Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Garo: Honoo no Kokuin | Garo: Mark of the Flame

MAPPA TV Series Fall 2014 GAR Fantasy Tokusatsu Action Demons Jam Project Tragedy

  • Please log in to reply
87 replies to this topic

#46 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 18 October 2014 - 15:20

Κατώτερο από πλευράς πλοκής και ροής το τρίτο επεισόδιο σε σχέση με τα δυο προηγούμενα. Σπατάλησε πολύ χρόνο σε κομπάρσους που δεν πρόκειται να ξαναδείξει και άφησε cliffhanger για τον φάμπιουλους φούξια γκάρο, τον οποίο ήθελα να δω παραπάνω. Δεν έχει δείξει ακόμα motive για την μαντάμ μπούτι, αλλά ξεκαθαρίζει ποιο από τα δυο λυκάκια ακολουθεί. Το σχέδιο των χαρακτήρων (κυρίως σε μαλλιά και πρόσωπα) έχασε την πανέμορφη γραμμή που είχε και έγινε αρκετά πιο ατσούμπαλο, υποπτεύομαι ότι άλλαξαν animators. Ελπίζω να άλλαξε σε αυτό το χάλι μόνο για το τρίτο επεισόδιο, αγάπησα υπερβολικά πολύ την ροή των γραμμών στα καρέ των δυο προηγούμενων επεισοδίων και ήθελα να κρατηθεί σε εκείνα τα επίπεδα. On the bright side, δεν είχε βασανισμούς και βιασμούς γυναικών σήμερα.
 

Γαμμοτο :P


mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#47 Zentsugi

Zentsugi

    Anime Professional

  • Members
  • 640 posts

Posted 18 October 2014 - 19:10

Το σχέδιο των χαρακτήρων (κυρίως σε μαλλιά και πρόσωπα) έχασε την πανέμορφη γραμμή που είχε και έγινε αρκετά πιο ατσούμπαλο,

 Ειδικά σε κάποιες σκηνές φαινόταν πάρα πολύ η διαφορά.

 

Επίσης για κάποιο λόγο σε αυτό το επεισόδιο με ενοχλούσε κάπως η φωνή του Herman/Roberto χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω γιατί ακριβώς..



#48 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 19 October 2014 - 14:40

Μου φάνηκε ίδιο το voice acting του με τα προηγούμενα, I guess δεν πρόσεχα αρκετά, ή εναλλακτικά δεν έχω την ίδια ακουστική ευαισθησία.
ep.2 & 3 papa wolf design comparisson. Είχαν αλλάξει και της alchemist ως προς το ελαφρώς χειρότερο, αν και δεν μαζεύω screens απ΄αυτή :P

Spoiler:


Also, Itachi, δεν ακούγεσαι τόσο αστείος όσο θα ήθελες. Υοu may stahp it.

 


Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#49 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 19 October 2014 - 18:42

Spoiler: 3



#50 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 19 October 2014 - 19:17

Νομίζω πως έχουν αναφέρει θαμπά κάνα-δυο φορές ότι μόνο άντρες μπορούν να γίνουν makai knights. Θυμάμαι ένα σημείο με τον σύμβουλο του βασιλιά που έλεγε κάτι σε φάση "αν είναι αγόρι πρέπει να το σφάξουμε όπως και δίποτε" or sth.
Kαι νομίζω πως και στο tokusatsu υπάρχουν μόνο αρσενικοί makai knights, αλλά δεν είμαι σίγουρη, θα πρέπει να μας το σιγουρέψει κάποιο άτομο που έχει δει όλες τις σεζόν.

off-topic για το live action:

Spoiler:

Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#51 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 19 October 2014 - 19:40

I figured as much. Είναι γνωστό το σκατένιο αυτό trope αλλά ξέρω γω... Ήλπιζα.Oh well.... 
 

Άσχετο από αυτό αλλά αν ποτέ συναντηθούν ο Leon με τον Alphonse δεν βλέπω κανέναν μα κανέναν λόγο ο πρώτος να βοηθήσει τον δεύτερο. Πέρα από το "its your holy duty as Makai Knight" that is. >:



#52 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 19 October 2014 - 19:52

Ikr?

