Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * * 2 Ψήφοι

Monogatari Series: Οδηγός εξορκισμού χαρεμιών

SHAFT Akiyuki Shinbou Monogatari Series Guide

  • Please log in to reply
45 replies to this topic

#31 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Δεκέμβριος 2017 - 14:15

Αυτό είναι το τελευταίο μέρος της λεγόμενης Final Season. Οι ιστορίες χωρίζονται σε μεγάλες σεζόν, η First season είναι τα Bakemono, Kizumono, Nisemono, Nekomono-kuro. Η Second season είναι οι ιστορίες που βγήκαν ως second season και τηλεοπτικά συν το Hanamono, κι όσα ακολούθησαν (Tsukimono, Owarimono 1 και 2, Koyomimono) μαζί με το επερχόμενο Zokuowarimono είναι η final season

 

Το θέμα είναι πως τα βιβλία συνεχίζουν να γράφονται. Οπότε αν θέλουν μπορούν κάποτε να το συνεχίσουν. Η επόμενη σεζόν λέγεται Off season κι έχει ολοκληρωθεί, ενώ έχει γραφτεί και το πρώτο της Monster season. Οπότε μπορεί να χουμε ακόμη Monogatari για χρόνια

 

Ενώ η Off-season είναι συμπληρωματικές ιστορίες, η Monster season προχωράει την ιστορία με τον Αραραραραραραραραραραραραράγκι. 

 

Ξέρει κανείς αν το Zokuowarimono έχει αρκετό ψωμί για να βγει σεζόν ή θα πάει πάλι σαν ONA; Ο χαρακτηρισμός "TV" στο MAL δε λέει τίποτα, πολλά απ τα μικρά κομμάτια της σειράς έχουν βγει σαν ONA επειδή δεν βγάζουν σεζόν. 



#32 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 27 Δεκέμβριος 2017 - 18:27

Ένα κεφάλαιο είναι. Υπολογίζω 4-6 επεισόδια στην καλύτερη.

Δεν έχω ιδέα ωστόσο τι ακριβώς γίνεται, μόνο την περίληψη που έφαγα spoiler οταν έγραφα τον οδηγό. Μπορεί οι διάλογοι να είναι αιώνιοι ή να αλλάξουν/προσθέσουν κάτι.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#33 AliceChan

AliceChan

    超平和バスターズ UωU

  • Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιανουάριος 2018 - 20:53

Νομιζω πως τα βιβλια ειναι πιο ελκιστηκα γιατι ο τροπος που ειναι γραμμενα ειναι ιδιαιτερος.Μου αρεσει πολυ σαν σειρα αν και δεν ειμαι των harem.Διαφωνω τελειως με το Nisemonogatari δεν θα επρεπε καν να υπαρχει αυτο το αισχος...για πιον λογο Τ^Τ οχι μονο παιδοφιλος αλλα εχει και sister syndrome 


320?cb=20161114052234


#34 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιανουάριος 2018 - 21:06

Νομιζω πως τα βιβλια ειναι πιο ελκιστηκα γιατι ο τροπος που ειναι γραμμενα ειναι ιδιαιτερος.Μου αρεσει πολυ σαν σειρα αν και δεν ειμαι των harem.Διαφωνω τελειως με το Nisemonogatari δεν θα επρεπε καν να υπαρχει αυτο το αισχος...για πιον λογο Τ^Τ οχι μονο παιδοφιλος αλλα εχει και sister syndrome 

 

Έχει ένα μεγάλο φετιχιστικό κομμάτι το Nisemono, το οποίο οφείλεται και στο πώς γράφτηκε και πως εκδόθηκε, αλλά είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι για τη σειρά. Ενώ το Bakemono μας συστήνει τα μέλη του Araragi harem και των προβλημάτων τους, που παίρνουν προσωρινή λύση εκεί και ολοκληρωτική στο δεύτερο μισό το Bakemono, τη 2nd season, το Nisemono χρησιμοποιεί τις αδερφούλες του Araragi ως αντικατάστατό του για τα προβλήματα που θα τον απασχολήσουν σε όλο το final season και να εισάγει την προβληματική του τι είναι γνήσιο σαν συμπεριφορά, τι είναι ψεύτικο (nisemono), ποια η σχέση τους και ποια η αξία του καθενός. Χωρίς το Nisemono η ιστορία της final season θα μπορούσε μεν να παιχτεί αλλά θα έπρεπε να εισάγει όλη αυτή την προβληματική από το πουθενά. Με το Nisemono υπάρχει ήδη και στη σωστή θέση.



