Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
- - - - -

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η...Πόλλων! / Η Πόλλων του Ολύμπου (1977-1979)


  • Please log in to reply
5 replies to this topic

#1 LittleLordFauntleroy

LittleLordFauntleroy

    Starting...

  • Members
  • 23 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2017 - 12:17

Ιαπωνική μιούζικαλ σειρά κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στην Ελληνική Μυθολογία!

 

Βασίστηκε στο μάνγκα του 1977 ''Η Πόλλων του Ολύμπου'' Η σειρά είναι γνωστή για την πιστή απεικόνιση των Θεών του Ολύμπου. 

 

Επισυναπτόμενο Αρχείο  8016573014896.jpg   223,94Κ   0 Αριθμός downloads

 

Σύντομη Περίληψη:
Η Πόλλων είναι η μικρή συμπαθητική και μοναδική κόρη του Θεού Απόλλωνα (εξού και το όνομά της). Ζει με τον πατέρα της και όλους τους υπόλοιπους Θεούς στον Όλυμπο, σε ένα εξελιγμένο περιβάλλον, με καταστήματα κτλ...Στόχος της είναι να μεγαλώσει και να γίνει μια όμορφη και ισχυρή Θεά, έτσι προσπαθεί να κάνει καλές πράξεις και να βοηθάει με οποιοδήποτε τρόπο μπορεί προκειμένου να επιτύχει το σκοπό της. Όμως όλα της έρχονται μπούμερανγκ, γιατί το μόνο που καταφέρνει είναι να προκαλεί προβλήματα και στις δύο πλευρές, τόσο στους Θεούς όσο και στους ανθρώπους. Με την καλή της καρδιά και με πολύ υπομονή στο τέλος καταφέρνει να πάρει τον τίτλο ''Θεάς της Ελπίδας''
 
Βασικοί Χαρακτήρες / Σειρά VS Ελληνική Μυθολογία:
 
Πόλλων: Ζωηρή, νευρική, αδάμαστη...με παιδιάστικη συμπεριφορά. Ωστόσο έχει μια συμπονετική καρδιά για τα βάσανα και τη δυστυχία των χαρακτήρων που συναντά. Το όνειρό της είναι να γίνει όπως τις υπόλοιπες Θεές του Ολύμπου. Η μικρή δεν επιδιώκει απλώς τη θεότητα, αλλά μια θέση στο περιβάλλον στο οποίο ζει. Στερείται μια σαφή ταυτότητα.
 
Η Θεά των Θεών: Έχει σημαντικό ρόλο στη σειρά. Την βλέπουμε για πρώτη φορά στο επεισόδιο 23, αλλά αποδεικνύεται πως είναι το κλειδί της σειράς. Μοιάζει με Νεράϊδα των Δοντιών, αλλά στην ''Θεική'' της έκδοση. Εμφανίζεται μόνο στην Πόλλων και από εκείνη την στιγμή αναλαμβάνει το ρόλο του «φύλακα άγγελου» της μικρής εκπληρώνοντας όλες τις επιθυμίες της. Είναι γενναιόδωρη και πολύ ευαίσθητη. Η σχέση της με την Πόλλων είναι οικεία και είναι γνωστή μόνο στους θεατές, οι άλλοι χαρακτήρες δεν μπορούν να καταλάβουν την βαθιά της αξία. Στο τέλος της σειράς μαθαίνουμε ότι είναι η ίδια η ελπίδα.
 
Δίας: 
  • Στη Σειρά: Ο πατέρας των Θεών. Η σειρά τον παρουσιάζει ως έναν ηλικιωμένο άνδρα ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία να κυνηγήσει την Πόλλων, παρά τη φαινομενική του ηλικία. Εκτός από την ανεξέλεγκτη συνήθειά του, ο ίδιος δεν κρύβει την ανθρωπιά και την ευαισθησία προς την μικρή εγγονή του. 
  • Στην Ελληνική Μυθολογία: Σύμφωνα με την αρχαία Ελληνική θεογονία, ήταν ο πατέρας των Θεών και των ανθρώπων, που κυβερνούσε τους Θεούς του Ολύμπου, ενώ ήταν το νεότερο παιδί του Κρόνου και της Ρέας.

