Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Κλείνει το studio Ghibli!!!


  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#1 filmmusic

filmmusic

    Starting...

  • Members
  • 439 posts
  • LocationAthens

Posted 03 August 2014 - 22:00

Πολύ λυπηρά νέα! :(

Ανακοινώθηκε στην τηλεόραση το κλείσιμο του στούντιο Ghibli!!

http://someoneone.blog116.fc2.com/blog-entry-8987.html

 

Studio-Ghibli.jpg

 

http://www.koi-nya.net/2014/07/20/studio-ghibli-podria-cerrar-sus-puertas-como-estudio-de-anime-tras-omoide-marnie/

Το άρθρο αυτό είναι στα Ισπανικά, αλλά κάποιος με αυτόματη μετάφραση σε ένα φόρουμ, εβγαλε αυτό:

 

 

Just moments ago, Toshio Suzuki, Studio Ghibli producer, announced on the TV show of the MBS Jounetsu Tairiku chain effectively as announced as sources close to the studio, Studio Ghibli will close and production studio anime, leaving himself only as a company that will manage its trademarks. As stated in the program's producer, "the production department of anime will be dismantled," which coincides with the data that we gave in our previous post on this decision had been taken from spring after the poor reception at the box office of Kaguya-hime no Monogatari. In the interview, Suzuki has also admitted that it was a major setback for the study progress Hayao Miyazaki, one of the reasons already unveiled the portal Rakuten Woman. Once we have access to the full TV interview, adding more data. No doubt that this is a very sad news for Japanese animation, of which we are all fans, because it is undeniable everything Studio Ghibli has given the anime. Please remember that what will be his last film, Omoide no Marnie, premiered at the Japanese box office on 19 July, while in Spain, Kaze Tachinu (wind it up), after passing through the theaters with a good acceptance , will be released on DVD / BD on 26 September.

http://forum.blu-ray.com/showpost.php?p=9535145&postcount=3006

 

Βέβαια, κάποιος που ξέρει Ιαπωνικά, ισχυρίζεται πως στις φωτό στο πρώτο λινκ

Toshio Suzuki is saying that they are restructuring, taking a small break, and thinking about what they are going to do next.

 

 

http://forum.blu-ray.com/showpost.php?p=9535226&postcount=3010

 

 

Μετά το "θάνατο" - για μένα - της Disney, ήλπιζα πολύ σε αυτό το στούντιο.. Τουλάχιστον έλεγα, θα βλέπω ποιοτικές ταινίες animation από κει.Ευτυχώς που υπάρχει ακόμα το Ghibli!

Αλλά όπως φαίνεται....


Edited by filmmusic, 03 August 2014 - 22:06.

Παρακαλώ να είστε λίγο πιο ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ όταν μιλάτε με αγνώστους στο internet.

#2 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 03 August 2014 - 22:15

Oι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και κάποιες μέρες οπότε δεν είναι ακριβώς έκπληξη. Δυστυχώς η εισπράκτική αποτυχία του Kaguya Hime no Monogatari δεν βοήθησε τα πράγματα. Ο Goro Miyazaki άλλωστε είχε αρκετά παράπονα κατά την παραγωγή της CG σειράς που θα δούμε τον Οκτώβριο.

Δεδομένου ότι είναι ακόμη νωρίς δεν ξέρω τι θα επακολουθήσει, αν θα σταματήσουν τελείως τις ταινίες ή αν θα βγάζουν με πιο αργούς ρυθμούς αλλά αν θεωρούν ότι δεν μπορούν να παρέχουν καλή δουλειά και να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες της αγοράς και του χωρου σωστά έπραξαν. Έχουν αφήσει τρομερό έργο.



#3 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2,149 posts
  • Location ・ω・ 

Posted 03 August 2014 - 22:18

Τελικα οντος κλεινει ε? κριμα, ηλπιζα μετα την αποχωριση του παπου μιγιαζακι να μην ηταν τοσο σοβαρα τα πραματα, να το στηριζε οσο μπορουσε ο γκορο αν μη τι αλο, αλλα μαλλον i was expecting too much. Κριμα παντος σιγουρα ηταν απο τα αγαπημενα μου στουντιο, θα ηθελα να εβλεπα κιαλα ανιμε τους :/
Ενα δυνατο κοματι της βιομηχανιας των ανιμε εφτασε στο τελος του i guess..
フカフカ

#4 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 03 August 2014 - 22:22

Koίτα από το να καταντήσει όπως η MADHOUSE η οποία τα τελευταία χρόνια δεν βγάζει τα anime που είχαμε συνηθίσει από αυτήν, καλύτερα. :/



#5 Radagast

Radagast

    Cogito ergo sum

  • Members
  • 2,221 posts
  • LocationDark City

Posted 03 August 2014 - 23:44

Δυστυχώς η εισπράκτική αποτυχία του Kaguya Hime no Monogatari δεν βοήθησε τα πράγματα.

 

To συγκεκριμένο του Takahata ήταν πιο καλλιτεχνική και διαφορετική δημιουργία απ' τα υπόλοιπα που μας έχουν συνηθίσει. Ίσως γι' αυτό δεν πήγε τόσο καλά στην Ιαπωνία, σίγουρα θα προσέλκυσε μειωμένο και πιο niche κοινό. Παρόλα αυτά άμα δεις ανα τον κόσμο κριτικές αλλά και εντυπώσεις από την θέαση του σε φεστιβαλ, θα δεις οτι άφησε το στίγμα του με μεγάλο ποσοστό κοινού να συγκινήθηκε βαθύτατα στη προβολή του. Τόσο μάλιστα που ούτε ο καλός του φίλος ο Χαγιάο δεν μπορούσε να το εξηγήσει, παραξενεύτηκε.

