Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Torrent trackers στην νέα εποχή

torrent trackers downloading

  • Please log in to reply
16 replies to this topic

#1 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 15 July 2017 - 15:25

Όπως φαντάζομαι πολλοί από εσάς,έτσι κι εγώ, έχω κρατήσει διάφορα anime σε dvd. Φέτος πήρα καινούριο σκληρό οπότε τώρα που έχω λίγη όρεξη θέλω να τα μεταφέρω όλα στον σκληρό για να τα έχω μαζεμένα και γιατί ως γνωστό τα dvd χαλάνε και με τα χρόνια.

Είπα να δω μήπως οι εκδόσεις που έχω είναι outdated και να ξανακατεβάσω μερικά πχ από blu-ray rip klp.

Πρώτα πρώτα όπως πολλοί γνωρίζουμε έχει κλείσει πριν λίγο καιρό το nyaa. Θεωρώ ότι αυτό ήταν μεγάλο πλήγμα γιατί όχι μόνο είχε anime μουσική κλπ από διάφορα γνωστά groups αλλά είχε και υλικό που ανεβάζονταν μόνο καθώς και διάφορες συλλογές. Για παράδειγμα πέρυσι είχα κατεβάσει ένα release του evangelion από BD-rip που ήταν πολύ αξιόλογη δουλειά και έχω την αίσθηση ότι ο τύπος το είχε βάλει κατευθείαν εκεί. Πέραν αυτού βλέπω πως και άλλοι παλιοί trackers έχουν κλείσει. Να πως εδώ πως αυτό το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα anime, υπάρχει τα τελευταία χρόνια μια τάση torrent trackers να κλείνουν είτε public είτε private, είτε λόγο ανωτέρας βίας, είτε προληπτικά.

Εντάξει κατέβασα κάποια πράγματα από baka.bt αλλά εκεί βρίσκεις μόνο πράγματα που δεν είναι licensed στην δύση. Από όσο ξέρω υπάρχουν και άλλοι private trackers όπως το animebytes αλλά δεν μπήκα ποτέ και δεν σκοπεύω να μπω τώρα. Ενδεχομένως υπάρχουν νέοι public trackers που δεν ξέρω αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Το θέμα είναι ότι ένα σωρό υλικό στο οποίο είχαμε πάντα πρόσβαση ανά πάσα στιγμή τώρα γίνεται δυσεύρετο η και χάνεται τελείως. Και φυσικά μπορούν και οι trackers που αυτήν την στιγμή θεωρούμε δεδομένοι σύντομα να κλείσουν. Προσωπικά εν γένη δεν βλέπω νέες σειρές αλλά θα ήθελα θεωρητικά να έχω πρόσβαση στο μέλλον σε κάποια σειρά που έχω δει στο παρελθόν. Έχω σβήσει φυσικά και διάφορες σειρές που δεν μου είχαν αρέσει τόσο με το σκεπτικό ότι όποτε θέλω θα μπορούσα να το κατεβάσω στο μέλλον.

Να θυμίσω επίσης ότι όταν είχε ανοίξει αυτό το site ένας από τους βασικούς σκοπούς του ήταν η διακίνηση των anime στην Ελλάδα. Ήταν μια εποχή όπου το internet δεν ήταν τόσο γρήγορο και δεν είχαν όλοι πρόσβαση σε adsl. Έτσι είχε γίνει μια καλή προσπάθεια τότε μέσω ταχυδρομείου να ανταλλάσσουμε anime καθώς και τις προσωπικές μας συλλογές από μουσική fanart και άλλα. Με τα χρόνια βέβαια με την άνθηση του adsl αυτή η ιδέα σταμάτησε γιατί έχασε την αξία της: ο καθένας μπορούσε πολύ εύκολα να κατεβάσει ένα torrent και αν κάποιος ήθελε να μοιραστεί την συλλογή, το έκανε εύκολα φτιάχνοντας ένα torrent.

