Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * - - 2 votes

Anime και Πειρατεία εκτώς Ιαπώνιας


  • Please log in to reply
9 replies to this topic

#1 Berk

Berk

    Starting...

  • Members
  • 1 posts

Posted 12 May 2015 - 15:13

Καλησπερα σε ολους!Με αφορμη καποια αρθρα που διαβασα για την πειρατια των anime εκτως Ιαπωνιας θα ηθελα την αποψη σας επανω στο θεμα.

Διαβαζω πολυ γκρινια απο τους "σοβαρους" υποτιθεται fans που ζουν στην Αμερικη, οι οποιοι κακολογουν οσους κατεβαζουν "παρανομα" ειτε μεσα στην Αμερικη, ειτε εξω.Για αυτο και με προβληματιζε λιγο αυτο, εννοω, τι μπορουν να κανουν οσοι ζουν μεσα στην Ευρωπη για να δουν anime "νομιμα"?Τιποτα.Εγω τουλαχιστον δεν μπορω να βρω τιποτα απολυτος που να ειναι νομιμο μεσα στην Ευρωπη και να μπορω να πω οτι με καλυπτει.Αρα ειναι εν τελη τοσο κακο?Χανουν τιποτα οι Ιαπωνες που λενε τοσο συχνα οτι η βιομηχανια των anime "χανει" λογο της πειρατειας?Μα, ολοι αυτοι εκτως Νοτιας Αμερικης και Καναδα δεν θα βλεπανε καν anime αν δεν υπηρχε η πειρατεια.Αρα πως γινεται να χασεις εναν "πελατη" που εξαρχης δεν ειχες?Δεν υπαρχει αλλος τροπος για εμας να δουμε anime περαν των torrentαδικων και των streaming sites, οποτε?
Εκτως αυτων εχω ξενερωσει λιγο καθως μου φαινεται τελειως "ασταθες" hobby για εμας που ζουμε στην Ευρωπη.Αν κλεινανε λογο του περιεχομενου τους διαφορα sites που προμηθευουν εμας με το συγκεκριμενο hobby θα υπηρχε καποιος αλλος τροπος να δεις anime?Προσωπηκα δεν βλεπω καποιον αλλο αφου δεν υπαρχουν sites με subscription εδω για να βλεπεις anime "νομιμα".

Ποια ειναι η αποψη σας πανω στο θεμα?



#2 GokussjGod

GokussjGod

    Anime Fan

  • Members
  • 220 posts

Posted 12 May 2015 - 17:38

πολυ καλα τα λες ,δυστυχως δεν υπαρχει καποιος αλλος τροπος για εμας να βλεπουμε ανιμε και μανγκα ''νομιμα'' διοτι πολυ απλα δεν τα προθουνε εδω .Αν τωρα εχουν παραπονα και για τη πειρατεια που αποτελει και το μονο μεσο για την Ελλαδα και για αλλες χωρες να βλεπουνε μανγκα και ανιμε ειναι μεγαλη τους χαζομαρα γιατι αν θελουν να μην χανουν κερδος θα επρεπε ηδη να τα εισαγουνε σε οποιο μερος υπαρχει ενδιαφερον.



#3 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 12 May 2015 - 17:56

Γεια σας παιδιά, επειδή θέλετε να βλέπετε anime νόμιμα ορίστε μερικοί τρόποι

 

Στο Crunchyroll υπάρχουν τίτλοι για παγκόσμια προβολή αλλά και αν χρησιμοποιείται chrome πχ έχετε διαθέσιμους όλους τους τίτλους με το chrunchyroll ublocker. Η συνδρομή είναι 5 ευρώ για anime και manga αλλά και χωρίς αυτήν μπορείτε να δείτε απλώς θα είσαστε μία βδομάδα πίσω, πληρώνεται μέσω των διαφημίσεων.

 

Στο Viki δεν υπάρχει τεράστια ποικιλία αλλά έχει μερικούς τίτλους όπως τα ova του Black Jack, το Brother, Dear Brother και άλλους. Επίσης σε αφήνουν να τα μεταφράσεις και στη δική σου γλώσσα για να βοηθήσεις και όσους δεν ξέρουν αγγλικά, όλοι δωρεάν.

