Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

King's Avatar / Quan Zhi Gao Shou

Spring 2017 China

  • Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 09 June 2017 - 22:26

Αν μου έλεγες πριν 10 χρόνια πως θα ερχόταν η εποχή που θα καθόμουν να βλέπω ένα Animation από την Κίνα θα έφτυνα τον καφέ μου στα μούτρα σου και θα γελούσα μέχρι να πέσω από την καρέκλα μου. Αλλά να που τα πράγματα άλλαξαν και τελικά δεν είναι καθόλου αστεία. Η Κίνα έκανε το μεγάλο μπαμ με το Anime .... μπορώ να το πω anime;...δεν είναι anime αν δεν είναι Ιαπωνικό σωστά; Μήπως είναι cartoon; δεν μοιάζει με cartoon...anyway...

 

King's Avatar / Quan Zhi Gao Shou

Youtube Video

 

Τo σενάριο: Εδώ βλέπουμε την ιστορία επαγγελματιών παικτών MMPORG (σωστά το έγραψα ;) πως ζουν, πως παίζουν τα παιχνίδια, τις στρατηγικές τους και φυσικά το "πολιτικό παιχνίδι" που κρύβεται πίσω από τις εταιρείες με τις εταιρείες με επαγγελματίες παιχνίδια. Όντας άσχετη με το χώρο μου έκανε εντύπωση το ότι πίσω από αυτά τα παιχνίδια κρύβεται μια ολόκληρη "αθλητική" βιομηχανία. 

 

Ο τρόπος παρουσίασης της ιστορίας είναι από ότι κατάλαβα σαν το SAO αλλά και το Love O2O και ουσιαστικά αυτό με κίνησε και την περιέργεια, όσο ο παίκτης  παίζει το παιχνίδι, για να μη γίνεται βαρετό στον θεατή, ο χαρακτήρας μεταφέρετε στον κόσμο του παιχνίδού και εκεί που βλέπεις ένα απόλυτα slice of life anime αυτό αλλάζει σε Fantasy.  

 

Μου κίνησε την περιέργεια ενα βίντεο στο Youtube Που είδα και έλεγε  πως είναι η κινέζικη εκδοχή του SAO αλλά φτιαγμένο καλύτερο. Γενικά στα ξένα blogs που διάβασα όλοι επαίνεσαν το ρεαλισμό του anime σε ότι αφορά τις εταιρείες που στηρίζουν, χορηγούν και έχουν επαγγελματίες παίκτες ηλεκτρονικών παιχνιδιών (πολύ βολικό που δεν βρίσκω τώρα αυτά τα blogs για να τα βάλω εδώ ως πηγές), Τα έχει όλα όπως σας είπα και αν μπορείτε να ξεπεράσετε το γεγονός πως μιλάνε κινέζικα θα σας αρέσει. Λογικά με τόσα καλά σχόλια που διάβασα ίσως να προβληθεί και στην Ιαπωνια, έτσι όποιος έχει υπομονή μπορεί να περιμένει εκείνη την εκδοχή...εκτός αν οι Ιάπωνες το δουν εγωιστικά και δεν το επιτρέψουν..

 

Το story με λίγα λόγια: Επαγγελματία παίκτης παίρνει τον πούλο από την ομάδα του επειδή, έτσι, τον μπανάρουν από το πρωτάθλημα και δεν μπορεί να επιστρέψει για ένα χρόνο. Αυτός όμως αποφασίζει να ξαναρχίσει από το μηδέν σε νέο σέρβερ και στη πορεία σχηματίζει νέα ομάδα, νέους φίλους και νέους ενδιαφέρον χαρακτήρες. Μπορεί ο Βασιλιάς να πάρει πίσω τον θρόνο του; Περιμένουμε να μάθουμε. 

 

Προσωπική άποψη, είμαι σίγουρη πως θα εκτιμούσα περισσότερο τη σειρά αν ήξερα από τέτοια παιχνίδια, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές δεν είναι της γενιάς μου. Επίσης είμαι σίγουρη πως όσο γαμάτος παίκτης και αν είσαι σ' ένα παιχνίδι που είναι γραμμένο από προγραμματιστής δεν μπορείς να δημιουργήσεις μόνος σου νέες κινήσεις με ένα fiction χαρακτήρα...προς το παρών είναι ενδιαφέρον και επιτέλους βρήκα έναν ευχάριστο τρόπο να εξασκήσω τα λίγα κινέζικα που ξέρω. Μπου τσουο...Μπου τσουο...

 

Αγόρια δείτε το επειδή είναι ωραίο και σας αρέσουν τα παιχνίδια, κορίτσια δείτε το για τα bishounen. 


Edited by Erisadesu, 23 June 2017 - 23:04.


#2 Zentsugi

Zentsugi

    Anime Professional

  • Members
  • 640 posts

Posted 26 June 2017 - 23:10

Πριν από 2 χρόνια το καλοκαίρι, όσο έψαχνα κάτι να περάσω την ώρα μου. βρήκα websites που κάνουν Host μεταφράσεων από κινέζικα webnovels. Τα περισσότερα είναι meh αλλά σκοτώνεις την ώρα σου και είναι εύκολο να τα διαβάσεις από κινητό και φέτος που έκανα τη διπλωματική μου και είμουν κάμποσες ώρες στο πανεπιστήμιο βόλευαν αρκετά...

