Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * * 1 Ψήφοι

The Rurouni Kenshin Ultimate Guide

RuroKen Rurouni Kenshin RuroKen anime Battousai the guide to guide all guides Nobuhiro Watsuki shonen jump

  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1.889 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούλιος 2017 - 23:12

kenshin_zps9phkc7a8.jpg
Rurouni Kenshin.
 
Όλοι το ξέρουμε σαν τίτλο, έστω κι αν δεν το έχουμε δει ή διαβάει · όλοι ξέρουμε τον πρωταγωνιστή με την ουλή στο πρόσωπο και τα μακριά κόκκινα μαλλιά · όλοι το αντιμετωπίζουμε σαν κοινό τόπο και λίγο πολύ σαν ιστορικό manga και anime. Όχι αδικαιολόγητα, εφόσον ακόμα και οι αριθμοί συμφωνούν μαζί μας: πάνω από 70 εκατομμύρια αντίτυπα της εν λόγω δουλειάς έχουν πουληθεί παγκοσμίως – σύμφωνα με στοιχεία του 2014 – !
 
Βέβαια οι αριθμοί από μόνοι τους δε λένε πολλά, όμως και μόνο από το γεγονός ότι παρόλο που το manga τελείωσε το 1999, φτάνοντας αισίως τους 28 τόμους, συνέχισε να βγάζει ova, μα και live action ταινίες, καταλαβαίνουμε πόσο αγαπήθηκε. Και στην Ιαπωνία φυσικά, που αρέσκονται για ιστορίες που αφορούν την εποχή με την οποία πραγματεύεται μα και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στην Αμερική, που οι μάχες και οι χαρακτήρες του έχουν αγαπηθεί ιδιαιτέρως. Δεν είναι τυχαίο πως ο πρωταγωνιστής μας έχει βρεθεί κατά κόρον στα τοπ τεν πιο συμπαθητικών και καλύτερων πρωταγωνιστών σε shounen manga/anime!
 
Πλοκή με λίγα λόγια:
 
Τον δέκατο χρόνο της Παλινόρθωσης των Meiji, 1877, ο περιπλανώμενος Himura Kenshin, καταφθάνει στο Τόκιο, όπου και παραλίγο να συλληφθεί εξαιτίας του γεγονότος ότι δε λέει να αποχωριστεί το σπαθί του, παρόλο που είναι πλέον παράνομο να έχεις ένα! Προσπαθώντας να τους ξεφύγει, πέφτει πάνω στην Kamiya Kaoru που τον κατηγορεί πως είναι ο Battousai, ένας θρυλικός δολοφόνος της εποχής Bakumatsu*, και προσπαθεί να της καταστρέψει τη φήμη.
Αν και το καημένο δεν έκανε τίποτα σ’αυτήν, αποκαλύπτετε, drum roll please, ότι όντως είναι ο θρυλικός αυτός δολοφόνος Battousai! Ο οποίος για να εξιλεωθεί για όλους αυτούς τους θανάτους και το αίμα που είχε στα χέρια του, αποφάσισε να τριγυρνά σε όλη την Ιαπωνία και να προστατεύει τους αθώους.
 
Και κάπως έτσι μπαίνουμε κι εμείς στο κλίμα, κι αρχίζουμε να ακολουθούμε τον κυριολεκτικά φτωχό, χωρίς στον ήλιο μοίρα Kenshin.
 
*Bakumatsu: τα τελευταία χρόνια της Edo εποχής (1603 – 1868), παίρνοντας το όνομά τους από τον Bakufu, δηλαδή το συλλογικό σώμα των ιθυνόντων που έπαιρνε αποφάσεις μαζί με τον Shogun 
 
Μα πρώτα, ένα μάθημα ιστορίας!
 
Spoiler: you can skip it if you don't like history I guess
 
Κι επειδή όλα αυτά μπερδεύουν, εγώ είμαι εδώ για να σας βοηθήσω να τα βάλετε όλα σε μια χρονολογική/αξιολογική σειρά. Κατά πόσο θα μοιράζεστε τις απόψεις μου για την ποιότητα και το περιεχόμενο της κάθε ενσάρκωση της σειράς δεν είναι σίγουρο, αλλά αν για κάποιο λόγο διαφωνείτε μαζί μου, κρίμα, κάνετε λάθος, εγώ έχω δίκιο, έχω κάνει διατριβή στο franchise.
 
Clears throat.
 
Έτσι λοιπόν για να ξεκινήσουμε:
 
Η Λίστα.
 
