Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

Let's become Mangakas


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 AliceChan

AliceChan

    超平和バスターズ UωU

  • Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιανουάριος 2018 - 21:06

Χαίρετε. Εδώ και πολύ καιρό ήθελα να μάθω αν υπάρχουν και άλλα άτομα που ενδιαφέρονται να γίνουν mangaka επαγγελματικά. Ξέρω πως υπάρχει είδη ένα topic αλλά είναι πολύ παλιό και έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα. Είναι αλήθεια πως κανένας ξένος δεν έχει καταφέρει να γίνει επαγγελματίας mangaka στην Ιαπωνία (τουλάχιστον όχι επιτυχημένα). Ένας τρόπος να γίνει κάποιος mangaka στην Ιαπωνία είναι να κερδίσει κάποιο διαγωνισμό (υπάρχουν πάρα πολύ από διάφορες εκδοτικές εταιρίες).Η Shueisha (για όσους δεν ξέρουν είναι η εκδοτική που έχει το Weekly Shonen Jump) έβγαλε έναν διαγωνισμό ο οποίος ονομάζεται Shonen Jump Universal μάγκα contest ο οποίος πραγματοποιείται σε συνεργασία με την MediBang και μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή όσοι ενδιαφέρονται σε 7 γλώσσες (ιαπωνικά,αγγλικά,κορεατικά, κινέζικα, ρώσικα, γαλλικά και ισπανικά. Βέβαια ο διαγωνισμός για φέτος έχει λήξει την στιγμή που γράφω το topic. 'Oποιος ενδιαφέρεται γενικά μπορεί να ποστάρει και να μου πει την γνώμη και τα σχέδια του :kill4u:


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Hazuki: 17 Ιανουάριος 2018 - 21:44
Μετατροπή του κειμένου σε Ελληνικά!

320?cb=20161114052234


#2 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιανουάριος 2018 - 21:54

Πιστεύω έχει να κάνει και με το ότι οι Ιάπωνες είναι λίγο ψωρο περήφανοι ειδικά σε ένα χώρο που είναι κυρίως για εσωτερική κατανάλωση.

Δεν το θεωρώ απίθανο αλλά μάλλον πρέπει να είναι πολύ τυχερός για να "πετύχει" στην Ιαπωνία. Η πολύ δουλειά μάλλον εννοείται!  :dazed:


rsrGbGx.gif

#3 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2.149 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 17 Ιανουάριος 2018 - 21:55

Εγώ θέλω να γίνω επαγγελματίας κοσπλέιερ στο γιαπον! χαχα~!

Πέρα απ'τη πλάκα, δεν ειναι καθολου τυχαίο που δεν υπάρχουν ξένοι, η Ασία γενικότερα αλλα κύριως κράτη όπως η ιαπωνία ή η κινα  κτλπ έχουνε ένα σύστημα που δεν αφήνει εύκολα κόσμο να παραμείνει ή να ζήσει εκεί, γιαυτό και καταλήγουν οι περισσότεροι(ακόμα κιοι πιο πεισματάρηδες) να πάνε για τουρισμό ή για 1-2 χρονιά σπουδές ή καποια part time δουλειά στη καλύτερη και να αναγκαστούν να γυρίσουν πίσω στη χώρα τους ή σε κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ωστόσο ναι, μέσω διαγωνισμών ίσως σταθεί τυχερός κάποιος και τον πάρουνε σε κάποιο περιοδικό για κάποια έκδοση αλλά δεν είναι και κάτι σταθερό αυτό για να σε κρατήσει στη χώρα, εκτος κιαν όντος πουλήσει και μπει για τα καλά στο σύστημα που πράγμα δύσκολο για έναν δυτικό. Εδώ σε άλλου τύπου κλασικών εταιριών με 200 κονέ και πρεσβίες και πάλυ λίγοι καταφέρνουν να μένουν μόνιμα, ποσό μάλλον στον καλιτεχνικό τομέα.(well αν μη τι άλλο τα μάνγκα είναι κάτι καλύτερο/πιο βατό απτό να θες να γίνεις ζωγράφος στην Ιαπωνία βέβαια) Είχα πετύχει μια περίπτωση ενός βραζιλιάνου/αφροαμερικανού not sure, dont remember παλιά που τα χε καταφέρει κιείχε βγάλει ένα τευχάκι, νοτ σουρ αν ζεί ακόμα εκεί βέβαια. Υποθέτω υπάρχουν κιάλλες περιπτώσεις αν και μετρημένες στα δάχτυλα. Σίγουρα αν καταφέρεις να μπεις σε ένα τέτοιο λούκι θα πρέπει να ξέρεις σε πολύ καλό επίπεδο έστω τη γλώσσα.


