31

Τέλος main σειρά και ταινίες.

Να πω την αλήθεια το διασκέδασα που το έβλεπα τόσο αργά, είχα κάτι να περιμένω.

Ας ξεκινήσουμε με τα εύκολα, από τις ταινίες στην ουσία η 1η είναι απαραίτητη να την δει κάποιος και μάλιστα πριν την σειρά. Είναι μία καλή εισαγωγή και αρκετά σημαντική.

Η 2η αν και εν μέρη recap έχει κάποιο περιεχόμενο που την κάνει ενδιαφέρουσα, απλά είναι μία standalone ιστορία. Η 3η είναι recap τον δύο πρώτων επεισοδίων με καθαρότερο animation και extra σκηνές. Καλό σαν αποχαιρετιστήριο μετά από τα 110 επεισόδια.

 

Σχετικά με την σειρά, καταρχάς από θέμα animation υστερεί κατά πολύ από οτιδήποτε αντίστοιχο της εποχής. Το αναφέρω πρώτο γιατί όποιος θέλει δράση με glorious animation δεν θα το βρει εδώ.

Το thingy της σειράς είναι ξεκάθαρα οι σπέκουλες, τα πισωμαχαιρώματα και γενικά όλα αυτά που οδηγούν στις μάχες αλλά όχι οι ίδιες. Κοινώς αν δεν είστε έτοιμοι για πολύ διάβασμα καθώς θα βομβαρδίζεστε με block of text στους υπότιτλους μην κάνετε το κόπο να την δείτε.

Θα βαρεθείτε και overall θα περάσετε δύσκολα.

 

Γενικά θα έλεγα ότι είναι μια καλή σειρά, πολύ ενδιαφέρουσα και με μία μυρουδιά πολιτικής που πιθανόν να ενδιαφέρει κάποιους. Αυτό που πραγματικά με χάλασε είναι ότι μετά από το γεγονός που ανέφερα στο προηγούμενο post μου παίρνει την κάτω βόλτα.

Και παίρνει την κάτω βόλτα όχι λόγο του γεγονότος αλλά λόγο ότι πλέον έχει φτάσει σε αδιέξοδο η υπόθεση κάτι που δεν το περίμενα.

Το χειρότερο είναι ότι πλέον ξεκινάει στην ουσία το κλείσιμο της σειράς οπότε αρχίζει η υπόθεση να μην βγάζει νόημα σε κάποια σημεία καθώς kai να πηγαίνει προς πιο soap opera στοιχεία.

 

Αν και φαίνεται ότι δε πέρασα καλά, θα ήθελα να αναφέρω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Απλά όντας hypαρισμένος από όλα αυτά τα χρόνια που άκουγα γι αυτή τη σειρά περίμενα κάτι σαν το monster που όλα μα όλα τα επεισόδια θα ήταν άψογα.

Καλά μπορεί να έχω βάλει εσφαλμένα το Monster σε πολύ υψηλή θέση αλλά αυτό είναι κάτι υποκειμενικό.

Ολοκληρώνοντας, θα περάσετε καλά, είναι διασκεδαστικό με το δικό του τρόπο, θα έλεγα ότι είναι μία από τις καλύτερες σειρές που μπορεί να δει κάποιος απλά της λείπει αυτό το ουμφ που να δικαιολογεί το ντόρο που υπάρχει γύρω από αυτή.

 

Συνεχίζω με τα gaiden αλλά την νέα σειρά θα την αφήσω για όποτε ολοκληρωθεί.


rsrGbGx.gif

#24 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 12 January 2021 - 01:05

είναι κρίμα που μια σειρά που φαίνεται κλάσεις ανώτερη σε ότι αφορά τη στρατηγική, το ανιματιον και τις μάχες (θαλασσα, ξηρά και αέρα), αναλώνεται σε φαντάστικα εναλλακτικά σενάρια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ένα θέμα που ποτέ δεν μου άρεσε, οσο καλή ποιότητα και να είχε, πχ Zipang.

 

Μιλαω φυσικά για την Konpeki no Kantai, που σαν και αυτήν βγήκε σε 32 επεισόδια των 30-40 λεπτών σε μορφη ονα και έκανε 10 χρόνια να ολοκληρωθεί (1993-2003). Ακόμα μεταφράζεται γιατί με τόσους όρους είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα.

H LOTGH ρισκάρει λιγότερο επίσης με τέτοια θεματολογία φαντασίας αντι να τα κανει σαλατα με τις συμμαχιες του Β ΠΠ και να μας παρουσιαζει ως καλους τους Ιαπωνες. Κριμα.