Ήρα:

  • Στη Σειρά: Μια γυναίκα σε συνεχή σύγκρουση με τον άπιστο σύζυγό της. Χρησιμοποιεί αστραπή για να τον τιμωρήσει, αλλά δεν παραλείπει να δείξει την αγάπη της σε περιόδους μεγαλύτερης ''πιστότητας και αξιοπιστίας''. Αποδεικνύεται η ματαιοδοξία της όταν η Πόλλων θα ανατεθεί να βρει ένα μήλο της Έριδος.
  • Στην Ελληνική Μυθολογία: Ήταν η σύζυγος του Δία, κόρη του Κρόνου και της Ρέας, αλλά δεν είχε καμία εξουσία πάνω στο κεραυνό, μάλλον ήταν το θύμα. Ακόμα και ο μύθος λέει ότι τιμωρήθηκε από τον σύζυγό της όταν αυτήν οργάνωσε μια εξέργεση εναντίων του, κουρασμένη από τις συνεχείς προδοσίες που υπέστη.

Απόλλωνας / Απόλλων: 

  • Στη Σειρά: Ο μπαμπάς της Πόλλων και γιος του Δία. Είναι ο Θεός του ήλιου. Ο Απόλλων απεικονίζεται ως αδιόρθωτος και υπερβολικά ανήσυχος. Ο ρόλος του φαίνεται να χρησιμοποιείται για να συμβολίσει το πόσο δύσκολο είναι να είσαι γονιός. 
  • Στην Ελληνική Μυθολογία: Ήταν γιος του Δία και της Λητώς, Θεός της μουσικής και της αρμονίας. Αποδίδεται λανθασμένα ότι είναι ο Θεός του Ήλιου, αφού ο Θεός του Ήλιου ήταν ο Ήλιος. Σύμφωνα με το μύθο, ο ίδιος ποτέ δεν παντρεύτηκε, αλλά ένωσε νύμφες και ημιθνητους, ώστε να τεκνοποιήσουν. Ήταν γοητευτικός και όμορφος, όπως πρέπει να είναι οι μεγάλοι Θεοί. ΟΉλιος ήταν προσωποποιημένος ως Θεότητα. Άλλες πηγές αναφέρουν πως ο Ήλιος είναι γιος του Υπερίωνα από την αδερφή του, Θεία. 

Έρωτας / Έρως:

  • Στη Σειρά: Ο αχώριστος φίλος της Πόλλων και ο Θεός της Αγάπης. Η μητέρα του είναι η Θεά Αφροδίτη. Απεικονίζεται ως άσχημος αλλά πολύ συμπαθητικός και γενναιόδωρος. Ο ρόλος του στη σειρά είναι να ενώνει τα ζευγάρια. Νοιάζεται πολύ για τους μικρούς του φίλους και κυρίως για την Πόλλων, την οποία βλέπει σαν αδερφή του.
  • Στην Ελληνική Μυθολογία: Ήταν ο φτερωτός Θεός της αγάπης και γιος της Θεάς Αφροδίτης. Ήταν επαναστατικός και απρόβλεπτος, πόσο μάλλον στη σκέψη όταν έπρεπε να χτυπήσει με τα βέλη του δύο ανθρώπους του αντίθετου φύλου.