Φαντάζομαι πως θα πετάξουν κανένα plotwist που θα λέει πως ο σύμβουλος του βασιλιά θα είναι horror ή φιλαράκι με τα horrors και το πριγκιποπαίδι θα έχει κοινό στόχο με το λυκοπαίδι. Είναι το πιο εύκολο που μπορούν να κάνουν άμα θέλουν να τους ενώσουν.


Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#53 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 20 October 2014 - 01:21

Γιατί την πανοπλία ο Γάρος την κληρονόμησε από τον παππού του και όχι από τη μάνα του ξέρω γω;

 

Από την άλλη αυτό που θυμάμαι εγώ είναι πως από τη μάνα του την κληρονόμησε την πανοπλία, τώρα αν ήταν passive ή όχι no idea

 

Καλό ήταν το επ, αλλά κυρίως λόγω του ξύλου leon vs emma και του τέλους με (γκασπ!)

ΦΟΥΞΙΑ GARO

(fabulous and just !)

 

 

Aυτό το βρήκα στην wiki. Σάπιο, πιθανόν ισχύει και στο anime αν ισχύει για όλες τις σειρές.

εξού και η guilty pleasure ψήφος στο φου μπου

ΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜΜ :P


Edited by Six Winged Angel, 20 October 2014 - 01:28.


#54 Zentsugi

Zentsugi

    Anime Professional

  • Members
  • 640 posts

Posted 20 October 2014 - 19:45

Spoiler: 3

Spoiler:



#55 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 22 October 2014 - 20:58

Το post-rape σκηνικό (so shock, much awe, wow) ήταν μια ακόμα λανθασμένη χρήση των rape tropes για να συνεισφέρει στην στοιβάδα της ντροπής. Νομίζω είναι το μοναδικό κομμάτι που με έχει ενοχλήσει πραγματικά μέσα στο χρονικό διάστημα των δυο επεισοδίων που έχουν βγει so far, αν και έχει κι άλλα περίεργα μέσα όπως τα close-ups στα καλοσμιλεύμενα γυμνά μπουτάκια της action girl και τις μάνες των πρωταγωνιστών που παίρνουν πόδι από το σενάριο η μία μετά την άλλη, αλλά διατίθεμαι να τα αγνοήσω γιατί η σειρά είναι απολαυστική.
 

Κατ' αρχήν, δε βρίσκω τίποτα το λανθασμένο στη χρήση της συγκεκριμένης σκηνής. Δεν υπήρχε ίχνος fanservice ούτε ήταν παραπάνω αχρείαστη από τις περισσότερες σκηνές του επεισοδίου, που δεν είναι και κάτι πολύ παραπάνω από fan service in the first place. To νόημα της σκηνής ήταν ξεκάθαρο: ήταν ένα σύντομο σχόλιο για τη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών στο πλαίσιο του βασανισμού τους. Εξάλλου ακολουθεί μια άλλη subtle σεκάνς βασανισμού και παρουσιάζεται στο πλαίσιο μιας κοινής αφήγησης. Δεν είναι σχόλιο ιστορικής συνέπειας, είναι σχόλιο σεναριακής συνέπειας. Αν το συγκεκριμένο franchise ήθελε να προκαλέσει shock ή fanservice με τη συγκεκριμένη σκηνή, νομίζω είναι φανερό ότι θα παρουσιαζόταν πολύ διαφορετικά.

 

Ντάξει, το σχόλιο για τα μπουτάκια της action girl είναι αστείο, πόσο μάλλον μετά από τα close-ups στο σώμα του πρωταγωνιστή στο πρώτο επεισόδιο. Κι όμως, η συγκεκριμένη σκηνή είχε και context. Τα κοντινά πλάνα ήθελαν να μας δείξουν το καμπανάκι που είχε δεμένο στο πόδι της που θα φανέρωνε την αληθινή φύση του ιερέα. Ξέρω, θα μπορούσε να το έχει σε άλλο σημείο, αλλά παρατηρώντας τη συγκεκριμένη χαρακτήρα κατά τη διάρκεια του επεισοδίου έχοντας διαβάσει το σχόλιό σου, μου φάνηκε ότι υπήρχε ουσιαστικά ανύπαρκτο fan-service σε σχέση με αυτό που θα μπορούσε να έχει. Και το λέω αυτό γιατί γενικά η σειρά είναι ένα σκέτο fanservice σε γενικές γραμμές, χωρίς όμως μέσα σε αυτό να ξεχωρίζει ένα συγκεκριμένο pattern αντικειμενοποίησης γυναικών.