 

Στην αρχή διάβαζα αυτα που είχαν να κάνουν με games κλπ. γιατί οι συγγραφείς φαινόταν ότι είχαν καεί σε κάποια φάση της ζωής τους και ήξερα τι έλεγαν (σε αντίθεση με SAO κ.α. τέτοια) και κάποια στιγμή ξεκίνησα και το The King's Avatar. Μου φάνηκε ενδιαφέρον που ασχολήθηκε με pro gaming setting αν και είχα κάποιους ενδοιασμούς. Εν τέλη με τράβηξε και το παρακολουθώ ακόμα αν και πιο αραιά τον τελευταίο καιρό.

 

Η σειρά ήταν τόσο επιτυχημένη στην Κίνα που έγινε γρήγορα adaptation σε manhua και τώρα και σε animated μορφή. Ομολογώ πως απογοητεύτηκα γιατί η σειρά δεν καταφέρνει να μεταφέρει στον θεατή το πως λειτουργεί πραγματικά το παιχνίδι με αποτέλεσμα να αισθάνεται λίγο χαμένος όταν μιλάνε για αυτό. Επίσης υποφέρει από το pacing που δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο, αλλά δεν είναι ούτε το πρώτο adaptation ούτε το τελευταίο.

Η σειρά καταντά αρκετά μέτρια λόγω αυτού, αλλά την είδα σχετικά ευχάριστα.

 

Γενικά χαίρομαι που βλέπω να περνάνε και οι Κινέζοι σε αυτόν τον τομέα δυναμικά και ελπίζω να δω και άλλα adaptations, ιδιαίτερα καθώς υπάρχουν κάμποσα καλύτερα webnovels. Το μονο κακό είναι ότι είναι τεράστια γιατί οι συγγραφείς πληρώνονται ανά chapter και κάποι τα τραβάνε μέχρι αηδίας.


Edited by Zentsugi, 26 June 2017 - 23:12.


#3 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 09 July 2017 - 11:01

ενδιαφέρον αυτό που λες, ήξερα ότι είναι νουβέλα...αλλά δεν ήξερα τόσες λεπτομέρειες. 

Γενικά ως άτομο που δεν έχει ιδέα με τα mmpoorgia πως σκατά τα λένα δεν καταλαβαίνω 

και πολλά από αυτά που συμβαίνουν...αλλά με αυτό που λες εξηγούνται πολλά.



#4 Scarlet D.

Scarlet D.

    Έχω δει και χειρότερα.

  • Members
  • 244 posts
  • LocationΑθήνα, Χανιά

Posted 09 July 2017 - 12:58

για καποιο λογο με πειραζει πολυ περισσοτερο απ' οσο επρεπε οτι ακουω κινεζικα αντι για ιαπωνικα XD



#5 Labrokratis

Labrokratis

    Anime / Asia Party Organizer

  • Members
  • 637 posts

Posted 07 October 2017 - 23:26

Την είδα την σειρά πρόσφατα. Είναι το πρώτο κινέζικο anime που έχω δει, όπου διάβασα ότι τα ονομάζουν Donghua (σημαίνει κινούμενα σχέδια). Οι Κινέζοι στις παραγωγές τους επικεντρώνονται πολύ το CGI, έτσι τα περισσότερα donghua που βγάζουν είναι σαν να βλέπεις playstation παιχνίδια ένα πράγμα. Ιαπωνικό αντίστοιχο σε τεχνοτροπία θα έλεγα το Brave Beats. Αυτά τα CGI φαίνονται κάπως παιδικά και δεν έχουν αποκτήσει την αισθητική που σε εμένα θα έκαναν κλικ ακόμα. Ωστόσο στο King's Avatar, το έχουν διαχειριστεί αρκετά καλά το θέμα και μόνο σε κάποια background παραξενεύεσαι κάπως. 
Οι μορφές των ηρώων ειναι σχεδιασμένες πιο ρεαλιστικά από τους Ιάπωνες, ενώ οι διάλογοι δεν έχουν τις ακρότητες σε προφορά κλπ. Θα έλεγα ότι μιλάνε πολύ "απλά". Φυσικά η γλώσσα τους (τα Κινέζικα) δεν παλεύονται, ωστόσο όλα είναι θέμα συνήθειας πιστεύω (αν και τα κινέζικα σίγουρα θα αργήσω να τα συνηθίσω, είχα δει κάτι ταϊβανέζικα dramas και έβαζα σταγόνες στα αφτιά μου μετά από λίγο για να συνέλθω). 

Το SAO αποτελεί έμπνευση για την αισθητική των χαρακτήρων, ωστόσο εδώ όλοι είναι ενήλικοι και ασέξουαλ μέχρι εκει που δεν πάει. Όλοι οι πρωταγωνιστές είναι nolifers και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με αυτό, καθότι είναι pro gamers ή θέλουν να γίνουν pro-gamers και αν πετύχουν μπορούν να ζήσουν κάνοντας αυτό. Όλοι καπνίζουν, σαβουριάζουν από McDonalds (που φαίνονται κανονικά στο donghua), κοιμούνται όπου βρίσκουν και γενικά, αν το δεις από άλλη οπτική, είναι ολίγον σαπίλα η ζωή τους. Ωστόσο αυτό είναι το θέμα και αυτό παρουσιάζεται στην σειρά και γίνεται με σωστό τρόπο. Αν είσαι των e-sports καμένος, κάτσε να το δεις και θα ταυτιστείς. Οι υπόλοιποι, ας το δουν για να καταλάβουν που το πάνε οι κινέζοι με τα Donghua τους. Με την φόρα που έχουν πάρει, σε 2-3 χρόνια οι παραγωγές τους δεν θα μας κάνουν εντύπωση 





Also tagged with one or more of these keywords: Spring 2017, China