Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * - 2 Ψήφοι

Subete ga F ni Naru: The Perfect Insider

mystery seinen στη κόψη του ξυραφιού over100iq

  • Please log in to reply
52 replies to this topic

#1 1451

1451

    .

  • Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2015 - 15:08

Αυτό το φθινόπωρο η A-1 Pictures, γνωστή ανάμεσα σε άλλα και για τα Anohana, Shinsekai Yori και το Space Brothers, αναλαμβάνει να μεταφέρει τη νουβέλα του Mori Hiroshi( έχει γράψει και το Sky Crawlers) που ήδη έχει γίνει manga, vn και live σειρά.

Η πολλές φορές παρουσιασμένη ιστορία αφορά τον Saikawa Souhei, έναν καθηγητή και την βοηθό( ; ) φοιτήτριά( ; ) του Nishinosono. Μαζί με άλλους συνεργάτες τους, στα πλαίσια μιας εκδρομής, σκοπεύουν να επισκεφθούν την ιδιοφυή Magata Shiki στο νησί όπου έχει καταφύγει για να διεξάγει την έρευνά της, καλυμμένη στο μυστήριο και μακριά από αδιάκριτα μάτια. 

 

WN9XosQ.png?1

Ήδη τελείωσαν τα λεφτά

 

Το κλίμα που καλλιεργείται στο πρώτο επεισόδιο είναι διανοουμενίστικο με βιολιά να αντηχούν τη ματαιότητα της ύπαρξης σε ακατάστατα δωμάτια καθώς οι λιγοστοί αλλά καταφανώς έξυπνοι χαρακτήρες εξασκούν τις πόζες περισυλλογής τους.

Οι μονόλογοι υπάρχουν για να δείξουν την καταχνιά του ψυχισμού τους που καθρεφτίζεται ποιητικά στον καπνισμένο περίγυρο.

Ποιος είμαι; Πού πάω; Πρέπει να ρωτήσετε τον εαυτό σας πριν το δείτε.

 

TNg69sw.png?1

Δεν είναι αυτό που φαίνεται

 

Θα έλεγε κανείς πως είναι πολυτέλεια να γίνει animated μια ιστορία που βασίζεται σε διαλόγους. Η γενναία σκηνοθεσία του Kanbe Mamoru προσπαθεί να μην αφήσει τον θεατή να πλήξει, αφού υπάρχει και σκηνή που παρουσιάζεται καθέτως ενώ θα έπρεπε να τη δούμε οριζοντίως, αλλά εικάζω πως κόσμος που αρέσκεται σε ζωντάνια στα anime του θα δοκιμαστεί.

Οι διάλογοι δεν είναι πυκνοί όπως στο Tatami Galaxy(όχι τυχαία αναφορά, αμφότερα στο noitamina block) και για αυτό είναι πιο εύκολοι στη παρακολούθηση αλλά επειδή τουλάχιστον στην αρχή γίνονται αναφορές σε πρόσωπα και καταστάσεις που δεν είχα γνωρίσει τα παραμέλησα.

 

mOFblO1.png?1

 

Αξίζει να δείτε τη σειρά αν διασκεδάζετε με το pretentiousness, αν απολαμβάνετε τις αναφορές στα μαθηματικά και γενικά αν παρακολουθείτε σειρές μυστηρίου.

Οι χαρακτήρες της Okuda Yoshiko παραπέμπουν σχεδιαστικά σε σειρές με πιο ανάλαφρο κλίμα σε αντιδιαστολή με την όχι βαριά αλλά σίγουρα απαισιόδοξη κοσμοθεώρηση του Άψογα Δικτυωμένου, προκαλώντας έτσι δυσαρμονία.

 

b0wkPIb.png?1

 

Τί να κρύβει το μέλλον λοιπόν. Είναι μια φιλοσοφική σειρά μυστηρίου γενικά και αόριστα αλλά δεν αποκλείεται το μυστήριο να γίνει πιο πεζό και ειδικό. Δεν θεωρώ πως η σειρά θα αρκεστεί στην έκθεση ιδεών από χαρακτήρες μαριονέτες.

Spoiler: 1

Στα συν της σειράς το ντύσιμο που συνήθως αγνοώ αλλά εδώ τράβηξε την προσοχή μου ίσως επειδή δεν συνέβαινε τίποτα άλλο στην οθόνη από άποψη κίνησης και δράσης.