#35 AliceChan

AliceChan

    超平和バスターズ UωU

  • Members
  • 125 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιανουάριος 2018 - 21:18

Δεν το ενουσα ετσι το "δεν θα επρεπε να υπαρχει" συγγνωμη για την λαθος διατυπωση...ξερω πως το στιλ του nishioishin ειναι ιδιαιτερο απλα μου φενετε λιγο παρατραβηγμενο αυτο με τις αδερφες του Araragi.αλλα δεν με εμποδιζει απο το να απολαυσω την σειρα σαν συνολο.Απο βιβλια του ishin νομιζω πως μου αρεσε περισσοτερο το  zaregoto απο το monogatari (οχι πως θελω να υποτιμισω την σειρα.εχει καπια πολυ δυνατα κοματια πρωσοπικο αγαπημενο το kizumonogatari light novel)


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από AliceChan: 19 Ιανουάριος 2018 - 21:19

320?cb=20161114052234


#36 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Ιανουάριος 2018 - 23:35

Θεωρώ άτυχη την χρήση του όρου ''δεν έπρεπε να υπάρχει'', για τους λόγους που εξήγησε ο ody. O Araragi είναι άνθρωπος που υπακούει στους δικούς στενά ορισμένους ηθηκούς κανόνες. Σε αυτό το αρκ έρχεται η εδραίωση της αμφισβήτησης πως καθετί που πιστεύει μπορεί να είναι απατηλό ή ψεύτικο. Αυτή η υποψία τον ταλαντεύει σε όλο το υπόλοιπο έργο, και αποτελεί πρακτικά την ουσία που τρέφει την βασική ανταγωνίστρια. Το γεγονός πως η κατάσταση των πραγμάτων θα μπορούσε να ήταν πιο αρμόζουσα.

 

Ωστόσο, τα γεγονότα δεν λένε ψέματα. Το φετίχ και η παρουσίαση των φαντασιώσεων του nisio ξεπερνάνε και την δική μου γραμμή. Από τις χειρότερες περιπτώσεις μειώσης της αξίας από fanservice.


a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#37 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 29 Ιανουάριος 2018 - 23:17

Στο χρωστάω εδώ και καιρό αυτό το ποστ Guns. Πάρε ό,τι θέλεις και βάλ' το και στον οδηγό σου.

 

Η σειρά αυτή είναι εξαιρετικά ελκυστική επειδή παίζει σπουδαία μπάλα σε διαφορετικά επίπεδα. Ξεκινάει με βασικό μοντέλο για τη σειρά το harem-ecchi και στήνει μια ιστορία με τους χαρακτήρες και τη σχέση τους που επικεντρώνεται στο προσωπικό δράμα, το οποίο εκφράζεται με το υπερφυσικό στοιχείο του. Η σειρά είναι harem, η έμφαση στους χαρακτήρες δίνεται ως δράμα και το δράμα παρουσιάζεται ως supernatural. Έτσι καταφέρνει τόσο να ικανοποιήσει την φαντασίωση από τη μία και από την άλλη να δημιουργήσει χαρακτήρες και σχέσεις μεταξύ τους που κερδίζουν την αγάπη και το ενδιαφέρον, με ένα υπερφυσικό στοιχείο να το βγάζει από μια ιστορία της καθημερινότητας. Τέλος έρχεται η avant-garde παρουσίαση που δίνει ένα έξτρα ενδιαφέρον, βοηθάει στην εκφραστικότητα των χαρακτήρων και δίνει χαρακτήρα στη σειρά. Τίποτα δεν είναι κανονικό, και λίγα πράγματα έχουν πραγματικά σημασία, και η οπτική παρουσίαση το καλύπτει εξαιρετικά.

