Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Mary and the witch's flower - 2017 (1η ταινία του studio Ponoc)


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 filmmusic

filmmusic

    Starting...

  • Members
  • 439 posts
  • LocationAthens

Posted 15 December 2016 - 17:11

bg_1.png

 

Από τον σκηνοθέτη του Arrietty και When Marnie was there:

 

Youtube Video

 

Χαίρομαι που, τουλάχιστον αισθητικά απ'ότι μπορώ να δω, συνεχίζει η παράδοση του στούντιο Ghibli το οποίο φαίνεται να το γυρνά στο 3d κι αυτό τώρα.

 

http://www.animenewsnetwork.com/news/2016-12-15/former-ghibli-staffers-studio-ponoc-unveils-mary-and-the-witch-flower-anime-film/.109925

 

Hiromasa Yonebayashi, who directed Studio Ghibli's Arrietty and When Marnie Was There, is directing Mary and the Witch's Flower, and is also penning the script for the film alongside Riko Sakaguchi, who wrote the screenplay for Isao Takahata's The Tale of the Princess Kaguya. Takatsugu Muramatsu (When Marnie Was There) is handling the music. Nishimura is credited as producer. The staff page on the film's website further notes that many former staff from Studio Ghibli have joined Ponoc in the film's production.


Edited by filmmusic, 15 December 2016 - 21:54.

Παρακαλώ να είστε λίγο πιο ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ όταν μιλάτε με αγνώστους στο internet.

#2 maarinos

maarinos

    Anime Freak

  • Members
  • 312 posts

Posted 15 December 2016 - 18:00

Η Ponyo μεγάλωσε :riiight:



#3 filmmusic

filmmusic

    Starting...

  • Members
  • 439 posts
  • LocationAthens

Posted 15 April 2017 - 01:18

Youtube Video


Edited by filmmusic, 15 April 2017 - 01:18.

Παρακαλώ να είστε λίγο πιο ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ όταν μιλάτε με αγνώστους στο internet.

#4 filmmusic

filmmusic

    Starting...

  • Members
  • 439 posts
  • LocationAthens

Posted 25 March 2018 - 13:24

Το είδε κανείς αυτό;

 

Το είδα χθες. Ωραιούλι ήταν, διασκεδαστικό.

Οπτικά μοιάζει με τα Ghibli, βέβαια η ιστορία είναι απλοϊκή και δεν έχει το σύνηθες "βάθος" των Ghibli.

Πάντως νομίζω μου άρεσε καλύτερα από το  Cat Returns.


Παρακαλώ να είστε λίγο πιο ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ όταν μιλάτε με αγνώστους στο internet.

