Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Fate/Apocrypha

AnimeAction Fantasy Magic Fate Universe Type-Moon A1-Pictures

  • Please log in to reply
56 replies to this topic

#46 Aki

Aki

    Anime Newbie

  • Members
  • 55 posts
  • LocationHQ

Posted 20 August 2017 - 13:35

Στο fate πάντως δε θα μπορέσω ποτέ να καταλάβω γιατί δεν επιλέγουν γυναίκες που ήταν όντως γυναίκες είτε στην ιστορία είτε στους θρύλους τους κι απλώς διαλέγουν έναν άνδρα και του αλλάζουν το φύλο. Ποιο το νόημα.

 

Spoiler:


#47 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 22 August 2017 - 00:50

Η guilty pleasure σειρά της σεζόν?

 

Βασικά δεν ξέρω ακριβώς γιατί το συνέχισα πάνω από το 1ο επ αλλά το είδα στον ύπνο μου οπότε έκανα catch up μέχρι το 6. Inception.

 

Γενικά από production values κάτι γίνεται αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι χειρότερο των προσδοκιών, χωρίς όμως να πέφτει κάτω από το μέτριο.

Ενώ υπάρχει άφθονο ρευστό animation (λεφτά), φαίνεται πως το key animation κάπου μπάζει οπότε πέρνει το μεγαλύτερο μέρος του σόου μαζί του σβάρνα εκτός από συγκεκριμένες σκηνές στις οποίες κλείνουν κάποιον καλό να τις κάνει. Η υποψία μου είναι πως οι animators είναι σχετικά άπειροι και έχουν κάποιον παλιό

να κάνει διορθώσεις σε φάτσες.

 

Το opening υποφέρει από το παραπάνω +κάποια άκυρα ή φλύαρα σημεία σκηνοθετικά/αφηγηματικά (βλ. η Ιωάννα που βάζει την κάλτσα). Το τραγουδάκι είναι ένας μοναδικός συνδυασμός cheesiness+pretentiousness, δεν ξέρω πως το κατάφεραν. Ίσως φταίνε τα subs, αλλά στο σύνολο μάλλον ταιριάζει με τον εφηβικό χαρακτήρα του anime. Σίγουρα πολύ μακριά από τη κλάση του 2ου fate/zero op. Το τραγουδάκι στο ending είναι ίσως το καλύτερο πράγμα στο anime. Catchy.

 

Το σενάριο δεν υφίσταται ακριβώς, είναι ένας οριμαγδός από ιδέες που φάνηκαν cool στον δημιουργό αλλά δεν ήξερε πως να τις βάλει μαζί, πράγματα συμβαίνουν γιατί κάπου πρέπει να φτάσουμε.

Μάλλον η έννοια της συνταγής της επιτυχίας είναι ο λόγος ύπαρξης του anime αλλά και ο λόγος που μπάζει. Έχει οτιδήποτε κάνει πάταγο στο franchise σε πιο γενναιώδορες μάλιστα δώσεις από το προτεινόμενο. βλ: Servants (βάλε τους διπλάσιους να γουστάρουμ'), Gender bends (βάλε 3 +1 trap), Ιωάννα (σε special ερμηνεία) +ΧΑΡΑΚΤHΡΕΣ (όπως απλόχερα μας δείχνει και το opening).

 

Παραδόξως το 6ο ήταν κάπως καλύτερο. Μάλλον γιατί επικεντρώθηκε στη saber και τον νεκρομάντη που είναι από τα αρεστά ζευγάρια.

