Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Anime Reviews στο Youtube


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 aeron

aeron

    Anime Fan

  • Members
  • 212 posts

Posted 08 November 2017 - 02:06

Δεν βρηκα αναλογο θεμα και ειπα να ανοιξω ενα ..

 

Αναρωτιομουν προχθες αν υπαρχουν ελληνες youtubers που να κανουν review για anime και ψαχουλεψα λιγακι και οντως υπαρχουν διαφοροι που κανουν , λιγοι βεβαια..

 

Πριν ξεκινησω , να πω οτι απλα εκφραζω εναν προβληματισμο μου και δεν σας γραφω για να κραξω ή να προσβαλλω καποιον  μιας και μπορει να ειναι και μελη εδω που ασχολουνται με το θεμα , αν και τωρα που το ξανασκεφτομαι μαλλον ο τι και να κανω ετσι θα φανει .. :erk:

 

Η διαπιστωση μου ηταν η εξης : Υπαρχουν 2 κατηγοριες στις οποιες χωριζονται οι εν λογω youtubers..

 

1η κατηγορια τα fangirls/fanboys που κανουν σαν καθυτερημενα προσπαθωντας να πεισουν το λιγοστο κοινο τους το ποσο τους αρεσει ενας χαρακτηρας ή ενα ανιμε , τοσο που ξεχνανε να κανουν κανονικο review και καταληγουν στο να κανουν απλα μια περιληψη οοολης της σειρας και μια συντομη αναφορα στους χαρακτηρες χωρις ιδιαιτερο σχολιασμο βεβαια..

 

2η κατηγορια (στην οποια βεβαια πεφτουν καμια φορα και τα ατομα της 1ης) ειναι ατομα που ενω κανουν μια πολυ τιμια προσπαθεια να κανουν ενα σωστο review το χανουν απο κακο editing , ηχο , εικονα , και σεναριο .. 

 

Καλως η κακως το ελληνικο youtube εχει παρει τα πανω του εδω και αρκετο καιρο και υπαρχουν αρκετα καναλια τα οποια ειναι πασιγνωστα ή εστω ξεχωριζουν απο ολα τα αλλα και ο κυριος λογος ειναι η πολυ καλη δουλεια που κανουν .. Αν λοιπον ολοι αυτοι που κανουν anime reviews το κανουν απλα για να περασουν την ωρα τους τοτε παω πασο και δεν ξανασχολουμαι γιατι δεν εχει νοημα..

Αν ομως απο την αλλη ανεβαζει καποιος ενα βιντεο review και θελει να  μοιραστει οντως το παθος του με τον κοσμο , να τον παρακινησει ισως να ξεκινησει να βλεπει anime αλλα και απλα να θελει να πει καποια πραγματα που του εκαναν εντυπωση ή του αρεσαν ή τον μπερδεψαν κ.ο.κ. τοτε πολυ καλα κανει που ασχολειται με το youtube αλλα σιγουρα θελει πολυ δουλεια ακομα.. 

 

Πιο συγκεκριμενα θεωρω πως για να κανεις review για μια σειρα θα πρεπει πρωτα να εχεις γραψει ενα μικρο σεναριο για να μπορεις να τσεκαρεις τι θα πρεπει να πεις και ποια ειναι τα σημεια στα οποια θες να δωσεις εμφαση.

Στη συνεχεια θα πρεπει να ελεγξεις τις πληροφοριες σου για να μην υπαρχουν ανακριβειες /φημες/ ανυποστατες θεωριες και λαθη γενικοτερα.

Ακομη θα πρεπει να μπορεις να εχεις καποιες γνωσεις στο editing για να αποφυγεις λαθη τυπου η μουσικη παιζει πιο δυνατα απο τη φωνη σου, η καμερα κουνιεται πολυ , η αναλυση ειναι κακη κτλ

Τελος οταν μιλαμε για ξενες σειρες ΜΑΘΕ ΝΑ ΠΡΟΦΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝΙΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ!! 

