Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Fate/Stay Night (2014)


  • Please log in to reply
121 replies to this topic

#1 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 05 October 2014 - 21:32

Fate/Stay Night (2014)

 

yaqhs9l.jpg

 

 

TV series, Ufotable

 

 

Λίγα χρόνια πριν, όταν η Ufotable έβγαλε το fate/zero πολύ απο εμάς τους fans του Nasuverse περιμέναμε  μετά την επιτυχία του το συγκεκριμένο studio να πιάσει και το original υλικό, υπό τις ελπίδες να του δώσει μια καλύτερη μεταχείρηση από αυτήν της DEEN πριν καιρό. Τελικά οι ευχές μας εισακούστηκαν και παίρνουμε από την Ufotable ένα νέο fate/stay night anime (αν και όχι στο route που μερικοί ελπίζαμε και θα ήταν λογικό να βγει μιας και είναι το καλύτερο αλλά τέλος πάντων).

 

Εδώ λοιπόν έχουμε την νεότερη τηλεοπτική μεταφορά ενός μέρους του Nasuverse, το τελευταίο fate/stay anime που θα καλύψει το 2ο route του original Visual Novel, fate/stay night, το Unlimited Blade works.

 

Για όσους έχουν χαθεί με ότι βγαίνει υπό αυτόν τον τίτλο, το original fate/stay night visual novel (του οπίου prequel αποτελεί το fate/zero) περιέχει 3 διαφορετικά routes, μονοπάτια στα οποία διακλαδώνεται το παιχνίδι μετά τον πρόλογο του καιτα οποία έχουν ως πρωταγωνιστή τον γνωστό και αγαπημένο (NOT) Shirou αλλά καθένα βασίζεται σε μια διαφορετική συμπροταγωνίστρια.

Έτσι έχουμε:

Tο Fate route που επικεντρώνεται στην Saber.

To Unlimited Blade Works route που επικεντρώνεται στην Rin <---You are here

Το Heaven's Feel route που επικεντρώνεται στην Sakura.

 

So με λίγα λόγια η ίδια υπόθεση που κάλυψε η παλία ταινία Unlimited Blade Works της Deen.

 

Η σειρά βλέπεται αυτούσια χωρίς καμία προηγούμενη επαφή με το σύμπαν της σειράς να είναι αναγκαία.

 

Η υπόθεση είναι η ακόλουθη (take from anidb):

 

 


High school junior student Emiya Shirou is twice an orphan. Once, a great fire that destroyed more than a hundred homes took the lives of his biological parents. He was then adopted by the man who saved him from that inferno, a man who called himself a magus; however, after a few years, that man, too, died. Shirou was left with a home, the dream to become a superhero, and some extremely limited knowledge of magecraft, the art practised in secret by magi all over the world. Now, unbeknownst to him, the city he lives in, Fuyuki City, is to become the place where a great war will be fought in secret by magi like the man who adopted him.

For this great war, seven magi shall gather together in Fuyuki. Each magus becomes a Master, and each Master summons a Servant, a spirit of a mighty hero of the past that, due to their almost almighty powers in life and to the faith people have put in them through the times, ascend to a higher level of existence, outside of time. Together, Master and Servant fight against the other teams for the possession of the Holy Grail, a relic said to be almighty and grant any wish, no matter how great. However, in order to allow the winning Master and Servant to be granted one wish each, all other teams must be defeated, and the enemy Servants annihilated. That war is thus called the Holy Grail War. The Holy Grail War has happened four times so far, and the fifth one is about to take place.

The hero each Servant was in life has fame, and as such their lives are well-known. By knowing the true name of a Servant, one clearly also knows its strengths and weaknesses; thus, it is the custom for each team to hide the identity of their Servant and try to find out those of the other ones. To better hide the identity, the Servants are usually referred to by their classes, Saber, Archer, Lancer, Rider, Berserker, Caster, and Assassin.