1. Rurouni Kenshin, the manga, 1994.
2. Samurai X, the anime, 1996.
3. Ταινία anime, Requiem for the Patriots, 1997.
4. OVAs: Trust and Betrayal, 1999 · Reflections, 2001.
5. Δύο anime ταινίες αρκετά αργότερα, Shin Kyoto Hen, 17 Δεκεμβρίου το 2011 και 23 Ιουνίου το 2012.
6. Πρώτη live action ταινία Rurouni Kenshin, 25 Αυγούστου 2012.
7. Πάλι serialized στη Weekly Shounen Jump σαν δίτομο manga, Rurouni Kenshin Restoration, 2 Ιουνίου 2012 - 4 Ιουνίου 2013.
8. Έκανε ακόμα μια επάνοδο στην Weekly Shounen Jump, με έναν τόμο σαν Rurouni Kenshin: Master of Flame, 4 Ιουλίου 2014  - 4 Σεπτεμβρίου 2014.
9. Δεύτερη live action ταινία, Rurouni Kenshin, Kyoto Inferno, 1 Αυγούστου 2014.
10. Τρίτη live action ταινία, Rurouni Kenshin: The Legend ends, 13 Σεπτεμβρίου 2014.
11. Stage play από τον αποκλειστικά γυναικείο θίασο Takarazuka Revue, την άνοιξη του 2016.
12. Ανακοίνωση του Hokkaido arc και preview με δύο κεφάλαια του Rurouni Kenshin Variant Story: The Criminal Ashitaro, την άνοιξη του 2017.
 
 
Ωραία όλα αυτά! Και τώρα, ελάτε να σας εξηγήσω γιατί το franchise τα σπάει!
 
 
03_zpsgxrlo0yo.png
1. Πρώτο ήρθε το manga Rurouni Kenshin: Meiji Swordsman Romantic Story. Το πρώτο κεφάλαιο δημοσιεύτηκε στη Weekly shounen Jump στις 25 Απριλίου το 1994 ενώ το τελευταίο στις 4 Νοεμβρίου του ‘99. Αυτή είναι η πρώτη και πιο ολοκληρωμένη μορφή του franchise. Ξεκίνησε και τέλειωσε σαν μία ιστορία με συνοχή: αρχή μέση και τέλος. Αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς το ίδιο, φέρνοντας κοντά μας χαρακτήρες με δυνάμεις, αδυναμίες και δυσκολίες που έπρεπε να αντιμετωπίσουν…όπως η διαταραχή προσωπικότητας του πρωταγωνιστή.
 
Πέρα από την πλάκα, ένα από τα πιο σημαντικά καθώς κι επικρατέστερα μοτίβα του manga είναι η εξιλέωση, η προσπάθεια να διορθώσει κάποιος τα λάθη του · δεν είναι πολλά τα shounen manga που έχουν κάτι τέτοιο σαν κύριο θέμα του, κάτι που συνέβαλε σηματνικά κατά τη γνώμη μου στο να αφήσει εποχή με την παρουσία του. Ένα ακόμα πολύ σημαντικό θέμα που εξετάστηκε επίσης, είναι και η αξία της ανθρώπινης ζωής, με έναν πιο ενδιαφέρον τρόπο απ’ότι συνήθως. 
Θεωρώ ακόμα πως και ο τρόπος που πλησίασε τα πρώτα χρόνια μιας μετεμφυλιακής εποχής, τις συνθήκες και τις βεντέτες/αντιμαχίες που μπορεί να είχαν δημιουργηθεί υπήρξε ρεαλιστικότατος κάτι που βοήθησε κι άλλο στο να θεμελιώσει τη φήμη του το manga.
 
Κι όλα αυτά, κατάφερε να τα κάνει με χιούμορ, πολύ καλή δράση, γρήγορη κι ενεργητική πλοκή χωρίς να αφήνει αναπάντητα ερωτήματα για πολύ καιρό ενώ για το ότι μας άφηνε σε αγωνία, μας αποζημίωνε και με το παραπάνω. Οι σκηνές μάχης πολύ καλές από μόνες τους, ενδιαφέρουσες μα και καθαρές, για να μπορείς να καταλάβεις τις κινήσεις και το τι γίνεται, κι όλα αυτά να πλαισιώνονται από τους πιο συμπαθητικούς κι ενδιαφέροντες χαρακτήρες, είτε πρωταγωνιστές, βλέπε τον θερμοκέφαλο Sano, είτε ανταγωνιστές, βλέπε τον δεμν-πεθαίνω-με-τίποτα-και-τα-ξέρω-όλα Saito, είτε villains, βλέπε τον απολαυστικά overpowered Shishio, είτε εν τέλει και πιο μικρούς αλλά σημαντικούς χαρακτήρες, βλέπε τον υπέρτατο Hiko Seijuuro τον 13ο.
 
Κατ’εμέ, το πιο άρτιο αποτέλεσμα του δημιουργού και γενικώς του franchise απ’όλες τις απόψεις, το manga είναι άξιο να το ξεκινήσει κανείς άμεσα. Και για όσους ενδιαφέρονται, έχει κι Ελληνική έκδοση, αν κι ακόμα ανολοκλήρωτη, αισίως έχοντας φτάσει στον 10ο τόμο. Εκδοτική εταιρεία είναι η Anubis.
 
