Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Άννα, το Κορίτσι της Χαράς / Η Άννα των Αγρών (1979)


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 LittleLordFauntleroy

LittleLordFauntleroy

    Starting...

  • Members
  • 23 posts

Posted 11 February 2017 - 23:47

Ιαπωνική σειρά βασισμένη στο μυθιστόρημα ''Η Άννα των Αγρών'' της Καναδής συγγραφέως Λούση Μάουντ Μοντγκόμερι. Η σειρά έκανε τον γύρο του κόσμου και μεταφράστηκε σε δεκάδες γλώσσες, χάρη στον όμορφο σχεδιασμό και την ποιότητα της σειράς, που σε λίγα κινούμενα σχέδια μπορούν να πετύχουν!
Σύντομη Περίληψη:
Η Άννα Σίρλεϊ δεν είχε γνωρίσει ποτέ ένα πραγματικό σπιτικό. Από τότε που πέθαναν οι γονείς της, όταν ήταν τριών μηνών, ζούσε πότε σε θετές οικογένειες και πότε σε ορφανοτροφείο. Όταν την έστειλαν λοιπόν να μείνει με την Μάριλα και τον Μάθιου Κάθμπερτ στη φάρμα Γκριν Γκέιμπλς στο νησί του Πρίγκιπα Εδουάρδου, πίστεψε πως βρήκε τελικά ένα σπιτικό. Το Γκριν Γκέιμπλς είναι το ομορφότερο μέρος που αντίκρισε ποτέ της και πάνω απ' όλα, αυτή τη φορά θα την υιοθετούσαν. Αλλά το τελευταίο πράγμα που περίμεναν οι Κάθμπερτ ήταν ένα ζωηρό κοκκινομάλλικο και φλύαρο κοριτσάκι με μεγάλη φαντασία και ατίθασο χαρακτήρα κι έτσι η Άννα δεν ήταν καθόλου σίγουρη πως θέλουν να την κρατήσουν. Το μόνο που ήθελε πάντα ήταν να ανήκει κάπου και ονειρεύεται πως την λένε ‘’Άννα του Γκριν Γκέιμπλς’’
  • Η ιστορία λαμβάνει χώρα στη Νήσος του Πρίγκιπα Εδουάρδου, είναι νησί του Καναδά που αποτελεί την μικρότερη επαρχία της χώρας. Αυτό το νησί βρίσκεται στα νότια του Κόλπου του Αγίου Λαυρεντίου μεταξύ του Νιου Μπράνσγουικ και της Νέας Σκωτίας. Στο πρώτο κιόλας επεισόδιο, βλέπουμε το πλοίο να κατευθύνεται προς το νησί. Σε κοντινή απόσταση βρίσκεται η πόλη Σάρλοτταουν, όπου η Άννα πηγαίνει συχνά για να δει την θεία της, Ζοζεφίν.
  • Αναφέρεται ότι η Άννα γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου του 1886, αυτό σημαίνει ότι στο σπίτι με τη πράσινη στέγη έφτασε το 1897 και η σειρά τελείωσε το 1903, με την Άννα να είναι πλέον 17 ετών.
Βασικοί Χαρακτήρες:
  • Άννα Σίρλεϊ: Αδύνατη, με μεγάλα μάτια και κόκκινα μαλλιά. Στην Άννα δεν αρέσει καθόλου η εμφάνισή της, ακόμα και το όνομα που της έδωσαν το βρίσκει ακατάλληλο γ’αυτήν. Στα όνειρά της την λένε Κορντέλια, που της αρέσει πολύ περισσότερο!
  • Μαρίλα Κάθμπερτ: Η γυναίκα του σπιτιού με τη πράσινη στέγη και ταυτόχρονα η εκπαιδευτικός της μικρής Άννας. Είναι αυτήν που δεν την ήθελε αλλά τελικά η Άννα κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθειά της. Αυτό το κοριτσάκι θα της δώσει ως αντάλλαγμα απεριόριστη χαρά!