 

Το Perfect Insider βγαίνει κάθε Πέμπτη βράδυ στο Crunchyroll με τον συνολικό αριθμό επεισοδίων να μην έχει γνωστοποιηθεί ακόμα. Ωστόσο δεν αποκλείω να το πάει για 13 επειδή το manga αποτελείται από έναν τόμο.

 

Youtube Video



#2 LethalMike

LethalMike

    I'm not Sober, I will never be..

  • Members
  • 303 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΡόδος, Χανιά

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2015 - 16:52

Φαινεται αρκετα ενδιαφερον το σεναριο, το βαζω στα plan to watch. Η ατμοσφαιρα που παρουσιαζεις ειναι αρκετα ελκυστικη οποτε θα περιμενω να τελειωσει και μετα θα το δω, ετσι να παρω μια γερη πρεζα του anime.


ezgif.com-resize.gif


#3 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 09 Οκτώβριος 2015 - 19:14

Μου άρεσε σαν πρώτο επεισόδιο κυρίως επειδή μου θύμισε περισσότερο εισαγωγή jdrama παρά anime, δεν μπήκαν στην διαδικασία για αδέξιες παρουσιάσεις των πρωταγωνιστών αλλά ξεκίνησε με ψιλοκουβέντα, όσο ψιλοκουβέντα μπορεί να χαρακτηριστεί αυτά για τα οποία συζητούσαν. Παρόλο που οι διάλογοι ήταν κάπως αργοί δεν μπορώ να πω ότι βαρέθηκα γιατί δε με άφησε κυρίως το σκηνικό από πίσω, για παράδειγμα μέσα στο γραφείο του καθηγητή μπορείς να παρατηρήσεις όλα τα χούγια και τις συνήθειές του πριν καλά καλά τον γνωρίσεις αλλά ακόμη και μέσα στην καφετέρια η στάση που είχε ο καθένας καθισμένος ήταν ανάλογη με τον χαρακτήρα και πάντα την πατάω με σειρές που προσέχουν λίγο αυτά τα πράγματα. Αρκετά πιθανό να εξελιχθεί σε κάτι που πιστεύει ότι είναι πιο έξυπνο από όσο είναι αλλά για αρχή πούλησε καλά την ατμόσφαιρα του.

 

Όταν είχα δει τα σχέδια του Inio είχα χαρεί αλλά τελικά μεταφράστηκαν κάπως άχαρα στην οθόνη, τελικά ίσως θα ταίριαζε καλύτερα σε ένα slice of life. Τα ρούχα τους όλα πολύ όμορφα αν και όλοι ήταν λες και μόλις είχαν τελειώσει φωτογράφιση για περιοδικό, ακόμη και ο καθηγητής που υποτίθεται ότι είχε κάπως πιο ατημέλητη εικόνα.

 

(Γέλασα με τη 2η λεζάντα)


ySss0UF.jpg


#4 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 10 Οκτώβριος 2015 - 12:40

ακούγεται ΨΑΓΜΕΝΟ

 

θα τσεκάρω



#5 1451

1451

    .

  • Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 16 Οκτώβριος 2015 - 15:52

Εύστοχες οι παρατηρήσεις για τη γλώσσα του σώματος και τη διαβάθμιση του χώρου, τα είχα παραμελήσει. Όπως παραμέλησα και τη συμβολή του κυρίου Asano. Απλά επειδή έχει έναν χαρακτηριστικό τρόπο που σχεδιάζει πρόσωπα( για παράδειγμα μόλις είδα το Dead Dead Demon's Dededededestruction αμέσως σε εκείνον πήγε ο νους μου) δεν σκέφτηκα πως στη μεταφορά αυτό χάθηκε.