Δεν μπορω να διανοηθω οτι καποιος που εχει δει μια σειρα 25 ολοκληρων επεισοδιων δεν μπορει να προφερει και να τονισει καλα το ονομα της πρωταγωνιστριας .

Ακομα πιο συγκεκριμενα ακουσα το εξης : Σημερα θα σας μιλησουμε για ενα ανίμ και  Η πρωταγωνιστρια μας η Σούνακο  και το επικο ντέαθ νοουτ ...

Δεν χρειαζεσαι Ν1 στην Ιαπωνικη γλωσσα για να μπορεσεις να επαναλαβεις σωστα κατι που εχεις ακουσει επανειλημμενα για 25 ολοκληρα (θα το ξαναπω) επεισοδια..

Και ειδικα οταν μιλαμε για anime που μονιμως επαναλαμβανουν ο ενας το ονομα του αλλου οπου βρεθουν και οπου σταθουν  ...

 

Βεβαια υπαρχει και το θεμα του κοινου στο οποιο απευθυνεσαι .. Δεν μπορουν ολοι να κρινουν και να εκτιμησουν μια σειρα το ιδιο και αρα καποιοι αρκουνται στο "γαματη σειρα ειναι , δες την γιατι στο λεω εγω "..

Ακομα χειροτερα επειδη σχεδον παντα κοιταω και τα σχολια κατω απο τα βιντεο (ναι τετοια ειμαι :P) μεχρι τωρα δεν εχω δει κανεναν να προτεινει βελτιωσεις παρα μονο λενε το δπλωματικο keep up the good work και τι καλοι που ειστε ολοι...

 

Ο βασικος λογος που το συζηταω το ολο θεμα ειναι γιατι θα μου αρεσε πολυ να υπαρχουν οντως καλα και σωστα review στα ελληνικα γιατι και το youtube ειναι ενα μεσο ενημερωσης και πολλα παιδια τη σημερον ημερα δεν ξερουν αγγλικα και τετοια review θα τους ηταν πολυ χρησιμα..

Μακαρι να μπορουσα να ασχοληθω κ γω με αυτον τον τομεα αλλα 1ον δεν γραφω μια στην καμερα και 2ον τα editing skills μου ειναι για τα πανηγυρια :beaten:

 

Τις σκεψεις σας...?


Edited by aeron, 08 November 2017 - 02:09.

tumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo1_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo5_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo10_400.gif

 

When you breathe you Inspire..

When you don't breathe you..Expire...


#2 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 08 November 2017 - 15:40

Κοίτα αργά ή γρήγορα θα γίνει κάτι τέτοιο (ποιοτικό anime κανάλι) απλά πρέπει κάποιος να έχει πολλλλλυυυυυυυυυύ μεράκι ή να χρηματοδοτείται.

Το editing είναι βάρβαρο σπορ και για το χρόνο που θα σπαταλήσεις για ένα μικρό video 10 λεπτών πιστεύω δεν αξίζει, λαμβάνοντας υπόψιν ότι το κοινό σου είναι κατά κόρον ελληνικό.

Λίγοι θα το εκτιμήσουν, πολύ θα σε κράξουν (~νο ριζον) και από λεφτά βράστα. Προσωπικά το τι έχει κάνει επιτυχία στο Ελληνικό κοινό θα με απέτρεπε από το να κάνω την οποιαδήποτε προσπάθεια, τα μισά κανάλια είναι γενικού σχολιασμού και χαβαλέ συν Interneτικές βεντέτες. :dazed:

 

Με αυτά κατά νου, πιστεύω είναι φυσιολογικό να βλέπεις τέτοιες προσπάθειες. Στις δύο αυτές κατηγορίες έχω καταλήξει κι εγώ, μόνο ένα κανάλι είχα βρει που να αξίζει (με κάποια τεχνικά θεματάκια) αλλά πλέον έχει σταματήσει να βγάζει. :beaten:


rsrGbGx.gif

#3 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 08 November 2017 - 18:00

Κάθε φύσεως reviewers δεν προσελκύουν κοινό επειδή τα λένε καλά, imo τα youtubοκάναλα λειτουργούν ως personality cults τουλάχιστον όσα έχουν μόνο έναν μπροστά. Με άλλα λόγια βλέπουν το κανάλι για τον/την youtuber και όχι τόσο για όσα λένε.