02_zpsswdpnian.png
Μην αφήνετε το μειδίαμά του να σας ξεγελάσει. Έχει σκοτώσει περισσότερους άνδρες απ’ότι ειδικές δυνάμεις πολλών χωρών.
 
2. Δεύτερο ήρθε το anime, Samurai X κάτι λιγότερο από δύο χρόνια μετά. Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε στις 10 Ιανουάριου του '96, εκ Studio Gallop – γνωστό κι από άλλα projects όπως το Initial D – ενώ το τελευταίο στις 8 Σεπτεμβρίου το '98, από το Studio Deen – γνωστό και από τα projects Samurai Deeper Kyo και Ranma ½ –  . Είχε 95 επεισόδια και 3 σεζόν. Βέβαια, όπως βλέπετε, το anime έχει μια ιδιομορφία: έχει δύο στούντιο στο ενεργητικό του. Εκεί που το Studio Gallop τέλειωσε και τη δεύτερη σεζόν στο επεισόδιο 62, με το τέλος του Kyoto Arc, παρέδωσε τη σκυτάλη στο Studio Deen.
 
Kι εκεί αρχίζει ο κακός χαμός.
 
Ίσως λόγω έλλειψης υλικού, εφόσον το manga ακόμα δεν είχε τελειώσει, ίσως λόγω κακής συνεννόησης με τον manga-ka, το anime παίρνει μια παράδοξη τροπή, χάνοντας όλη την ορμή που είχε δημιουργήσει μετά από ένα τόσο θεαματικό κλείσιμο σεζόν και μας γειώνει απότομα. Παρόλο που και η πρώτη σεζόν είχε μερικά filler επεισόδια, δεν είχε χάσει το χιούμορ και την σπιρτάδα του source material, κάτι που μπορούμε να πούμε πως είναι σχεδόν ανύπαρκτο στην Τρίτη σεζόν. Δεν ακολουθεί το manga προφανώς, οπότε για μένα δεν είναι canon.
 
Έτσι λοιπόν, εκεί που δύο σεζόν είχαν κάνει άψογα τη δουλειά τους, έρχεται η Τρίτη και σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό για όλους τους κακούς λόγους. Arcs που δε σε ένοιαζε το resolution πέρα μόνο για να τελειώνει και να πας στο επόμενο, forgettable χαρακτήρες που ήρθαν κι έφυγαν χωρίς τον έξυπνο πολιτικό σχολιασμό των υπολοίπων και μέτριο animation.
 
Δηλαδή, κρίμας είναι.
 
Γι αυτό, συμβουλή προς ναυτιλομένους: μην τη δείτε αν δεν είστε έτοιμοι να απογοητευτείτε. Δύσκολα θα σας αρέσει. Αλλά ας πάμε στο παρακάτω.
 
 
10_zpscifnxsgq.png
Look at their faces: oh the drama…
 
3. Kάπου εκεί εμβόλιμα ήρθε η ταινία – γιατί φυσικά θα είχε και ταινία – Rurouni Kenshin: Requiem for the Patriots. Προβλήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου το '97. Μας ήρθε κι αυτή από το Studio Gallop, με τον Υukiyoshi Ohashi στην πλοκή και τον Hatsuki Tsuji στην σκηνοθεσία. Τη μουσική έκανε ο Taro Iwashiro.
 
Ξεκινάει με μία αναδρομή στο παρελθόν του Kenshin ως Battousai, κι έπειτα επιστρέφει στο παρόν με το Kenshingumi να καταφθάνει Yokohama. Συμπλοκές με Αμερικάνους ναύτες οδηγούν τος πρωταγωνιστές μας να πιάσουν φιλίες με τον αξιοπρεπή samurai Takimi Shigure και την προστατευόμενή του, Takatsumi Toki, τους καινούργιους χαρακτήρες που θα μας απασχολήσουν στην ταινία με τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.
 
Κι επειδή είναι RuroKen, έχει να κάνει με κάτι πολιτικό αλλά και ρομαντικό ταυτόχρονα.
 
Δεν υπάρχουν πολλά να ειπωθούν για την ταινία, απλή πλοκή, μια by the numbers ιστορία, μικρή και σύντομη, όπως θα έπρεπε για κάτι το οποίο δεν ήταν canon και δημιουργήθηκε μόνο και μόνο για να υπάρξει κάτι που να διασκεδάσει τους φαν. Στα θετικά της σίγουρα συγκαταλέγεται η ατμόσφαιρα που καταφέρει να δημιουργήσει τα πρώτα πέντε λεπτά, η σωστές μουσικές επιλογές καθώς και οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες που εμφανίζονται.
 