Άρτεμις:

  • Στη Σειρά: Η αδερφή του Απόλλωνα και της Σελένας. Είναι μια γυναίκα νευρική και δύσκολη. Η Πόλλων θα καταφέρει να την γλυκάνει όσο κανείς δεν ήταν σε θέση να το καταφέρει. 
  • Στην Ελληνική Μυθολογία: Κόρη του Δία και της Λητούς, δίδυμη αδερφή του Απόλλωνα, μια επιδέξια κυνηγός. Βασίλισσα των βουνών και των δασών, Θεά του κυνηγιού, προστάτιδα των μικρών παιδιών και των ζώων. Εσφαλμένα κάποιοι την θεωρούν Θεά της Σελήνης. Κατά την Θεογονία του Ησιόδου, η Σελήνη είναι η Θεά της Σελήνης. Κόρη του Υπερίωνα και της Θείας και αδερφή της Αυγής και του Ηλίου, ο οποίος την φωτίζει αιώνια λόγω της αδελφότητάς τους. 

Ποσειδώνας:

  • Στη Σειρά: Θεός της θάλασσας και αδερφός του Δία. Ντροπαλός και αδέξιος. Καθίσταται ανίκανος να κολυμπήσει, αφού φοβάται μην πνιγεί, ακόμα και εκεί που τα πόδια του αγγίζουν το βυθό της θάλασσας. 
  • Στην Ελληνική Μυθολογία: Ο Θεός της στεριάς και της θάλασσας (ονομάζονταν και Πελαγαίος), των ποταμών, των πηγών και των πόσιμων νερών. Γιος του Κρόνου και της Ρέας και αδερφός του Δία. Κατοικούσε πότε στον Όλυμπο και πότε στο παλάτι του στα βάθη της θάλασσας (όπως και στη σειρά)

Αφροδίτη:

  • Στη Σειρά: Η Θεάς της ομορφιάς, η οποία δίνει την δίκη της κωμική πινελιά στη σειρά. Κυριαρχεί η ματαιοδοξία της και συνεχώς ρωτάει τους Θεούς, αλλά και τους ανθρώπους ''Ποια είναι η πιο όμορφη Θεά του Ολύμπου;'', ενώ συγκρούεται με άλλα όμορφα κορίτσια. Χειρότερη από αυτήν δεν θα μπορούσε να απεικονιστεί, ωστόσο η Πόλλων την φέρνει στα ίσια, στο σωστό χρόνο και όπου είναι αναγκαίο.
  • Στην Ελληνική Μυθολογία: Ήταν η Θεά του έρωτα, της ομορφιάς, της σεξουαλικότητας, της ηδονής και της τεκνοποίησης. Γεννήθηκε όταν ο Κρόνος απέκοψε τα γεννητικά όργανα του πατέρα του, Ουρανού και τα πέταξε στη θάλασσα. Από τον αφρό προήλθε η Θεά (εξού και το όνομά της)

Ήφαιστος:

  • Στη Σειρά: Εφευρέτης της καταστροφής, αφού μετά από λίγο οι εφευρέσεις του καταστρέφονται. Ψάχνει να βρει τον πατέρα του πυροδοτώντας την οργή της συζύγου του, Αφροδίτης. Καταφέρνει να τριπλασιάσει το μήλο της Έριδας όπως του ζήτησε πονηρά η Πόλλων. 
  • Στην Ελληνική Μυθολογία: Ήταν ένας από τους κύριους Ολύμπιους Θεούς του αρχαίου Δωδεκάθεου. Ο Θεός της φωτιάς του ουρανού και της γης και οποιασδήποτε διεργασίας ή τέχνης με αυτή, όπως της χαλκουργίας και κυρίως της μεταλλουργίας.
Αθηνά:
  • Στη Σειρά: Η κόρη του Δία και η θεία της Πόλλων. Στο επεισόδιο ''Περσέας και Μέδουσα'' είναι υπεύθυνη για τη σχέση μεταξύ των δύο μεταμορφώντας την Μέδουσα σε νεαρό κορίτσι.
  • Στην Ελληνική Μυθολογία: Ήταν η Θεά της σοφίας, της στρατηγικής και του πολέμου. Συσχετίζεται από τους Ετρούσκους με τη Θεά τους Μένρβα και αργότερα από τους Ρωμαίους ως Μινέρβα, ενώ συμβολίζεται από μια κουκουβάγια.