Με τα χρόνια φυσικά άλλαξαν και οι συνήθειες για το πως κανείς βλέπει σειρές, ταινίες, ακούει μουσική κλπ. Σιγά σιγά λόγο του ότι η ταχύτητες στο internet βελτιώθηκαν σημαντικά ήρθε η εποχή του streaming. Δεν χρειάζονταν πλέον να κατεβάσεις μια σειρά, πήγαινες είτε στο youtube, είτε σε κάποια άλλα site, αμφιλεγόμενα μεν, βολικά δε. Αυτό είναι ένα θέμα από μόνο του βέβαια μιας και έχει αλλάξει πολύ ο τρόπος που τα media έχουν γίνει αρκετά πιο integrate με το socializing και επομένως τα social media. Για παράδειγμα, άλλο είναι να βλέπεις ένα βίντεο στον υπολογιστή σου, άλλο είναι να βλέπεις ένα βίντεο στο youtube και να βλέπεις από κάτω σχόλια με χρήστες σας κι εσένα με παρόμοια ενδιαφέροντα. Η τάση εδώ και πολλά χρόνια είναι σιγά σιγά πλέον το content να είναι κάτι οργανικό και άρα ότι παλιώνει και δεν αλλάζει πεθαίνει. Βέβαια τα torrent και κυρίως οι trackers όπου γίνονταν upload και index τα torrents συνέβαλα αρκετά σε αυτό το φαινόμενο. Δεν κατεβάζεις απλά ένα torrent, υπάρχουν χρήστες από κάτω που σχολιάζουν και επηρεάζουν τους χρήστες που κάνουν share το content.

Το streaming βέβαια όσο βολικό και αν είναι, έχει ένα μεγάλο μειονέκτημα. Βασίζεται στο ότι το stream θα είναι για πάντα online. Η ιδέα του hoarding σειρών και αρχείων έγινε λιγότερο της μόδας, εκτός των άλλων και επειδή δημιουργήθηκε η αίσθηση ότι το content θα είναι για πάντα εκεί ή και να κατέβει θα το ξαναανεβάσει κάποιος άλλος. Αυτό βέβαια ήταν μια λανθασμένη αντίληψη. Τα τελευταία χρόνια για ευνόητους λόγος υπάρχει μια έντονη πίεση να κυνηγήσουν τους διάφορους trackers και αρκετό content χάνεται η γίνεται δυσπρόσιτο. Σίγουρα υπάρχει ακόμα προσπάθεια από χρήστες που ξανά-ανεβάζουν torrents σε νέους trackers η αν πρόκειται πχ για το youtube ξαναανεβάζουν βίντεο. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ζημία.

Βέβαια ο κόσμος αλλάζει και ίσως η δικιά μου λογική (του να θέλω να έχω τα αρχεία μου ακόμα και αν δεν τα χρησιμοποιώ) ίσως πλέον θεωρείτε κάτι παλιομοδίτικο, κάτι σαν το κατοχικό σύνδρομο ένα πράγμα. Εσείς τι πιστευτέ; Θεωρείτε πως η ιδέα του να έχεις τα αρχεία στο υπολογιστή σου είναι κάτι που δεν έχει νόημα πλέον; Επίσης είστε αισιόδοξοι στο θέμα των torrents και του file sharing γενικότερα (ενδεχομένως πχ να υπάρξουν νέες πιο ασφαλές τεχνολογίες από τα torrents στο μέλλον), η πιστεύετε ότι όντως υπάρχει μια ύφεση;
phmava.php

#2 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 15 July 2017 - 15:45

Πριν από λίγο καιρό έψαχνα κάτι και έπεσα σε dvd με παλιές σειρές που είχα γράψει. Τα είχα ξεχάσει εντελώς, αποδείχτηκαν εντελώς αχρείαστα. Τουλάχιστον διδάχτηκα να μην το ξανακάνω. Η δωρεάν διαθεσιμότητα κάποιων σειρών όντως περιορίζεται ή εξαλείφεται εντελώς με το πέρασμα του χρόνου, όμως πόσες σειρές αξίζουν πραγματικά το rewatch. Δεν είναι διαχρονικά αριστουργήματα τα anime που αξίζει να τα επισκέπτεσαι περιοδικά όπως ίσως θα έκαναν κάποιοι με μνημεία, αλλά παροδικές δημιουργίες που ξεχνιούνται σχεδόν ολοκληρωτικά.