Στα αρνητικά της βάζω το γεγονός ότι οι δύο «κακοί» είναι εξαιρετικά κλισέ, η ταινία έχασε μια καλή ευκαιρία να δημιουργήσει έναν αξιομνημόνευτο χαρακτήρα στο πρόσωπο του δεύτερου ενώ το πώς θα εκτυλισσόταν πάνω κάτω το περίμενες από τη στιγμή που μοιράζεται το ζοφερό παρελθόν του ο Takimi Shigure.
 
Εν κατακλείδι, περνά ευχάριστα μια ώρα απ’τη ζωή σου…
 
01_zpsqrj9223g.png
This is the poster for the good one.
 
4. Εν αντιθέσει με τα Ova.
 
Αχεμ, αφήστε με να εξηγήσω. Μετά το πέρας του manga, ξεπήδησαν 2 Ova – φήμες λένε ότι είναι 6 – Trust and betrayal και Reflections. Παίχτηκαν σαν 4 και 2 επεισόδια αντιστοίχως, 20 Φεβρουαρίου με 22 Νοεμβρίου το '99 τα πρώτα και 12 Δεκεμβρίου το 2001 τα δεύτερα. Και τα 2 – 6? – σκηνοθετήθηκαν από τον ίδιο άνθρωπο, από το Studio Deen, ενώ τη μουσική την έκανε επίσης ο ίδιος άνθρωπος, Taro Iwashiro. Όμως την πλοκή για το πρώτο – 4 πρώτα; – την έκανε ένας, ο Masashi Sogo ενώ στα υπόλοιπα αναμίχθηκαν πολλοί. 
 
Μπορεί εκεί να οφείλεται και η διαφορά συνοχής και ποιότητας!
 
Αφήστε με να εξηγήσω όμως – το ορκίζομαι, τώρα αυτό θα κάνω – · το Trust and Betrayal ακολουθεί πιστά την πλοκή του manga, το κομμάτι που παραλείφθηκε από το anime κι αντί γι αυτό πήραμε την κάκιστη 3η σεζόν. Ασχολείται με το παρελθόν του Kenshin, τα χρόνια του σαν ενεργός Hitokiri Battousai. Καλογραμμένο και καλοσκηνοθετημένο…αλλά εξαιρετικά καταθλιπτικό.
 
Τα χρώματα είναι χειμερινά, η παλέτα μουντή, οι χαρακτήρες έχουν κατάθλιψη…αλλά αν σκεφτεί κανείς την εποχή και τις αναταραχές, ε δεν τους αδικείς. Η ιστορία από μόνη της είναι στενάχωρη κι εκεί που ο mangaka χρησιμοποίησε το χιούμορ του για να ελαφρύνει λίγο την κατάσταση, δίνοντάς μας μια πιο ταιριαστή με το υπόλοιπο manga αίσθηση, εδώ επιλέγουν να πάνε τελείως στο άλλο άκρο. Μέχρι και το σχέδιο αλλάζουνε για να του δώσουν μια πιο σοβαρή αίσθηση.
 
Και είναι μια απόφαση που λειτουργεί τέλεια! Παρά την διάχυτη μελαγχολία, ή μάλλον εξαιτίας της, μπορούμε να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο τις κακουχίες που είχε περάσει ο Kenshin…και παρόλαυτα, κατέληξε ευτυχισμένος όπως τον είδαμε στο τέλος του manga.
 
…ή όχι;
 
Εκεί είναι  που έρχεται και το μεγάλο πλήγμα—το Reflections έρχεται να ανατρέψει ό,τι καλό υπήρχε με το τέλος του manga, αλλάζοντας το τέλος κι επιτυχώς κατέστρεψε τον πρωταγωνιστή. Παρά τα πιο φωτεινά χρώματα, η αίσθηση ότι κάποιος πέρασε τον φακό με σελοτέιπ δεν φεύγει ποτέ · η εξιλέωση, η συγχώρεση και όλα αυτά τα σημαντικά μαθήματα που είχε πάρει ο Kenshin στη διάρκεια του manga πετιούνται από το παράθυρο, ενώ ακόμα και η Kaoru αντιμετωπίζεται αισχρά. Δε θα προδώσω το τέλος. Μόνο θα πω, ότι το Reflections δε θα έπρεπε να υπάρχει, τουλάχιστον όχι έτσι. Μισητό από φαν και τον Watsuki ισάξια, το δεύτερο μισό των πρώτων ova είναι απαράδεκτο.
 
But speaking of ova…
 
04_zpsvndzmgd5.png
Τι νομίζατε, ότι θα βλέπετε μόνο τη φάτσα του πρωταγωνιστή; Για δείτε και λίγο Saitou!
 