Ο δε νεκρομάντης είναι ο απόλυτος γαμιάς. Κυρήτσουγκου take notes:

 

cool σαραντάρης

με ουλή από άγριο ζώο, από τίγρη και πάνω

νεκρομάντης

τσιγάρο (με έμφαση)

τον λένε Λεωνίδα

ένα σωρό μαγικά γκάτζετς αποτέλεσμα ψαγμενοσύνης

βαράει shotgun με το χέρι στην τσέπη

και το κυριότερο

φοράει γυαλιά ηλίου το βράδυ

ελπίζω σε theme song black sabbath

 

Οι servants σαν group αποπνέουν έναν αέρα τσίρκου (κάποιοι), όπως η frankenfran με το νυφικό της +κέρατο +πλούσιο λεξιλόγιο (κάπου δεν κολάνε όλα αυτά μεταξύ τους και κυρίως με τους υπόλοιπους) ή ο Siegfriedo-sama με το too awesome design από κορεάτικο MMO (φαινόταν ότι ή θα μείνει end-game ή θα έφευγε νωρίς). Αγαπημένοι είναι μάλλον η Mordred και ο Astolfo (ΠΑΛΑΝΤΙΝ)

(του Καρλομάγνου)

 

Overall το καλύτερο anime που είδατε στο γυμνάσιο μετά το gundam seed. Πλάκα έχει.


Edited by Six Winged Angel, 22 August 2017 - 01:20.


#48 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 22 August 2017 - 19:23

Για την Ιωάννα υπάρχει λόγος που την δείχνει να ντύνεται. Είναι για να δοθεί στο θεατή να καταλάβει ότι ετοιμάζεται να επιβλέψει τη μάχη του δισκοπότηρου αλλά βιάζεται επειδή το summoning της δεν έγινε σωστά. Τόσες πληροφορίες σε μόνο μια σκηνή.

Από υπηρέτες τη περισσότερη πλάκα έχει ο Σπάρτακος πια, αγαθός berserker.

Άσκοπα ρισκάρει ο Κοτομινε στη μάχη, για να δείξουν και καλά πόσο αποφασισμένος είναι. Μέχρι και μαγικό σπαθί έφερε μαζί του.



#49 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 29 August 2017 - 21:59

Για την Ιωάννα υπάρχει λόγος που την δείχνει να ντύνεται. Είναι για να δοθεί στο θεατή να καταλάβει ότι ετοιμάζεται να επιβλέψει τη μάχη του δισκοπότηρου αλλά βιάζεται επειδή το summoning της δεν έγινε σωστά. Τόσες πληροφορίες σε μόνο μια σκηνή.

 

Πως μπόρεσα να το παραβλέψω! :P Το ending πάντως (η τελευταία σκηνη + τραγούδι) είναι από τα καλά. Κρίμα που πραγματεύεται μια κατάσταση που δεν πολυενδιαφέρει το anime οπότε δεν έχει τόση δύναμη όση θα μπορούσε.

Το επ 09 είχε πολύ καλό animation, I am pleased. Ελπίζω ο Astolfo να τη σκαπουλάρει αλλά χλωμό το κόβω.



#50 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 31 August 2017 - 20:56

Astolfo and Red Saber

 

Οι ποιο cool καλόκαρδες και ανοιχτοί σαν χαρακτήρες. Κάτι μου λέει πως εαν δεν ήταν χώρια θα ήταν τα καλύτερα φιλαράκια, αυτές μετά τον Sieg είναι οι χαρακτήρες με την ποιο gamato.gr χαρακτήρα.



#51 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 19 October 2017 - 16:08

Οι χαρακτήρες σε αυτή τη σειρά είναι σαν συστάδες παγόβουνων που άλλοτε βουλιάζουν και άλλοτε ανυψώνονται. Εκεί που νόμιζα ότι οι καλύτεροι θα είναι οι Καρνα και Αχιλλέας έγιναν μέτριοι. Κι εκεί που νόμιζα ότι ο Σπάρτακος θα είναι από τους πιο αδιάφορους βγήκε φοβερός, δυστυχώς η επιθυμία του να κατεδαφίσει κάθε καταπίεση περιορίστηκε σε κτίρια. Κι ο Σειόδορος (ShakeSpeare) που είναι πιο berserker από τους berserkers τουλάχιστον στο τρόπο σκέψης.

Από την άλλη υπάρχει ο Ζιγκ που ήταν απαίσιος και παρέμεινε έτσι.

Spoiler: 15



#52 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 14 December 2017 - 11:13

Αν και δεν το βλέπω, nice baturu στο 22, πέσανε τρελά λεφτά στο animation.

