Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 2 votes

Monogatari Series: Οδηγός εξορκισμού χαρεμιών

SHAFT Akiyuki Shinbou Monogatari Series Guide

  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#1 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 16 June 2017 - 06:06

Αγαπητέ αναγνώστη,

Είσαι και εσύ κουρασμένος από τα επανωτά τηλεφωνήματα των γυναικών που σε περιτριγυρίζουν? Μήπως οι επτά μέρες της εβδομάδας δεν σου φτάνουν? Νιώθεις συνεχώς το βάρος της υποχρέωσης να τις προστατεύεις από τον κακό εαυτό τους σαν και εμένα? Μήπως είσαι ένας μοντέρνος φιλόσοφος που έχει στερέψει από υλικό?


tumblr_mk1h6bxUdK1r922azo1_500.gif

 

Προφανώς και απάντησες σε όλα ναι. Αν δεν το έκανες δεν θα ήσουν μέλος του φόρουμ μας. Για αυτό και εγώ με αφορμή το Owarimonogatari II, που πρόκειται να επαναφέρει στο παρασκήνιο το δημοφιλές franchise στην καλοκαιρινή Άνιμε σεζόν, αποφάσισα να γράψω ένα εκτενή οδηγό για όλες τις σεζόν του Monogatari Series, την χρονολογική τους σειρά, και λίγα λόγια για την καθεμιά.

Μία από τις σειρές σφραγίδα της σύγχρονης βιομηχανίας, αποτέλεσε μαζί με τo Melancholy of Haruhi Suzumiya, τον σημαιοφόρο της Light Novel μόδας που κυριαρχεί την τελευταία δεκαετία. Ήταν αυτό που έβαλε στον χάρτη το στούντιο της Shaft και έκανε ευρύτερα γνωστό τον Akiyuki Shinbo ως σκηνοθέτη και παραγωγό.

Πως ξεκίνησαν όλα λοιπόν? Το έργο είναι δημιούργημα του συγγραφέα Light Novel και Manga, Nisio Isin. Αν και άλλα έργα του, όπως τα Katanagatari , Zaregoto series, και Death Note Another Note: The Los Angeles BB Murder Case, έχουν επίσης τραβήξει κάποιου βαθμό προσοχή, ήταν το Monogatari που εκτόξευσε την δημοτικότητα του.
Τα πρώτα κομμάτια της πλοκής δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Mephisto μεταξύ Σεπτέμβρη του 2005 και Μαϊο του 2006, σαν ιστορίες μικρού μήκους. Ήταν αυτές που στην συνέχεια αποτέλεσαν το volume I της αυτόνομης πλέον Light Novel σειράς τον Νοέμβρη του 2006. Έντεκα χρόνια αργότερα, όχι λιγότερες από 22 ιστορίες κοσμούν το σύμπαν της σειράς.

Και φτάνουμε σε αυτό που μας ενδιαφέρει. Τον Ιούλη του 2009 η Shaft και η ομάδα του Shinbo αποφάσισε να μεταφέρει στον κινούμενο κόσμο των Άνιμε τις δισδιάστατες περιπέτειες του Bakemonogatari, του πρώτου μέρους της σειράς. Από εκεί και πέρα, ο ουρανός αποτέλεσε το μόνο όριο, με συνολικά 9 διαφορετικές μεταφορές.

 

Γιατί να το δεις?

Πρώτον, όχι για αυτό που γράφει η σύνοψη:

''Ο Koyomi Araragi, ένας τριτοετής μαθητής Λυκείου, έχοντας επιβιώσει μια επίθεση από βρικόλακα με την βοήθεια ενός περίεργου άντρα- μόνιμος διαμένων ενός εγκαταλειμμένου κτιρίου1- Oshino Meme. Αν και θεραπευμένος και άνθρωπος ξανά, φέρει ακόμα στίγματα, όπως αυξημένη όραση και αναγεννητική ικανότητα, ενώ προσπαθεί να συνεχίσει μια φυσιολογική ζωή σαν τους συμμαθητές του, με την βοήθεια της προέδρου, Tsubasa Hanekawa.