5. Αρκετά αργότερα, ξεπήδησαν δύο νέες ταινίες anime:  New Kyoto Arc/Shin Kyoto hen, 17 Δεκεμβρίου το 2011 και 23 Ιουνίου το 2012. Αυτό είναι στην ουσία μια εναλλακτική λήψη στην πρώτη μεγάλη arc του manga, που καταπιανόταν με τον περίφημο Shishio. Δεν υπάρχει κάτι να πούμε εκτός του ότι από πλοκή ήταν…μεχ και θα τα ευχαριστηθεί πραγματικά μόνο όποιος είναι φαν της Makimachi Misao, εφόσον επικεντρώνεται ο φακός πάνω της.
Παίχτηκαν 17 Δεκεμβρίου το 2011 και 23 Ιουνίου το 2012. Φήμες επίσης λένε ότι έγιναν μόνο και μόνο για να δώσουν μια ώθηση και πάλι στο franchise που είχε στα σκαριά την πρώτη live action ταινία του…
 
6. …η οποία ήρθε στη μεγάλη οθόνη της Ιαπωνίας στις 25 Αυγούστου το 2012. Χμ…μάλλον σαν να είχαν δίκιο οι φήμες.
 
 
11_zpslxkygmt7.png
 
7. Για να προωθήσουμε κι άλλο την ταινία και να βάλουμε στο τρυπάκι όλους τους παλιούς αναγνώστες – και να φέρουμε καινούργιους – επανήλθε στη Weekly Shounen Jump σαν manga για δύο τόμους, σαν Rurouni Kenshin Restoration. Έτρεξε από τις 2 Ιουνίου ’12 μέχρι και τις 4 Ιουνίου ‘13.
 
Πραγματεύεται μία νέα εκδοχή του manga, χωρίς να θέλει να είναι κάτι άλλο από ένα διασκεδαστικό «what if», έχοντας τους ίδιους χαρακτήρες με μικρές παραλλαγές και πλοκές. Εξαιτίας της μικρής του έκτασης, δεν ασχολήθηκε αρκετά με πολλούς, αλλά ό,τι έκανε το έκανε διασκεδαστικά. Φυσικά υπάρχει και Αγγλική έκδοση.
 
8. Κι επειδή όλο αυτό δεν ήταν αρκετό, εκανε ακόμα μια επάνοδο στην Weekly Shounen Jump, με έναν τόμο σαν Rurouni Kenshin: Master of Flame/Rurouni Kenshin Uramaku - Honoo o Suberu   από τις 4 Ιουλίου ‘14 εως και τις 4 Σεπτεμβρίου ‘14. Απολαυστικό όσο δεν πάει εφόσον για πρώτη φορά – και μάλλον τελευταία – επικεντρωνόμαστε στον απολαυστικότατο μεγαλομανή Shishio και το πώς γνώρισε την γυναίκα της ζωής του Komagata Yumi. Εξ’ού και η φωτιά!
 
 
rmBUaljPj6SJVArR68fHl41oJU4_zpstefdzgkk.
Looks badass, won’t lie.
 
9. Δεύτερη live action ταινία Rurouni Kenshin, Kyoto Inferno, 1 Αυγούστου το ’14.
10. Τρίτη και μάλλον τελευταία live action ταινία αν πάρουμε απ’τον τίτλο – αν και ποτέ δεν ξέρεις – Rurouni Kenshin: The Legend ends, 13 Σεπτεμβρίου το ’14.
 
Και οι δύο αυτές ταινίες πραγματεύονται, τι άλλο, το Kyoto arc, μόνο με μια διαφορετική εκδοχή – και πάλι – ενώ θυμίζει περισσότερο τις anime ταινίες παρά το manga. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό βεβαίως, εφόσον η πλοκή μπορεί να μην είναι το ίδιο ενδιαφέρουσα, αλλά οι ηθοποιοί εύκολα κλέβουν την παράσταση. 
 
Αλλά όλα αυτά ήταν αρκετά…; Όχι δεν ήταν φίλοι μου! Κάτι μαγικό και υπέροχο συνέβη. O all female μιούζικαλ θεατρικός θίασος Takarazuka Revue, έχοντας ήδη ενσαρκώσει θρυλικά anime όπως το Rose of Versailles και το Legend of the Galactic heroes,0 αποφάσισε ότι θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα να ανεβάσει και το RuroKen! 
 
 
08_zpsrugekwg7.png
Μα κοιτάξτε τες…δεν είναι υπέροχες;
 
11. Κι έτσι, από τις 5 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 14 Μαρτίου στο Μεγάλο Θέατρο του Hyogo, και στο Takarazuka Θέατρο του Τόκιο από τις 1 Απριλίου εώς και τις 8 Μαίου του ’16 το RuroKen έγινε και θεατρικό έργο! Λεπτομέρειες μη ζητάτε, δεν ξέρω Ιαπωνικά, ιδέα δεν έχω τι έγινε. Μόνο το ότι είναι fabulous!
 
