Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Forum Downtime (RETRACTED)


  • This topic is locked This topic is locked
20 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 01 April 2015 - 15:30

pdgyVmnl.jpg

Ομολογουμένως επιθυμούσαμε καλύτερη χρονική στιγμή γι αυτήν την ανακοίνωση προκειμένου να μην χαλάσουμε το εύθυμο κλίμα της ημέρας, αλλά η πραγματικότητα και τα γεγονότα πίεσαν το χέρι μας. So here it goes....  (info below)


 



#2 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 01 April 2015 - 15:34

Context

 

Όσοι κυκλοφορείτε σε anime themed κοινότητες θα έχετε παρατηρήσει ότι η κοινότητα της anime - greek πριν από λίγες ημέρες αναγκάστηκε να αφαιρέσει τα download links έπειτα από το παρακάτω e-mail. 
 

 

Η Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων (ΕΠΟΕ) επιβάλλει περιορισμούς όσον αφορά την προώθηση υλικού που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα. Αν θέλετε να προωθήσετε υλικό που υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα και θεωρείτε ότι είστε νόμιμα εξουσιοδοτημένοι να προβείτε σε αυτήν την ενέργεια, μπορείτε να μας αποστείλετε την τεκμηρίωση που διαθέτετε σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα, ώστε να λάβετε πιστοποίηση που θα σας επιτρέψει την νόμιμη προώθηση του υλικού.Επικοινωνήστε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση info@epoe.gr σχετικά με την κατάργηση περιεχομένου από την ΕΠΟΕ, για να μάθετε με ποιον τρόπο χειριζόμαστε προβλήματα πνευματικών δικαιωμάτων ή για να υποβάλετε καταγγελία σχετικά με πνευματικά δικαιώματα.

 

.

Tην ίδια περίοδο λάβαμε και εμείς ανάλογη ειδοποίηση, δεδομένου όμως ότι σε αντίθεση με το έταιρο site δεν έχουμε αυτά καθεαυτά download links, αποφύγαμε να προβούμε σε κάποια δράση πριν έρθουμε σε επικοινωνία με την αρμόδια αρχή και καταλάβουμε που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα. Όπως αποδεικνύεται ακόμη και τα link που παραπέμπουν σε sites για κατέβασμα είναι δυνητικά ικανά να δημιουργήσουν πρόβλημα, κάτι το οποίο στο παρελθόν μας είχε οδηγήσει σε αφαίρεση των google ads.

Oπότε πρέπει να αναθεωρήσουμε την στάση μας σε κάποια πράγματα. Συγκεκριμένα

  • Τα "από που να κατεβάσω" threads αφαιρούνται μέχρι νεωτέρας. Παρακαλείστε θερμά να μην ποστάρετε dl links σε δημόσιο χώρο στο αμεσο μέλλον.
  • Τα ήδη υπάρχοντα post θα περάσουν από έλεγχο οπότε όποιοι δείτε ειδοποιήσεις για μαζικά hides από mods πιθανότατα προέρχονται από εκεί.

Anime/manga post που παραπέμπουν σε online readers/downloaders  ενδέχεται να τροποποιηθούν. Επειδή κρατάμε αρχείο με τις αλλαγές που έχουν γίνει και που αφήστε τους αρμόδιους moderators να το χειριστούν.

ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ 

 

Τα καλά νέα είναι ότι δεδομένου ότι δεν είμαστε site με διαφημιστική δραστηριότητα και με άμεσα download links, είμαστε ασφαλείς ως κοινότητα μακροπρόθεσμα. Eίναι περισσότερο μια απλή σύσταση για να προσέχουμε το περιεχόμενο του forum. Κοινώς δεν θα μας φέρνετε τσιγάρα στη φυλακή. Δεν θα χρειαστεί να κάνουμε τον FrenzyApe Admin ως αποδιοπομπαίο τράγο (you know we love you). Και εννοείται ότι ως μέλη δεν έχετε κίνδυνο για ότι έχετε ποστάρει κατά καιρούς από άποψη πνευματικών δικαιωμάτων. Η σκέψη μας είναι με τα παιδιά της anime-greek καθώς η περίπτωσή τους φαίνεται αρκετά πιο μπερδεμένη. 

ΤΑ ΚΑΚΑ ΝΕΑ

 

Τα κακά νέα είναι ότι στην υπόθεση μπλέχτηκε και το άτομο το οποίο έχει τον server , η ευγενική ψυχή που τροφοδοτεί το anime.gr με τα απαραίτητα για την λειτουργία του. Η database και των δύο site θα περάσει από έλεγχο όπως και ο ίδιος ο server. Πράγμα που σημαίνει ότι για ένα σεβαστό διάστημα το site θα μείνει off. Το πόσο θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της υπόθεσης, και από το εάν ή όχι θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε server (ακόμη δεν μπήκαμε μας την πέσανε). Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο οπότε όσοι έχετε content το οποίο θέλετε να αξιοποιήσετε άμεσα καλό είναι να κάνετε το back up σας.   



Λυπούμαστε για την αναταραχή και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να επανέλθουμε το συντομότερο δυνατόν. Νέα μας μπορείτε να μαθαίνετε είτε από το irc channel μας, είτε από το facebook page μας. 



#3 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 01 April 2015 - 15:47

Ελπιζουμε σε ενα συντομο comeback :D

Το ειδα χθες για το anime-greek, ελπιζω να ξεμπερδεψουν γρηγορα και απο εκει...Αλλα λογο του download section ειναι οντως πιο δυσκολα τα πραγματα...!


mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#4 Geutella

Geutella

    Anime-Greek

  • Members
  • 337 posts

Posted 01 April 2015 - 15:49

Πραγματικά νιώθω την ανάγκη να ζητήσω δημόσια μια τεράστια συγγνώμη για όλο αυτό που συνέβη. Δυστυχώς όμως, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, τίποτα δεν είναι στο χέρι μας.