 

Και κοίτα δεις υπάρχει και τρίτος τρόπος στο Daisuki.net με τίτλους όπως Gundan Origin, Kill la Kill, Kuroko κλπ. πάλι δωρεαν.

Όλο το FMA:Β online και με ελληνικούς υπότιτλους.

 

Και υπάρχει και το mangabox app της Kodansha με δωρεάν manga


ySss0UF.jpg


#4 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 12 May 2015 - 18:03

Υπάρχει τρόπος ρε παιδιά, ο πατροπαράδοτος! Αγορά dvd και manga από το εξωτερικό. Δεν είμαστε στην εποχή που έκανες κρα να βρεις online μαγαζί που να στέλνει Ελλάδα σε λογικές τιμές και λογικό κόστος μεταφορικών, απλά το συγκεκριμένο hobby είναι ακριβό. Μια full σειρά σε dvd μπορεί να κοστίζει από 25 μέχρι 70+€. Τα manga τουλάχιστον μπορείς να τα πάρεις σε φουρνιές. Ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι επειδή είναι τελείως υποκειμενικό το τι αρέσει στον καθένα, μπορεί να δώσεις ένα πενηντάρι και να μην σου αρέσει η σειρά. Επίσης όπως γράφει η Kai υπάρχει και το crunchy αν θέλετε να είσαστε νόμιμοι και up to date με τις τελευταίες σειρές. Από Ευρώπη η Αγγλία έχει αρκετά μεγάλη αγορά, δεν το συζητώ για Γαλλία/Γερμανία αν κατέχετε την γλώσσα που εκεί γίνεται πανικός (ειδικά Γαλλία). Νομίζω ότι απλά δεν έχετε ψάξει αρκετά, ναι δεν φέρνουν anime στην Ελλάδα και ούτε πρόκειται να γίνει, έχει συζητηθεί χιλιάδες φορές το συγκεκριμένο θέμα αλλά ειλικρινά ποιος νοιάζεται όταν υπάρχουν τόσα releases στο εξωτερικό.

 

Τώρα για το κράξιμο που ρίχνουν οι American fans σε όσους δουλεύουν με fansubs είναι άλλο θέμα.


Edited by Hazuki, 12 May 2015 - 18:04.

rsrGbGx.gif

#5 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 12 May 2015 - 19:57

Σιγουρα υπαρχουν οι τροποι που ανεφεραν τα παιδια πιο πανω, αλλα εμενα μου φαινονται απιστευτα αβολοι.

Ναι υπαρχουν sites για να δεις, αλλα δεν εχουν υλικο κατα την αποψη μου...Δεν μπορεις ξερω γω να πας στο θρεντ Anime Recommendations και οτι σου προτεινουν να το δεις.Ενα αυτο.

Δευτερον, ειναι πανακριβο το να αγοραζεις οτι θες να δεις κατα την αποψη μου.Τι αστρονομικο ποσο πρεπει να πληρωσει καποιος που εχει δει 1.000 σειρες/ταινιες.

Φιλε Hazuki δεν επιασα το τελευταιο

" έχει συζητηθεί χιλιάδες φορές το συγκεκριμένο θέμα αλλά ειλικρινά ποιος νοιάζεται όταν υπάρχουν τόσα releases στο εξωτερικό."

Τι ακριβως εννοεις? :)

Και για μενα παντως, αν μια μερα σταματουσε η πειρατεια των anime, θα ηταν νεκρο hobby.Εγω προσωπηκα τουλαχιστον δεν νομιζω να μπορουσα να ασχοληθω με αυτο οπως θα ηθελα και προφανως δεν εχω κερδισει κανα λαχειο για να μπορω να δινω 70 ευρω για καθε σειρα που θελω να δω.

Δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα δικα μας, damn it :P


Edited by Itachi Akatsuki, 12 May 2015 - 19:57.

mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#6 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 12 May 2015 - 20:33

Itachi Akatsuki, είναι εντελώς διαφορετικό να λέμε ξέρω ότι η πειρατεία δε βοηθάει, γνωρίζω τους τρόπους να το δω νόμιμα αλλά επιλέγω να μην το κάνω κι άλλο "δεν υπάρχουν τρόποι να δω κάτι νόμιμα, η πειρατεία δικαιολογείται". Αν πραγματικά θέλεις να δεις νόμιμα κάτι θα το συνηθίσεις κι ας μην έχεις συνηθίσει το streaming. Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι πολλά άτομα παρακολουθούν σειρές που sites όπως τα παραπάνω τις διανέμουν νόμιμα και δωρεάν σε σελίδες όπως το kissanime και άλλα streaming sites που μόνο καλό δεν κάνουν. Προφανώς και η ποικιλία δεν είναι τεράστια συγκριτικά με αυτή των fansubs, ειδικά σε παλιότερους τίτλους, αλλά υπάρχει, ειδικά στο crunchryroll αν αφαιρέσεις το region lock υπάρχουν σειρές που είναι υπεραρκετές, πίστεψέ με, σε αριθμό για άτομα που ξεκινάνε τώρα και έχει κάποιους αρκετά καλούς τίτλους. Επίσης δεν μπορούμε να μιλήσουμε και για θέμα ποιότητας όταν πρόκειται για σειρές που κάποιον παρακολουθεί ongoing αφού οι υπότιτλοι στην ουσία είναι πάλι από το crunchyroll και το βίντεο πραγματικά δεν έχει διαφορά άμα το δεις μέσω streaming αν κάποιος παρακολουθεί τα release των horrible.

 

Αν θυμάμαι καλά σε έχω δει να ποστάρεις φωτογραφία από manga που έχεις αγοράσει, μπορεί να μην είναι τόσο ακριβά όσο το ανιμε αλλά πηγαίνουν κι από λεφτά και φαίνεται ότι σαν χόμπι θέλησες να το στηρίξεις. Δεν έχει τύχει να αγοράσω ποτέ digital release αλλά αυτά είναι και ακόμα πιο φθηνά. Ας μην λέμε λοιπόν ό,τι θέλουμε, τρόποι υπάρχουν, θέληση να βρίσκεται και ο καθένας με τις δυνατότητες της τσέπης του.


ySss0UF.jpg


#7 Black Rock

Black Rock

    TO THE ICECAR!

  • GFX Staff
  • 724 posts
  • Locationalways searching for nii-chan

Posted 12 May 2015 - 21:05

Αυτό που μπορώ να επισημάνω σχετικά με το θέμα είναι πως πλέον στην ευρώπη υπήρξε πρόσφατα πρόταση να άρουν τυχόν αποκλεισμούς χωρών για διαδικτυακές υπηρεσίες. Όσο για τους αμερικάνους, το μόνο που γνωρίζω είναι πως έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε νόμιμο και μεταφρασμένο υλικό αφού οι περισσότερες εταιρίες που μεταφράζουν και φέρνουν στην δύση άνιμε είναι κατεξοχήν αμερικάνικες. Εκτός από το ότι η νομοθεσία τους για ηλεκτρονική πειρατεία είναι πολύ σκληρότερη από εδώ, προφανώς γίνεται και ζημιά γιατί χωρίς κίνηση και χρήμα οι εταιρίες δεν παίρνουν πρωτοβουλίες για να φέρουν νέες σειρές.

 

Κανένας δεν μπορεί να εμποδίσει κάποιον από το να κάνει κάτι, όπως προανέφεραν και οι προηγούμενοι. Απλά όπως και με την μουσική, μπορείς να κατεβάσεις κάτι για να το δοκιμάσεις αλλά αν σου αρέσει πολύ και θές να δεις περισσότερα από αυτό, καλό θα ήταν και να το στηρίξεις, όσο μπορείς φυσικά, αγοράζοντας κάτι.



#8 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 12 May 2015 - 21:10

Καταρχην να πω οτι δεν εχω προβλημα με streaming η downloading οποτε δεν βρισκεται εκει το προβλημα μου :) Πολλα anime τα βλεπω online, αλλα τα βλεπω κατεβασμενα!

Αυτο που με "προβληματισε" ας πουμε σε αυτο που λες ειναι πως αναφερεις οτι ειναι υπεραρκετες για ατομα που ξεκινανε τωρα.Δεν θελω να πω οτι εχω δει πολλα anime, δεν εχω δει πολλα ειδικα σε συγκριση με αλλους, αλλα για καποιον που εχει δει πολυ πραγμα, τον καλυπτει το CR?

