Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Mai Otome

mahou shoujo mai hime drama comedy school life

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 13 Ιούλιος 2017 - 02:08

7yOIBwx.png
 

Mai Otome - 舞-乙HiME
 
Year: 2005
Genre: Mahou shoujo, school life, comedy, drama
Studio: Sunrise
Episodes: 26 + 2 OVA

Υπόθεση
 
Είμαστε στο μέλλον όπου πλέον υπάρχει νανοτεχνολογία που επιτρέπει σε νεαρές παρθένες να αποκτούν υπερδυνάμεις. Την δύναμη αυτή διαχειρίζεται μια ακαδημία η Garderobe την οποία και πολλοί θέλουν να αποκτήσουν.
 
gKQo4wE.jpgxsBJAjN.jpgLOLPO8n.jpg         
 
Η πρωταγωνίστρια, η Arika Yumemiya, ερχόμενη από έναν μακρινό τόπο, αποφασίζει να γίνει κι αυτή Otome μιας και η μητέρα της ήταν κάποτε ξακουστή Otome. Η καθημερινές σχέσεις με διάφορους χαρακτήρες καθώς και κάποιες αναπάντεχες εξελίξεις την φέρνουν σε διάφορες περιπέτειες που την βοηθάν να εξελιχτεί ώστε να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα.
 
 
Λίγα λόγια για την σειρά
 
Η σειρά είναι alternative universe του Mai Hime. Έτσι οι Χαρακτήρες του Mai Hime εμφανίζονται στο Mai Otome, έχοντας όμως πολύ διαφορετικούς ρόλους και μερικές φορές αρκετά διαφορετικό χαρακτήρα. Καλό είναι να δει κανείς την σειρά ως κάτι αρκετά διαφορετικό από το Mai Hime παρόλο των αναφορών/συνδέσεων με αυτό. Η πρωταγωνίστρια της σειράς καθώς και άλλοι βασικοί χαρακτήρες όμως είναι καινούριοι χαρακτήρες και η σειρά επικεντρώνεται αρκετά σε αυτούς. Βέβαια πέραν από τους βασικούς χαρακτήρες έχει και πάρα πολλούς δευτερεύοντες χαρακτήρες δεδομένου της διάρκεια της σειράς και αρκετοί από αυτούς παίζουν τον ρόλο τους. Σαφέστατα ο ρεαλισμός δεν είναι το στοιχείο του mai otome, αντιθέτως πρόκειται για το κλασσικό female lead power fantasy. Γενικά η ατμόσφαιρα είναι αρκετά κωμική και εύθυμη όμως έχει αρκετό drama για να κάνει την σειρά ενδιαφέρουσα. Το setting είναι ένα πάντρεμα του κλασσικού παραμυθένιου fantasy με σύγχρονη τεχνολογία, χωρίς όμως η σειρά να είναι ακριβώς sci-fi. Αν και πρόκειται για μια ενιαία ιστορία, συχνά υπάρχουν ανεξάρτητα καθημερινά επεισόδια.
 
Cgb266Z.jpgs2HibvN.jpg9piClll.jpg
 
Η κύρια σειρά ξεκίνησε να προβάλεται το 2005. Το 2006 βγήκε το πρώτο OVA Mai Otome Zwei που είναι sequel της σειράς ενώ το 2008 βγήκε το δεύτερο OVA Mai Otome S.ifr όπου αποτελεί prequel της σειράς και είναι στην περίοδο που ήταν ενεργή Otome η μητέρα της πρωταγωνίστριας. Το animation είναι συμπαθητικό για την εποχή του. Η μουσική, γραμμένη από την μοναδική Yuki Kajiura, αν και δεν είναι το δυνατότερο της έργο, ταιριάζει πολύ καλά στο κλίμα της σειράς. Αν και δεν θεωρήθηκε ποτέ κάποιο αριστούργημα (και πάντα συγκρίνονταν με το Mai Hime που θεωρούνταν πολύ καλό εκείνη την περίοδο), συζητήθηκε αρκετά εκείνα τα χρόνια. Τώρα, η σειρά πλέον θεωρείται νεκρή μιας και δεν κατάφερε ποτέ να γίνει διαχρονική, όμως θεωρώ πως αξίζει να την δοκιμάσει κανείς αν του αρέσει το είδος.

MAL / ANN / AniDB

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από phm: 13 Ιούλιος 2017 - 02:18

phmava.php

#2 phm

phm

    Anime Ghost

  • Members
  • 1.807 Δημοσιεύσεις:
  • LocationOn the boundary of life and death

Καταχωρήθηκε 13 Ιούλιος 2017 - 02:11

So, πριν μερικές βδομάδες είπα να θυμηθώ τα παλιά και έπεσα πάνω σε αυτήν την παλιά αγάπη. Δεν ξέρω αν την θυμάται την σειρά κανείς πλέον αν και θα ήταν ενδιαφέρον να ακουστεί και η άποψη είτε αυτών που την είδαν τότε, είτε γιατί όχι κάποιου που θα την δοκιμάσει τώρα.
phmava.php

#3 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούλιος 2017 - 06:09

Δεν έχω δει τη σειρά όμως ωραίο thread, είχα δει να συνδέουν τις δύο σειρές όμως δεν είχα μπεί ποτέ στον κόπο να δω τι διαφορά έχει από το maiHime.

ySss0UF.jpg


#4 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 13 Ιούλιος 2017 - 08:21

Έχω δει μόνο το Mai Hime, ήταν αρκετά καλή σειρά, τον δεύτερο κύκλο δεν το είδα ποτέ αλλά είμαι θετικά προκατειλημμένος :riiight: .


rsrGbGx.gif



Also tagged with one or more of these keywords: mahou shoujo, mai hime, drama, comedy, school life