Αλλά επειδή μ’αγαπάει ο Θεός, ο Watsuki ανακοίνωσε ότι θα βγάλει κι άλλα κεφάλαια με τους αγαπημένους μας ήρωες, που αυτά θα θεωρούνται κανονικά κανόνια αυτήν τη φορά (το καλό που του θέλω)* so φτάνουμε αισίως στην τελευταία entry της λίστας μας:
 
12. Δωδέκατη και τελευταία είσοδος εδώ λοιπόν, η ανακοίνωση του spin off Hokkaido Arc** τον χειμώνα που μας πέρασε, γι αυτήν την άνοιξη…! Ναι, όπως καταλάβατε η άνοιξε ήρθε κι έφυγε, but it’s all good, απλώς καθυστέρησε μέχρι το καλοκαίρι. Αντ’αυτού, πήραμε μία μικρή γεύση του τι θα πραγματεύεται από το preview των δύο κεφαλαίων, επονομαζόμενο Rurouni Kenshin Ibun: Ashitarō Zenka Ari/Rurouni Kenshin Variant Story: The Criminal Ashitaro. Στην ουσία μας λέει την ιστορία αυτού του νεαρού ο οποίος ήταν φυλακή – απ’ότι φαίνεται τότε βάζανε ακόμα και τα δεκάχρονα μέσα, τι να πεις – κι όταν βγαίνει πέφτει πάνω σ’ένα συνομήλικο αγόρι, τον Aran Inoue, κι ένα μυστηριώδες κορίτσι. Βέβαια ακόμα δε γνωρίζω να έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά, οπότε δεν ξέρουμε και πολλά. Μόνο το ότι τον συγκρίνουνε με τον Shishio.
 
*, ** Εδώ είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι στο τέλος του manga, o Aoshi είπε στον Kenshin ότι ο Saitou είναι στο Hokkaido για μια υπόθεση και το νέο arc λέγεται Hokkaido arc, οπότε λογικά θα δούμε τον Saitou...και η υποφαινόμενη είναι μεγάλο fangirl του Saitou. Thanks.
 
Έχοντας πει όλα αυτά, θα πρέπει να σας αφήσω με μία τελευταία λίστα: όχι την χρονολογική, αν κι έκανα το χρέος μου επάξια δίνοντάς την, αλλά αυτήν που κατά τη γνώμη μου θα σας δώσει την καλύτερη εμπειρία βλέποντάς το.
 
Final Chapter: πώς να το δεις για να το ευχαριστηθείς περισσότερο.
 
1. Anime · μπορείτε να σκιπάρετε την τρίτη σεζόν.
2. OVA Trust and Betrayal, για να δείτε το παρελθόν του πρωταγωνιστή.
3. Διαβάστε τον τόμο Master of Flame για να δείτε το παρελθόν του πρώτου μεγάλου «κακού» · διασκεδαστικό κι ανάλαφρο.
4. Anime ταινίες, shin Kyoto Hen, που σας προσφέρουν άμεσα μία εναλλακτική ματιά στο Kyoto arc.
5. Δείτε τις live action ταινίες, όλες μαζί.
6. Διαβάστε το Rurouni Kenshin Restoration, για να έχετε την εναλλακτική έκδοση της αρχής.
7. Αν γνωρίζετε Ιαπωνικά κάνετε τον κόπο να παρακολουθήσετε το stage play. Ακόμα και να μην ξέρετε, και θέλετε να το δείτε, καλό είναι.
8. Τέλος, διαβάστε το original manga, από την αρχή μέχρι το τέλος. Για μένα είναι και θα παραμείνει η κορυφή από άποψη πλοκής, χαρακτήρων μα και συνοχής.
 
(Ελπίζω να προσέξατε πως το δεύτερο OVA, Reflections, έχει ευγενικά μείνει εκτός λίστας. Είναι γιατί σας σέβομαι βρε και δε θέλω να σας υποβάλλω σε τέτοια βασανιστήρια.)
 
Και κάπως έτσι, φτάσαμε στο τέλος! Ξέρω, σας κούρασα. Αλλά και γι αυτόν τον ένα που μπορεί να έπεισα να το δει, είμαι ικανοποιημένη. Till next time!
 
tumblr_mg37cbZiV51qhjmm4o9_r2_250_zpsxdb

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Fallen_Mpougatsa: 04 Οκτώβριος 2017 - 18:11

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#2 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 16 Ιούλιος 2017 - 23:49

Πολύ καλή δουλειά το guide :riiight: Νομίζω πως δεν πρέπει να ξεχαστεί αυτή η σειρά και όσοι είναι νέοι στο άθλημα πρέπει να την δουν οπωσδήποτε!
 