Spoiler: 2


#6 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Οκτώβριος 2015 - 18:24

Παρόμοιες σκηνές είχαν και στο δεύτερο επεισόδιο, όπως στη σκηνή που συνομιλούσε η Moe με τον καθηγητή, η αντίθεση μετάξύ της δυναμικής στάσης της κοπέλας με το χέρι πάνω στο τραπέζι ενώ ο άλλος ήταν μαζεμένος με τα χέρια επάνω στο παγκάκι σε αμυντική στάση. Η Moe πάλι ξέρει καλά το παιχνίδι και αλλάζει τον τόνο της φωνής και τους τρόπους της γύρω από τους συμμαθητές της για να της φέρονται όλοι σαν άμαθο κοριτσάκι και να φέρονται σαν υπηρέτες της ενώ είναι εντελώς διαφορετική, αν και πολύ απαιτητική, γύρω από τον καθηγητή πχ αλλά και στη συνομιλία που είχε με τη Magata. Oι παράλληλες σκηνές που είχαν αυτές οι δύο μεταξύ τους να προσπαθούσαν απλώς να εστιάσουν στις ομοιότητες των χαρακτήρων τους και τους τρόπους με τους οποίους προσπαθούσαν να κερδίσουν το ενδιαφέρον των άλλων αν και η αντίθεση ήταν τεράστια καθώς η μία ήταν παιδάκι και έμοιαζε σαν ενήλικη και η άλλη είναι 20 και πιο εύκολα θα την περνούσες για 13 ειδικά με βάση τον τρόπο που υιοθετεί γύρω από τους συμμαθητες της. Πέρα από αυτό δεν νομίζω ότι θα μπορούσαν να έχουν κάποια άλλη σύνδεση εκτός πια αν η Moe είναι τελικά η μικρή αδερφή που περιμένανε και αυτή πήγε εκεί πριν να πάνε να την πάρουν.


ySss0UF.jpg


#7 CorvusC.

CorvusC.

    黒いアゲハチョウ

  • Members
  • 33 Δημοσιεύσεις:
  • LocationMy secret base

Καταχωρήθηκε 17 Οκτώβριος 2015 - 20:06

Είναι αρκετά πράγματα που δεν μου κολλάνε. Όπως η εντύπωση που είχα, πως η Magata δεν είναι τίποτα άλλο από ένα προηγμένο πρόγραμμα, ή ότι η συνείδησή της έχει κατά κάποιο τρόπο μετατραπεί σε πρόγραμμα (Transcendence style). Όλη αυτή η μυστικότητα και η συζήτηση του καθηγητή με τον Yukihiro στο πλοίο με έκαναν να το πιστέψω. Όμως αν ήταν αλήθεια ο Yukihiro δε θα άφηνε τη Moe και τον καθηγητή να τη "συναντήσουν", αν και στο τέλος του επεισοδίου η σκηνή με την υποτιθέμενη κούκλα και το συμπέρασμα της Moe πως αυτή ήταν η Magata με μπέρδεψαν. Μακάρι να είναι αυτή, το ότι η συνάντηση με την Magata γίνεται τόσο νωρίς σημαίνει πως θα παίξει ενεργητικό ρόλο στη σειρά. 

Ένα άλλο το οποίο δε κατάλαβα είναι γιατί παρόλο που η Magata ισχυρίζεται πως δεν σκότωσε αυτή τους γονείς της, δεν αντέδρασε αναλόγως, μάλλον σαν να το παραδεχόταν έμοιαζε στη συζήτηση της με την Moe. 



#8 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Οκτώβριος 2015 - 21:55

Πάντως ο τρόπος που βγήκε από εκεί μέσα πέρα απ'το ότι ήταν αφύσικη η κίνηση όπως και να τη δεις δεν δικαιολογείται και η ταχύτητα, αν την είχαν κλειδωμένη σε ένα μικρό δωματιάκι και ήταν αναγκαστικά σχεδόν σε ακινησία καθημερινά τα βήματά της δε θα ήταν δειλά έστω; Δεν αποκλείεται να είναι πρόγραμμα η ρομπότ, έτσι κι αλλιώς όλο το σύστημα των εγκαταστάσεων βασιζόταν σε A.I.


ySss0UF.jpg


#9 CorvusC.

CorvusC.