Το streaming είναι μια καλή λύση για όσους δεν ενοχλούνται από τη πτώση της ποιότητας στην εικόνα αφού τα περισσότερα δωρεάν streams έχουν αισθητά χαμηλότερη ποιότητα σε σχέση με το κατεβασμένο αρχείο.

 

Γενικά δεν το βλέπω ως κάτι αρνητικό, φεύγουν οι σειρές και good riddance προσθέτω. Αν μια σειρά αρέσει τόσο πολύ πια παίρνεις τα blurays και ησυχάζεις.

Ενδεχόμενη αναγέννηση του adn είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί αφού ο πολύς κόσμος που συνεχίζει να βλέπει anime συμβιβάζεται με το streaming. Το ότι το streaming site μπορεί να πέσει κάποια στιγμή δεν είναι πρόβλημα αφού εύκολα κατεβάζεις καί από εκεί. Το θέμα είναι η ποιότητα του βιντεο όπως έγραψα.



#3 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 15 July 2017 - 23:00

Νομίζω πλέον δεν υπάρχει λόγος να μαζεύεις dvd. Κατεβάζεις βλέπεις, σβήνεις, κρατάς ότι σου αρέσει ή νομίζεις ότι θα ξαναδείς. Πιθανόν και κάποιες σειρές που βρήκες δύσκολα. Ναι υπάρχει γενικό κυνήγι του p2p, νέοι τρόποι θα συνεχίσουν να υπάρχουν για να κατεβάζεις αλλά το θέμα πλέον είναι αν αξίζει το κόπο. Με ένα μικρό κόστος το μήνα μπορείς να έχεις πρόσβαση σε ότι θες χωρίς ιδιαίτερη βαβούρα και σε πολύ καλές ποιότητες. Αν θα εκλείψουν τα torrents ή μάλλον χάσουν την ποικιλία τους, πιστεύω πως θα είναι από αυτό.
rsrGbGx.gif

#4 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 16 July 2017 - 08:55

Παλιά συνήθιζα να κρατάω σχεδόν τα πάντα, κατέβαζα διάφορες σειρές και πολλές από αυτές όταν μειωνόταν ο χώρος τις αποθήκευα σε DVD. Τελικά δεν είχε κανένα νόημα, πολλές από αυτές που είχα γράψει σε DVD χωρίς να τις έχω δει δεν τις είδα ποτέ και όσες από αυτές τις είδα κατά κύριο λόγο τις ξανακατέβασα πριν τις δω αντί να ψάξω το DVD τους. Τελικά συνειδητοποίησα ότι ελάχιστες σειρές ξαναεπισκέφτηκα ούτως ή άλλως, οπότε πλέον από τις καινούργιες αν κρατήσω κρατάω μόνο anime που μου άρεσαν πάρα πολύ και ξέρω ότι μπορεί να καθόμουν να τα ξαναδω είτε μόνη μου είτε με παρέα στον εξωτερικό. Και πιστεύω ότι ο εξωτερικός πρέπει να περάσει από ένα καθάρισμα από σειρές που δεν υπάρχει περίπτωση να δω ποτέ και απλώς πιάνουν χώρο άσκοπα.

 

Με τη σούπερ ποιότητα δεν είχα ποτέ θέμα οπότε το streaming, οπότε όταν άρχισαν πλέον να γίνονται διαθέσιμα μέσω streaming από επίσημες σελίδες δεν δυσκολεύτηκα να μεταβώ σε αυτό μιας αν είναι να το δεις ας πάνε τα λεφτά εκεί που πρέπει. Έτσι κι αλλιώς αυτά που γίνονται άμεσα διαθέσιμα από Horrible την ίδια ποιότητα έχουν. Νομίζω ότι δεν θα κατέβαζα καν κάτι αν δεν προτιμούσα να τα παρακολουθώ στην τηλεόραση αντί για την οθόνη του υπολογιστή μου. Αν είχε τη δυνατότητα η τηλεόραση να συνδεθεί με το ίντερνετ παίζει να μην κατέβαζα σχεδόν τίποτα.