Όταν η πτώση της συμμαθήτριας του, Hitagi Senjougahara, από τις σκάλες την οδηγεί στην αγκαλιά του, εκείνος διαπιστώνει την αφύσικη ελαφρότητα του βάρους της. Παρά της διαμαρτυρίες της, ο ήρωας μας επιμένει να την βοηθήσει, μέσω του ανθρώπου που είχε διασώσει τον ίδιο από την δική του δυσχέρεια, Oshino.

Μέσα από διάφορες ιστορίες, με θεούς και δαίμονες αναμειγμένους, το Bakemonogatari ακολουθεί τον Araragi, καθώς εκείνος επιχειρεί να βοηθήσει εκείνους εκείνες2 που υποφέρουν από υπερφυσικές κακουχίες.''

1: Σούπερ σημαντική λεπτομέρεια για την πλοκή.
2: Κυρίως εκείνες. Μέχρι στιγμής.

Θα μιλήσω υποκειμενικά. Θεωρώ την σειρά την καλύτερη του είδους της. Aν αναρωτιέστε ποιο είναι αυτό, η απάντηση είναι Harem & Ecchi. Ναι, τα MyAnimeList και Wikipedia αναφέρουν μεταξύ άλλων Supernatural, Mystery, Romance, Avant-Garde, αλλά αυτά πλαισιώνουν, ή κατά άλλους πιο κακεντρεχείς από μένα, μεταμφιέζουν την αληθινή ουσία του έργου.
Και αυτή είναι η υλοποίηση της φαντασίωσης. Δηλαδή Harem & Ecchi.

Και ποιο άνιμε του είδους του δεν το κάνει αυτό? Στην τελική πρόκειται για ένα χόμπι διαφυγής από την πραγματικότητα. Και εδώ έρχεται η απάντηση στο ερώτημα. Είναι ο τρόπος που το κάνει.

Έχοντας διαλόγους κοφτερούς και γεμάτους σπίθα, καταφέρνει γλαφυρά να φέρει στην ζωή τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τον χαρακτήρα των πρωταγωνιστών. Με το ξεχασμένο όπλο της όμορφης χρήσης της γλώσσας, σου δείχνει μια άλλη οπτική, κόντρα στην περπατημένη του ‘show don’t tell’’. Μια οπτική όπου ο άλλος μπορεί να σου εκφράσει με λέξεις αυτά που απαρτίζουν το πνεύμα του.

Οι χαρακτήρες και οι κακουχίες που τους πλήττουν αποτελούν παραβολές υπαρχόντων καταστάσεων, όπως είναι οι τύψεις, το άγχος, η χαμηλή αυτοεκτίμηση, το μίσος, τα ψέματα, ο θάνατος, βιολογικός ή μνημονικός, και ο φόβος του. Και είναι υπερφυσικές επειδή συχνά, αν και ξέρουνε τι είναι, δεν μπορούν, δεν θέλουν, να τις αποδεχτούν και καταλάβουν.

Ως αποτέλεσμα της ανθρώπινης αδυναμίας που επιδεικνύουν, οι χαρακτήρες του έργου γίνονται συμπαθής και το δράμα τους περνάει ως γνήσιο και κατανοητό στο κοινό. Μια λεπτομέρεια στην οποία δεν είχα δώσει βάση, συννειδητοποίησα αργότερα την δύναμη της, όταν ήρθα σε επαφή με άλλους λάτρεις της σειράς. Η σειρά καταφέρνει δηλαδή, από μη ρεαλιστικούς σουρεάλ χαρακτήρες να αποδώσει συναισθήματα πανανθρώπινα που τους κάνουν εξίσου αληθινούς.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στο σήμα κατατεθέν της σειράς. Την σκηνοθεσία της. Διορατική και πολυδιάστατη, ανανέωσε τα standards για το πώς μπορεί να παρουσιασθεί μια σκηνή διαλόγου, και όχι μόνο. Οι τεχνικές που το έργο τραβά το μάτι σου και διατηρεί το ενδιαφέρον αποτελούν σεμιναριακό υλικό.