 

Αυτό για της μάνες από την άλλη είναι ακόμα πιο αστείο, αν και είναι συχνό trope. Εντάξει, υπάρχη ξεκάθαρη σεναριακή αναγκαιότητα για αυτό, αν και δε διαφωνώ στο ότι δεν υπάρχουν αρκετοί γυναικείοι χαρακτήρες μέχρι στιγμής, ούτε στο ότι πρόκειται για male power fantasy series. Το απολαμβάνεις όμως, και κολλάς μόνο σε λεπτομέριες λες και δεν ανταποκρίνονται ή δε σχετίζονται αναγκαία με το big picture.

 

Για να χρησιμοποιήσεις σοβαρά και μη-σκατόψυχα ένα rape trope, θα πρέπει να εστιάσεις στην ψυχολογία του θύτη και στην ψυχολογία του θύματος έχοντας επίγνωση του πόσο λεπτό είναι το θέμα που αντιμετωπίζεις και να το παρουσιάσεις με την ανάλογη λεπτότητα, όχι να πετάξεις έναν βιασμό κομπάρσων μέσα σε 2 δευτερόλεπτα στην μάπα του θεατή σα να του λες "ωωωω κοίτα, τι κακοί τύποι που είναι". Με το να χρησιμοποιείς τον βιασμό για να σοκάρεις, προσπαθείς να εντυπωσιάσεις ένα ανίδεο και ανώριμο κοινό, και παράλληλα ξύνεις πληγές σε άτομα που έχουν πέσει θύματα βιασμού.

Really, περιμένεις λεπτότητα σε μια σειρά με όλο αυτό το context?

Κατ' αρχήν, δεν υπήρχε καμία ανάγκη για περαιτέρω εστίαση στην ψυχολογία του θύματος πέρα από τα προφανή στη συγκεκριμένη σκηνή.

Πόσο, μα πόσο ιστορικά αναίσθητο είναι, όμως, το να αφήνεις απαρατήρητο ένα setting που βάζει μέσα κυνήγι μαγισσών, χριστιανοκεντρική θρησκεία, πορνεία, αναφορές σε επιδημίες, βασανισμούς αιχμαλώτων, όλα για λόγους εντυπωσιασμού και προβολή των φοβεροτρομερών makai knights, και να κολλάς μόνο στη συγκεκριμένη σκηνή (που δε χρησιμοποιήθηκε καν για εντυπωσιασμό με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιούνται τα υπόλοιπα) απλά και μόνο γιατί οι βιασμοί είναι κάτι που συμβαίνουν και στην εποχή μας; Δηλαδή μπορούμε να εκμεταλλευόμαστε όλα τα παραπάνω πράγματα από τα οποία έχει δεινοπαθήσει άπειρα η ανθρωπότητα για να φτιάξουμε ένα cool ψευδοϊστορικό setting, αρκεί να μην συμβαίνουν πια στη δυτική κοινωνία, άρα να μην μπορούν να συμβούν και στους θεατές; Wow, that's so sensitive of us! Ζήτω το εντυπωσιακό και απολαυστικό Garo, αρκεί να μην κάνει αναφορές σε κακά που μπορεί να συμβούν σε εμάς!

 

Anyway, η σειρά ούτε με ενοχλεί ούτε με ενθουσιάζει. Βλέπεται άνετα αν και ψιλοβαριέμαι και δε βρίσκω το λόγο να συγκεντρωθώ στις περισσότερες σκηνές ούτε βρίσκω κάποιο παραπάνω λόγο να το βλέπω.


Edited by Kamui, 22 October 2014 - 23:48.

O6rrvsU.jpg


#56 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 22 October 2014 - 22:54

Kamui είσαι αξιολάτρευτος. Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο αξίζει ο κόπος του post σου :P Σε γενικές γραμμές ανέφερα παρόμοια πράγματα, και τα λεγόμενα σου με βρήσκουν πλήρως σύμφωνο.

 

Την σειρά την βλέπω με παρόμοια ματιά, μόνο που επιπροσθέτως μου αρέσουν ιδιαίτερα κάποια αισθητικά ή/και τεχνικά κομάτια της. (Σχεδιασμός/OST/JAM PROJECT/Makai Knights/IT'S FUCKIN GARO)

 

4th episode, where are you?