One night, Shirou witnesses a fight between two servants, Archer and Lancer. To preserve the secrecy of the War, Lancer mortally wounds him. However, a girl who up until now was just a classmate of his and the school idol, Toosaka Rin, saves his life by pouring all the magical energy from a pendant into fixing his heart. However, he gets attacked by Lancer again, and this time Rin will not be able to save him. Just as he's about to die for good, he unwittingly summons Saber, who promptly drives Lancer off. The powerful sword user turns to Shirou and asks whether he is her Master, much to his bewilderment. In spite of being just a rank amateur, he now has to fight a war between powerful and experienced magi, and has people he knows turned into enemies.


qzMHWHd.png


#2 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 05 October 2014 - 21:41

Πρώτο επεισόδιο και παραλίγο να πάθω ανακοπή από τα γέλια σε κάποιες φάσεις.Στα συν το ότι δεν σκυλοβαρέθηκα και δεν ήθελα να κόψω τις φλέβες μου όπως στο πρώτο επεισόδιο του Fate/Zero με τις μακροσκελείς επεξηγήσεις για τους μάγους το σύμπαν και τα σχετικά.

Από την άλλη όμως τα unintentional comedy moments έδιναν και έπαιρναν. Το πώς ο Archer και η Rin βρέθηκαν από το να σφάζονται με την πρώτη ματιά να είναι οι καλύτεροι φίλοι, το και καλά awkwardness της Rin με την Sakura και δεν ξερω και εγώ πόσα άλλα σκηνικά. Την οποία Sakura η Rin μέχρι στιγμής ούτε να την φτύσει έτσι; Και το πόσο obviously αντιπαθητικός ήταν ο Shinji.. ugh

Είμαι υπέρ των light hearted notes αλλά το να δώσεις σκούπα και φαράσι σε ένα heroic spirit και να το βάλεις να κάνει φασίνα είναι κάπως too much.

Βλέπεται πολύ άνετα με pop corn μέχρι στιγμής αλλά διαβάζω τους διθυράμβους γενικότερα σε διάφορα sites και αναρωτιέμαι αν είδαμε το ίδιο πράγμα.



#3 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 05 October 2014 - 21:45

Spoiler: 1



#4 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 05 October 2014 - 21:49

Spoiler: 1

Spoiler:



#5 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 05 October 2014 - 22:01

Spoiler:



#6 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 05 October 2014 - 22:05

Είχαμε και την αρχή με 47λεπτη Rin! Η Rin πάει σχολείο, η Rin κάνει μαγικά και καλεί τον υπηρέτη της, η Rin κάνει παρκούρ, και γενικά Rin!

Εξαιρετική η ιδέα να παρουσιάσουν τα ίδια γεγονότα κάτω από το πρίσμα ενός και μόνο χαρακτήρα. Κανένας παντογνώστης αφηγητής, μόνο τα γεγονότα που έζησε ένας συγκεκριμένος χαρακτήρας, όπως αυτός τα είδε. Λογικά την επόμενη βδομάδα θα τα δούμε μέσω της ματιάς του Shiru.
Μου άρεσε ο Archer, καθώς και η παρουσίαση του ως πανούργο και οξυδερκή, παρά ιππότη, όπως βαρέθηκα να ακούω στο zero. Ταιριάζει απόλυτα στον σκοπό του, και είναι ωραίο να βλέπεις κάποιον που συνδυάζει δύναμη και μυαλό.
Μου άρεσε η εξέλιξη της σχέσης του με την Rin στο πρώτο επεισόδιο. Ιδιαίτερα το πως με τα λόγια και τις φιλοφρονήσεις του άλλοτε τόνιζε το ηθικό της, και άλλοτε την κολάκευε προς το δικό του συμφέρον.
Ταιριάζει άψογα στην διαφορά των εμπειριών τους, μιας και η κοπέλα δεν είναι καν ενήλικη ενώ μπάζει από απειρία. Ελπίζω να το χτίσουν περισσότερο αυτό το κομμάτι της σχέσης τους.

Όμορφα γραφικά, εκπληκτική η σκηνή της μάχης και προσοχή στην λεπτομέρεια των σκηνικών. Η μουσική δεν είναι κακιά αλλά έχω ακούσει καλύτερα. Άντε και καλή μας συνέχεια!!!

Θέλω να μου εξηγήσεις γιατί θεωρείς το τρίτο route τόσο ανώτερο από το δεύτερο φίλε MadHatter. Έχω διαβάσει το novel και είμαι γνωστής, και πραγματικά βρίσκω υπερβολές τις απόψεις Heaven's Feel best route ever.