Τέλος, δες το επειδή αποτελεί σταθμό της τελευταίας δεκαετίας. Είναι ένα έργο που στο μέλλον θα αντιπροσωπεύει μια περίοδο της αγαπημένης σου δραστηριότητας. Γιατί να μην το δεις τώρα που είναι στην ακμή του?

 

Bakemonogatari

75274l.jpg

(Διάρκεια Ιούλιος 2009- Ιούνιος 2010, 15 επεισόδια)

Το πρώτο κομμάτι που μεταμέρθηκε στην μικρή οθόνη. Αφηγείται τα κεφάλαια:

1. Hitagi Crab
Opening: Stable Table

2. Mayoi Snail
Opening: The Road Home

3. Suruga Monkey
Opening: Ambivalent World

4. Nadeko Snake
Opening: Love Circulation

5. Tsubasa Cat
Opening: Sugar Sweet Nightmare

Κοινό Ending: Kimi no Shiranai Monogatari

Με την σειρά που αναγράφονται. Η σειρά ολοκληρώθηκε με 12 επεισόδια αρχικά τον Σεπτέμβρη του 2009, με τα υπόλοιπα να κυκλοφορούν σε μορφή ONA ανά μήνες στην συνέχεια.
Η παραπάνω σύνοψη αφορά αυτό το κομμάτι. Ακολουθεί την συνήθη φόρμουλα με κάθε αρκ να εισάγει μια νέα κοπέλα και τον Araragi με την βοήθεια του Oshino να προσπαθούν να λύσουν το πρόβλημα.
Εδώ γίνεται η πρώτη επαφή με την σειρά. Αν δεν σου άρεσε η πρώτη σεζόν, το έργο δεν είναι για σένα. Αν ναι, συνέχισε παρακάτω.

 

Nisemonogatari

34735l.jpg

(Διάρκεια Ιανουάριος- Μάρτιος 2012, 11 επεισόδια)

Αφηγείται τα κεφάλαια:
1. Karen Bee
Opening: The Constant Burden of Some People's Talk (επ 1&3) και Marshmallow Justice (επ 2&4-7)

2. Tsukihi Phoenix
Opening: Platinum Disco

Κοινό Ending: Naisho no Hanashi

Η συνέχεια έγινε τρία χρόνια αργότερα, Αυτήν την φορά η πλοκή επικεντρώνεται στην σχέση του Araragi με τις αδερφές του και τα προβλήματα που επιφέρουν για εκείνες, και όχι μόνο, η παρουσία στην πόλη δύο έμπειρων κυνηγών υπερφυσικών οντοτήτων.
Το Nise έχει δεχτεί την σκληρότερη κριτική όσον αφορά τα όρια που καταπατά στις προκλητικές/σεξουαλικές σκηνές. Ο ίδιος ο δημιουργός έχει δηλώσει πως αρχικά έγραψε τα συγκεκριμένα κεφάλαια για προσωπική ευχαρίστηση. Αυτή η σεζόν είναι το χαμηλότερο σημείο που πέφτει το franchise ποιοτικά. Εκ των υστέρων ωστόσο, με την ολοκλήρωση της ιστορίας, η σημασία των γεγονότων του Nise ήρθε στην επιφάνεια.
Εντέλει, θα έλεγα πως πρόκειται για μια πλοκή που χάθηκε μέσα στην έκφυλη φύση του έργου. Τα θεμέλια της θεματολογίας χτίζονται εδώ, όχι στην επεισοδιακή ροή του Bake. Καταπλακόνονται όμως, από αδικαιολόγητα μεγάλο όγκο fanservice.