#57 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1,231 posts

Posted 23 October 2014 - 00:16

Αντί να σχολιάζεις για το πόσο αστεία, αμερόληπτη και κολλημένη ακούγομαι μπορείς να διαβάσεις την συζήτηση που υπήρξε και που δεν σκοπεύω να επαναλάβω. Δώσε βάση στα ποστ της iri γιατί οι απόψεις της συμπίπτουν με τις δικές μου. Αν και πάλι δεν μπορείς να καταλάβεις, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι΄αυτό.


Posted Image
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#58 Kamui

Kamui

    Degenerate aristocrat

  • Members
  • 615 posts
  • LocationRealm of perdition

Posted 23 October 2014 - 00:57

Αντί να σχολιάζεις για το πόσο αστεία, αμερόληπτη και κολλημένη ακούγομαι μπορείς να διαβάσεις την συζήτηση που υπήρξε και που δεν σκοπεύω να επαναλάβω. Δώσε βάση στα ποστ της iri γιατί οι απόψεις της συμπίπτουν με τις δικές μου. Αν και πάλι δεν μπορείς να καταλάβεις, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι΄αυτό.

Δε ξέρω πού ακούγεσαι αμερόληπτη, αλλά τη συζήτηση την είχα διαβάσει πριν καν δω και τα δύο επεισόδια. Περίμενα να συμφωνήσω περισσότερο με εσάς, αλλά βλέποντας τα παραδείγματα στα οποία αναφέρεσαι η συζήτηση μου φαίνεται τρομερά άτοπη. Λόγος να επαναληφθεί η ίδια συζήτηση δεν υπάρχει, γιατί τα δεδομένα που θέτω είναι καινούργια, αν και μάλλον δεν έγιναν κατανοητά. Άλλο να δικαιολογούμε το περιεχόμενο μιας σειράς με βάσει ένα και καλά μεσαιωνικό setting στο οποίο προσπαθεί να είναι "συνεπής", και άλλο αυτό που λέω εγώ.

Συμφωνώ με την Iristella στο ότι είναι δικαίωμά σου να πεις κάτι που σε ενόχλησε και καταλαβαίνω πόσο άβολα μπορεί να κάνει να νιώσει μια τέτοια σκηνή ένα άτομο που έχει πέσει θύμα βιασμού, αλλά το να κρίνουμε απαράδεκτη μια αναφορά σε κάτι εύκολο και λογικό να παρουσιαστεί σε εκείνο το setting επειδή δεν είχαν "τις κατάλληλες γνώσεις" (λες και έχουν τις κατάλληλες γνώσεις για να παρουσιάσουν όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που παρουσιάζουν συσχετισμούς με την πραγματικότητα... στην πιο mild σκηνή απ' όλες κολλήσατε) καταλήγει να λειτουργεί παραπληροφορητικά αν δε δεχτεί κρητική. Μπορώ να πω ότι ήμουν αρκετά αρνητικά προκαταλειμμένος για τη σειρά λόγω της συζήτησης, ενώ όταν είδα τα πρώτα επεισόδια διαμόρφωσα ελαφρώς διαφορετική άποψη.

 

Εγώ πάντως δε βρίσκω κάτι κακό ή άτοπο στο συσχετισμό σεξ και βίας. Εξαρτάται πώς θα συνεχίσουν να το παρουσιάζουν και αν θα καταφέρουν να περάσουν ένα πιο σοβαρό μύνημα. Γενικά πάντως κεντρικό θέμα της σειράς φαίνεται να είναι οι ανθρώπινες επιθυμίες και το πώς αυτές ενισχύουν την παρουσία των δαιμόνων ανάμεσα στους ανθρώπους. Το περίεργο είναι ότι τις ίδιες επιθυμίες μοιράζονται και οι ήρωες που πολεμάνε τους δαίμονες, και δε ξέρω τι άποψη θα καταλήξω να έχω για το χειρισμό αυτού του θέματος. Το σίγουρο είναι ότι το θέμα δεν είναι out of context πάντως, το γενικό sexual suggestiveness και η βία που φαίνονται να επικρατούν δεν μοιάζουν άτοπα.


Edited by Kamui, 23 October 2014 - 02:34.