Κάτι άκυρο αλλά σχετικό. Έχει προσέξει κανείς άλλος πως τα 45 λεπτά ίσως να είναι καλύτερα από.τα 25? Ξέρω πως είναι για τα 2 πρώτα επεισόδια αλλά η ιδέα της μεγαλύτερης διάρκειας έναντι λιγότερων επεισοδίων ίσως, εμένα μου αρέσει πολύ. Δεν ξέρω, αλλά βρίσκω την δομή και εξέλιξη του επεισοδίου αρμονικοτερη στα 45.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#7 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 05 October 2014 - 22:16

Για τα γνωρίσματα της προσωπικότητας του τοξότη συμφωνώ αν και το πανούργος φέρει μια αρνητική χροιά που δεν ταιριάζει με την ηρωϊκή του εικόνα. Το πολυμήχανος τον αντιπροσωπεύει ακριβέστερα στο μυαλό μου.

 

Τα σαρανταπεντάλεπτα έχουν να κάνουν με το πώς επιλέγουν να τα αξιοποιούν. Για παράδειγμα στην επαναπροβολή του Psycho Pass το περασμένο καλοκαίρι βαριόμουν αφάνταστα. Είχα την αίσθηση που έχω όταν περιμένω σε ουρά καταστήματος ή υπηρεσίας, η καρδιά μου ήταν έτοιμη να σκάσει.

 

Εδώ το χειρίζονται καλά.


Edited by 1451, 05 October 2014 - 22:18.


#8 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 05 October 2014 - 22:32

Πανούργος και πολυμήχανος τα θεωρώ πλευρές του ίδιου νομίσματος. Για την Πολύφημο ήταν πανούργος, για την Αθηνά πολυμήχανος ο Οδυσσέας. Ακόμα και ο όμηρος συχνά άλλαζε το επίθετο ανάλογα με το κατόρθωμα/πράξη του.
Σήμερα το διαχωρίζουμε ανάλογα με τον σκοπό, οπότε έρχεται στο αν θεωρείς τους σκοπούς του Archer καλούς ή κακούς.

Έχεις δίκιο πάντως, το πολυμήχανος αρμόζει περισσότερο σε έναν ήρωα.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#9 Mad_Hatter

Mad_Hatter

    xyz scum

  • Moderators
  • 4,499 posts
  • LocationArah

Posted 05 October 2014 - 22:56

Θέλω να μου εξηγήσεις γιατί θεωρείς το τρίτο route τόσο ανώτερο από το δεύτερο φίλε MadHatter. Έχω διαβάσει το novel και είμαι γνωστής, και πραγματικά βρίσκω υπερβολές τις απόψεις Heaven's Feel best route ever.

 

Tbh είναι περισσότερο θέμα απογοήτευσης με τα 2 πρώτα routes που μεγιστοποίησαν την όποια χαρά μου έδωσε το 3ο. Όχι ότι το Heaven's Feel δεν έχει τα άπειρα ελατώματα, μια υπερδραματοποιημένη darkila ήταν, αλλά είναι απελευθερόμενο από έναν πιο συγεκριμένο χαρακτήρα που είχαν τα 2 πρώτα, τα οποία δε μπόρεσα να πάρω ιδιαίτερα στα σοβαρά.

 

Δηλαδή μου έβγαλε το "shit gets real".

 

 

 

Επίσης

 

Spoiler: Heaven's Feel

 

Γενικά, είχε τις στιγμές του.

 

 

Still, προτιμώ το fate/zero και από τα 3.


qzMHWHd.png


#10 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 05 October 2014 - 23:46

Spoiler:

フカフカ

#11 teo13

teo13

    Anime Freak

  • Members
  • 491 posts

Posted 06 October 2014 - 00:05

Ωραίο το επεισόδιο μου άρεσε η σχέση της Rin με Archer φάση έχει.

Ωραίο το ξυλίκι προς το τέλος θέλω να δω τις πιο αποφασιστικές μάχες(βιαζομαι).

Τον Shiro θέλω να δω.Καλά η Rin όταν έσκασε η Saber ήταν σε φάση wtf γιατί αυτή τι αμαρτίες πληρώνω;

Περιμένουμε τα επόμενα άντε να δούμε και κάτι καλό γιατί όλα τα άλλα της σεζόν δεν ξεκίνησαν καλά.