 

Nekomonogatari (Black)

84001l.jpg

(Διάρκεια 31 Δεκεμβρίου 2012, 4 επεισόδια)

Παρουσιάζεται το κεφάλαιο:
1. Tsubasa Family
Opening: Perfect Slumber, Ending: Vanishing Daydream

Πρωτοχρονιάτικο δώρο όλα τα επεισόδια μαζί μας είχε έρθει. Ασχολείται διεξοδικά με την σχέση του Araragi με την Hanekawa, πριν γνωρίσει την Hitagi, την σχέση της πρώτης με την οικογένεια της και την αρχή της περίεργης κατάρας που αποτελεί μέρος του εαυτού της.
Κάπου ενδιάμεσα σε σύγκριση με τις προηγούμενες σεζόν. Χρειάστηκε να το ξαναδώ για να καταλάβω την αξία του στην ιστορία της Προέδρου. Τα επεισόδια αυτά μας δείχνουν τις ρίζες της συναισθηματικής κατάστασης που πλήττουν την Tsubasa καθόλη της διάρκεια του έργου, ενώ λειτουργούν ως συνδετικός κρίκος μεταξύ των κεφαλαίων Tsubasa Cat και Tsubasa Tiger. Αποτελεί απαραίτητο κομμάτι της πλοκής όσον αφορά την ολοκλήρωση του ταξιδιού μιας εκ των κυριότερων πρωταγωνιστριών.

 

Monogatari Series: Second Season

A15054-3391704559.1372432701.jpg

(Διάρκεια Ιούλιος- Δεκέμβριος 2013, 26 επεισόδια)

Αποτελεί συλλογή των έργων:
1. Nekomonogatari (White), με το κεφάλαιο Tsubasa Tiger
Opening: Fast Love, Ending: Snowdrop

2. Kabukimonogatari, με το κεφάλαιο Mayoi Jiangshi
Opening: Happy Bite, Ending: Sing of Love

3. Otorimonogatari, με το κεφάλαιο Nadeko Medusa
Opening: Delusion Express, Ending: Sono Koe o Oboeteru

4.Onimonogatari, με το κεφάλαιο Shinobu Time
Opening: White Lies, Ending: Sono Koe o Oboeteru

5. Koimonogatari, με το κεφάλαιο Hitagi End
Opening: Fast Love, Ending: Snowdrop

Τέταρτο κομμάτι με μια μαραθώνια σεζόν, η οποία καταπιάνεται ξανά με τις κοπέλες του Bakemonogatari, αυτήν την φορά με μια πιο προσωπική νότα, με πολλά επεισόδια ο πρωταγωνιστής μας να μην εμφανίζεται καθόλου. Τα κορίτσια καλούνται να αντιμετωπίσουν το τέρας μέσα τους, και για πρώτη φορά γίνεται αντιληπτό στον Araragi πως δεν μπορεί να τους βοηθήσει όλους. Ο άνθρωπος σώζει μόνος του τον εαυτό του.
Η καλύτερη σεζόν της σειράς. Εδώ έπιασε το ζενίθ της και δεν ξέρω αν μπορεί να το ξεπεράσει κάπως. Όσοι φτάσατε μέχρι εδώ, δεν υπάρχει γυρισμός πλέον.

 

Hanamonogatari

65755l.jpg

(Διάρκεια 16 Αυγούστου 2014, 5 επεισόδια)

Παρουσιάζεται το έκτο κεφάλαιο του Second Season:
1.Suruga Devil
Opening: Τhe last day of my adolescence, Ending: Shirushi

Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των πέντε προηγουμένων κεφαλαίων. Μπορείτε να το δείτε μαζί με την προηγούμενη σεζόν, καθώς έτσι νοήθηκε. Απλώς 31 επεισόδια δεν βγαίνανε για την Shaft.
Κλείνει την ιστορία της Kanbaru και χρονολογικά του έργου γενικότερα. Καλή παρουσίαση. Το αν θα σου αρέσει η ιστορία είναι θέμα γούστου. Εμένα μου φάνηκε μέτρια.

