Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Fune wo Amu - Το μεγάλο πέρασμα


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 14 October 2016 - 13:47

Λίγα λόγια για τη σειρά

Βασισμένο σε μυθιστόρημα της Shion Miura που εκδόθηκε το 2011 που το 2013 έγινε και ταινία. Ακολουθώντας το παράδειγμα κι άλλων σειρών, τρία χρόνια μετά μας έρχεται η μεταφορά σε anime από το studio Zexcs, γνωστό ανάμεσα σε άλλα και για το Aku no Hana με το περίεργο animation και τους ακόμα πιο περίεργους χαρακτήρες.

 

hmPEDmO.jpg

Γύρω γύρω ο τροχός...

 

Η ιστορία ακολουθεί τον Mitsuya Majime, έναν πωλητή που εργάζεται για ένα εκδοτικό οίκο. Μια μέρα ο Kouhei Araki, ένας επιμελητής λεξικών της ίδιας εταιρείας που σκοπεύει να αποσυρθεί, τον μεταθέτει από το τμήμα πωλήσεων για να αντικαταστήσει τον ίδιο αφού σκοπεύει να αποσυρθεί.

 

KDh6ua8.jpg

...εντελώς άγνωστο άντρα, χωρίς γένια...

 

Ο Mitsuya είναι ένας εκκεντρικός άνθρωπος που έχει μανία με τις λέξεις και τους ορισμούς των, διάγει μια μοναχική ζωή νοικιάζοντας ένα δωμάτιο σε ένα παλιό αρχοντικό στη καρδιά του Τοκιο που ανήκει σε μια γριά, απολιθώματα που αντιστέκονται στην ισοπεδωτική πρόοδο του αυριανισμού.

Η εσωτερικευμένη του δυστυχία εκφράζεται με έναν επαναλαμβανόμενο εφιάλτη, αυτόν ναυαγό σε μια ακτή και περικυκλωμένο από έναν ωκεανό λέξεων, ανίκανο να φτιάξει μια σχεδία για να τον διασχίσει.

 

Η ανιαρή ζωή ενός μισθωτού

 

D5o7ml4.jpg

;

 

Ο Araki έρχεται να τον βγάλει από αυτό το τέλμα και παράλληλα να βγει κι ο ίδιος από το δικό του. Χρειάζονται δυο άνθρωποι για να βγουν από τη κινούμενη άμμο. Του παρέχει το καράβι που χρειάζεται για να διασχίσει έναν ωκεανό με τη μορφή του λεξικού που ετοιμάζει το τμήμα του.

Μιας άχαρης δουλειάς για το χώρο του βιβλίου αφού κοστίζει πολύ σε χρόνο και χρήμα και αργεί πολύ να κάνει απόσβεση. Αυτά, σε μια εποχή που θεοποιείται το γρήγορο κι άμεσο κέρδος.

 

aox9Mtj.jpg?1

 

Θα καταφέρει η ολιγομελής μας ομάδα να επιτελέσει το έργο της; Θα γίνει άραγε ομαλά η διαδοχή της θέσης του επιμελητή λεξικών; Αυτά και άλλα πολλά πράγματα θα βλέπουμε κάθε εβδομάδα, τέτοια μέρα περίπου αν δεν έχουμε διαβάσει το βιβλίο και δεν έχουμε παρακολουθήσει την ταινία ήδη.

Σε μια συναισθηματική σειρά ήπιων τόνων που κάνει μια βουτιά στη ζωή του σκεπτόμενου ανθρώπου με ρητούς συμβολισμούς για τη μελαγχολία του ανέγγιχτου.

 

Spoiler: cat tax

 

διόρθωση τίτλου, μάλλον χωρίο και όχι πέρασμα


Edited by 1451, 14 October 2016 - 19:02.


#2 LuluChan92

LuluChan92

    Lulu the Berserker

  • Members
  • 519 posts

Posted 19 October 2016 - 18:47

Έχω ελπίδες ότι πρόκειται για το κρυμμένο διαμάντι της σεζόν. Μετά το πρώτο επεισόδιο, τολμώ να πω ότι έχω προσδοκίες όσον αφορά την εξέλιξη χαρακτήρων~

Είδομεν!  :tensai:



#3 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 28 October 2016 - 12:49

Τρίτο επεισόδιο και ήδη με έκανε να νιώσω άβολα όπως το Watamote. Περιμένω τον Majime να σχεδιάσει διάγραμμα ροής στο επόμενο για το πώς θα προσεγγίσει την Καγκουγια.

Προσθέσαν και την προοπτική να ακυρωθεί το εγχείρημα της συγγραφής του λεξικού για να προσδώσουν ψεύτικη αγωνία στη συνέχεια.

Και άγνωστες λέξεις στους υπότιτλους αυτή τη φορά. Τί στο καλό σημαίνει hoyden, a boisterous girl. Και τί στο καλό σημαίνει boisterus, noisy, energetic, and cheerful. Ώστε έτσι.


Edited by 1451, 28 October 2016 - 12:49.


#4 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 21 July 2017 - 17:58

Καλούτσικη σειρά είχε αρκετό ενδιαφέρον όλη η διαδικασία που έδειξε για τη δημιουργία του λεξικού, τα βήματα και πόσοι τομείς και άνθρωποι πρέπει να δουλέψουν πάνω σε κάτι τέτοιο όπως και πόσα χρόνια μπορεί να διαρκέσει μια τέτοια διαδικασία αλλά και τις διορθώσεις, τις αλλαγές και τις προσθήκες που αναμένονται. Μου άρεσε που παρότι παρουσιάζε όλες τις δυσκολίες που βρήκαν μπροστά τους σαν twist δεν είχαμε δράμα και όλα αντιμετωπίσθηκαν τελικά σαν δυσκολίες της δουλειάς.

 

Μόνο μου παράπονο είναι ότι τους συμπάθησα πολύ όλους αλλά παρόλο που έδειχνε κάποια πράγματα για τις προσωπικές τους σχέσεις δεν ήταν αρκετά, ειδικά εκείνο το time skip στη μέση στον λαιμό μου κάθισε, ήταν σαν να μου προσέφεραν γλυκό και μετά να μου το έπαιρναν πίσω. Ποιος ο λόγος να παρουσιάσεις τα βήματα του πρωταγωνιστή για να αποκτήσει μια σχέση αν δεν δείξεις καν στη συνέχεια και απλώς τους παντρέψεις.Θα ήθελα να τους δω όλους λίγο περισσότερο, μπορεί μερικά επεισόδια ακόμα να του έδιναν την ευκαιρία να έχει μια πιο slice of life νότα από ό,τι αυτό που έδωσε τελικά, ήταν υπερβολικά αφιερωμένο στο λεξικό από ένα σημείο και μετά, δεν ξέρω αν έφταιγε ο μικρός αριθμός επεισοδίων. Στα τελευταία επεισόδια με ένοιαζε περισσότερο για το αν θα προλάβει να το δει ο Matsumoto ολοκληρωμένο ή όχι παρά όλα τα άλλα.


ySss0UF.jpg