#12 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 11 October 2014 - 00:25

Όσο κοντή ήταν η φούστα της, άλλο τόσο καλό ήταν το animation.

 

Καταπληκτικό οπτικοακουστικά και πολύ αξιόλογο στο σύνολο του (σκηνοθετικά ιδίως δεν απογοητεύει). Χωρογραφίες/μάχες γενικά ΘΕΑΜΑΤΙΚΕΣ, ειληκρινά δεν το περίμενα. Δεν περίμενα ποτέ πως θα έβλεπα Fate Stay Night και θα ήταν καλό :P Δεν ξέρω ποιά είναι τα σχέδια για τη σειρά, αλλά ελπίζω να συνεχίσει σε αυτό το στυλ (τόσο ποιοτηκά όσο και σε διάρκεια) καθώς και το πρώτο επεισόδιο του Fate/Zero ήταν από τα αγαπημένα μου.

Μόνο στους διαλόγους θα μπορούσαν να μην φωνάζουν ο ένας το όνομα του άλλου κάθε μιάμιση φορά και θα ήμασταν ωραιότατα (το cheesy introductory calling explosition να το φάω, αλλά τα υπόλοιπα?)

 

@Iristella: Στη θέση σου θα πήγαινα να χαλάσω το χρόνο μου σε κάτι άλλο, κυρίως κάτι που να μπορώ να εκτιμήσω, yes? :deadga6:


Edited by Six Winged Angel, 11 October 2014 - 01:00.


#13 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 12 October 2014 - 09:26

@ Six Winged Angel δεδομένου ότι δεν είσαι στη θέση μου άσε με να χειρίζομαι τον χρόνο μου, και την εκτίμησή μου όπως κρίνω εγώ καλύτερα.  Μιας και νοιάζεσαι τόσο γι αυτόν όμως καλό είναι να μην με απασχολείς με νοοτροπίες τύπου " άμα δεν σου αρέσει (όσο αρέσει σε μένα) γιατί το βλέπεις". Eκεί όντως σπαταλάς τον χρόνο και των δυό μας.


 

 

Για τα γνωρίσματα της προσωπικότητας του τοξότη συμφωνώ αν και το πανούργος φέρει μια αρνητική χροιά που δεν ταιριάζει με την ηρωϊκή του εικόνα. Το πολυμήχανος τον αντιπροσωπεύει ακριβέστερα στο μυαλό μου


Ποια ηρωική εικόνα ακριβώς; Γιατί μέχρι τώρα πάρα πολλά από τα ηρωικά πνεύματα που έχουμε δει κάθε άλλο παρά τέτοια ήταν. Θυμίζω ότι στο prequel υπήρχε overly attached σε ιστορική φιγούρα πνεύμα το οποίο θυσίαζε παιδάκια στον Cthulhu.

Αlso ζω για την στιγμή που σε κάποιο sequel spinoff/we κάποιος από την Archer class θα έχει όντως τόξο. H κάτι ανάλογης λογικής.



#14 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 12 October 2014 - 14:40

Do the hatewatching like a true hipster because it's so smart, trendy and it evolved the forum into such a wonderful place. Can't stop you thumbs_up.png

 

Οn another note, βλέπω πως και τα μετέπειτα eps θα είναι 48λεπτα και μ' αρέσει. It's Kara no Kyoukai all over again!

Το επόμενο επεισόδιο έχει release date 18 Οκτώβρη (?), δηλαδή πολύ πιο νωρίς απ' ότι περίμενα δεδομένης της ποιότητας του animation. Φαίνεται πως έχουν το μεγαλύτερο μέρος ήδη έτοιμο.



#15 1451

1451

    .

  • Members
  • 2,585 posts

Posted 12 October 2014 - 14:47

Ίσως δεν το έθεσα-διατύπωσα σωστά. Απλά ο τοξότης δεν μου κάνει για κακόβουλο πνεύμα-υπηρέτη. Όχι ότι όλοι όσοι καλούνται να υπηρετήσουν στον πόλεμο του δισκοπότηρου είναι καλοπροαίρετοι. Αυτό πράγματι δεν αληθεύει.

 

Όσο για το πρώτο επεισόδιο

 

Spoiler: 1