 

Tsukimonogatari

2qw3qd5.jpg

(Διάρκεια 31 Δεκεμβρίου 2014, 4 επεισόδια)

Η συνέχεια με το κεφάλαιο:
1. Yotsugi Doll
Opening: Orange Mint, Ending: Border

Ασχολούμαστε με την περιπέτεια του Araragi με την άψυχη κούκλα Yotsugi, ενώ για ακόμη μια φορά ένας κυνηγός υπερφυσικού δημιουργεί αναστάτωση στην οικογένεια του. Ο ήρωας μας έρχεται αντιμέτωπος με το τι σημαίνει να είσαι τέρας και αν ορίζεται ψυχή σε ένα τέτοιο πλάσμα.
Η αμέσως επόμενη κορυφή της σειράς. Άρτιος συνδυασμός ελκυστικής θεματολογίας και εξαίρετης παρουσίασης.

 

Owarimonogatari Ι

76479l.jpg

(Διάρκεια Οκτώβρης- Δεκέμβριος 2015, 13 επεισόδια)

Απαρτίζεται από τα κεφάλαια:

1. Ougi Formula
Opening: Decent Black

2. Sodachi Riddle
Opening: Mathemagics

3. Sodachi Lost
Opening: Mathemagics

4. Shinobu Mail
Opening: Mein Schantz

Κοινό Ending: Sayonara no Yukue

Μαζί με το Tsukimonogatari και το ερχόμενο Owarimonogatari II αποτελούν την Third Season. Μεταβατική σεζόν, συμπληρώνει τα κενά που είχαν αφήσει οι προηγούμενες. Το πρώτο αρκ είναι εισαγωγικό για την Sodachi ενώ δείχνει την γνωριμία Araragi με Ougi, η οποία είχε εμφανιστεί νωρίτερα. Τα δύο επόμενα είναι διασκεδαστικά αλλά με απογοητευτικό φινάλε, ενώ το τελευταίο καταντά κουραστικό, αν και είναι σημαντικό για το παρελθόν της Shinobu.


 

Koyomimonogatari

57033_wm.jpg

(Διάρκεια Ιανουάριος-Μάρτιος 2016, 12 επεισόδια)

Ending: Whiz

Απαρτίζεται από 12 αυτοτελείς ιστορίες μικρού μήκους, όπου το καθένα αντιπροσωπεύει έναν μήνα πριν από τα γεγονότα του Owarimonogatari II. Με τα δέκα πρώτα είναι αφιερωμένα σε κάθε κοπέλα του χαρεμιού, χωρίς κανένα αφηγηματικό ενδιαφέρον. Το δύο τελευταία απαιτούνται ώστε να είσαι έτοιμος για την συνέχεια. Κυκλοφόρησε με μορφή ONA εβδομαδιαία.

 

Kizumonogatari

Kizumonogatari_Part_1_Tekketsu_poster.jp

(Σειρά 3 ταινιών, 8 Ιανουάριος 2016- 19 Αύγουστος 2016- 6 Ιανουάριος 2017)

Αρχικά αστικός μύθος ανάμεσα στους υποστηρικτές του franchise, εντέλει η Shaft φιλοτιμήθηκε να κυκλοφορήσει το κεφαλαίο στο οποίο ξεκίνησαν όλα. Τρεις ταινίες, στις οποίες διαδραματίζονται τα γεγονότα που οδήγησαν στην γνωριμία του Koyomi με την Shinobu και τον κόσμο του υπερφυσικού γενικότερα.