Δεν έχω κανέναν να προτείνω, εδώ και καιρό δεν εμπιστεύομαι τις παρουσιάσεις και σπάνιο να βρω κάποιον του οποίου τη γνώμη εκτιμώ τόσο πολύ ώστε να τον παρακολουθώ τακτικά.



#4 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 08 November 2017 - 20:30

Aπο ένα σημείο και μετά νομίζω προσωπικά εχώ καταλήξει απλά να χαβαλεδιάζω στο κανάλι του ρόρι/animesnob και κανα 2 αντίσοιχων που τα θάβει όλα χωρίς πολλά πολλά και διακρίσεις παρά των υπολοίπων καναλιών που πάνε στο αντίθετο άκρο, δηλαδή απλά να χαυπάρουν τα 1-2 με άγνωστης αιτίας και ύπαρξης top of season anime ως τό (edgy) anime της χιλιετίας με μηδενική ανάλυση η σχολιασμό. Από την άλλη ναι, αυτό θέλει και το 80% του οποιουδήποτε φανμπέις, απλά hype και χαζές προτάσεις για να χαυπάρω μαζι με τον όχλο και να τσεκάρω ότι χαζό βγαίνει απτό σάο, το φέριρυ τέηλ μέχρι το τόκυο γκουλ και καθέ αντίστοιχη ακιρίλα της κάθε σεζόν και μερικά μόε δώρο. Κιαν εκφέρεις αντίθετη άποψη, είσαι ο τιτανομέγιστος χέυτερ, δεν πα να σαι και reviewer ή απλα ένας που σχολιάζει στο γκρουπάκι του φατσοβιβλίου, μικρή η διαφορά , και μην λες πολλά γιατί βαριέμαι να διαβάζω ή να ακούω, απλα πες μας αν έχει βυζιά ή καλό rating. Εν μέρη πάντου υπάρχει αυτή η νοοτροπία, απλά όσο αφορά το ελληνικό (ας το πούμε φανμπέις) σε πολύ χειρότερο βαθμό. Και γενικά όποιος κάτσει και κάνει αξιόλογα ρίβιους κανείς δεν θα τον εκτιμήσει ή παρακολουθήσει ιδιαίτερα, ειδικά αν πιάνει και τα αρνητικά κομμάτια της τάδε σειράς ή ασχολείται με πιο άγνωστες σειρές, άσε που πρέπει να χεις και το στυλάκι του youtubevlogger. Μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε και την ποσότητα φαν του εξωτερικού κιαυτοι που ασχολούνται περισσότερο είναι και ανήλικα συνήθως. Βάλε πακέτο και μερικά κοσπλέυ για να σαι το κοολ παιδί του σχολιού μερικών άνιμε που συνήθως ΔΕΝ εχεις δει καν και δένει όμορφα το πράμα.  Τα παιδία στο άνιμε καστ ξέρανε τι κάνανε απο καιρό, και το κάνανε και καλά με το κοινό που υπάρχει, με την παραπληροφόρηση και την σαπίλα των ρίβιους τίγκα στα λάηκς. 

Μεσα σόλο τυχαίνουν και υπάρχουν και κάποιοι που βλέπονται ωστόσο για μη θάβω μόνο, αλλα απλα περνάνε απαρατήρητοι και συμφωνώ εν μέρη για την κακή τεχνικά ποιότητα, που στη τελική δικαιολογείται, γιατι who gives a fuck, και τσάμπα το κάνεις και κράξιμο θα φας, οπότε προφανώς και η όλη φάση για την πλάκα γίνεται και όχι για κάτι σοβαρό.  :sadist:


Edited by GhostPrince, 08 November 2017 - 20:32.