 
 
 
 
 
And.. what kind of coincidence is this? Πριν μερικές ώρες έγραψα ότι μου άρεσε το anime and now I get this :terror2:
phmava.php

#3 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Ιούλιος 2017 - 23:59

Τόσες μεταφορές και επανεκτελέσεις φανερώνουν το πόσο μεγαθήριο είναι σαν έργο και την πλούσια κληρονομιά του.

 

Είχα δει μόνο το Trust and Betrayal για να έχω μια άποψη, όμως με κάνεις να θέλω να ασχοληθώ με το manga. Από ότι κατάλαβα αποτελεί την καλύτερη επιλογή για ολοκληρωμένη επαφή με το Kenshin. 

 

Δουλειά με μεράκι εκ μέρους σου. Συγχαρητήρια. Η ιστορική αναδρομή και η θεατρική μεταφορά στην λίστα κέρδισαν την καρδιά μου. Τα σχόλια σου είναι επίσης κατατοπιστικά.


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#4 MariaD

MariaD

    Starting...

  • Banned
  • 26 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2017 - 00:17

ωπα για μισο λεπτο. το νέο arc θα εχει σχεδιασμο σαν τα παλια ή σαν τα reboot?



#5 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1.889 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2017 - 07:56

Χαίρομαι που σας άρεσε guys και το guide και όσο έχετε δει από το franchise. Είναι πράγματι ένα διαμαντακι που πολλοί το ξεχνάνε.

phm άμα σε πω ότι έγινε τελείως τυχαία; Αλλά είναι τίποτα εν τέλει τυχαίο; XD
Guns πιάσε το manga οπωσδήποτε.
MariaD το νέο arc έχει τον σχεδιασμό του Watsuki. Και τι εννοώ με αυτό: εφόσον το σχέδιο του ανθρώπου εξελίχθηκε, είναι δύσκολο να επιστρέψει στο παλιό του. Είναι έτσι όπως το θυμάσαι από το τελευταίο manga, RuroKen Restoration.

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#6 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2017 - 08:40

Πάντοτε είχα ανάμικτα συναισθήματα για το kenshin. Είναι από τις πρώτες σειρές που είδα στην ελληνική τηλεόραση και είχε τέτοια απίθανη ποιότητα animation αλλά γενικά δεν με συγκλόνιζε κιόλας.

Αργότερα όταν είδα την σειρά μπόρεσα να το εκτιμήσω περισσότερο αλλά με την filler τρίτη σεζόν μου χάλασε την εντύπωση.

Το ότι ήταν από διαφορετικό studio δεν το ήξερα και μου είχε φανεί περίεργο όταν είδα να πέφτουν τίτλοι τέλους στο τέλος του "πρώτου" κομματιού.

Πιστεύω για να μπορέσει κάποιος να τα δει όλα θα πρέπει να ξεκινήσει με το anime, ταινία, reflections, μετά συνεχίζει με το trust & betrayal για να συνέλθει και τέλος διαβάζει το manga όπου βλέπει την πραγματική αξία του kenshin.

Τα υπόλοιπα για όταν έχετε ελεύθερο χρόνο.  :riiight:


rsrGbGx.gif

#7 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1.889 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2017 - 10:34

Χαχαχαχαχα ε ναι εντάξει, δεν είναι αναγκαστικο να τα δείτε όλα μωρέ. Αλλά να έχετε έναν μπούσουλα.

setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#8 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2017 - 19:42

:hahaha: Μόνο η Mpougatsa θα μπορούσε να κάτσει να το γράψει όλο αυτό για το Kenshin. Το επόμενο βήμα να επιμεληθεί ελληνικό wiki.

ySss0UF.jpg


#9 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1.889 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Ιούλιος 2017 - 21:04

Don't tempt me, Kai...!  :kill4u:

 

Δε θα κάνω τα review για το anime και το manga, θα σε πω εγώ. Άντε μην αρχίσω να πετάω links εδώ πέρα για το ξέρεις τι xD


setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#10 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Αύγουστος 2017 - 14:47

Μόλις τελείωσα και το New Arc, φοβερό animation και soundtrack αλλά πολύ στο fast forward. Θα μου πεις πήγαν να χωρέσουν ένα ολόκληρο arc σε δύο 40 λεπτα ova.

Τέσπα καλό ήταν αλλά πέρα από το animation δεν σου λέει και τίποτα αν έχεις δει το anime ή διαβάσει το manga.