1. Kizunomonogatari- Part 1: Iron Blood

2. Kizunomonogatari- Part 2: Hot Blood

3. Kizunomonogatari- Part 3: Cold Blood

Οι ταινίες έχουν να παινεύονται για το art direction, τον σχεδιασμό των χαρακτήρων και, κλασικά για το έργο, την σκηνοθεσία τους. Το αυξημένο μπάτζετ έγινε αντιληπτό από τις εκτενείς σκηνές μάχης που απάρτιζαν την τριλογία, ειδικά τo part 3.
Ο λόγος να δεις τις ταινίες είναι καθαρά για πληρότητα. Κάποιος μπορεί να ολοκληρώσει όλες τις υπόλοιπες σεζόν, χωρίς να ακουμπήσει το Kizumonogatari, και δεν χάνει τίποτα το σημαντικό στο υπόλοιπο σενάριο. Ωστόσο, κατά την προσωπική μου άποψη η σχέση του Araragi με την Shinobu αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο του έργου και αυτό το κεφάλαιο είναι η ναυαρχίδα αυτής της αλλόκωτης συμβίωσης.

 

Owarimonogatari ΙΙ

owarimonogatari-2017-58d67db175bb1p.jpg

(Διάρκεια 12-13 Αυγούστου 2017, 7 επεισόδια)

Αφηγείται τα κεφάλαια:

1. Mayoi Hell
Opening: Terminal Terminal

2. Hitagi Rendezvous
Opening: Dreamy Date Drive
3. Ougi Dark
Opening: Dark Cherry Mystery

Κοινό ending: Shiori

Αν και είχε πρωτοανακοινωθεί ως σειρά, εντέλει κυκλοφόρησε με την γνώριμη μορφή των επεισοδίων μεγάλου μήκους στην διάρκεια δύο ημερών. Το έργο συνεχίζει ακριβώς στο σημείο που μας άφησε το τελευταίο επεισόδιο του Koyomimonogatari, με τρεις διαδοχικές ιστορίες που κλιμακώνουν την ιστορία και φέρνουν στην ολοκλήρωση τους τα σχολικά, και κατά συνέπεια εφηβικά, χρόνια του πρωταγωνιστή μας.
Υψηλός πήχης και επιστροφή στις επιτυχίες για το franchise. To κάθε κομμάτι του δεύτερου μέρους της τρίτης σεζόν έχει κάτι μοναδικό να σου προσφέρει. Από την οπτική ηδονή του ταξιδιού στην κόλαση, στο γλυκανάλατο ραντεβού του Araragi με την Hitagi, μέχρι και την αποκάλυψη του μυστηρίου πίσω από την σκιερή Ougi. Όλα τους βρήκαν στόχο στην εκτέλεση και συνολική ευχαρίστηση. Ίσως τολμηρότερες αποφάσεις να είχαν θέση στην αφήγηση, όμως δεν μπορώ να παραπονεθώ.

 

 

Χρονολογική σειρά κεφαλαίων και σεζόν

 

Όπως θα έχετε ακούσει ή καταλάβει από αυτόν τον οδηγό, η παρουσίαση των γεγονότων από το Άνιμε δεν είναι σε χρονολογική σειρά μέσα στο σύμπαν της σειράς. Το ίδιο συνέβη και με την έκδοση των Light Novels εξαρχής, αλλά με ορισμένες διαφορές που δεν μας ενδιαφέρουν εδώ.

Πώς να δεις την σειρά, με την σειρά κυκλοφορίας ή χρονολογικά? Θεωρώ πως το έργο φτιάχτηκε ώστε να παρουσιασθεί με την σειρά κυκλοφορίας. Με αυτόν τον τρόπο το μυστήριο δεν καταστρέφεται ανά σημεία και γίνεται ομαλότερη μετάβαση από το ένα κεφάλαιο στο επόμενο. Όμως αυτό δεν αποτελεί ευαγγέλιο και μπορεί κάποιος να θέλει να το δει χρονολογικά ή να θέλει να ξέρει ποιο γεγονός ακολούθησε ποιο με ακρίβεια. Επίσης η χρονολογική σειρά έχει αξία στο rewatch. Για αυτό λοιπόν, τα οργάνωσα στην σειρά ακριβώς από κάτω:

1. Kizumonogatari
2. Nekomonogatari (Black)
3. Bakemonogatari
4. Nisemonogatari
5. Kabukimonogatari
6α. Nekomonogatari (White)3
6β1. Onimonogatari
6β2. Owarimonogatari I (Shinobu Mail)
7. Owarimonogatari I (Ougi Formula, Sodachi Riddle, Sodachi Lost)
8. Otorimonogatari
9. Koimonogatari
10. Tsukimonogatari
11. Koyomimonogatari (επεισόδια 11-12)4
12. Owarimonogatari II
13. Zokuowarimonogatari
14. Hanamonogatari

3: Το Nekomonogatari (White) εξελίσσεται ταυτόχρονα με τα Onimonogatari και Owarimogatari (Shinobu Mail), τα οποία διαδραματίζονται διαδοχικά.
4: Τα επεισόδια 1-10 του Koyomimonogatari συμβαίνουν σε όλο το διάστημα μεταξύ Nekomonogatari (Black) μέχρι και Owarimonogatari II.

 

 

Ποια είναι η συνέχεια για την σειρά?

 

Θεωρώ δεδομένο πως η παραπάνω δεκατετράδα θα μεταφερθεί πλήρη μέσα στην διετία, με την δημιουργία και του Zokuowarimonogatari, με το οποίο και ολοκληρώνεται η βασική πλοκή, των νουβέλων.

Από εκεί και πέρα. Το όλο δημιούργημα πουλάει. Θα είναι απίθανο να σταματήσουν το άρμεγμα με την λογική της κορεσμένης ιστορίας. Προσωπικά πέρα από τα 14 δεν σκοπεύω να ασχοληθώ, επειδή κάπου πρέπει να τραβάς μια γραμμή.

Όταν κυκλοφορήσει και το Zoku, θα το ενσωματώσω στον τωρινό οδηγό μου.


 

20131120094745-c144e0d5-xs.jpg


Edited by TheGunsmasha, 18 March 2018 - 17:08.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#2 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 16 June 2017 - 06:39

:yahoo:  :yahoo:  :yahoo:  :yahoo:


フカフカ

#3 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 16 June 2017 - 07:04

Πολύ καλογραμμένος οδηγός, gj.

ySss0UF.jpg


#4 Fallen_Mpougatsa

Fallen_Mpougatsa

    Aku soku zan

  • Members
  • 1,889 posts

Posted 16 June 2017 - 09:22

Well done, well done! Σχεδόν με κάνεις να θέλω να το δω, μπράβο!


setsaito_zpsbkmhagqd.jpg
_____________

Set by Kai


#5 Kamen Tantei Zura

Kamen Tantei Zura

    Ore-sama

  • Members
  • 836 posts

Posted 16 June 2017 - 09:31

Πολύ ωραίος οδηγός, Guns, μπράβο.

 

ΥΓ. Γιατί αγγλικό ερωτηματικό;



#6 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 16 June 2017 - 09:41

Πολύ ωραίος οδηγός, Guns, μπράβο.
 
ΥΓ. Γιατί αγγλικό ερωτηματικό;

Συνήθεια που δεν μπορώ να εξηγήσω. Ενώ λατρευω την ελληνική γλώσσα, στο ίντερνετ βάζω πάντα αγγλικό ερωτηματικό.

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια παίδες!

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#7 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 16 June 2017 - 09:50

Με το νήμα θυμήθηκα ότι δεν είδα ακόμα το δεύτερο κιζου. Για μένα οι ιστορίες με βρικόλακες είναι πιο καλές από τις ιστορίες με πνεύματα και φαντάσματα. Δαίμονα δεν πιστεύω να έχουμε δει εκτός και αν διαφέρει ο ορισμός που του δίνω σε σχέση με τον ορισμό που παίρνει στη σειρά.

Και οι κυνηγοί τεράτων έχουν πλάκα γενικά, ελπίζω για κανένα γατάρι αφιερωμένο αποκλειστικά στις δικές τους ιστορίες.



#8 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 16 June 2017 - 09:58

Δαίμονα δεν πιστεύω να έχουμε δει εκτός και αν διαφέρει ο ορισμός που του δίνω σε σχέση με τον ορισμό που παίρνει στη σειρά.