フカフカ

#5 Angel.tze

Angel.tze

    Το perverted υποσυνειδητο μου εχει παντα δικιο

  • Members
  • 362 posts

Posted 08 November 2017 - 22:22

Εγω πιστευω οτι γενικα το ελληνικό YouTube, με εξαίρεση ελάχιστα κανάλια, ειναι ανάξιο και δεν το παρακολουθώ.

Τωρα για ανιμε reviewers δεν εχω ψάξει, φοβάμαι οτι θα ειναι απλα cringy πράγματα χωρίς νόημα. Ε ρε, μηπως να κάναμε εμεις ενα κανάλι anime.gr μπας και ειναι κατι decent? xD

Αν καποιος δεν μπορεί/θέλει/εχει μεράκι να σου κανει ενα σωστό review ώστε να σου μείνει το βασικό (μια γενική αποψη, ανάλυση ενός ανιμε και τα θετικά/αρνητικά, γιατί θα επρεπε να το δεις/μην το δεις κλπ) τοτε δεν αξίζει xD το άτομο που τα κανει πρεπει να ασχολείται σοβαρά, να εχει μεράκι και απλα μια παραπάνω γνώση στο αντικείμενο. Θα επρεπε επισης να εχει εμβαθύνει στο εν λόγω anime ώστε να κανει μια σωστή και ολοκληρωμένη κριτική.

Και γενικα οι έλληνες δεν έχουμε τρόπους σαν λαός και πιστεύουμε οτι στο Ίντερνετ μπορουμε να κάνουμε οτι θεμε. Τα ελληνικα comments στο YouTube ειναι κατα 89% δεκάχρονα παιδια χωρίς ενα ρημαδι εγκέφαλο, το άλλο 7% ειναι κλασικοί αγενέστατοι έλληνες και το περισσευομενο 4% ειναι τα μόνα σωστα comments. Συνοψίζοντας, το ελληνικό YouTube ειναι cringy και ανάξιο.

Edited by Angel.tze, 08 November 2017 - 22:25.

8J90AKf.jpg

that's a dude!


#6 vectrapearl

vectrapearl

    κουρεας ο μεγας...

  • Members
  • 532 posts

Posted 09 November 2017 - 10:16

γενικα στο θεμα ''ελληνικο yοutube''ημαστε πολυ πισω και συναμα πολυ μπροστα....αναλογα ποιους και τι καναλια παρακολουθεις...υπαρχει πολυ καλο ελληνικο content εκει εξω αλλα οχι για anime και αυτο κατα την γνωμη μου εχει να κανει με τον τροπο ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ αντιμετωπιζουμε τα anime και αυτους που ασχολουντε με αυτα στην ελλαδα...
καναλια ελληνικα οπως πχ oι unboxcholics προσφερουν ποιοτικοτατο content και φοβερη για ελλαδα παραγωγη βιντεο.

μεσα απο παρακολουθηση διαφορων καναλιων(ξενων κυριως)θα δει κανεις οτι και ατομα μεγαλυτερης ηλικιας παρακολουθουν και ασχολουνται με content που εδω δεν υπαρχει περιπτωση ποτε (εκτος εξαιρεσεων)να ασχοληθει κανεις...αυτο εχει να κανει με την αργοπορημενη ελευση του ιντερνετ στην ελλαδα και την ελειψη παιδειας πανω σε αυτο...ειναι τραγικο το ποσοστο μη γνωσεων χειρισμου του ιντερνετ σε ηλικιακες ομαδες 45+,δυσκολο λοιπον να βλεπεις ποιοτικα πραγματα στο ιντερνετ οταν για παραδειγμα ενα νεο παιδι θελει να ξεκινησει ενα καναλι και οι γυρο του δεν του προσφερουν καμια βοηθεια γιατι τον βλεπουν σαν τον Ε.Τ.