Επισης επειδη ακριβως τα anime μαρεσουν σαν hobby, θα εκανα ευχαριστως και αμεσα subscription σε sites οπως το CR η το Funimation.Αυτο που με εκνευριζει ειναι οτι δεν εχω την δυνατοτητα.

Γιατι στο κατω κατω δεν εχω και πολλες απαιτησεις σε αριθμο.Καμποσα ongoing σε καθε season βλεπω και κανα completed στο ενδιαμεσο, δεν ζηταω πολλα πραγματα.

Σιγουρα δεν εχω ξοδεψει τα κερατα μου σε anime/manga αλλα γυρω στα 500-600 ευρω τα εχω δωσει και πιθανοτατα θα δωσω πολυ περισσοτερα στο μελλον.Manga που μαρεσουν πχ προσπαθω να τα εχω ολοκληρωμενα.

2 ερωτησεις αν ειναι ευκολο να μου απαντησεις ειτε εδω ειτε σε pm για να μην υπαρχει spamming, αν εχεις χρονο φυσικα

-Πως μπορεις να κανεις unlock το CR στην Ευρωπη?Βλεπεις οσα εχει, με η χωρις subscription?Χρησιμοποιω safari btw

-Που μπορεις να παρεις digital releases?Θα με ενδιαφερε!

Υ.Γ.Το μονο που με πειραζει εμενα και με προβληματιζει ταυτοχρονος ειναι αυτο που αναφερθηκε στο αρχικο post, δηλαδη η "ασταθεια" που υπαρχει για εμας.Ναι, θα στηριξω την προσπαθεια και την καλη δουλεια των δημιουργων, αλλα θελω να εχω ως back-up sites με "πειρατικα" anime για να μπορω να βλεπω οτιδηποτε και να αποφασησω αν θα το στηριξω η οχι.Πολλα ζηταω? :P


mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#9 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 13 May 2015 - 02:07

Τρόποι να δεις και να διαβάσεις κάτι νόμιμα πάντα υπάρχουν το πρόβλημα είναι όταν είναι χειρότεροι από τους free πάντως περισσότερο θα στηρίξεις την βιομήχανια αν πάρεις ενα blu ray από μια σειρά που σου αρέσει παρά αν βάλεις crunchyroll τώρα αν τα blu ray είναι πανάκριβα και γιατί είναι είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.Κατα την γνώμη μου πάντως έτσι όπως είναι τα πράγματα μόνο για manga είναι να αγοράζεις τόμους και αυτό κάνω κυρίως έστω και στο ελάχιστο σε σχέση με αυτά που διαβάζω.


                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#10 Hazuki

Hazuki

    Anime Elite

  • Administrators
  • 2,741 posts

Posted 14 May 2015 - 17:50

Itachi εννοούσα ότι από την στιγμή που βγαίνουν άπειρα anime στο εξωτερικό δεν χρειάζεται να συζητήσουμε γιατί δεν υπάρχουν Ελληνικά επίσημα releases.

 

Το θέμα εδώ είναι αν υπάρχουν τρόποι να δεις official anime και όχι αν συμφωνούμε με την πειρατεία. Επίσης ούτε αν είναι ακριβό ή όχι hobby. Απλά αυτό που είπα είναι ότι σε σχέση με το 04 που ξεκίνησα να βλέπω συστηματικά τότε ο μόνος τρόπος ήταν μέσω fansub από ανταλλαγές και για να έχεις πρόσβαση σε αυθεντικά dvd ή έπρεπε να ξεπουληθείς στα dvd stores γύρω από την Ομόνοια που πουλάγανε το boxset 24αρας σειράς 60€ minimum ή να μπεις στην διαδικασία αγοράς online χωρίς όμως ξεκάθαρα πράγματα αν στέλνουν Ελλάδα, πόσο πάνε τα μεταφορικά, πως πληρώνεις, κι αν τελικά αυτό που παίρνεις είναι αυθεντικό ή bootleg!

 

Τώρα με δυο κλικ κλικ, έχεις anime στην πόρτα σου από όποιο region θες.

 

Τέλος και γω μόνο fansubs βλέπω, έχω πάρει μερικές σειρές αλλά αν δεν ήταν τα fansubs δεν θα μου να εδώ να παίζω το βαρύ πεπόνι !!!!! :)


rsrGbGx.gif