Η Θεά του Χρόνου:

  • Στη Σειρά: Έχει το άχαρο καθήκον να ξυπνά τον Απόλλωνα για να ''σηκώσει'' τον ήλιο. Εμφανίζεται περισσότερο από όλους τους χαρακτήρες, φυσικά μετά τον Δία. 
  • Στην Ελληνική Μυθολογία: Ήταν μία ασώματη αρχέγονη θεότητα που προσωποποιούσε την έννοια του χρόνου. Παριστανόταν ωστόσο και ως τέρας με σώμα φιδιού και τρία κεφάλια: Ανθρώπου, ταύρου και λιονταριού.

Περσεφόνη και Δίας:

  • Στη Σειρά: Η σύζυγος και ο σύζυγος του θρόνου του υποκόσμου. Η σειρά δεν παραλείπει να δημιουργήσει μια παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα στον Κάτω Κόσμο. Ο Άδης πραγματοποιεί δεξιώσεις, σαν ο Κάτω Κόσμος να ήταν κάποιο ''κλαμπ'' της αρχαιότητας. Η Πόλλων πηγαίνει εκεί για να σώσει τον φτωχό Ορφέα, ο οποίος πέθανε μετά από δάγκωμα φιδιού.
  • Στην Ελληνική Μυθολογία: Η Περσεφόνη ήταν κόρη της Θεάς Δήμητρας και του αδερφού της, Δία. Ο Άδης την ερωτεύτηκε και την ζήτησε από τον Δία. Μαζί του γέννησε τον Ζαγρέα, τον Ευβουλέα και τον Σαβάζιο. Ο Άδης την πήρε στον Κάτω Κόσμο για την ομορφιά της.

Άλλοι Θεοί που εμφανίζονται λίγο ή απλά αναφέρονται:

  • Αίολος
  • Διόνυσος
  • Εκάτη
  • Ήβη
  • Ιασώ
  • Παν
  • Αίολος
  • Θέμις
  • Κυβέλη
  • Έρις
 
Κάποια από τα γεγονότα που συμβαίνουν στη σειρά: 
 
  • Περσέας και Μέδουσα: Ο Περσέας φεύγει με ένα καράβι, με σκοπό να βρει την γοργόνα, Μέδουσα.
  • Ορφέας και Ευρυδίκη: Ο Ορφέας κατέβηκε στον Κάτω Κόσμο για να σώσει την Ευρυδίκη, ωστόσο και οι δύο κατέληξαν στον υπόκοσμο μια για πάντα. 
  • Η Αράχνη: Αφορά μια γυναίκα που μετατράπηκε σε αράχνη από τη Θεά Αθηνά, ως προειδοποίηση για να μάθει να σέβεται τους Θεούς. Εξού και ο όρος ''Αραχνοφοβία'' 
  • ΠρομηθέαςΈκλεψε τη φωτιά από τους Θεούς και έμαθε στους ανθρώπους να χειρίζονται τη φωτιά.

Μέσα από αυτή τη σειρά ο θεατής μπορεί να μάθει τα πάντα για την Ελληνική Μυθολογία, καθότι τα γεγονότα αναφέρονται λεπτομερώς! Για όσους δεν έχουν την παραμικρή γνώση ίσως το σύνολο της σειράς να τους αφήσει με μια πικρή γεύση απογοήτευσης.


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από LittleLordFauntleroy: 19 Ιούνιος 2019 - 17:00


#2 Arata_Wataya

Arata_Wataya

    Starting...

  • Members
  • 18 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2017 - 13:26

Πολύ ωραία τα post σου για παλιές σειρές. Μια παράκληση μόνο,

αν μπορείς βάζε κάπου και το original όνομα για να μπορούμε να τα ψάξουμε online για παραπάνω πληροφορίες κλπ.



