Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Folding@Home - aNiMe//GR Team


  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 mono

mono

    Ελιτίστρια

  • Global Mods
  • 4,147 posts

Posted 22 October 2014 - 22:55

Hj7qAYD.png

 

Folding is Fun!

 

 

Καταρχάς ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Τί είναι το folding@home. Πρόκειται για ένα project του Πανεπιστημίου του Stanford, το οποίο χρησιμοποιεί την επεξεργαστική δύναμη των υπολογιστών ανθρώπων από όλον τον κόσμο προκειμένου να επεξεργαστεί τον τρόπο που αναδιπλώνονται οι πρωτεϊνες. Η επεξεργασία της αναδίπλωσης των πρωτεϊνών μπορεί να βοηθήσει σε σημαντικό βαθμό στην πρόοδο της αντιμετώπισης ασθενειών όπως ο καρκίνος, το Alzheimer's, η νόσος του Huntinngton, το Parkinson's και πολλά άλλα καθώς θεωρείται ότι η εμφάνιση των ασθενειών αυτών συνδέεται στενά με τη "λάθος" αναδίπλωση μιας πρωτεϊνης.

 

Ένας υπολογιστής μόνος του για να επεξεργαστεί την αναδίπλωση μίας μόνο πρωτεϊνης ίσως χρεαστεί χρόνια, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο όταν η δουλειά μοιράζεται ανάμεσα σε εκατοντάδες χιλιάδες υπολογιστές!

 

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Κατεβάζετε το πρόγραμμα από εδώ , το εγκαθιστάτε στον υπολογιστή σας και βουαλά ξεκινάτε να διπλώνετε πρωτεϊνες!

 

Μπορείτε να επιλέξετε τρία επίπεδα όσον αφορά τη χρήση του επεξεργαστή σας που θα κάνει το πρόγραμμα όπως επίσης και αν θέλετε να λειτουργεί όσο χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή ή όσο ο υπολογιστής σας βρίσκεται σε κατάσταση αδράνειας. Ακόμα μπορείτε να επιλέξετε ένα username ή απλά να είστε Anonymous. Αν επιλέξετε username παίρνετε και πόντους ανάλογα με τα projects που ολοκληρώνετε. Η συλλογή πόντων έχει τόση αξία όση και η παραγωγή μπισκότων στο cookie clicker δηλαδή απολύτως καμία πέρα από το ότι ανεβαίνει το ηθικό (υποθέτω?) Εμένα μου άρεσε σαν ιδέα και έτσι μπήκα με username.

 

Από κει και πέρα για όποιον ενδιαφέρεται, δημιούργησα και aNiMe//GR Team για να διπλώνουμε πρωτεϊνες μαζί και να χαιρόμαστε παρέα με τους άχρηστους πόντους που θα μαζεύουμε :P Για να μπείτε στην ομάδα ~γιατί ποιός θέλει να διπλώνει πρωτεϊνες μόνος του~ αφού κατεβάσετε και εγκαταστήσετε το πρόγραμμα,πατάτε δεξί κλικ στο εικονίδιο του client στο task bar (κάτω δεξιά), επιλέγετε "advanced control", πατάτε το κουμπάκι που γράφει "configure" και στο Team Number βάζετε τον αριθμό 227242, πατάτε save και πλέον είστε μέλος της ομάδας.

 

Η αλήθεια είναι ότι όλη η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή απλά θα σας πάρει κάπου 5 λεπτά από το χρόνο σας. Νομίζω είναι μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική για όσους δεν ψήνονται να τους πετάνε κουβάδες με παγάκια XD

 

Feel free να κάνετε ερωτήσεις αν δεν σας κάλυψα ή να μοιραστείτε την εμπειρία σας και τη γνώση σας πάνω στο πρόγραμμα αν είστε ήδη χρήστες.

 

~Let's do this! For Science dammit!~


xbJ3b2w.jpeg


#2 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 23 October 2014 - 12:24

Το κατέβασα αλλά όταν άρχισα το folding μου έβγαζε error ότι λείπει από τον υπολογιστή το openCL.dll και σταμάταγε το πρόγραμμα...


                                                                                                                                                09pntFA.png?1


#3 Black Kaiser

Black Kaiser

    You are part of my plan

  • Members
  • 1,289 posts

Posted 23 October 2014 - 12:27

Λογικά θα λείπει το openCL.dll και για αυτό δεν θα τρέχει το πρόγραμμα.

 


Edited by Black Kaiser, 23 October 2014 - 12:30.


#4 pasxaleas

pasxaleas

    Smell the bunny

  • Members
  • 860 posts

Posted 23 October 2014 - 13:02

thanks man το έφτιαξα.


                                                                                                                                                09pntFA.png?1