#25 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 12 January 2021 - 10:11

Κοίτα αυτό που μου έβγαλε η σειρά είναι ότι το όλο setup είναι ένας εναλλακτικός Β παγκόσμιος που η ομοσπονδία είναι οι Αμερικάνοι και η πλευρά του Kaizer οι Γερμανοί όχι όμως της αντίστοιχης περιόδου αλλά της Holy Rome.

Καλά θα μου πεις σίγα την παρατήρηση, η ομοσπονδία φοράει πράσινα και κυκλοφορεί με μπερέδες, οι άλλοι ζουν σε barock κτίρια και φοράνε στολές με μπορντούρες.

Στην αρχή να σου πω περίμενα κάνα περίτεχνο ξέπλυμα για την πλευρά του kaizer αλλά από τα πρώτα επεισόδια μπαίνει με τα αντιπολεμικά μηνύματα συν ότι δείχνει ποιες είναι οι συνέπειες του πολέμου σε διάφορα επίπεδα.

Βέβαια από τη μέση και πέρα σταματάει το συγκεκριμένο theme, με μοναδικό thingy να είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των δύο "στρατηγών". Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί το ξέπλυμα να ισχύει.

Επειδή όπως ανέφερα μοιάζει με ένα εναλλακτικό Β παγκόσμιο, αντί η πλευρά του Reinheard να είναι κι αυτοί στρατιώτες με παρόμοια ενδυμασία που μπορεί να παρέπεμπε τους αντίστοιχους Γερμανούς, χρησιμοποιεί στοιχεία από τη Holy Rome για να αποφύγει την σύγκριση και το ενδεχόμενο backlash ειδικά σε μία εποχή, τέλη 80s-αρχές 90s, που υπήρχε άνοδος του νεοναζισμού και θεωρώ πως θα υπήρχαν έντονες αντιδράσεις.

Από την άλλη με αυτή την επιλογή επιτυγχάνει τη σύγκριση δύο διαφορετικών πολιτευμάτων, δημοκρατίας και αυτοκρατορίας, κάνοντας αρκετά εύστοχες παρατηρήσεις, δείχνοντας τις αστοχίες του καθενός.

 

Τέλος ...

Spoiler:

rsrGbGx.gif

#26 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 31 January 2021 - 23:14

Πάει η 1η gaiden σειρά, νταξ με τα πρώτα επεισόδια νόμιζα ότι θα ήταν φόλα αλλά έχει ενδιαφέρον. Είναι στην ουσία όλα τα γεγονότα (μαζί με την 2η gaiden σειρά) πριν το 1ο επεισόδιο της σειράς.

Πάμε για την 2η. Τα βλέπω με την σειρά που βγήκαν αλλά από ότι κατάλαβα στο dvd release τις ενώσανε και τα βάλανε με χρονολογική σειρά ώστε να δει κάποιος πρώτα τα gaiden και μετά την main σειρά.

Ίσως έτσι είναι καλύτερα αλλά προτίμησα την αρχική σειρά, η 1η gaiden σειρά είναι αφιερωμένη στον μελλοντικό Kaizer και η 2η στον Yung.


rsrGbGx.gif

#27 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 18 March 2021 - 13:15

Τέλος, τα δα όλα (τα παλιά). Ωραία και η 2η σειρά gaiden στο ίδιο στυλ, standalone μικρές ιστορίες που δείχνουν πως αναπτύχθηκαν οι δύο πρωταγωνιστές, Yang και ξανθόψειρας!

Το μόνο σημαντικό μείον είναι ότι εκείνη την περίοδο πρέπει στο studio να είχαν μόλις εισάγει το digital animation και τα πάντα φαίνονται λες και φτιάχτηκαν στο ms paint.

Κατά τα άλλα το περιεχόμενο είναι στο ίδιο στυλ. Καλό τελείωμα στο saga του galactic heroes.

Άντε του χρόνου θα ξεκινήσω τα νέα απλά τώρα να πω την αλήθεια, δεν αντέχω άλλο kaiser! :P


rsrGbGx.gif

#28 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 08 October 2021 - 14:07

Youtube Video

 

Τρίτη σεζόν για το remake.


rsrGbGx.gif

#29 teo13

teo13

    Anime Freak

  • Members
  • 491 posts

Posted 20 October 2021 - 12:57

Youtube Video

 
Τρίτη σεζόν για το remake.

Αξίζει το remake;

#30 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 20 October 2021 - 13:14

Δεν το έχω δει αλλά γενικά και για αυτό ακούγονται καλά λόγια. Επίσης είναι πιο μαζεμένο, δεν νομίζω ότι το σύνολο θα φτάσει τα 100 επεισόδια του πρωτότυπου. 


rsrGbGx.gif



Also tagged with one or more of these keywords: classic, anime, loght, yoshiki tanaka, studio artland