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 17 Ιανουάριος 2018 - 22:00

フカフカ

#4 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιανουάριος 2018 - 22:18

Ε ναι, τώρα προσφατα τα εμαθα και εγω για το συστημα της Ιαπωνίας και των λοιπων ασιατικών χωρων. Ακριβως οπως τα λέει και ο Πρινς.
Και εγω θα ηθελα σοβαρα να παω Ιαπωνια σαν προγραμματιστής και να δουλέψω σε μια περιφημη εταιρία παιχνιδιών (spike chunsoft). Πλέον όμως το να πετύχεις κατι τετοιο ειναι πολυ δυσκολο σε ολους τους τομεις, κατι το οποιο ειναι και πολυ κριμα βασικα.
Προς το παρον καποιος αν θελει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τα μανγκα μαλλον θα πρέπει να ξεκινησει στην δικη του χώρα. Παρε για παράδειγμα τους mangatellers. Απο την άλλη, πιστευω οτι με επιμονη, προσπάθεια και στόχους ίσως βα βρεθεί η ευκαιρία ;) (αισιοδοξος ακουγομαι lol)

Επισης καλωσηρθες στην παρεα μας :D περνα να μας πεις για σενα στο τοπικ για τους νεους :)

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#5 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιανουάριος 2018 - 22:29

Τον Felipe Smith λες που έγραψε και το νέο Ghost Rider. Είχε δώσει και μια συνέντευξη σχετικά και τα πράγματα δεν ήταν και πολύ ρόδινα αν και φάνηκε να το εκτιμάει σαν εμπειρία. Παρόμοια πράγματα είχε πει και μια άλλη Αμερικανίδα που δούλεψε σαν βοηθός του Konomi σχετικά με τις ώρες εργασίας που είχαν σαν βοηθοί του. Γενικά επειδή εκεί έχουν εντελώς διαφορετική νοοτροπία στα εργασιακά νομίζω είναι και πιο δύσκολο.

Εν τω μεταξύ δεν ξέρω γιατί ντε και καλά πρέπει να γίνουν όλοι mangaka στην Ιαπωνία αφού και σε χώρες όπως η Γερμανία πχ εκδίδονται κομικς σε ασπρόμαυρη μορφή.

ySss0UF.jpg


#6 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2.149 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 17 Ιανουάριος 2018 - 22:47

yep, αυτόν έλεγα :)

 

Γενικά πιστεύω πως δεν είναι μόνο θέμα διαφορετικής νοοτροπίας και δυσκολίας στο να μπεις σε έναν διαφορετικό τρόπο ζωής, όσο ότι είναι γενικότερα πολύ πιο δύσκολο να κρατηθείς σε κάτι μόνιμο στην συγκεκριμένη χώρα ως μετανάστης. Δεν είναι οι ίδιες δυσκολίες και γραφειοκρατικά να το δει κανείς , βίζα, κτλπ απτο να πάς αμερική ή αυστραλία πχ. που κιαυτα είναι εκτός ευρωπαϊκής ένωσης ωστόσο πολύ πιο εύκολο να κάτσει κανείς μόνημα και να δουλέψει. Μπορεί εσύ να είσαι μια χαρα με την καλή τη πρόθεση να μπείς να δουλεύεις σα τρελός, πιθανόν να μην αρκεί ωστόσο απλά και λόγο του κλειστού κυκλώματος που έχουν! Εϊναι και θέμα τύχης κάποια πράματα. Ψάχνω εδω και κάποια χρόνια τρόπο να πάω ( όχι σα μανγκάκα βέβαια) και το μόνο που είναι εφικτό είναι να πάει για σπουδές κάποιος ή σε κάποιο φετιβάλ με την ελπίδα να βρει δουλεία πριν τελειώσουν οι σπουδές. Με το τουριστικό τρίμηνο πάλυ δεν μπορείς καν να πιάσεις δουλειά σε κάτι σοβαρό ακόμα κιαν όντος αξίζει η δουλειά που κάνεις.


