Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Blue Noah / Υποβρύχιο Κεραυνός 1980

retroscifi 1979

  • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 Erisadesu

Erisadesu

    Hellasian Star

  • Members
  • 4,640 posts

Posted 29 August 2014 - 22:52

Όταν ο γέρος παππούς μου έλεγε τις ιστορίες του η μάνα μου τον κοιτούσε με μισό μάτι και μου έλεγε. "Erisadesu παιδί μου άρχισε τα ίδια ο παλιόγερος, πάλι θα μας πάρει το κεφάλι (φυσικά δεν χρησιμοποιούσε αυτές τις λέξεις) ο άνθρωπος όσο γερνάει τόσο θυμάται τα παλιότερα"

 

Έτσι και εγώ σαν άλλος Petran79 (ο οποίος θα πρέπει να έχει κλείσει τα 100 ) έρχομαι να σας μιλήσω για έναν προαιώνιο anime. Ένα anime που συνόδεψε πολλές μοναχικές ώρες της παιδικής μου ζωής και που δημιούργησε μια λατρεία στην Space Opera, στην ανοικτή θάλασσα και με έκανε να αγαπήσω τα κλειστοφοβικού χαρακτήρα anime που ωστόσο είχαν πλούσιους χαρακτήρες.

 

Με λίγα λόγια σήμερα αναπολώ το Υποβρύχιο Κεραυνός / Blue Noah παραγωγής 1979 - 1980.

 

 

BlueNoah_thumb%5B5%5D.jpg?imgmax=800

 

Προβολή: 13/10/1979 - 29/03/1980 

Στην Ελλάδα: όλη τη δεκαετία του 80 και ίσω και 90

Παραγωγή: 

Αρχικός Σχεδιασμός: Nishizaki Yoshinobu (Umi no Triton)

Σκηνοθεσία: Katsumata Tomoharu (Saint Seya, κάτι Yamato ovas Κτλ)

Σχεδιαστής Χαρακτήρων: Hane Yukiyoshi  (Mazinger Z, και μια ταινία της αίρεσης Happy Science)

 

 

 

Στην Ελλάδα παίχτηκε από πολλά κανάλια εγώ νομίζω το έβλεπα στην τότε Ετ3 και στο tv 100 αλλά και σε κάποια τοπικά κανάλια. Όπως κάθε anime εκείνης της εποχής (με εξαίρεση τον Καμπαμαρού) το casting και η μεταγλώττιση ήταν άριστη και φυσικά παρών ήταν και ο Αργύρης Παυλίδης με την ηρωική του φωνή.  Το animation δεν ξέρω αν πρόσφερε κάτι καινοτόμο ωστόσο ήταν ίδιο με τα υπόλοιπα που έβλεπα. Τώρα ίσως να είναι λίγο ξεπερασμένο αλλά για τα παιδικά μου μάτια ήταν αρκετό. 

 

"Ο 22ος αιώνας είναι μια εποχή ειρήνης και αρμονίας σε ολόκληρο το σύμπαν. Αδίστακτοι εξωγήινοι ενός ηλιακού συστήματος που πεθαίνει, επιτίθενται από το διάστημα στον πλανήτη γη για να τον κατακτήσουν. Μια μονάχα ελπίδα υπάρχει για την ανθρωπότητα. Ένα άκρος απόρρητο όπλο, ένα πλοίο που μπορεί να μάχεται και κάτω από την θάλασσα μα και στο διάστημα.Ένα ηρωικό πολεμικό με το όνομα Κεραυνός"

 

 

 

Το σενάριο ήταν ως εξής: Την ημέρα των τελικών εξετάσεων στην ναυτική ακαδημία της Ομοσπονδίας των εθνών της Γης, οι εξωγήινοι επιτίθενται στη Γη και καταστρέφουν όλες τις στρατιωτικές βάσεις/κέντρα της Γης σκοτώνοντας και πολλά ηγετικά μέλη του στρατού και των εθνών. Έτσι μια ομάδα μαθητών που καταφέρνει να ξεφύγει με το υποβρύχιο κεραυνός και να κατευθυνθεί στο κρυφό κέντρο ερευνών Ν9 όπου εκεί θα μπορέσουν να κάνουν το υποβρύχιο διαστημόπλοιο και να ταξιδέψει στο διάστημα για να προστατέψει την γη.  Φυσικά η πορεία δεν είναι εύκολη, τα προβλήματα πολλά και ο αλκοολικος καπετάνιος δεν βοηθάει και πολύ...ή μήπως ο αλκοολικός καπετάνιος ήταν στο Robotech? Με τα πολλά φτάνουν στο ερευνητικό κέντρο έχοντας μας χαρίσει μια σειρά με χαρακτήρες που ενηλικιώνονται απότομα, αναπτύσσονται και  πληθαίνουν.

 

Το τέλος δεν θυμάμαι να το είδα ποτέ...και είμαι σίγουρη ότι μπερδεύω σκηνές με το Robotech γιατί το σχέδιο στα μάτια μου ήταν πάνω κάτω το ίδιο όπως και με εκείνο το anime με τον Nicki Lauda πως το έλεγαν α ναι το Ράλυ του Μόντε Κάρλο / Super Grand Prix . Τι να πω ίσως τότε όλα τα anime να έμοιαζαν μεταξύ τους.

 

 

Με τα πολλά αυτό το anime δεν το είδα ποτέ ολοκληρωμένο και αυτές τις ημέρες που σκεφτόμουν να ξαναπιάσω τα anime το θυμήθηκα..βασικά δεν το ξέχασα ποτές. Έτσι ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την ομορφιά εκείνης της σειράς για να θυμούνται οι μεγάλοι και να μαθαίνουν οι μικροί. (τερμάτισα τα κλισέ) 


Edited by Erisadesu, 29 August 2014 - 22:59.


#2 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 30 August 2014 - 02:52

Κάπου μέσα στον σκληρό μου παίζει αυτό το anime αλλά θα αργήσω να το δω.Και εγώ μισό το είχα δει από όταν έπαιζε εδώ Ελλάδα.


Posted Image


#3 A Hero

A Hero

    Starting...

  • Members
  • 6 posts

Posted 30 September 2023 - 17:09

Είχα δει επεισόδια του anime. Spoilers: α)Ο καπετάνιος δεν ήταν αλκοολικός.Απλα ήταν πια αποξενωμένος,εδώ και χρόνια,από την κόρη του,μέλος των μαθητών.
Β)Προσφάτως έμαθα το πως οι εξωγήινοι,Γκοθαμιτες καταστράφηκαν.Στην ουσία, τους εξωγήινους τους πήρε στον λαιμό,ο ίδιος ο εγωιστής ηγέτης τους.