Η Kanbaru αντιπροσωπεύει την κλασική ιστορία της συμφωνίας με τον διάολο που πήγε στραβά. Η Hanekawa και η γατησια περσονα της έχει σαφή succubus στοιχεία.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#9 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

    Anime Fan

  • Members
  • 155 posts

Posted 16 June 2017 - 10:02

Πολύ ωραίος οδηγός, Guns, μπράβο.

ΥΓ. Γιατί αγγλικό ερωτηματικό;

Φαίνεται καλύτερο από αυτή την βλακεία ;.

Κρίμα όμως που ο οδηγός είναι καλύτερος από την σειρά...
Youtube Video


Πέρα από την πλάκα Guns, ευχαριστούμε πολύ για τον οδηγό. Η αλήθεια είναι ότι έχουν υπάρξει φορές που έλεγα να δω την σειρά αλλά το ανέβαλα γρήγορα επειδή το order είναι χειρότερο από το ordering στο Kara no Kyoukai.
Άμα υπάρξει ξανά περίπτωση να θελήσω να δω κάποια από τις μαλακίες του NisioisiN θα αρχίσω από το Monogatari και αυτό το post.

#10 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 16 June 2017 - 14:01

Μας ξεπέρασες και τους παλιούς.

Να ρωτήσω:

σε ένα gif είχα δει μια σκηνή που κάποιος εκστασιαζόταν βουρτσίζοντας τα δόντια της αδερφής του. Μήπως είναι από αυτές τις σειρές;

#11 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 16 June 2017 - 14:38

Petran, τη σκηνή που λες την έχει ανεβάσει ο Takayama ακριβώς από επάνω.


ySss0UF.jpg


#12 Vash Zoro

Vash Zoro

    20th century Boy

  • Members
  • 603 posts

Posted 16 June 2017 - 18:41

Μόνο εμένα δε μου άρεσε???? Δε βρήκα κανένα ενδιαφέρον (όχι στα γραπτά σου :P )



#13 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 16 June 2017 - 19:10

Μόνο εμένα δε μου άρεσε???? Δε βρήκα κανένα ενδιαφέρον (όχι στα γραπτά σου :P )

 

Δεν είσαι ο μόνος. Όπως για κάθε δημοφιλές έργο, ο κόσμος έχει διφωρούμενες απόψεις. Από θέμα γούστου είναι φυσιολογικότατο να μην σου άρεσε. Συγκαταλέγεται στα πολύ αγαπημένα μου άνιμε, και πάλι δεν το προτείνω σε φίλους μου και παιδιά που ασχολούνται, επειδή έχει αλλόκωτη αισθητική, άσεμνο χαρακτήρα και κουραστική μορφή διαλόγων για κάποιους. Μόνο αν ξέρω τι ψάχνει ο άλλος του το δείχνω.

 

Νωμίζω υποτιμάς τα θετικά του στοιχεία, ωστόσο. Δέχομαι απόρριψη λόγω γούστου, όμως ποιότητα υπάρχει στην σειρά.


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#14 Scarlet D.

Scarlet D.

    Έχω δει και χειρότερα.

  • Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 16 June 2017 - 20:20

Ποοοο, ηταν το επομενο anime που ηθελα να δω (και μαλιστα ολα αρχισαν απο την καταραμμενη σκηνη με την οδοντοβορτσα), δεν ειχα ιδεα οτι χωριζοταν σε τοσα πολλα, θα ειχα μπερδεψει τα μπουτια μου



#15 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 16 June 2017 - 23:58

από κινητό διάβαζα και δεν έβλεπα Links. Καλά το κατάλαβα.

Βέβαια επειδή το gif είχε μπει σε μη anime forum αρκετοί πάθαν την πλάκα τους (με την αρνητική έννοια)





Also tagged with one or more of these keywords: SHAFT, Akiyuki Shinbou, Monogatari Series, Guide