O6rrvsU.jpg


#59 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 23 October 2014 - 06:57

Στο σημείο αυτό να αναφέρω ότι είναι εξαιρετικά αστείο το πώς αναφέρεται η λέξη "κολλήσατε" την στιγμή που εγώ και η Vaggelio έχουμε κάνει τα περισσότερα plot related post στο thread για ξεχωριστά θέματα.

Επίσης νομίζω καταλαβαίνεις την αντίφαση ανάμεσα σε φράσεις όπως
 

 

Really, περιμένεις λεπτότητα σε μια σειρά με όλο αυτό το context?


και
 

 

Εγώ πάντως δε βρίσκω κάτι κακό ή άτοπο στο συσχετισμό σεξ και βίας. Εξαρτάται πώς θα συνεχίσουν να το παρουσιάζουν και αν θα καταφέρουν να περάσουν ένα πιο σοβαρό μήνυμα.


Oπότε έχουμε μία σειρά η οποία κατά δική σου ομολογία δεν έχει λεπτότητα, είναι τίγκα στο fanservice αλλά για κάποιο λόγο περιμένεις αντικακοποιητικό μήνυμα , ή την δυνατότητα να εκληφθεί έτσι το πόσο σεξουαλικά παρουσιάζεται σε πολλά σημεία η βία.  Και για κάποιο λόγο βλέπεις και σχόλιο για την κακοποίηση των γυναικών και όχι προσπάθεια να φανεί edgy. Γιατί έδωσε τοση βάση στην κακοποίηση η σειρά και στα επόμενα επεισόδια (ΔΕΝ) και είχε σαφή κοινωνικό σχολιασμό.

Και όλο αυτό με  την παραδοχή σου ότι πρόκειται για male oriented series οπότε να υποθέσω ότι αυτός είναι ο τρόπος σου για να πεις "boys will be boys" και μην περιμένετε κάτι άλλο;

Κάτι "βγάζει σεναριακά νόημα" επειδή ο δημιουργός το επέλεξε. Επέλεξε να κανονικοποιήσει την σεξουαλική βία στο context της σειράς, επέλεξε να έχει τα κουδουνάκια στα μπούτια της και να έχουμε όλη αυτήν την σεξυ συζήτηση για το που θα της χώσει την βελόνα. Με την ίδια λογική που μία από ότι φαίνεται αρκετά σημαντική χαρακτήρας έχει λιγότερο characterisation μέσα σε δύο επεισόδια από τον κομπάρσο ο οποίος εμφανίστηκε στο τρίτο απλά και μόνο για να ψοφήσει. Δεν εννοώ να μην έχει μυστήριο αλλά θα μπορούσε να είναι τόσο fleshed out όσο είναι ο papa wolf. Όλα αυτά είναι επιλογές και κρίνεται γι αυτές η σειρά. Όχι μόνο γιατί δεν είναι "καλά ενσωματωμένες" αλλά γιατί υπάρχουν in the first place.

Tην ψευδοιστορικότητα προσωπικά την προσπέρασα γιατί δεν πίστευα ότι θα υπήρχε άνθρωπος ο οποίος θα θεωρούσε ότι αυτό το πράγμα είναι ιστορικά βασισμένο κάπου ( apparently i was mistaken). Οπότε αν θες μπορούμε να συζητήσουμε για την παρουσίαση των μαγισσών σε αυτή τη σειρά. Αρχικά δηλώνοντας το προφανές ότι δεν υπάρχει μαγεία και κατά δεύτερο λόγο ότι δεν έγιναν έτσι τα witch hunts. Αλλά το εφάρμοσε ωραία σεναριακά (τόσο που πολλοί φίλοι μπερδεύτηκαν) οπότε όλα οκ; Right?

Αλλά ναι εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είναι συγκρίσιμο με κάτι το οποίο δεν έχουμε ξεπεράσει σαν παγκόσμια κοινωνία σε μαζικό επίπεδο. Δεν βοηθάς με το να το παρουσιάζεις ως κάτι το αναπόφευκτο και που "βγάζει νόημα σεναριακά" (whatever that means) επειδή είναι λογικό να συμβεί. Δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε κάποιους από εμάς έτσι μακρινά. Είναι κάτι που ενδεχομένως να έχει συμβεί σε πολλά από τα μέλη και εσείς με όλη αυτήν την συζήτηση προσπαθείτε να τους πείτε "ότι η εμπειρία του βγάζει νόημα" γιατί είναι on par με την rape culture που επικρατεί που είνα απολύτως νορμάλ. Και σε όλους τους υπόλοιπους ότι αυτά είναι business as usual οπότε να μην παραξενεύονται όταν θα το δούν γύρω τους. Makes only sense right?