フカフカ

#7 AliceChan

AliceChan

    超平和バスターズ UωU

  • Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Ιανουάριος 2018 - 13:29

Χαιρωμαι που ανταποκρυθηκατε τοσο γρηγορα ^ ^ δεν το περιμενα γιατι ειμαι νεος,μολις χθες εκανα account αν κ διαβαζω τοπικς συχνα.Ευχαριστω  :yahoo: . Kai απλα  μου φενετε οτι ΑΝ καταφερει καποιος να βρει δουλεια ως mangaka στην ιαπωνια (εστω κ σε ενα μικρο περιοδικο δν με χαλαει...) θα υπαρχει περισοτερη ανταποκριση στην δουλεια του.Στην αμερικη πουλανε κυριως τα super hero comics και οχι τοσο ιστοριες που μπορουν καλιστα να γινουν manga.Διαβαζα (κ εξακολουθω να διαβαζω) comics πριν αρχισω τα manga και μπορω να πω πως υπαρχει μια μεγαλυτερη πικιλια στην θεματολογια αλλα και στον τροπο με τον οποιο εξελισετε μια ιστορια.Στην ευρωπη (δεν ειμαι 100% σιγουρος...απο οτι ξερω τουλαχιστον) βγαινουν κυριος indies.Ξερω οτι οι Ιαπωνες ειναι κλειστοι σε τετοια θεματα και οτι θεωρουν πως ο mangaka ειναι καθαρα δικο τους επαγγελμα αλλα φενετε πως εχουν αλαξει καποια πραγματα καθως ειδη υπαρχουν ξενοι πυ δουλευουν για την Shueisha στο ψηφιακο "περιοδικο" τους Jump+ αλλα κ στο weekly shonen jump (σε μια σχετικα νεα σειρα το Dr. Stone ο artist ειναι κορεατης...απ οτι ξερω η ιαπωνια ειχε θεματα με την κορεα παλιοτερα).Γενικος ειμαι της αποψης οτι οποιος θελει να το κανει ας το κανει κ οτι γινει εγινε.Εγω παντος σκεφτομε να δοκιμασω σε διαγονισμο λιγοτερου γνωστου περιοδικου (αν κ θα χριασστει να μεταφρασω το manga).Τι λετε κι εσεις :hot: ?Ειμα μικορς οποτε θα ηθελα να ξερω την δικια σας αποψη...ολες οι κριτικες ειναι καλοδεχουμενες.


320?cb=20161114052234


#8 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2.149 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 18 Ιανουάριος 2018 - 13:59

Εγω θα σου λεγα δοκίμασε, καντο, ποτε δεν ξερεις μπορει να πιασεις ,και στη τελικη και για ενα συντομο χρονικο διαστημα να κρατησει θα ναι καλη εμπειρία. Αν εχεις μια καλη ιστορια και σχεδιο γιατι οχι. :)
Η ηλικία δεν πολυπαιζει ρολο σαυτα.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από GhostPrince: 18 Ιανουάριος 2018 - 14:00

フカフカ

#9 AliceChan

AliceChan

    超平和バスターズ UωU

  • Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Ιανουάριος 2018 - 14:08

Ευχαριστω.Στο παλιο τοπικ (Ελληνας Μανγκακα) ολοι ηταν τοσο αρνητικοι κ δεν ενθαριναν τον κοσμο ουτε καν να δοκιμασει...αλλα τοτε ηταν πιο "σκληρα" τα πραγματα απο πλευρα ιαπωνιας.Συγκεκριμενα με ενδιαφερει η Square Enix η οποια συνεργαζετε με τις εκδοσεις  Gangan comics (δν κανει μονο video games).Εχει κυριως μινιαια περιοδικα οποτε ειναι λιγο πιο χαλαρα τα deadlines (κατσε πολυ μακρι το παω xD ακομα δν εστειλα δουλεια κ μιλαω για deadlines).Επισης να ρωτισω κατι.Εσυ ενδιαφερεσε για κατι τετοιο  :hot: ?


320?cb=20161114052234


#10 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.265 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 18 Ιανουάριος 2018 - 15:02

Διάβασε για έμπνευση

Elculture.gr/blog/article/χριστίνα-πλάκα-manga-στη-γερμανία/

#11 AliceChan

AliceChan

    超平和バスターズ UωU

  • Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Ιανουάριος 2018 - 15:29

ευχαριστω,πολυ ενδιαφερον αρθρο.Αν δν ηξερα πως ηταν ελληνιδα ανετα περνουσα τα σχεδια της για ιαπωνικα.προσωπικα με ενδιαφερουν περισσοτερο τα seinen κ τα shonen επιστημονικης φαντασιας αλλα διαβαζω διαφορα :joyful: .Αν κ δν ειμαι τοσο καλος στο σχεδιο εξασκουμε αρκετα.Με ενδιαφερει περισσοτερο το storytelling γι αυτο αν μπορεσω ποτε να πραγματοποιησω αυτ το ουτοπικο ονειρο θα εχω συνεργατη :) τωρα ΑΝ ποτε αποφασισω να τελειωσω το oneshot που αρχισα θελω να το στειλω σε ιαπωνικο διαγονισμο για να δω τι πυθανοτητες υπαρχουν.δεν χανω κ τπτ αν δοκιμασω.Aiming for Monthly GFantasy~ :tensai:


Αν επαναλαμβανω πολλες φορες τα ιδια πραγματα πειτε μου για να μην γινομε κουραστικος :sleepy:

320?cb=20161114052234


#12 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιανουάριος 2018 - 22:39

Χίλια χρόνια θα ζήσει https://www.animenewsnetwork.com/interview/2018-01-19/inside-the-manga-industry-with-felipe-smith-american-mangaka/.126661

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη

ySss0UF.jpg


#13 AliceChan

AliceChan

    超平和バスターズ UωU

  • Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Ιανουάριος 2018 - 10:37

Εχω ακουσει πολλες φορες για τον Felipe Smith αλλα ποτε δν διαβασα το μανγκα του...μηπως ξερετε που μπορω να το βρω online?


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από AliceChan: 20 Ιανουάριος 2018 - 11:37

320?cb=20161114052234