αλλα το πηγα μεσω λαρισας οποτε ξαναγυρναω στο θεμα...

ειδα καπου να αναφερεται το θεμα του editing συμφωνω οτι ειναι χρονοβορο και δυσκολο σαν διαδικασια...αλλα...
παρακολουθω ενα καναλι που ασχολειτε με gaming.unboxing,tech things και αλλα αλλα το κανει παντα σε μορφη vlog..καθεται μπροστα σε μια καμερα(ομολογουμενως πλαναρισμενη πολυ καλα και με ωραιο στησιμο στον ηχο)και κανει ολο το βιντεακι του μονοπλανο...και το αποτελεσμα ειναι εξαιρετικο...και φανταζομαι οτι το να κοψεις-ραψεις μια χαζομαρα η ενα σαρδαμ που εκανες η ακομα και την κινηση του ανοιγω κλεινω την καμερα δεν θα θελει και κανενα τρομερο editing skill...ελαχιστες φορες χρειαζεται δευτερο πλανο απο κατι που παρουσιαζει οπου εκει καταλαβαινω οτι χρειαζεται λιγη δουλιτσα παραπανω....


και για να κλεισω θα συμφωνησω στα περισσοτερα με τον ghostprince...το ανιμε κοινο στην ελλαδα ειναι μικρο πολυ και ηλικιακα αλλα και ποσοτικα για να στηριξει καποιος ενα καναλι μονο για αυτο στην ελλαδα...μην ξεχναμε οτι οποιος ασχοληθει με κατι τετοιο θα πρεπει να ριξει καποια λεφτα..
με σκοπο να βγαλει και μερικα(γιατι ολοι εχουμε-ψαξει ποσα βγαζουν οι youtubers και εχουμε σκεφτει αν θα μπορουσαμε να το κανουμε και εμεις)...ακομα και σε μορφη vlog να το κανεις θες...εναν χωρο με καλη μονωση για να μην ακουγεσαι οτι το γυρνας μεσα στο τουνελ του αρτεμισιου μια καλη καμερα για να ανεβαζεις τουλαχιστον 720p αναλυση ενα μικροφωνο 2 φωτα τυπου στουντιο ενα καλο pc για editing και vdsl συνδεση για να ανεβαζει σε ενα ευλογο διαστημα το βιντεο σου..γιατι πραγματικα κανει ποοοολυ ωρα να ανεβει ενα 10λεπτο βιντεο (που ειναι ενα αξιοπρεπεις διαρκειας βιντεο για review πχ)με απλη συνδεση 24mbps πχ...

εγω εδω και καιρο το εχω στο μυαλο μου την δημιουργεια ενος καναλιου αλλα με λιγο διαφορετικοτερο content μιας και περναω πολυ χρονο πχ σε tv series και δεν εχω βρει ενα ελληνικο καναλι στο YT με reviews οπως πχ ο ''emergency awesome'' που βλεπω..και να εχει κα καποια anime series reviews και αλλα που εχω σκεφτει ...
αλλα οπως λεω παντα μου λειπουν τα 3 Χ...Χωρος-Χρονος-Χρημα...


Edited by vectrapearl, 09 November 2017 - 10:33.

                                                                       


#7 aeron

aeron

    Anime Fan

  • Members
  • 212 posts

Posted 09 November 2017 - 21:08

Κοιτα , απο το ελληνικο youtube παρακολουθω διαφορα καναλια κυριως κωμικα και λιγα tech (Y0UUP, 2J , unboxholics, comedylab κ.α.) τα οποια εχουν γενικα καλα θεματακια και πολυ καλη ποιοτητα .. Απ ο τι βλεπω βεβαια εχουν σιγουρα εναν καμεραμαν , σιγουρα ενα φοβερο πισι , και απο κει και περα το πανε και σε πιο επαγγελματικο επιπεδο με συντακτες , ηχοηπτες κτλ.. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι φιλοι ολοι αυτοι ή πληρωνονται με το αζημιωτο , σιγουρα ομως εχουν ολοι πολλες γνωσεις πανω στο αντικειμενο τους και πολλη ορεξη..