    黒いアゲハチョウ

  • Members
  • 33 Δημοσιεύσεις:
  • LocationMy secret base

Καταχωρήθηκε 17 Οκτώβριος 2015 - 22:22

Πάντως ο τρόπος που βγήκε από εκεί μέσα πέρα απ'το ότι ήταν αφύσικη η κίνηση όπως και να τη δεις δεν δικαιολογείται και η ταχύτητα, αν την είχαν κλειδωμένη σε ένα μικρό δωματιάκι και ήταν αναγκαστικά σχεδόν σε ακινησία καθημερινά τα βήματά της δε θα ήταν δειλά έστω; Δεν αποκλείεται να είναι πρόγραμμα η ρομπότ, έτσι κι αλλιώς όλο το σύστημα των εγκαταστάσεων βασιζόταν σε A.I.

Το ίδιο σκέφτηκα, γενικά το ότι βγήκε πάνω στο P1 ήταν παράξενο. Είτε ήταν γονατιστή είτε αυτό ήταν όντως ένα ρομπότ, και αν ναι, γιατί η Moe να νόμισε πως ήταν εκείνη? Δεν την έχω να κάνει τέτοιου είδους λάθη πάντως, για να το είπε κάτι θα ξέρει. Θέλω να δω αν θα το γυρίσει σε πιο paranormal, γιατί οκ η κούκλες και τα ρομπότ, αλλά τι θα πει "εξαφανίστηκε" η κούκλα που υποτίθεται σκότωσε τους γονείς της? Όπως και να 'χει φαίνεται ότι η σειρά θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα.



#10 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Οκτώβριος 2015 - 22:50

Εμένα μου φαίνεται και ελπίζω ότι δε θα έχει υπερφυσικά στοιχεία όχι επειδή έχω κάποια συγκεκριμένη βάση όσο ότι πριν από το anime είχε γυριστεί σε live action σειρά η οποία δεν έχει πουθενά tag supernatural.


ySss0UF.jpg


#11 CorvusC.

CorvusC.

    黒いアゲハチョウ

  • Members
  • 33 Δημοσιεύσεις:
  • LocationMy secret base

Καταχωρήθηκε 17 Οκτώβριος 2015 - 22:59

Δε με ενοχλούν τα supernatural αλλά νομίζω ότι της ταιριάζει περισσότερο το mystery και το thriller. Όσο για τη live action σειρά ίσως να την τσεκάρω αφού τελειώσει το anime. 



#12 CorvusC.

CorvusC.

    黒いアゲハチョウ

  • Members
  • 33 Δημοσιεύσεις:
  • LocationMy secret base

Καταχωρήθηκε 22 Οκτώβριος 2015 - 22:38

Ενδιαφέρον το επεισόδιο και φαίνεται να μπαίνει για τα καλά στην υπόθεση

Spoiler:



#13 1451

1451

    .

  • Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Οκτώβριος 2015 - 14:08

Η Magata παρουσιάζεται σαν φαινόμενο με ανεβασμένα iq+eq. Σε σχέση με αυτήν, η Moe στερείται ωριμότητας αλλά νομίζω οποιαδήποτε θα στερούταν αυτής συγκρινόμενη με κάποια σαν τη Magata. Ίσως για αυτό ο Sohei να μην είχε μάτια για άλλη γυναίκα.

 

Εμένα μου φαίνεται και ελπίζω ότι δε θα έχει υπερφυσικά στοιχεία

Θα συμφωνήσω. Δεν πιστεύω ότι η σειρά θα κινηθεί σε παραφυσικά μονοπάτια, η διήγηση της Magata για τη κούκλα νομίζω είχε συμβολικό χαρακτήρα. Περισσότερο μου πάει για ασυνήθιστο φόνο, σαν το Μαγκάιβερ αλλά αντί για κατασκευές να ασχολείται με κατατρόπωση.

 

Spoiler: 3



#14 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2.722 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 23 Οκτώβριος 2015 - 22:32

Spoiler:

ySss0UF.jpg


#15 CorvusC.

CorvusC.

    黒いアゲハチョウ

  • Members
  • 33 Δημοσιεύσεις:
  • LocationMy secret base

Καταχωρήθηκε 25 Οκτώβριος 2015 - 00:22

Spoiler:

Επίσης ήταν κάπως παράξενο που ο μόνος που αντέδρασε σαν να είχε φρικάρει (κάτι μάλλον φυσιολογικό δεδομένου της κατάστασης) ήταν ο Yukihiro





Also tagged with one or more of these keywords: mystery, seinen, στη κόψη του ξυραφιού, over100iq