  • Μάθιου Κάθμπερτ: Λίγες σειρές έχουν χαρακτήρες σαν τον Μάθιου Κάθμπερτ. Είναι πανταχού παρών και πάντα ήσυχος. Με τη σιωπή του και το αδέξιο βάδισμά του καταφέρνει να πείσει την αδελφή του να αποδεχθεί την Άννα, την οποία αγάπησε από την πρώτη κιόλας στιγμή που την είδε!
  • Ντιάνα Μπάρι: Η πρώτη φίλη της Άννας. Η Άννα στο ορφανοτροφείο είχε φίλους μόνο στη φαντασία της. Η Ντιάνα δεν την εγκατέλειψε ποτέ, ακόμα και τα μαθήματα για το σχολείο τα έκαναν μαζί! Τα χιλιόμετρα που τις χώριζαν δεν έσπασαν τους ισχυρούς δεσμούς των κοριτσιών. Αυτό το υπάκουο και γλυκό κοριτσάκι έχει μια ανοιχτή καρδιά και αποδεικνύεται ότι είναι η κατάλληλη φίλη για μια ορφανή που πρέπει να πιστέψει στον εαυτό της και να είναι σε θέση να εμπιστεύεται τους άλλους.
  • Κυρία Χάλαν: Η σύζυγος του πάστορα, όπου έκανε την πρώτη της εμφάνισή μετά τον θάνατο του δάσκαλου Φίλιπς. Αυτήν η γυναίκα είναι το ανέφικτο ιδανικό της μικρής Άννας, είναι σαν μια δεύτερη μητέρα και πάντα μπορεί να λύσει μια φαινομενικά περίπλοκη κατάσταση.
  • Δεσποινίς Σπέισι: Η δασκάλα που οδηγεί την Άννα στους επιθυμητούς στόχους της. Η δύναμή της είναι η ικανότητα να κατακτήσει τους μαθητές της με τη μεγάλη της ευαισθησία και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Αφού η Άννα που μισούσε τον δάσκαλο Φίλιπς, χάρη στην δεσποινίς Σπέισι, γίνεται η πρώτη μαθήτρια της τάξης!
  • Η ηλικιωμένη θεία: Η ηλικιωμένη συγγενής της οικογένειας Γκέιμπλς, η οποία ήθελε να φύγει από το σπίτι όταν τα εγγόνια της άρχισαν να πηδάνε πάνω στο κρεβάτι. Εν τέλη φτάνει στο σημείο να ζηλέψει την Μαρίλα που βρέθηκε τυχερή να υιοθετήσει μια κοπέλα πλούσια σε ψυχή και που θα δώσει όλη την κληρονομιά της.
  • Γκίλμπερτ Μπλιθ: Σούπερ φίλος, λίγο άτακτος, αλλά κατά βάθος πολύ γενναιόδωρος. Θαυμάζει πολύ την Άννα και την πειράζει συνεχώς με τα αστεία του.
Η Άννα είναι μια ονειροπόλος, που μπορεί εύκολα να διακρίνει κάποιος από τα πρώτα δευτερόλεπτα της σειράς. Γι'αυτήν ο κόσμος έχει ψυχή, ζωή, τα πάντα πρέπει να έχουν όνομα και έναν φίλο στα ταξίδια. Τα όνειρα της Άννας έχουν μια σαφή εξέλιξη. Μέχρι να κατανοήσουμε την πραγματική αξία του ανθρώπου, τα όνειρα είναι ένας τρόπος διαφυγής, μια απελευθέρωση από τους εφιάλτες της πραγματικότητας. Σιγά-σιγά, μέχρι το τελευταίο επεισόδιο, αυτή η προοπτική αντιστρέφεται: Δεν υπάρχει νόημα να ονειρεύεσαι όταν η ζωή ξέρει τι θέλεις.
Η αξέχαστη φράση της σειράς: Όπου κι αν πάω, θα είμαι πάντα η Άννα της Μαρίλας, του Μάθιου και της πράσινης στέγης. (Άννα Σίρλεϊ)
Attached File  Akage_no_Anne_galleria_immagini_002.jpg   220.17KB   0 downloads
  • Ορίτζιναλ τίτλος: Akage no Anne.

 

 

Edited by LittleLordFauntleroy, 19 June 2019 - 17:18.