#5 denvertz007

denvertz007

    Anime Newbie

  • Members
  • 75 posts

Posted 28 July 2018 - 23:53

Πρωτοτυπος Ιαπωνικος τιτλος ταινιας:"Meari no Majo no Hana"Σκηνοθεσια:Χιρομασα Γιονεμπαγιασι που γραφει και το σεναριο.Σεναριο:Ρικο Σακαγκουτσι.Παραγωγος:Γιοσιακι Νισιμουρα.Παραγωγος εταιρια:Στουντιο Πονοκ.Εταιρια διανομης:ΤΟΧΟ.Ημερομηνια προβολης στις Ιαπωνικες κινηματογραφικες αιθουσες:8 Ιουλιου 2017.Συμμετοχη στις Διεθνεις Κινηματογραφικες εκδηλωσεις του Βερολινου.Κυκλοφορησε σε dvd,απο την Γιουνιβερσαλ φετος την Πρωτομαγια.Και που δυστυχως δεν θα προβληθει ποτε στην Ελλαδα,γιατι εμεις σαν λαος,εχουμε..."προβλημα"οταν ακουμε για..."Ιαπωνικα κινουμενα σχεδια".Τα..."θεωρουμε"..."επικινδυνα",μην τυχον..."προκαλεσουν"στα Ελληνοπουλα..."ψυχολογικα προβληματα".Μια πραγματικα υπεροχη ταινια κινουμενων σχεδιων,που θυμιζει εντονα τις δουλειες του διασημου Χαγιαο Μιγιαζακι,οπως το"Kiki Delivery Service"για παραδειγμα.Βασισμενη στο βιβλιο"Το μικρο σκουληκι"της Βρετανιδας συγγραφεας Μαριας Στιουαρτ,που οι ηρωιδες των βιβλιων της,ειναι εξυπνες και εχουν την περιπετεια στο αιμα τους,και μπλεκονται σε επικινδυνες καταστασεις.(Ενα βιβλιο της μαλιστα,το"Moon Spinners"εγινε και ταινια το 1964 απο την Γουολτ Ντισνευ,γυρισμενη στην Ελλαδα,και πρωταγωνιστουσε η Χαιλευ Μαιλς,καθως επεισης η Ειρηνη Παππα και ο...Ελιας Γουαλας.Ξερετε αυτος πουν πρωταγωνιστουσε στο"Καλος ο κακος και ο ασχημος"του Σερτζιο Λεονε,στον ρολο του Τουκο)Η συγκεκριμενη συγγραφεας εγραψε και την σειρα βιβλιων"Μερλιν"με θεμα τον γνωστο μαγο Μερλιν και τους Ιπποτες της Στρογγυλης Τραπεζης.Σε οτι αφοα την ταινια τωρα,μπορω να πω οτι και μονο την παρακολουθησα στους πρωτοτυπους Ιαπωνικους διαλογους με Αγγλικους υποτιτλους,μου αρεσε παρα πολυ.Ειναι παντως κριμα που ο διασημος Χαγιαο Μιγιαζακι,ειχε πει σε συνεντευξη του,οτι δεν ηθελε να την παρακολουθησει.Κριμα πολυ κριμα.Δεν πειραζει ομως.Αξιζει τον κοπο να την παρακολουθησει καποιος.Οι πραγματικα υπεροχες της εικονες εντυπωσιαζουν.Ειμαι παντως σιγουρος οτι αυτο το στουντιο,θα δωσει στο προσεχες μελλον,ακομα καλυτερες σε επιπεδο παραγωγης ταινιες"ανιμ"Απο τους παραγωγους του εξαρταται.Εσις τι λετε για ολα αυτα;Περιμενω να ακουσω τις αποψεις σας.Ευχαριστω...

#6 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,265 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 29 July 2018 - 19:33

Ο Miyazaki έχει γίνει γεροπαραξενος οπότε δεν με εκπλήσσει.
Πολύ ωραία ταινία! Τη στιγμή της επίσκεψης στη μαγική σχολή νόμιζα θα ξεπερνούσε τη Little Witch Academia αλλά δεν επέμεναν και πολύ δυστυχώς.

Έχοντας δει και την Lu over the Wall, πλέον είναι πολύ ρίσκο οι σκηνοθέτες να ξεφύγουν από τη συνταγή Ghibili σε οικογενειακές ταινίες.

#7 Hisahito85

Hisahito85

    Red Pineapple

  • Members
  • 63 posts

Posted 30 July 2018 - 23:45

Την είδα στο σινεμά το χειμώνα..όμορφη ταινία αλλά ξεδιπλώθηκε σ ένα εύκολο θέμα που είναι η μαγεία..

pic.jpg


#8 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 03 August 2018 - 14:05

Για πρώτο έργο του στουντιο είναι όμορφο οπτικοακουστικά, λογικά θα εργάζονται εκεί ικανοί επαγγελματίες. Σαν περιεχόμενο όμως το βρήκα ρηχό, κάτι που δικαιολογείται από το κοινό στο οποίο απευθύνεται αυτό αλλά και το πρωτότυπο υλικό.

Spoiler: