Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 3 votes

Καφές με... Σκαντζόχοιρο! (???)


  • Please log in to reply
12 replies to this topic

#1 Aki

Aki

    Anime Newbie

  • Members
  • 55 posts
  • LocationHQ

Posted 07 April 2016 - 18:43

http://www.lifo.gr/now/world/96372

 

Κοιτάξτε να δείτε πράγματα! Πρωτοτυπία πάντως, έτσι; Αλήθεια, οι τιμές στον κατάλογο στο πολύ περίπου, σε ευρώ πόσο αντιστοιχούν; Και γιατί οι σκαντζοχοιρίνες είναι ακριβότερες;

 

Γλυκύτατο, συμπαθέστατο, αν και προτιμώ τον ντόπιο, καφετί (χρώμα) Ευρωπαϊκό! Εγώ πάντως πίνω το εσπρεσσάκι μου και χαϊδεύω σκαντζόχοιρο στην εξοχή right now, μα ποτέ δεν το σκέφτηκα να το συνδυάσω και πόσο μάλλον να κάνω μπίζνα με δαύτον... Κρίμμα όμως, αλλάζουν το βιολογικό ρολόι του καψερού, βράδυ περπατάει ετούτος.

 

Ολοένα και περισσότερο αγαπάω την Ιαπωνία, αν και ξέρω πως ποτέ δεν θα έχω το "Kane" (money) να πάω εκεί...

 

*Spoiler*

 

Αν μεγενθύνει κανείς τη φωτογραφία κάτω του τιμοκαταλόγου, έχει ένα εξαίσιο, Japanese-girl-upskirt-view! Master Jiraiya, πού είσαι δάσκαλε...;!


Edited by Aki, 07 April 2016 - 18:49.


#2 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 07 April 2016 - 20:47

Έφοσον το απολαμβάνεις τσαμπέ γιατί να πας μέχρι Τόκυο.

 

Μπορείς να ανοίξεις δικό σου headgehog cafe να μαζέψεις 金 και να πας. Ειδάλλως βρες μια σουπερ ουάου ερευνιτική Ιδέα δήλωσε την στην πρεσβεία και εάν είσαι στους 4 τυχερούς τότε πας τσαμπέ.



#3 Aki

Aki

    Anime Newbie

  • Members
  • 55 posts
  • LocationHQ

Posted 07 April 2016 - 21:02

Ντάξει, πέραν της πλάκας, μετά την υπόθεση με τη Φουκουσίμα, δεν θα πήγαινα σε αυτήν τη ζωή εκεί, ακόμη και αν μου τα κάνανε όλα δώρο...



#4 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 09 April 2016 - 07:06

Από ότι έχω καταλάβει είναι της μόδας τέτοια cafe οπότε ανοίγουν όλο με διάφορα ζώα μιας και που τα cat cafe θα είναι στην Ιαπωνία σαν τον Mikel εδώ.

 

Βέβαια βλέποντας το παρακάτω βίντεο ίσως αλλάξετε γνώμη μιας και που πλέον μιλάμε για "βασανισμό"

 

Youtube Video

 

Όσο η φάση ήταν με οικόσιτα νο προμπ, αλλά με άγρια ζώα απλά είναι χαζομάρα. :redcard2:


rsrGbGx.gif

#5 Aki

Aki

    Anime Newbie

  • Members
  • 55 posts
  • LocationHQ

Posted 09 April 2016 - 15:04

Από ότι έχω καταλάβει είναι της μόδας τέτοια cafe οπότε ανοίγουν όλο με διάφορα ζώα μιας και που τα cat cafe θα είναι στην Ιαπωνία σαν τον Mikel εδώ.

 

Βέβαια βλέποντας το παρακάτω βίντεο ίσως αλλάξετε γνώμη μιας και που πλέον μιλάμε για "βασανισμό"

 

Youtube Video

 

Όσο η φάση ήταν με οικόσιτα νο προμπ, αλλά με άγρια ζώα απλά είναι χαζομάρα. :redcard2:

 

Εδώ συμφωνούμε. Οι κουκουβάγιες εκτός από άγριες, είναι αρπακτικά και δεν τους αρέσουν καθόλου ούτε οι αγκαλιές, ούτε τα γούτσου γούτσου (είχα περιθάλψει παλιότερα μικρό που έπεσε από τη φωλιά του). Κάνουν φασαρία, ζημιές, στρεσσάρονται και δυσαρεστούνται εύκολα, θέλουν το χώρο τους και την ηρεμία τους... Ο σκαντζόχοιρος όμως εξημερώνεται αν τον βρεις μωρό (αν και μεγάλοι γίνονται φιλικοί), είναι παμφάγος, αν σε συνηθίσει φιλικός και παιχνιδιάρης και του αρέσουν τα χάδια κι οι αγκαλιές. Θεωρείται εξωτικό κατοικίδιο όμως είναι στην κατηγορία αυτών που μπορούν να εξημερωθούν, είναι όμως υψηλού κόστους ζώο και θέλει πολύ φροντίδα και ώρα ασχολίας. Επίσης στην καφετέρια που λίνκαρα εγώ είναι ταλαιπωρία για το ζώο, γιατί είναι νυκτόβιο, σπάνια θα δεις μέρα και δεν είναι φυσιολογικό. Μόνο αν τρομάξει γίνεται μπάλα, κατρακυλάει/τινάζεται προσπαθώντας να σε αγκαθώσει σαν τον Σόνικ και σφυρίζει σα φίδι ή εκνευρισμένη γάτα, αν και αυτοί θα έχουν συνηθίσει τον κόσμο και τη βαβούρα. Η κουκουβάγια αν θυμώσει, εκεί που κάθεται στο χέρι σου σε γρατσουνάει με τα νύχια και αν στρεσσαριστεί κι άλλο, τσιμπάει και κανά δάχτυλο. Για κουκουβάγια όλοι συστήνουν να μην την κρατάει κανείς ως κατοικίδιο, αλλά να είναι ελεύθερη και άγρια όπως πρέπει.


Edited by Aki, 09 April 2016 - 15:06.


#6 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 09 April 2016 - 15:46

340 euro για να χαϊδεύσεις τον σκατζόχειρο.



#7 pc_magas

pc_magas

    Nekomusumne are the best wives!!!!!!!

  • Members
  • 485 posts
  • LocationAcharnes

Posted 09 April 2016 - 19:46

Νομίζω με τις κουκουβάγιες το παρακάναν.



#8 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 09 April 2016 - 20:14

340 euro για να χαϊδεύσεις τον σκατζόχειρο.

 

με γάντια φαντάζομαι. Γιατί αν το σηκώσεις στις  παλάμες σου, έστω και μικρός να είναι, θα γεμίσουν τα χέρια σου τρύπες και θα θέλεις betadin...



#9 Aki

Aki

    Anime Newbie

  • Members
  • 55 posts
  • LocationHQ

Posted 10 April 2016 - 00:49

με γάντια φαντάζομαι. Γιατί αν το σηκώσεις στις  παλάμες σου, έστω και μικρός να είναι, θα γεμίσουν τα χέρια σου τρύπες και θα θέλεις betadin...

 

Στο μαγαζί, ίσως. Η κατασκευή των αγκαθιών του όμως είναι τέτοια, που από μέσα είναι κούφια, δεν είναι απολύτως συμπαγή. Είναι μαλλιά στην ουσία αλλά από τη δράση μιας συγκεκριμένης ουσίας γίνονται τόσο σκληρά και άκαμπτα, σαν αγκάθια. Εγώ χειρίζομαι ακανθόχοιρους χωρίς να "γεμίσω τρυπίτσες", ακόμη και όταν φοβούνται και τινάζονται για να τσιμπήσουν επίτηδες (αυτό σχεδόν πάντα το κάνουν στην αρχή από φόβο, μέχρι να σε γνωρίσουν, να σε μάθουν και να αρχίσουν να σε μυρίζουν, καθώς με τη μυρωδιά γνωρίζουν το περιβάλλον και προσανατολίζονται, έχουν πολύ μεγάλη μυωπία). Ακόμη και όταν χαϊδεύεις την κοιλίτσα του που είναι μαλακή καμμιά φορά τρομάζει και γίνεται μπαλίτσα, μα ακόμη και τότε, δεν "τρυπάει" το αγκάθι του, αν δεν ασκήσεις εσύ ο ίδιος πίεση προς την αντίθετη κατεύθυνση (απότομα αντανακλαστικά π.χ.) ή έχεις συνηθίσει να είσαι "ελαφρυχέρης"...

 

Η αληθινή "σκύλα" είναι η δαγκωνιά του. Είτε θυμώσει που τον έχεις αγκαλιά πολύ ώρα (και δεν είναι μαθημένοι σε τέτοια οι "άγριοι") ή δε βλέπει καλά το φαΐ που πας να του δώσεις και έχεις στο χέρι σου (δεν βλέπει καλά λέμε, καθόλου!) και δαγκώσει λίγο δαχτυλάκι, εκεί είναι ο πόνος ο τρελλός. Εκεί ναι και μικρή τρυπίτσα και αίμα θα βγει.

 

Επίσης αντίθετα με τους οικόσιτους, οι άγριοι θέλουν τεράστια προσοχή στο χειρισμό. Είναι το ζώο με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση τσιμπουριών, ψειρών, ψύλλων και κάθε λογής παράσιτου, που χώνονται ανάμεσα στα αγκάθια και δε βγαίνουν με τίποτε. Ένα καλό μπανάκι αν του "προσφέρεις" το εκτιμάει κι ο άγριος και ο οικόσιτος (το καλοκαίρι με τη ζέστη ειδικά) για να φύγει και η βρώμα του που είναι απερίγραπτη (οι ελεύθεροι περιπατητές ζέχνουν) και αν έχεις λαβίδα (σαν αυτές του εργαστηρίου στο γυμνάσιο/λύκειο) καθώς και σταθερό χέρι, μπορείς να τον αποπαρασιτώσεις προχείρως από τα τσιμπούρια του τουλάχιστον. Μια φορά μια μεγάλη σκαντζοχοιρίνα (τα αρσενικά είναι πάντα πιο μικρόσωμα σε αυτό το είδος) που είχα βρει και τις έβγαλα όσα μπόρεσα, φάνηκε να ανακουφίστηκε και τα είχε τόση μανία, που ενώ τα μάζευα σε ένα μέρος να τα πετάξω, γύρισε προς το μέρος τους και ένα ένα, άρχισε να τα τρώει, μασώντας τα δυνατά και με θόρυβο, σαν με μανία ένα πράγμα!

 

Το χειρότερο είναι πως αν τον έχεις κατοικίδιο, θέλει να ξεχειμωνιάσει σωστά (χειμερία νάρκη), σε ρυθμιζόμενες, ελεγχόμενες και σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και σε ειδικά φτιαγμένο "καταφύγιο", αλλιώς συνήθως ψοφάει. Πολύ μεγάλο και έξτρα έξοδο, σε ένα ζώο που ήδη είναι ακριβό και ζόρικο στο να κρατάς εντός χώρου. Είναι ένα υπέροχο ζωάκι και όπως πολλά άλλα, είναι καλύτερα να βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλον. Αν εξαιρέσουμε τα αμάξια, φυσικά... (ο εχθρός τους Νο1)

 

Όλα τα λεφτά είναι η γλώσσα του, μακρόστενη κι αστεία που κρατάει τυλιγμένη μέσα στη μουσούδα του, που την αμολάει ξαφνικά σε κλάσματα για να τσακώσει κάτι και είναι παρόμοιας κατασκευής με αυτήν του μυρμηγκοφάγου, με τον οποίο, καθώς και με το αρμαντίλο, είναι μακρυνοί συγγενείς.


Edited by Aki, 10 April 2016 - 01:04.


#10 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 10 April 2016 - 11:54

Το anime//gr έχει inside information από τα πάντα :P Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!