 

Νομίζω πως όσον αφορά τη δομή της ιστορίας, είναι πιο λογικό να την οργανώσουμε στις τρεις σεζόν όπου τοποθετείται κάθε ιστορία: 

 

First Season - Η πρώτη σεζόν της ιστορίας είναι, φυσικά, η εισαγωγή της με το Bakemono και άμεση συνέχεια με το Nisemono, και δύο prequel, με το Kizumono να γράφεται και να προγραμματίζεται ως ταινία αμέσως μετά το Bakemono, και το Nekomono-kuro να κλείνει την σειρά έκδοσης της πρώτης σεζόν. Τα Bakemono και Nisemono, ως πρώτα 2 μέρη της σειράς είναι τα πρώτα βήματα στην ιστορία του Monogatari, και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εμπειρία. 

  • Bakemonogatari
  • Nisemonogatari
  • Kizumonogatari*
  • Nekomonogatari-kuro

Το Bakemonogatari, μόνο μέρος της σειράς από τις πιο ταπεινές μέρες της Shaft, πριν τη θησαυρίσουν αυτό και η Madoka, συστήνει κάθε μέλος του ευαγούς ιδρύματος "Araragi harem", με 5 γρήγορα και ζωντανά μικρά arcs που ο πρωταγωνιστής μας βοηθάει την κάθε κοπέλα που συναντάει μ' ένα υπερφυσικό πρόβλημα που την τυραννάει. Το αγαπημένο μου και πιο ανορθόδοξο κομμάτι της σειράς, εξαιρετική εισαγωγή στους χαρακτήρες και την πλοκή της σειράς και με το 12ο επεισόδιο να είναι ένα απ' τα προσωπικά αγαπημένα μου έβερ.

 

Από την άλλη το Nisemonogatari έχει 2 arcs μόνο, έναν ρυθμό πολύ πιο αργό από το Bakemono και λιγότερο συγκεντρωμένο στην ιστορία του. Ως δεύτερο κομμάτι της σειράς, δεν μοιάζει με το πρώτο, όχι όμως επειδή αποτυγχάνει σε κάτι, αλλά λειτουργεί με πολύ διαφορετικούς στόχους. Αν σας ενδιαφέρει η σειρά, είναι εξαιρετικά σημαντικό κομμάτι για το χτίσιμό της όσο κι αν δεν φαίνεται στην αρχή. Στο Nisemono, αντί για χαρακτήρες γνωρίζουμε πρώτα απ' όλα πολύ σημαντικά σκεπτικά για τη σειρά: τα θέματα της δικαιοσύνης, της γνησιότητας και της ταυτότητας. Οι χαρακτήρες που χαρίζουν τα ονόματά τους στις ιστορίες, οι αδερφές του πρωταγωνιστή, ουσιαστικά λειτουργούν ως υποκατάστατα σε αυτή τη φάση. 

 

Το Bakemonogatari ουσιαστικά προετοιμάζει μόνο του τη Second season ως συνέχειά του, ενώ το Nisemonogatari κάνει το ίδιο για τη Final season. Είναι μεν συνεχόμενα τόσο σε έκδοση όσο και σε γεγονότα, αλλά η λειτουργία τους στην ιστορία διαφέρει και είναι απαραίτητα υλικά, σε διαφορετικά σημεία.

 

Το Kizumonogatari είναι το πρώτο χρονολογικά prequel της σειράς κι ας βγήκε τελικά ως τριλογία ταινιών όταν βγήκε, και η πρώτη ιστορία στην οποία συναντάται το αρχικό καστ της σειράς. Εξαιρετική, τόσο από οπτικής/σκηνοθετικής πλευράς όσο και ιστορίας και συναισθήματος, από τα πιο έντονα κομμάτια της σειράς. Η τρίτη ταινία προσωπικά, ενώ είναι κορυφαία από τη στιγμή που αρχίζει, έχει μια σκηνή που για μένα πιάνει πάτο για λίγα λεπτά, αλλά μόλις περάσει εκτοξεύεται πάλι στο ίδιο κορυφαίο επίπεδο, και στο τέλος ούτε που θυμάμαι ή μ' ενδιαφέρει αυτή η λακκούβα.