 

Ρε γμτο γιατί επιμένουν στο shishio arc, ναι οκ είναι το main story αλλά ας πούμε με ένα ova ακόμα μπορούσαν να τελειώσουν το υλικό που είχε μείνει από το manga και να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι αλλά όχι πρέπει να αρμέξουμε την αγελάδα. :chigau:

Άντε να δούμε το καινούργιο τι θα λέει!  :beaten:


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Hazuki: 13 Αύγουστος 2017 - 14:48

rsrGbGx.gif

#11 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.264 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 18 Νοέμβριος 2018 - 02:04

Επειδη ειχα διαβασει το manga και ειχα δει τα OVA του 90, ειπα να αρχισω τη σειρα. Ειχα πετυχει καποια σποραδικα επεισοδια στο TV Μακεδονια αλλα η ελληνικη μεταγλωττιση ηταν μετρια. Βασιζοταν στην αγγλικη αλλωστε. Και εχοντας διαβασει το manga, δεν ενιωθα την αναγκη να δω περισσοτερα.

Ομως πιστευω αξιζει τον κοπο τωρα. Καταρχην να πω πως στα Ιαπωνικα χαλιεμαι απιστευτα με τη φωνη του Κενσιν. Ενω οι αλλοι χαρακτηρες ηταν αψογοι αυτη η φωνη δεν του ταιριαζει, ασχετα αν η ηθοποιος ηταν αψογη σε αλλες σειρες που επαιξε. Ετσι προτιμησα να δω το αγγλικο dub του Animax που ειναι καπως καλυτερο απο το παλιο των Mediablasters και ο Κενσιν ακουγεται φυσιολογικα.

Σε σχεση με τα τωρινα shonen βλεπεις μεγαλη διαφορα. Τοσο αιμα, σκοτωμοι και βια δεν υπαρχουν πλεον, οπου και να ψαξεις. Ασχετα αν βαζουν και χιουμορ που και που. Οχι αδικα το εχει για ανω των 15 στο Netflix. Και να σκεφτεις το εδειχνε πρωι και απογευμα εδω καποτε. Η μουσικη επενδυση πολυ καλη επισης με ροκ κομματια στις σκηνες δρασης.

Ειμαι στο 30 που επιτελους αρχιζει η κανονικη ιστορια και οντως αυτα τα επεισοδια, 28 με 30, ανηκουν στα κορυφαια shonen των 90ς. Δεν ειναι μονο το ανιματιον,που ειναι αρκετα καλο, οσο η καλλιτεχνικη προσεγγιση, η φωτογραφια, η σκιαση, η καμερα, κατι που πλεον δυσκολο να βρεις ακομα και στα κορυφαια τωρινα shonen με τους νεοτερους συντελεστες.Βλεπεις δηλ προσεγγιση seinen σε shonen σειρα. Να κανε ετσι και το David Production με το Jojo καλα θα ηταν. Τωρα καταλαβαινω ποσο αθλια προσεγγιση ειχαν.

Τα fillers ηταν ετσι και ετσι, τουλαχιστον ομως εμβαθυνουν τους χαρακτηρες, εμπλουτιζουν το ιστορικο υποβαθρο και εχουν αφθονη δραση. Τωρα για το τριτο μερος μερα το manga δεν εχω φτασει ακομα, αλλα παλι δε νομιζω να ειναι τοσο χαλια.

#12 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Νοέμβριος 2018 - 10:10

Νταξ δεν έχει και πολλές brutαλιες, νομίζω έχω ακούσει ότι το manga είναι πολύ πιο βίαιο. Τέσπα δεν θυμάμαι κάτι το όποιο μου έκανε τρελή εντύπωση.

Ας πούμε τα πρώτα ova είναι πολύ πιο βίαια κάτι που δεν θυμάμαι στην σειρά.


rsrGbGx.gif

#13 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.264 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 22 Νοέμβριος 2018 - 00:16

H σκηνή που ο Shishio κόβει στα δύο έναν αστυφύλακα νομίζω δεν συναντιέται συχνά σε shonen. Επαναλαμβάνεται και σε άλλη περισταση. Βεβαια τα επεισόδια 27-60 είναι τα βιαιότερα που βασίζονται στο manga. Δεν φτάνει τη βία του OVA ή Shigurui / Ninja Scroll αλλά ούτε είναι και τελείως ανάλαφρη από την άλλη.

 

Kαι το filler 3o μερος καλούτσικο, με εξαίρεση τα επεισόδια 89-94 που μπήκε πολύ μεταφυσικό στη μέση και δεν θύμιζε με τίποτα Rurouni Kenshin, παρά ένα άλλο manga, όπως  Doomed Megalopolis και τα συναφή

Τα filler με το ανάλαφρο χιούμορ μου άρεσαν, χαρακτηριστικό του Deen, που λίγο αργότερα θα κορυφωνόταν με τη Fruits Basket. Δεν θα με πείραζε να βάζαν περισσότερα τέτοια.

 

Κριμα που έστω και για filler εξαφάνισαν τους περισσότερους από τους χαρακτήρες του Manga.





Also tagged with one or more of these keywords: RuroKen, Rurouni Kenshin, RuroKen anime, Battousai, the guide to guide all guides, Nobuhiro Watsuki, shonen jump