 

Όσο για τους trackers, λύσεις θα υπάρχουν μεν (το nyaa άνοιξε πάλι έτσι κι αλλιώς) αλλά κάποιοι σαν το bakabt είναι σχεδόν αναντικατάστατοι γιατί έχουν πολύ παλιό υλικό και κάποιες παλιές σειρές που δύσκολα τις βρίσκεις με seeders. Εγώ δεν μπορώ να συνδεθώ πλέον και μου κάθεται άσχημα.


ySss0UF.jpg


#5 Fandom

Fandom

    Anime Professional

  • Members
  • 551 posts

Posted 16 July 2017 - 09:46

Γιατί δεν μπορείς να συνδεθείς;

#6 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 16 July 2017 - 09:59

Γιατί είχα κάτι χρόνια να μπω στον λογαριασμό μου και μάλλον με τις αλλαγές τον έσβησαν, μου λέει ότι δεν υπάρχει.


ySss0UF.jpg


#7 Fandom

Fandom

    Anime Professional

  • Members
  • 551 posts

Posted 16 July 2017 - 10:20

Κάτσε ρε το bakabt public δεν είναι; Ή θυμάμαι λάθος;

#8 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 16 July 2017 - 11:15

Έγινε private

ySss0UF.jpg


#9 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 16 July 2017 - 11:20

Ενδεχόμενη αναγέννηση του adn είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί αφού ο πολύς κόσμος που συνεχίζει να βλέπει anime συμβιβάζεται με το streaming.


Όπως είπα δεν έχει νόημα πλέον αν κάποιος θέλει να μοιραστεί κάτι μπορεί να κάνει το δικό του torrent. Η μόνη περίπτωση να χρειάζονταν κάτι τέτοιο ήταν να γινόμασταν Κούβα:

Youtube Video

 
 

Όσο για τους trackers, λύσεις θα υπάρχουν μεν (το nyaa άνοιξε πάλι έτσι κι αλλιώς)...


Για να είμαι ειλικρηνής δεν το ήξερα αυτό. Βέβαια φαντάζομαι ότι πολλά torrents δεν είναι seeded και θα πάρει καιρό για να γίνει όπως το original, αλλά από μια ματιά που έριξα φαίνεται να είναι ικανοποιητικά active.
 
 

Κάτσε ρε το bakabt public δεν είναι; Ή θυμάμαι λάθος;


Ήταν semi-private, τώρα έγινε full private. Μέρος της ανακοίνωσης τους:

As many of you are now aware, starting yesterday you were faced with a login screen when you tried accessing BakaBT.
This time it is not a prank, we are forced to change our model to a private tracker, and to remove our public component.

The reason for the change is a targeted assault by a copyright agency. Despite our cooperation and ban of the reported titles, they kept spamming our hosting provider with C&D letters because their botched algorithm of detection will report any title that may or may not even be their property, only having a similar name. Their responses were even more amusing claiming rights to images on descriptions, despite the content being made unavailable. Fair use, who ever heard of that.



Anyway, βλέπω ότι με τα παραπάνω σχόλια, η επικρατούσα άποψη είναι πως δεν υπάρχει λόγος να κρατάς αρχεία γιατί δεν θα χρειαστούν στο μέλλον! Εντάξει εγώ πάντα ήμουν αρκετά πιο hoarder από τον μέσο χρήστη εδώ, παλαιότερα κρατούσα μέχρι και πολλές εκδόσεις για την ίδια σειρά από διαφορετικά groups! Τώρα έχω σβήσει τα περισσότερα duplicates και έχω πετάξει αρκετές σειρές, όμως έχω κρατήσει ένα συμαντικό ποσοστό. Το θέμα είναι βέβαια για εμένα πως με την πρόοδο της τεχνολογίας ο χώρος που τρώει μια τέτοια συλλογή δεν είναι πρόβλημα. Έχοντας μεταφέρει/ξανα-κατεβάσει τις σειρές/ταινίες στον σκληρό είδα πως είναι γύρο στο 1.1 TB (χωρίς ost/fanart κλπ). Ακόμα και τα dvd δεν ποιάνουν και τόσο χώρο και από πρακτική άποψη αυτό είναι που μετράει νομίζω: το πόσο (φυσικό) χώρο σου τρώει μια παλιά ανάμνηση από την σημερινή ζωή σου. Ίσως κάποια στιγμή κάτσω και οργανώσω και άλλα πράγματα, αν και ως γνωστό βαριέμαι και το αναβάλω.