#11 hgatakoskylos

hgatakoskylos

    Anime Fan

  • Members
  • 139 posts

Posted 10 April 2016 - 15:24

Πολύ χαριτωμένα ζωάκια οι σκαντζόχοιροι και λάτρεψα τις κτηνιατρικές πληροφορίες για αυτά τα ζωάκια, αλλά ως προς το θέμα του νήματος, μου φαίνεται λίγο βασανισμός το να έχεις ένα ζωάκι στην καφετέρια και να το βάζεις να παίζει με ένα σωρό αγνώστους για να χρεώνεις πιο ακριβά τον καφέ!



#12 Petran79

Petran79

    YOU GET TO BURNING!

  • Review Team
  • 3,264 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 10 April 2016 - 17:29

Στο μαγαζί, ίσως. Η κατασκευή των αγκαθιών του όμως είναι τέτοια, που από μέσα είναι κούφια, δεν είναι απολύτως συμπαγή. Είναι μαλλιά στην ουσία αλλά από τη δράση μιας συγκεκριμένης ουσίας γίνονται τόσο σκληρά και άκαμπτα, σαν αγκάθια. Εγώ χειρίζομαι ακανθόχοιρους χωρίς να "γεμίσω τρυπίτσες", ακόμη και όταν φοβούνται και τινάζονται για να τσιμπήσουν επίτηδες (αυτό σχεδόν πάντα το κάνουν στην αρχή από φόβο, μέχρι να σε γνωρίσουν, να σε μάθουν και να αρχίσουν να σε μυρίζουν, καθώς με τη μυρωδιά γνωρίζουν το περιβάλλον και προσανατολίζονται, έχουν πολύ μεγάλη μυωπία). Ακόμη και όταν χαϊδεύεις την κοιλίτσα του που είναι μαλακή καμμιά φορά τρομάζει και γίνεται μπαλίτσα, μα ακόμη και τότε, δεν "τρυπάει" το αγκάθι του, αν δεν ασκήσεις εσύ ο ίδιος πίεση προς την αντίθετη κατεύθυνση (απότομα αντανακλαστικά π.χ.) ή έχεις συνηθίσει να είσαι "ελαφρυχέρης"...

 

Η αληθινή "σκύλα" είναι η δαγκωνιά του. Είτε θυμώσει που τον έχεις αγκαλιά πολύ ώρα (και δεν είναι μαθημένοι σε τέτοια οι "άγριοι") ή δε βλέπει καλά το φαΐ που πας να του δώσεις και έχεις στο χέρι σου (δεν βλέπει καλά λέμε, καθόλου!) και δαγκώσει λίγο δαχτυλάκι, εκεί είναι ο πόνος ο τρελλός. Εκεί ναι και μικρή τρυπίτσα και αίμα θα βγει.

 

Επίσης αντίθετα με τους οικόσιτους, οι άγριοι θέλουν τεράστια προσοχή στο χειρισμό. Είναι το ζώο με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση τσιμπουριών, ψειρών, ψύλλων και κάθε λογής παράσιτου, που χώνονται ανάμεσα στα αγκάθια και δε βγαίνουν με τίποτε. Ένα καλό μπανάκι αν του "προσφέρεις" το εκτιμάει κι ο άγριος και ο οικόσιτος (το καλοκαίρι με τη ζέστη ειδικά) για να φύγει και η βρώμα του που είναι απερίγραπτη (οι ελεύθεροι περιπατητές ζέχνουν) και αν έχεις λαβίδα (σαν αυτές του εργαστηρίου στο γυμνάσιο/λύκειο) καθώς και σταθερό χέρι, μπορείς να τον αποπαρασιτώσεις προχείρως από τα τσιμπούρια του τουλάχιστον. Μια φορά μια μεγάλη σκαντζοχοιρίνα (τα αρσενικά είναι πάντα πιο μικρόσωμα σε αυτό το είδος) που είχα βρει και τις έβγαλα όσα μπόρεσα, φάνηκε να ανακουφίστηκε και τα είχε τόση μανία, που ενώ τα μάζευα σε ένα μέρος να τα πετάξω, γύρισε προς το μέρος τους και ένα ένα, άρχισε να τα τρώει, μασώντας τα δυνατά και με θόρυβο, σαν με μανία ένα πράγμα!

