Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Ερώτηση για ένα ταξίδι στην Ιαπωνία???


  • Please log in to reply
54 replies to this topic

#1 kostasGR

kostasGR

    Starting...

  • Members
  • 13 posts

Posted 15 October 2017 - 17:54

Καλησπέρα θέλω να μου λύσετε μια απορία. Σκέφτομαι στο μέλλον με το που μαζέψω κάτι χρήματα να πάω ένα ταξίδι στην ιαπωνία που το θέλω πολύ καιρό αλλά έχω θέμα. Κάποιοι φίλοι μου δεν θέλουν να πάνε ή δεν μπορούνε λόγο υποχρεώσεων και μου λένε κάπου άλλου άλλα εγώ θέλω να πάω εκεί(φαντάζομαι ξέρετε τον λόγο ;) ). Και αφού δεν θα μπορέσουν να έρθουν αυτοί σκέφτηκα να πάω με γκρουπ μήπως ξέρετε κάποιο site για αυτό το συγκεκριμένο θέμα ή να υπάρχει κάποιο γκρουπ σε αυτό το forum. Ευχαριστώ :) :) :)


Edited by kostasGR, 15 October 2017 - 17:56.


#2 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 15 October 2017 - 18:21

Ε κοίτα είναι δύσκολο ταξίδι, μακρινό, κοστίζει και γενικά η Ιαπωνία δεν είναι κι ο πιο διαφημισμένος τόπος να πας (όχι ότι δεν έχει πράγματα να δεις, μιλώντας από καθαρά τουριστική άποψη).

Από εδώ έχουν πάει διάφορα παιδιά αλλά συνήθως με κάποια παρέα, όχι σε group. Αν θες να πας με κάποιο group μάλλον θα πρέπει να πας σε κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο και να μάθεις λεπτομέρειες.

Από την άλλη το group έχει τα κακά του, θα σε πάνε μόνο στα τουριστικά, όλη μέρα στο πόδι για να προλάβεις το πρόγραμμα κλπ.

 

Πιστεύω αν το οργανώσεις και βρεις τουλάχιστον άλλο ένα άτομο θα περάσεις καλύτερα από το να πας σε group.

 

Επίσης αν θυμάμαι καλά ο phm που είναι εδώ, είχε πάει μόνος του! Προσωπικά δεν θα το έκανα αλλά υπάρχει κι αυτή η πιθανότητα.  :riiight:


rsrGbGx.gif

#3 kostasGR

kostasGR

    Starting...

  • Members
  • 13 posts

Posted 15 October 2017 - 18:32

Ναι το ξέρω πως το γκρουπ δεν είναι και η καλύτερη λύση γιατί σε πάει όπου να'νε αλλά από το να μην πάω καθόλου καλύτερα έτσι θα προσπαθήσω να πείσω κανέναν φίλο μου μπας και έρθει αλλιώς γκρουπακι. Ευχαριστώ για την απάντηση θα το ψάξω περισσότερο για αυτό το θέμα ;)



#4 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 15 October 2017 - 18:41

Αν θες ρίξε μια ματιά με το ψαχτήρι πάνω δεξιά, κατά καιρούς έχουν γίνει θέματα με πληροφορίες για ταξίδια. Αν και παλιά θέματα, μπορεί κάποιο να σε βοηθήσει.

Ε για φίλους, είναι απλό πες τους ότι θα πάτε Νέα Υόρκη και κλείσε τα εισιτήρια προς την αντίθετη κατεύθυνση, είναι σίγουρος ότι δεν θα το καταλάβει κανείς χο χο χο (probably they will! :if:)


rsrGbGx.gif

#5 kostasGR

kostasGR

    Starting...

  • Members
  • 13 posts

Posted 15 October 2017 - 18:48

Χαχαχαχα οκ φίλε ευχαριστώ :)