Το θέμα της ποιότητας του streaming εξυπακούεται ότι είναι υποδεέστερο (τουλάχιστον ακόμα) αλλά δεν το ανέφερα γιατί καταλαβαίνω ότι δεν είναι όλοι quality freaks. Απλά γενικότερα η λογική του streaming μας έχει κάνει να μην μπαίνουμε στην λογική να κατεβάσουμε κάτι αφού υπάρχει online. Προσωπικά έχω κλάψει κάποια video στο youtube (όχι σε σχέση με anime) που δεν ξέρω αν μπορώ να βρω αλλού επειδή κλείσανε το channel για λόγους copyright. Ταυτόχρονα όμως το να κάθομαι να κατεβάζω ότι βίντεο μου αρέσει είναι κάτι που τις περισσότερες φορές δεν θα μπω στον κόπο να κάνω!
phmava.php

#10 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 16 July 2017 - 13:14

Εγώ πήρα πριν 3 χρόνια έναν εξωτερικό σκληρό 4tb και τον έχω γεμίσει κυρίως με anime και manga δεν έχω πάρα πολλές σειρές αλλα όλες τις έχω με την καλύτερη δυνατη ποιότητα που υπάρχει εκεί έξω και είναι σειρές που για να τις κρατήσω ρωτάω τον εαυτό μου αν θα τις ξαναέβλεπε και αν η απάντηση είναι ναι τις κρατάω.Η πικρή αλήθεια είναι οτι θα ξαναδώ βαριά καμια 20αρα από καμια 80αρα που έχω αλλά και μόνο που τις έχω είμαι ικανοποιημένος με την αίσθηση ότι μπορώ να τις δω ανα πάσα στιγμή σε καλή ποιότητα επίσης αυτό που έχω παρατηρήσει είναι πως αν τύχει να θυμηθώ μια σκηνή, ένα επεισόδειο πάνω σε κουβέντα ή γενικότερα κάπου στο ιντερνερτ μπορώ να το δω με τη μία χώρις να κάθομαι να ψάχνω youtube σε κακή ποιότητα κομμένη ή dubbed.Επίσης το να μαζεύεις είναι ένα χόμπι και από μόνο του στο μέλλον πχ θέλω να κάνω έναν nas και να οργανώσω το media library μου ακόμα καλύτερα.


                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#11 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 16 July 2017 - 13:49

Πρόσφατα ξεκίνησα το inuyasha σειρά που είχα κατεβάσει πριν από δέκα χρόνια. Όταν ήταν να δω το πρώτο επεισόδιο πήγα να κατεβάσω τα επεισόδια γιατί βαριόμουνα να ψάχνω.

Τελικά είδα ότι τα περισσότερα batch είχαν ψοφήσει και ήταν τα ίδια rips οπότε είναι η μοναδική φορά που τελικά όντως μου φάνηκε τέλειο που τα είχα ήδη και απλά τα έκανα copy paste στο pc για να ξεκινήσω να βλέπω. Βέβαια αυτή η μία φορά που στοίχισε πολλά χρήματα σε άγραφα.  :wet2:

 

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε την περίπτωση του streaming. Αν είναι official οι ποιότητες είναι αρκετά καλές, αν μιλάμε για παράνομα streams είναι όντως για τα μπάζα.

Το μόνο μείον που βλέπω με τα streams είναι ότι δεν νομίζω ότι θα φτάσουν να υπάρχουν διαθέσιμα όλα αυτά τα καμμένα anime που πότε δεν κατάλαβα γιατί είχαν dvd release στα 90's/00's. Αυτό είναι που δίνει αξία σε trackers όπως το bakabt και γιατί δεν θα εκλείψουν τελείως.

 

Το adn πλέον δεν έχει νόημα, ήταν μια λύση ανάγκης για εποχές που οι ταχύτητες ήταν χάλια. Πλέον και με το vdsl εδώ τα πάντα είναι διαθέσιμα αρκεί να έχεις χρόνο.