 

Το χειρότερο είναι πως αν τον έχεις κατοικίδιο, θέλει να ξεχειμωνιάσει σωστά (χειμερία νάρκη), σε ρυθμιζόμενες, ελεγχόμενες και σταθερές συνθήκες θερμοκρασίας και σε ειδικά φτιαγμένο "καταφύγιο", αλλιώς συνήθως ψοφάει. Πολύ μεγάλο και έξτρα έξοδο, σε ένα ζώο που ήδη είναι ακριβό και ζόρικο στο να κρατάς εντός χώρου. Είναι ένα υπέροχο ζωάκι και όπως πολλά άλλα, είναι καλύτερα να βρίσκεται στο φυσικό του περιβάλον. Αν εξαιρέσουμε τα αμάξια, φυσικά... (ο εχθρός τους Νο1)

 

Όλα τα λεφτά είναι η γλώσσα του, μακρόστενη κι αστεία που κρατάει τυλιγμένη μέσα στη μουσούδα του, που την αμολάει ξαφνικά σε κλάσματα για να τσακώσει κάτι και είναι παρόμοιας κατασκευής με αυτήν του μυρμηγκοφάγου, με τον οποίο, καθώς και με το αρμαντίλο, είναι μακρυνοί συγγενείς.

 

Ενα καλοκαίρι είχε εμφανιστεί ένας μικρός σκατζόχοιρος σε εμάς και μάλλον δεν είχε αίσθηση κινδύνου. Ακόμα και όταν τον πλησίασε η γάτα μας και τον ακουμπησε (έπαθε και έμαθε, κάνοντας την με ελαφρα πηδηματάκια), αυτός σημασία. Εβοσκε σα να μην έγινε τίποτα. Την πρώτη φορά τον είχα σηκώσει προσεκτικά να τον πάω κάπου μακρια  , επειδή υπάρχει δρόμος με αμάξια δίπλα. Από εκεί γέμισαν τα χέρια μου σημάδια, όχι βαθιές τρυπες. Εβαλα αντισηπτικό καλού κακού γιατι ένιωθα μια ενόχληση.

Την επόμενη μέρα ξαναεμφανίστηκε και τον πήγαμε ακόμα πιο μακρυά σε ένα χωράφι. Δεν ξαναεμφανίστηκε.



#13 Aki

Aki

    Anime Newbie

  • Members
  • 55 posts
  • LocationHQ

Posted 11 April 2016 - 18:58

Η γάτα δεν τον πειράζει, ούτε "επιμένει", θέλει μόνο να τον περιεργαστεί, γιατί είναι "περίεργη σαν γάτα"! Ο σκύλος όμως γαβγίζει το κάτι άλλο και πασχίζει να τον δαγκώσει και να τον πατάει κάτω, μάλιστα όσο πληγώνεται (αν δει κανείς φωτογραφίες σκύλου με γεμάτη τη μούρη αγκάθια από σκαντζόχοιρο...) τόσο πιο πολύ, "σκυλιάζει". Από σκύλο τραυματίζονται σοβαρά, ιδίως τους μεγαλόσωμους και μάλιστα μπορεί να αιμορραγούν από τα τραύματα που τους προκαλούνε.

 

Ο σκαντζόχοιρος είναι και χρήσιμος, εκτός του ότι είναι παμφάγος, η αγαπημένη του λιχουδιά είναι τα έντομα και για υπαίθριες κατοικίες είναι ο ιδανικός μουσαφίρης. Για κατοικίδιο συνήθως πουλάνε τον λευκό αφρικανικό που είναι πιο μικρόσωμος από τον δικό μας. Αλλά είναι, τουλάχιστον εδώ, αρκετά ακριβοί για να τους αγοράσεις, και πολλαπλώς άλλο τόσο, για να τους εξασφαλίζεις διαβίωση σε συνθήκες που μπορούν να επιβιώσουν χωρίς προβλήματα. Αν και μπορούν να φάνε γατοτροφή που πολλοί το θεωρούν φτηνή λύση, τους δημιουργεί πρόβλημα στο συκώτι και αποκτούν αρρώστιες και θνησιμότητα.


Edited by Aki, 11 April 2016 - 18:59.