 

Youtube Video


rsrGbGx.gif

#53 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 11 January 2018 - 21:17

Αυτές τις μέρες προσπαθώ να τελειώσω τη σειρά και έφτασα στο 22. Πραγματικά πολύ καλά στο animation και τη σκηνοθεσία οι μάχες εξαιρετικες και νομίζω θα είναι και οι μόνες που θα θυμάμαι από τη σειρά (εκτός κι αν γίνει καμιά έκπληξη στα επόμενα). Με μια ματιά στον episode director είδα ότι είχε κάνει key animation στο OP του Ping Pong και του Atom αλλά και κάποια καλά επεισόδια σε άλλες σειρές πραγματικά πολύ καλός.

Στα του επεισοδίου, στο 22 έφυγαν σχεδόν και οι τελευταίοι που συμπαθούσα, χωρίς να είναι πολύ πρωτότυπος ο τρόπος αλλά μου άρεσε ο επίλογος τους. Νομίζω το μεγαλύτερο θαύμα ήταν που συμπάθησα τον Αχιλλέα που στην Ιλιάδα δεν τον πήγαινα μία. Ελπίζω ο Caster τελικά να λέει τίποτα και να μην είναι κούφια η μάχη που τάζουν. Την Ιωάννα πάλι δεν την συμπαθώ αλλά ούτε και την αντιπαθώ ιδιαίτερα, μάλλον τη βρίσκω λίγο βαρετή αλλά χίλιες φορές καλύτερη από την Αρθούρια.

ySss0UF.jpg


#54 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 12 January 2018 - 12:56

Πάει κι αυτό αν και κάπως καθυστερημένα. Παροτι συμπάθησα τους servants και γενικά οι περισσότεροι masters ήταν οκ, μου φάνηκε ότι το αρχικό setting με τις δύο ομάδες αποδείχτηκε ανούσιο, όχι μόνο γιατί έτσι κι αλλιώς από την πλευρά του Shiro δεν έπαιξαν και κανένα ρόλο, η σειρά έγινε και αχρειαστα πιο φλύαρη χωρίς κανένα νόημα, μάλλον θα είχαν και τα ίδια αποτελέσματα χωρίς το πρώτο μισό της σειράς. Οι μάχες πάντως βελτιώθηκαν αισθητά προς το τέλος αν και πιστεύω ότι κορυφώθηκαν στα 21-22 και μετά έπεσε πάλι. Στη τελευταία έπεσε και ΤΟ bullshit με την berserker για να έχουν και το αποτέλεσμα που θέλανε. Οπότε σε γενικές γραμμές ήταν οκ αλλά έχασε σε πολλά σημεία.

ySss0UF.jpg


#55 Nikolai_Karapetsov

Nikolai_Karapetsov

    The soviet petrolhead

  • Members
  • 81 posts
  • Locationκαπου στο διαστημα...

Posted 12 January 2018 - 22:03

αυτο που δεν μου αρεσε παντως ηταν ο υπερβολικα ακυρος ρολος του caster-Shakespeare , ολο λογια λογια και απο πραξη τιποτε περιμενες επικα πραγματα απο αυτον



#56 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 12 January 2018 - 22:42

Ισχύει ότι σε όλη τη σειρά ήταν ένα κινούμενο τρολ και θα μπορούσαν να τον εκμεταλλευτούν πολύ καλύτερα γιατί το noble phantasm του δεν ήταν άσχημο. Επίσης ανουσιος ο ρόλος και του Γκιλ ντε Ρε, υποτίθεται ότι θα έπρεπε να τον λυπηθούμε κιόλας δεν κατάλαβα; Όλη η σκηνή θα μπορούσε να τρέξει και χωρίς την παρουσία του.

ySss0UF.jpg


#57 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 28 January 2018 - 20:02

Κατ εμέ η παρακάτω εικόνα περιγράφει όλη την σειρά:

%25CE%259A%25CE%2591%25CE%2599%25CE%2591





Also tagged with one or more of these keywords: AnimeAction, Fantasy, Magic, Fate Universe, Type-Moon, A1-Pictures