.



#60 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1,906 posts

Posted 23 October 2014 - 18:39

 

Είναι κάτι που ενδεχομένως να έχει συμβεί σε πολλά από τα μέλη

 

 

Δεν ήθελα να απαντήσω διότι το κουράσαμε το θέμα αλλά αυτή η καραμελίτσα (αναφέρομαι στο ξύσιμο πληγών) είναι έγκυρη κυρίως όταν μιλάμε για περιπτώσεις τύπου PTSD που δεν είναι και λίγες ανάμεσα στα θύματα βιασμού. Μήπως όμως αν είναι έτσι όμως να μπανάρουμε και οποιαδήποτε σκηνή βίας, πυρκαγιάς και κακοποίησης επειδή έχουν επίσης υψηλές πιθανότητες στιγματισμού της ζωής ενός ατόμου? Όσο καταπληκτικά δοσμένες και να είναι οι σκηνές έχουν το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα σε έναν άνθρωπο που υποφέρει από κάτι τέτοιο οπότε προτείνω  το k-on ως το μόνο ψυχολογικά ασφαλές anime προς θέαση από όλους(?).

 

 

Είναι κάτι που ενδεχομένως να έχει συμβεί σε πολλά από τα μέλη και εσείς με όλη αυτήν την συζήτηση προσπαθείτε να τους πείτε "ότι η εμπειρία του βγάζει νόημα" γιατί είναι on par με την rape culture που επικρατεί που είνα απολύτως νορμάλ.

Μήπως μεγαλοποιούμε λίγο καταστάσεις και επιδράσεις; Από τη σεναριακή εγκυρότητα μέχρι μέχρι την πραγματική, το χάσμα είναι τεράστιο, και ένα τέτοιο επιχείρημα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί πραγματικά για οτιδήποτε μπορούμε να δούμε στο εύρος της εξέλιξης μιας πλοκής.

 

 

Με την ίδια λογική που μία από ότι φαίνεται αρκετά σημαντική χαρακτήρας έχει λιγότερο characterisation μέσα σε δύο επεισόδια από τον κομπάρσο ο οποίος εμφανίστηκε στο τρίτο απλά και μόνο για να ψοφήσει. Δεν εννοώ να μην έχει μυστήριο αλλά θα μπορούσε να είναι τόσο fleshed out όσο είναι ο papa wolf.

.Ειληκρινά γίνεται λόγος για κάτι τέτοιο τη στιγμή που η σειρά είναι στο τρίτο επεισόδιο και δεν έχουμε ιδέα για το τι μπορεί να δείξει στην συνέχεια; Επίσης μια χαρά fleshed out είναι μέχρι στιγμής το characterization της τύπισσας και το development της είναι πάνω κάτω στα ίδια επίπεδα με όλους τους υπόλοιπους. H σειρά δεν μπορεί απλά να έρθει στα μέτρα του καθένα, ήδη έχουμε μια πολύ δυναμική και ανεξάρτητη μορφή και εσείς πραγματικά γκρινιάζετε επειδή φοράει ένα ελαφρώς sexy, feminine ρούχο (women must be men!) +1 buttshot και μια σκηνή με σταυροπόδι (women can't be attractive! --> objectification alarm). Την ίδια στιγμή ο μουσάτος φίλος μας είναι εκπληκτικά αποδεκτό να τρέχει τσίτσίδος με buttshots παντού επειδή στην αντροκρατούμενη κοινωνία όπου ζούμε, το αντρικό σώμα δεν είναι τόσο αντικειμενοποιημένο όσο το γυναικείο!

 

Garo experience -> ruined

 

 

edit: συντακτικό


Edited by Six Winged Angel, 23 October 2014 - 19:10.




Also tagged with one or more of these keywords: MAPPA, TV Series, Fall 2014, GAR, Fantasy, Tokusatsu, Action, Demons, Jam Project, Tragedy