 

Ρε phm αν ήσουν horder τι να πούμε και εμείς που έχουμε μαζέψει 4ΤΒ σε dvd και με μόνο δίσκο ένα 40gbyte! Καλό το κάψιμο αλλά από ένα σημείο και πέρα δεν αξίζει το κόπο και τα χρήματα.

Αν θες καλύτερα ακολούθησε την λύση του pasxalea με δίσκους μερικών TB και θα είσαι κομπλέ!  :beaten:


rsrGbGx.gif

#12 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1,807 posts
  • LocationOn the boundary of life and death

Posted 16 July 2017 - 16:14

Ρε phm αν ήσουν horder τι να πούμε και εμείς που έχουμε μαζέψει 4ΤΒ σε dvd και με μόνο δίσκο ένα 40gbyte! Καλό το κάψιμο αλλά από ένα σημείο και πέρα δεν αξίζει το κόπο και τα χρήματα.
Αν θες καλύτερα ακολούθησε την λύση του pasxalea με δίσκους μερικών TB και θα είσαι κομπλέ!  :beaten:


Ε όπως είπα πέταξα αρκετά, αλλά από την άλλη ποτέ δεν έβλεπα τόσο πολλές σειρές.

Τέλος πάντων προς το παρόν η δουλειά μου έχει γίνει! Απλά άνοιξα αυτό το thread για το πως έχει εξελιχτεί το file sharing γιατί υπάρχει η τάση που είπα και ήθελα να δω πως το βλέπουν και άλλοι.
phmava.php

#13 Fandom

Fandom

    Anime Professional

  • Members
  • 551 posts

Posted 16 July 2017 - 17:31

Δεν ήξερα ότι σβήνουν και στο bakabt. Μόνο σε animebytes ήξερα ότι πέφτει σε αδράνεια το account αν δεν κάνεις login για κάποιο διάστημα. Εμένα μια χαρά κρατήθηκε ο λογαριασμός. Θα δω αν παίζει τίποτα σε invite.

#14 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 16 July 2017 - 22:04

Κι εγώ δεν περίμενα να είχε σβηστεί δεδομένου ότι δεν τον είχα στο κόκκινο το λογαριασμό και αρχικά θεώρησα ότι θυμομουν λάθος mail αλλά δεν. Για την ώρα βολεύομαι με το animetorrents αν χρειαστεί αν και δεν έχει την ίδια ποικιλία, προτιμώ όμως το point system γιατί μετράει και ο χρόνος που αφήνεις το torrent ανοιχτό για να πάρεις free GB αν μαζέψεις αρκετούς πόντους.

ySss0UF.jpg


#15 Maya-chan

Maya-chan

    Anime Master

  • Moderators
  • 1,667 posts

Posted 16 July 2017 - 22:39

Δυστυχώς στο bakabt είναι πάρα πολύ δύσκολο να κρατήσεις υψηλό ratio γιατί πολύ περισσότερος κόσμος κάνει seed από κόσμο που κατεβάζει ανά πάσα στιγμή. Τότε που υπήρχε ο public tracker και βοηθούσε αρκετά μπορούσα να αφήσω μια σειρά για κάνα μήνα μετά το κατέβασμα και να πάρω πίσω τους πόντους. Αφού έκλεισε κατέβασα μια σειρά οι οποία είναι στο 0.007 μετά από 2 μήνες. Οπότε κι ας έχω το account, πρακτικά έχω περιθώριο για ελάχιστες σειρές πριν πάει στο κόκκινο και το κλειδώσουν και άρα το φυλάω για κάτι που πραγματικά δε θα μπορώ να βρω αλλού.

 

Πάντως για τα anime της τελευταίας δεκαετίας και για τα πολύ διάσημα πιο παλιά δεν ανησυχώ τόσο γιατί και torrents να μην υπάρχουν, πλέον υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για νόμιμο streaming ή αγορά σε πολύ πιο προσιτές τιμές από παλιότερα. Για πιο παλιούς κλασικούς τίτλους που δεν είναι licensed σε Αμερική με καίει γιατί οι εξωτερικοί σκληροί που τους μάζευα έχουν πεθάνει...


15fkk04.jpg