 

Πολλοι απο αυτους κανουν διαφορες σκορπιες αναφορες σε anime οχι σαν θεμα συγκεκριμενο αλλα γενικοτερα οπως τα giveaways που κανει το otakustore κτλ.

Υποθετω πως εχετε δικιο σε ο τι αφορα το ελληνικο κοινο των anime οποτε ειναι και λογικο να μην ασχολειται κανεις σοβαρα με αυτο το θεμα μιας και μαλλον δεν θα εχει απηχηση.

 

Βεβαια απο την αλλη ,αν και εδω μεσα τουλαχιστον, φαινεται να υπαρχει αρκετος κοσμος μεταξυ 20-35 που ασχολειται με τα anime δεν ξερω κατα ποσο θα μπαιναμε στη διαδικασια να  ψαξουμε για ελληνικα reviews  απο τη στιγμη που 1ον ξερουμε οτι δεν θα βρουμε και 2ον μας καλυπτουν τα ξενα ...

 

Μαλλον μου λυθηκε η απορια τελικα  :riiight: ..

Vectrapearl ξεκινα ερασιτεχνικα και θα σε στηριξουμε εμεις :8):  !! (με τα views παντα)


Edited by aeron, 09 November 2017 - 21:09.

tumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo1_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo5_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo10_400.gif

 

When you breathe you Inspire..

When you don't breathe you..Expire...


#8 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 11 November 2017 - 08:00

Βλέποντας τον roricofan να κάνει ποδήλατο στα Κύμινα, περνώντας από τη λαϊκή και χαιρετώντας τον κόσμο, ένιωσα πως βλέπω το καλύτερο slice of life anime όλων των εποχών. Με λίγη δόση παράνοιας.

Όχι στο youtube, τον banαραν από κει.

#9 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 11 November 2017 - 11:11

Πέρα από το ότι είναι μικρό το κοινό για να στηρίξει κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει ούτε η αγορά που θα μπορούσε να το χρηματοδοτήσει.

Υποθέτοντας ότι κάποιος το κάνει με μόνο σκοπό το κέρδος, δεν πιστεύω ότι θα μπορέσει να μαζέψει τα αντίστοιχα views ώστε να βγάλει κάποιο σοβαρό ποσό από τις διαφημίσεις της google.

Οπότε θα πρέπει να στραφεί σε χορηγίες ή product placement. Σχετικά με το σπορ, καταστήματα όπως ξέρουμε υπάρχουν δύο και βάζω συν πέντε ακόμα ώστε να βάλουμε μέσα και τα κομιξάδικα (αν και δεν έχω δει ούτε ένα να διαφημίζεται κάπου Online).

Είναι λίγα και μικρά, οπότε μία χορηγία ή διαφήμιση μέσω product placement και λόγο του μικρού κοινού δεν θα είναι ικανή μόνη της να στηρίξει ένα κανάλι με τόσα έξοδα.

ΤΕΛΟΣ, αν όντως αρχίσει να βγάζει κάποια χρήματα αυτό το κανάλι με πιθανότερη ροή να είναι αυτή το διαφημίσεων εγχώριων καταστημάτων, αυτά τα καταστήματα φυσικά θα θέλουν να το περάσουν στα έξοδα τους.