#6 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 15 October 2017 - 21:04

Για Ιαπωνία είναι ένα κλασικό θέμα τα λεφτά, καιρό σκέφτομαι να πάω κιεγώ και στη τελική μόνος θα πάω στο τέλος γιατί φίλοι ποτέ δεν θα χουν τόσα λεφτα να διαθέσουν για έναν προορισμό που πρέπει να χεις  και πιο συγεκριμένους στόχους και πάθος για να πας. Αν και στη περίπτωση μου σε μεταπτυχιακό θα καταλείξω όπως το βλέπω γιατί διακοπές είναι βαρύ(και πολύ) το 2000ρο απλα για να γυρίσεις 1-2μέρη στο τόκυο ή να πάρεις μερικά σουβενίρ απτην ακίμπα και κανα δυο-τρείς ναούς. Χρόνια το λιβανίζω και εκεί καταλείγει το πράμα, αν θες δικοπές με φίλους η δύση είναι προορισμός, όχι η ασία. Ωστόσο ένας προορισμός πιο προσβάσιμος θα ήταν η κίνα ή η ταιλάνδη που έχει κιεκεί ωραία πράμματα να δει κάποιος ως τουρίστας και πολύ πιο οικονομικά. Η Ιαπωνία είναι πιο ελιτίστικος προορισμός ειδικά αν πας καθαρά ως τουρίστας. Γκρούπ γενικά δεν αξίζουν όπου κιαν ταξιδεύεις, μια φορά το κανα και δεν το ξανακάνω.  :dazed:


Edited by GhostPrince, 15 October 2017 - 21:06.

フカフカ

#7 kostasGR

kostasGR

    Starting...

  • Members
  • 13 posts

Posted 16 October 2017 - 09:09

Οκ απλά με φίλους θα μπορούμε να πάμε κάπου στην Ευρώπη όποτε θέλουμε σε σύγκριση με την Ιαπωνία άπλα εμένα μου έχει μείνει καημό να πάω εδώ και πολύ καιρό :P. Όσο για το οικονομικό θα πρέπει να μαζεύω σχεδόν έναν ολόκληρο χρόνο για να πάω κάπου τέτοια εποχή πριν αρχίσει το επόμενο 6μηνο στην σχολή σε ένα χρόνο. Anyway ευχαριστώ για την απάντηση :riiight:



#8 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 16 October 2017 - 17:36

Γενικά οικονομική περίοδος είναι η χειμερινή, ειδικά για αεροπορικά αλλα και γενικά για τους περισσότερους προορισμούς, απλά είναι δύσκολη περίοδος συνήθως, είτε λόγο σχολών είτε δουλειάς ώστε να ρυθμιστεί. Αλλα αν τα καταφέρεις κιεκεί στο μομίτζι(φθινόπορο προς χειμώνα καλή εποχή είναι για Ιαπωνία πιστεύω) αλλα και φλεβάρη που πέφτει σε αλλαγή εξαμήνου για ένα 2βδόμαδο ή 3βδομαδο χάνοντας και κανα 2 μαθήματα στη χειρότερη δεν είναι άσχημη λύση.  Καλοκαίρι πάντα βολεύει και θέλουμε, αλλά βράζει ο τόπος , ειδικά σε τέτοια μέρη.

Γενικά ούτε εγώ καταφέρει να πάω εκτός ευρώπης ακόμα, αλλα όσο αφορά ευρώπη αν μαζευτείτε 2-3 άτομα , τα περισσότερα μέρη είναι πολύ βολικά για να γυρίσεις και να περάσεις τέλεια με παρέα οποιαδήποτε περίοδο. Μόνος δεν λέει απο πολλές απόψεις (αλλα σίγουρα είναι καλύτερο από γκρούπ που σε περιορίζει τα μέρη που θες να πας), ειδικά αν δεν είσαι και τόσο κοινωνικό άτομο, αλλα αν δεν βρήσκεις φίλο, αναγκάζεσαι στο τέλος, το έκανα ισπανία μια φόρα, εν μέρη καλά πέρασα, ειδικά προς το τέλος που αρχίσε και παρέα με διάφορους τυπαδες στο χόστελ, αλλα βαριόσουν την ζωή σου ωρες ωρες με τον μοναδικό σου φίλο τον Map-chan!  :dazed:


フカフカ

#9 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 16 October 2017 - 18:08

αλλα βαριόσουν την ζωή σου ωρες ωρες με τον μοναδικό σου φίλο τον Map-chan! :dazed:

I loled hard, map-chan! :)
Όταν γυρίσω σπίτι θα σε περάσω στο hof για τις μελλοντικές γενεές. :P

Edited by Hazuki, 16 October 2017 - 18:09.

rsrGbGx.gif

#10 kostasGR

kostasGR

    Starting...