#3 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3.265 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2017 - 19:07

Ηθελα να δω αυτή τη σειρά. Την έχω ολόκληρη στα Ιταλικά αλλά δεν βρήκα την ευκαιρία. Οπως και τη σειρά και το μανγκα Πυγμαλίων.

Από τα λίγα που είδα είναι πολύ αστεία.



#4 LittleLordFauntleroy

LittleLordFauntleroy

    Starting...

  • Members
  • 23 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2017 - 23:17

Arata_Wataya Χαίρομαι που σου άρεσαν! Στα επόμενα ποστ που θα κάνω, θα γράφω και τον Ιαπωνικό τίτλο! :) Petran79 Κι εγώ στα Ιταλικά την παρακολούθησα και είναι από τις σειρές που έχω σκοπό να υποτιτλίσω (όπως ήδη έχω κάνει με άλλες σειρές που δεν κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα) Έχει κάποιες αστείες σκηνές και γενικά σου κεντρίζει το ενδιαφέρον και σε κάνει να <<κολλήσεις>> Είναι πολύ δημοφιλής σειρά στην Ιταλία και πρόσφατα σχετικά κυκλοφόρησε σε συλλεκτικό μποξ σετ, το οποίο είναι πανάκριβο! Το μάνγκα Πυγμαλίων θέλω κι εγώ να το διαβάσω, απ'ότι έχω ακούσει λένε ότι είναι καλό...

#5 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4.640 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 11 Φεβρουάριος 2017 - 23:25

Arata_Wataya Χαίρομαι που σου άρεσαν! Στα επόμενα ποστ που θα κάνω, θα γράφω και τον Ιαπωνικό τίτλο! :) Petran79 Κι εγώ στα Ιταλικά την παρακολούθησα και είναι από τις σειρές που έχω σκοπό να υποτιτλίσω (όπως ήδη έχω κάνει με άλλες σειρές που δεν κυκλοφόρησαν στην Ελλάδα) Έχει κάποιες αστείες σκηνές και γενικά σου κεντρίζει το ενδιαφέρον και σε κάνει να <<κολλήσεις>> Είναι πολύ δημοφιλής σειρά στην Ιταλία και πρόσφατα σχετικά κυκλοφόρησε σε συλλεκτικό μποξ σετ, το οποίο είναι πανάκριβο! Το μάνγκα Πυγμαλίων θέλω κι εγώ να το διαβάσω, απ'ότι έχω ακούσει λένε ότι είναι καλό...

 

όταν θες να απαντήσεις σε κάποιον πήγαινε και πάτα το κουμπί κάτω από το κείμενο του αριστερά που γράφει quote και σου βγάζει την απάντηση όπως την έβγαλε τώρα σ'εμένα, έτσι θα ειδοποιηθεί και αυτός στον οποίο απευθύνεσαι 

όταν θες να απευθυνθείς σε πάνω από έναν χρήστη πάτα multi quote στον πρώτο και quote στον τελευταίο 

 

Δεν είχα ιδέα αυτή την σειρά, συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις μου αρέσει



#6 LittleLordFauntleroy

LittleLordFauntleroy

    Starting...

  • Members
  • 23 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 12 Φεβρουάριος 2017 - 00:35

όταν θες να απαντήσεις σε κάποιον πήγαινε και πάτα το κουμπί κάτω από το κείμενο του αριστερά που γράφει quote και σου βγάζει την απάντηση όπως την έβγαλε τώρα σ'εμένα, έτσι θα ειδοποιηθεί και αυτός στον οποίο απευθύνεσαι 

όταν θες να απευθυνθείς σε πάνω από έναν χρήστη πάτα multi quote στον πρώτο και quote στον τελευταίο 

 

Δεν είχα ιδέα αυτή την σειρά, συνέχισε να κάνεις αυτό που κάνεις μου αρέσει

Α ώστε έτσι γίνεται λοιπόν και είχα σκοπό να ρωτήσω... :P Ευχαριστώ πολύ! :-D