Για όσους δεν το γνωρίζετε, είμαι η διαχειρίστρια του anime-greek.com. 

Από την περασμένη Δευτέρα ζούμε κυριολεκτικά έναν Γολγοθά που μέρα με τη μέρα γίνεται χειρότερο.

Ξεκινήσαμε με ένα απλό συστατικό mail από την ΕΠΟΕ και βρεθήκαμε μπλεγμένοι με δικηγόρους και δικαστήρια. Επικοινώνησε μαζί μου ο υπεύθυνος του server, τον ενημέρωσα για όλες τις κινήσεις που έχουμε κάνει έως τώρα και πραγματικά από τη δική μας πλευρά, μέσω της νομικής μας εκπροσώπου θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην μπλέξουμε άθελά μας την κοινότητα του anime.gr περισσότερο.

 

Είναι δικό μας το λάθος και δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να την πληρώσουν αθώοι. Λυπάμαι πολύ και πάλι.  


Edited by Geutella, 01 April 2015 - 15:49.

Posted Image

#5 AlexandrosPs

AlexandrosPs

    Starting...

  • Members
  • 5 posts

Posted 01 April 2015 - 16:01

Είναι κρίμα και για τα δυο τα site...

Εύχομαι να πάνε όλα καλά.


AlexandrosPs.jpg
Anime-Planet.com - anime | manga | reviews
Titans-Fansubs
 
Projects της ομάδας:

#6 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 01 April 2015 - 16:12

Αυτό είναι η αρχή κάποιας νέας πολιτικής σχετικά με το ίντερνετ γενικότερα or something?Τέλος πάντων,καλό κουράγιο στους διαχειρηστές.:(
 

By the by,Iristella ευκαιρία έψαχνες να βάλεις το μπισκότεν με χειροπέδες ε? :slash:


sc5bab.jpg


#7 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 01 April 2015 - 16:13

futurama-fry-HD-Wallpapers_zpshotek43x.j



#8 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 01 April 2015 - 16:28

Kalamari αν είναι αυτή να είναι η τελευταία ανακοίνωση που θα κάνουμε για κάποιο διάστημα ας έχει τουλάχιστον Free! μέσα. 

Ρε γκαντεμόσαυροι είπαμε να πάμε σε νέο server και φέρατε τον κόσμο ανάποδα. :P 


In any case είχαμε μία γενική εικόνα και πληροφόρηση με βάση την οποία το anime.gr κινούταν, αλλά όπως έχουμε συζητήσει πολλές φορές σε ανάλογες περιπτώσεις η ελληνική νομοθεσία στον τομέα των πνευματικών δικαιωμάτων είναι χώρος ραγδαία εξελισσόμενος. 

Όπως είπα και πιο πάνω it's all cool though. Το σημαντικό είναι τα παιδιά της AG να μην έχουν μπερδέματα. Εμείς το πολύ πολύ να χρειαστούμε καμία μετακόμιση και λίγη δουλειά παραπάνω σε τηλεφωνήματα και ξεσκόνισμα θεμάτων. 

 



#9 Takayama Yuichi

Takayama Yuichi

    Anime Fan

  • Members
  • 155 posts

Posted 01 April 2015 - 16:34

Cool story bro.



#10 FrenzyApe

FrenzyApe

    Unofficial Moderator

  • Members
  • 197 posts

Posted 01 April 2015 - 16:55

Ιριστελλα μην στεναχωριεσαι ετσι κι αλλιως ολοι ξερουν οτι λειτουργω ως ο unofficial μοντ του ανιμε.γρ!!!

 

ps i need to share all my hentai collection asap pm me for the link...

 

Spoiler:



#11 hgatakoskylos

hgatakoskylos

    Anime Fan

  • Members
  • 139 posts

Posted 01 April 2015 - 17:03

Τι να πω...

Σας εύχομαι καλά κουράγια!

Κι έπεσε και πρωταπριλιά! Σααν κρύο αστείο ακούγεται!



#12 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 01 April 2015 - 17:39

Ώστε έτσι καταρρέει το ανιμ φαντομ... υπό τον εκκωφαντικό ήχο των απαγορευτικών σειρήνων... Δεσμεύομαι να αγοράσω μεταφρασμένα μπλιτς για να στηρίξω τη φάση.



#13 FrenzyApe

FrenzyApe

    Unofficial Moderator

  • Members
  • 197 posts

Posted 01 April 2015 - 19:18

 

Δεν θα χρειαστεί να κάνουμε τον FrenzyApe Admin

 

 

 

Spoiler:



#14 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 01 April 2015 - 19:34

Officialy εννοώντας πάντα ντε. Αφού το είπες και εσύ ότι ολοι ξέρουν την αλήθεια. 

 



#15 Zentsugi

Zentsugi

    Anime Professional

  • Members
  • 640 posts

Posted 01 April 2015 - 20:44

Ώστε έτσι καταρρέει το ανιμ φαντομ... υπό τον εκκωφαντικό ήχο των απαγορευτικών σειρήνων... Δεσμεύομαι να αγοράσω μεταφρασμένα μπλιτς για να στηρίξω τη φάση.

Και γιατί να τα αγοράσεις, με λίγη φαντασία και μια λευκή κόλα Α4 μπορείς να το αναπαράγεις αρκετά πιστά.

 

Ώστε επιτέλους φτάσαμε σε αυτό το σημείο και στην Ελλάδα...