  • Members
  • 13 posts

Posted 16 October 2017 - 20:00

Το ξέρω πως η χειμερινή περίοδος είναι ότι πρέπει για Ιαπωνία(αλλά και γενικά προς ασια είναι καλή εποχή) κάπου τέτοια εποχή σκοπεύω να πάω του χρόνου αλλά άμα δεν πάρεις κάποιον φίλο σου δεν λέει. Τουλάχιστον θέλουνε να πάμε κάποια στιγμή σε κάποια χώρα της Ευρώπης άλλα θα προσπαθήσω να πείσω τον κολλητό μου μπας και έρθει μαζί μου αλλιώς στην χειρότερη γκρουπ. :borednn9:



#11 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 16 October 2017 - 22:21

Θέλει καμιά 4000 ευρώ αν θες να γυρίσεις όλη τη χώρα και όχι να μείνεις στο Τόκυο, για καμία δεκαριά μέρες.

Αν δεν είχα συγγενείς στην Αυστραλία, θα πήγαινα,αλλά προτιμώ να πάω να τους δω με αυτά τα λεφτά. Τόσες φορές ήρθαν Ελλάδα. Ή να πήγαινα στο άλλο σόι στη Βοστώνη...

#12 kostasGR

kostasGR

    Starting...

  • Members
  • 13 posts

Posted 17 October 2017 - 10:52

Όχι καλέ δεν θέλω να ταξιδέψω σε όλη την χώρα σε μια πόλη θέλω ίσα-ίσα για να πάω Ιαπωνία και να δω πως είναι :) Έχω μία ερώτηση τώρα που μου ήρθε επειδή δεν ξέρω θέλω να μάθω είτε είναι Ιαπωνία είτε κάποια άλλη χωρά κάπου στην ασια πόσες ώρες είναι το ταξίδι? 



#13 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 17 October 2017 - 11:25

 

 

exoume brosta mas kabosi odysseia epistrofis. se apla ellinika metafrazetai os: 
-11 ores ptisi apo osaka eos ti doha (protevousa tou quatar-persikos kolpos new_icon_blink.gif ) 
-meta, 7 oloklires ores new_icon_wacko.gif anamoni sto aerodromio tis doha!! 
(eftixos pou xreiastike n afairesoume...6kila manga apo tis valitses mas, epeidi zigizan ypervolika gia to check-in tis epivivasis. ara exoume na diavazoume bolika! ) 
-...ki ama vgoume orthioi meta apo tosi anamoni, epeita mas perimenoun monaxa 4 ores taksidaki os tin athina... 

afta gia tora... 

 

Από εδώ

 

http://www.animeplanet.gr/forum/viewtopic.php?t=4419&postdays=0&postorder=asc&start=15

 

15 ώρες μέσα σε αεροπλάνο συν πόση ώρα θα περιμένεις για την transit πτήση σου.  :dazed: Με τα πάνω κάτω, πήγαινε έλα, θα έλεγα λίγο παραπάνω από μια full μέρα!  :wet2: 1 1/2 αν βάλεις και ότι έχεις να φτιάξεις βαλίτσες!


Edited by Hazuki, 17 October 2017 - 11:28.

rsrGbGx.gif

#14 kostasGR

kostasGR

    Starting...

  • Members
  • 13 posts

Posted 17 October 2017 - 13:34

Πφφφ με λίγα λόγια 1 μέρα να πας και άλλη 1 μέρα να γυρίσεις οπότε αν πάει κάποιος για 10 μέρες θα χάσει 2 μέρες από το αεροπλάνο.  :yawn2:  



#15 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 17 October 2017 - 15:10

Έτσι νομίζω είναι με κάθε μεγάλο ταξίδι ή ότι είναι εκτός Ευρώπης, πρέπει να υπολογίσεις και το χρόνο που χρειάζεται να πας.

Μπορεί να υπάρχει πλέον κάποια απ'ευθείας πτήση για Ιαπωνία που μπορεί να μειώνει το χρόνο αλλά θα είναι πιο ακριβή. Συνήθως η transit απ'όσο ξέρω είναι φτηνότερες και από όσους ξέρω πήραν τέτοια εισιτήρια.

 

Α γενικά αν θες να πας και σε κάποιο άλλο μέρος πέραν από εκεί που θα προσγειωθείς καλό είναι να βγάλεις και κάρτα για το τρένο.

Νομίζω μπορείς να το κάνεις Online, αν τσεκάρεις το θέμα που σου linkαρα θα δεις ότι τα παιδιά πήραν το τρένο για Osaka (μάλλον από Τόκυο) και έκαναν δύο ώρες για μία διαδρομή που θέλει 8 ώρες με αυτοκίνητο.  :oo:

 

http://www.japanrailpass.net/

 

Για εφτά μέρες βγαίνει το φτηνότερο 220€. :riiight:


rsrGbGx.gif