Για να το περάσουν στα έξοδα θα πρέπει να κόψουν τιμολόγιο και για να κόψουν τιμολόγιο θα πρέπει να έχεις κάνει έναρξη στην εφορία σαν ελεύθερος επαγγελματίας, οπότε καληνύχτα!  :gn2:

Καλώς ήρθες τέλος επιτηδεύματος, 100% προκαταβολή φόρου, 23% φορολογία από το 1€, περιοδικές ΦΠΑ, συν ΕΦΚΑ αποκλειστικά από σένα πληρωμένο.  :dazed:

 Ο Vectra θα τα ξέρει καλύτερα, από την άλλη αν είσαι ήδη στο χορό (είσαι ήδη ελεύθερος επαγγελματίας) νομίζω είναι πιο εύκολο να ασχοληθείς με το αντικείμενο, ότι εισοδήματα θα χεις από την extra ασχολία θα πάνε συμπληρωματικά στα ήδη υπάρχοντα.

Οπότε go go go vectra! :8):


rsrGbGx.gif

#10 aeron

aeron

    Anime Fan

  • Members
  • 212 posts

Posted 12 November 2017 - 02:34

Ευχαριστω πολυ Hazuki για το δυνατο χαστουκι παραγματικοτητας :beaten:

Θα συνεχισω ομως να πιστευω οτι αμα θελει κανεις μπορει να κανει τα παντα!! :gn2:

 

Συμφωνω πως το κοινο ειναι πολυ μικρο αλλα αυτο δεν σημαινει οτι μπορει και να μεγαλωσει με τα χρονια . Που ξερεις , μπορει σε μια δεκαετια οι σπονσορες να κανουνε κρα για να κλεισουν συμφωνια για διαφημιση σε τετοια βιντεο  :8):

Περα απο τη πλακα παντως ... Εχεις πολυ δικιο...Δυστυχως...

 

Στηριζουμε ολοι vectra μηπως και αλλαξουν τα πραγματα !! :riiight:


tumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo1_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo5_400.giftumblr_pzjbu0DszN1tbp5fpo10_400.gif

 

When you breathe you Inspire..

When you don't breathe you..Expire...


#11 Namida

Namida

    Nihao

  • Members
  • 1,106 posts

Posted 18 February 2019 - 19:34

Έχοντας μια μικρή εμπειρία στο κομμάτι έχω να προσθέσω/συνοψήσω

 - Για να κανεις καλη δουλεια πρεπει να φας ωρες και ωρες στο editing. Αν θελεις να εχεις δλδ ενα αξιολογο αποτελεσμα, με μουσική, αποσπασματα, εικονες και όλα τα σχετικά

 - Δεν πρόκειται να βγάλεις λεφτά. Είναι μικρό το κοινό, η Ελλάδα είναι που είναι μικρή σαν χώρα, οπότε και αναλογικά να το δεις δεν υπάρχει εκ των πραγμάτων αρκετός κόσμος

- Η συντριπτική πλειοψηφία όσων ασχολούνται έχουν ήδη πολλές πηγές με παρόμοια θεματολογία στα αγγλικά, οπότε δεν υπάρχει κάποια έλλειψη που μπορεί να καλυφθεί με ένα τέτοιο κανάλι

 - Η περίπτωση για χορηγίες είναι πάλι πολύ μικρές, καθώς στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις εκείνες που ασχολούνται αποκλειστικά με anime/manga μετρούνται πλέον στα δύο δάχτυλα του ενός χεριού

 

Αν θέλεις να ασχοληθείς, και να μην φαίνεσαι στην καμέρα είναι εύκολο. Απλώς ηχογραφείς το κείμενο σου (ακόμα και με το κινητό σου) και με ένα απλό πρόγραμμα editing (ακόμα και αυτό που έρχεται με τα windows) πέρνα τον ήχο πάνω από screenshots από το anime, to manga ή κάποια αποσπάσματα από τη σειρά. Αν σε ενδιαφέρει να το κάνεις πιο σοβαρά, δώσε προσοχή και μην απογοητευτείς επειδή στην αρχή δεν θα έχεις ουτε views ούτε σχόλια. Ξεκίνησε, προχώρισε, και αν κάνεις καλή δουλεία θα έρθουν και subs και τα πάντα