 

Το Nekomonogatari-Kuro είναι το δεύτερο prequel και τελευταίο σε έκδοση κομμάτι της First season, κι ετοιμάζοντας το πέρασμα στην επόμενη, αφοσιωμένο αποκλειστικά στην Hanekawa, ως το πολύ σημαντικό δεύτερο μέρος του character arc της. Αν πρώτα είχαμε την συμπτωματική αντιμετώπιση, εδώ έχουμε την διάγνωση.

 

Η συνέχεια αύριο, βαριέμαι να γράφω κατεβατά και πρέπει να σκεφτώ πως να παρουσιάσω το επόμενο μέρος



#38 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2018 - 00:00

Ωραίος φίλτατε. Επειδή θα ξαναδώ το Neko-Kuro και το Nise μόλις ξεμπερδεψω με την εξεταστική, θα λάβω σοβαρά υπόψιν τον σχολιασμό σου σε αυτά. Στα άλλα δύο συμφωνούμε πάνω κάτω, αν και προτειμω την δεύτερη Kizu.

Θα προσθέσω σίγουρα τους λόγους να την δεις και αυτό που λες για τους χαρακτήρες που γίνονται αγαπητοί στο κοινό, μιας και εγώ καταπιαστικα μόνο με το υπερφυσικό των ιστοριών τους σαν στοιχείο που πουλάει.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#39 mirana_neko

mirana_neko

    Daddy's little girl, all grown up,terrorizing the world...

  • Members
  • 508 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2018 - 16:05

Πριν καποια χρονια οταν ημουνα ακομα ανιμοnoobie ειχα επιχειρησει θυμαμαι να το δω αλλα το ειχα παρατησει στα μισα του πρωτου επεισοδιου γιατι με ειχαν συνεπαρει τοτε αλλα πιο mainstream για την εποχη πραγματα, αλλα μετα απο αυτον τον σουπερ οδηγο θα στρωσω τα οπισθια μου να το δω καθως ειμαι fan του ειδους αν και γυναικα. (guilty pleasure ftw)



#40 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.265 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2018 - 16:48

Εγω είχα δει μόνο τη Katanagari που απλά είναι από τον ίδιο συγγραφέα αλλά από το White Fox, με την ιδιαίτερη διάρκεια των 45 λεπτών ανά επεισόδιο. Αρκετα καλή και πρωτότυπη σειρά με ένα από τα καλύτερα τελευταία επεισόδια

#41 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 30 Ιανουάριος 2018 - 17:42

Χαίρομαι που σου άρεσε ο οδηγός Mirana. Ευχάριστη θέαση σου εύχομαι!

Άλλη αγάπη το katanagatari. Θέλω πολύ να γράψω κάνα review πάνω του οταν έχω χρόνο να το ξαναδώ.
Δες το monogatari!

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#42 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2.741 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2018 - 10:31

Ένα άρθρο πάνω στις ηρωίδες της shaft γενικά αλλά κάνει αναφορά στο bakemonogatari, μπορεί να ενδιαφέρει κάποιον. :canthelp:

 

https://www.animenewsnetwork.com/feature/2018-02-07/the-making-of-a-shaft-heroine/.127457


rsrGbGx.gif

#43 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2018 - 20:04

Λοιπόν, προστέθηκαν σχόλια στις παραγράφους ''Γιατί να το δεις?'', ''Nisemonogatari'' και ''Neko-Kuro'', μιας και ξαναείδα μερικά επεισόδια και σημείωσα κάποιες προσθήκες/μετατροπές που ήθελα να βάλω. Θα επανέλθω από Αύγουστο με το Zoku.


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από TheGunsmasha: 16 Μάρτιος 2018 - 20:08

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#44 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Μάρτιος 2018 - 20:27

Γράφει επιτέλους για το Nekomono αυτά που του 'χα πει πριν μήνες αλλά δεν λέει ποιος του τα λεγε... Τι να του πεις...

 

Youtube Video



#45 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Νοέμβριος 2018 - 01:33

Zoku owarimonogatari new PV

 

https://twitter.com/nisioisin_anime/status/1060487307705217025


                                                                                                                                                09pntFA.png?1




Also tagged with one or more of these keywords: SHAFT, Akiyuki Shinbou, Monogatari Series, Guide