 

Αλλά ναι δεν απορώ ίσως ήρθε η ώρα για αναδιάρθρωση/αναδημιουργία του γκίμπλι καθώς χωρίς τον Miyazaki δυσκολεύονται κι αυτό φάνηκε τα τελευταία χρόνια.

Ο κόσμος κιόλας εκεί καλώς η κακώς ζητάει άλλα πράγματα πλέον από animation movies/series.

 

Τουλάχιστον ας μείνει στις καρδιές μας για την καλή του εποχή που για μένα ήταν μέχρι το peak του στο spirited away.


Edited by Radagast, 03 August 2014 - 23:45.

sigpic3736_12.gif
In every age, in every place, the deeds of men remain the same...

Spoiler:

#6 Toriko

Toriko

    Toriko

  • Members
  • 708 posts
  • LocationFUCKING SPACE!!!

Posted 03 August 2014 - 23:50

Koίτα από το να καταντήσει όπως η MADHOUSE η οποία τα τελευταία χρόνια δεν βγάζει τα anime που είχαμε συνηθίσει από αυτήν, καλύτερα. :/

Mmmm,what?


header.jpg?t=1485907896


#7 Itachi Akatsuki

Itachi Akatsuki

    Anime Master

  • Members
  • 1,740 posts

Posted 04 August 2014 - 00:02

Τι ειπες τωρα...
Τεραστιο studio το Ghibli, που εχει παραξει ενα απο τα αγαπημενα μου ανιμε, το Howl's Moving Castle...Φυσικα απο το να καταντησει καλυτερα να σταματησει να βγαζει ταινιες αλλα και παλι...Στον χωρο των ανιμε αφησε ιστορια αυτο το studio και ειναι κριμα να το βλεπεις να κλεινει.


mushishi_signature_by_rhearatite-d4jj2om


#8 luffy1908

luffy1908

    Starting...

  • Members
  • 285 posts

Posted 04 August 2014 - 01:46

Βασικα το αρθρο στα ισπανικα λεει συμφωνα με πηγες που εχει οτι ειναι πιθανο να κλεισει μετα την εισπρακτικη αποτυχια της ταινιας  "Kaguya-hime no Monogatari"   και οτι ισως η ταινια "omoide no marnie"  ειναι η τελευταια κατι ομως που  δεν εχει επιβεβαιωθει επισημα.

 

ΥΓ. η μεταφραση απο το google ειναι οτι να' ναι


Edited by luffy1908, 04 August 2014 - 01:47.


#9 filmmusic

filmmusic

    Starting...

  • Members
  • 439 posts
  • LocationAthens

Posted 04 August 2014 - 03:27

Και ένα άρθρο στα αγγλικά:

http://www.escapistmagazine.com/news/view/136606-BREAKING-Studio-Ghibli-is-Shutting-Down


Παρακαλώ να είστε λίγο πιο ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ όταν μιλάτε με αγνώστους στο internet.

#10 maarinos

maarinos

    Anime Freak

  • Members
  • 312 posts

Posted 04 August 2014 - 11:03

Πραγματικά δεν τον πιστεύω!!! :Crying2:



#11 Tea-chan

Tea-chan

    Don't Lose Your Way

  • Retired Staff
  • 2,491 posts

Posted 04 August 2014 - 12:25

Spoiler: Que sera, sera...

Posted Image


#12 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 04 August 2014 - 12:35

Mmmm,what?

 
Η Μadhouse είχε οικονομικές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια και το 2011 ο ιδρυτής Maruyama μετά τον θάνατο του Osamu Dezaki αποχώρησε και έφτιαξε το studio ΜΑPPA. Παράλληλα την ίδια την Madhouse την αγόρασε το Nihon TV και λειτουργεί πλέον ως θυγατρική της. Η αλλαγή στα βασικά στελέχη και η οικονομική κατάσταση της εταιρείας έχει αντίκτυπο και στο δημιουργικό κομμάτι. Τα τελευταία χρόνια έχει ακολουθήσει πολύ πιο συμβατικούς δρόμους στο animation και την σκηνοθεσία και ακόμη και η συμμετοχή της στο Anime Mirai ήταν πάρα πολύ προβλεπομενη (σε ένα project που σηκώνει πειραματισμούς και σκοπός είναι μία νέα οπτική) και κατώτερη των προσδοκιών. Δεν θεωρώ όλα τα τελευταία της anime κακά όπως δεν θεωρώ ότι και όλα τα παλιά της anime είναι διαμάντια αλλά πιστεύω πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε anime τύπου Kaiba ή Tatami Galaxy ή Αoi Bungaku από το συγκεκριμένο Studio ενώ σειρές τύπου Mahouka, Mahou Sensou και No Game no Life σε παλαιότερες εποχές δεν θα πέρναγαν καν ως drafts πόσο μάλλον ως σειρές που προβάλλονται.  

Υπό αυτήν την έννοια προκειμένου να δούμε το Ghibli να κάνει στροφή στην πχοιότητα και στο pandering καλύτερα να το κλείσουν το μαγαζί.



#13 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 04 August 2014 - 14:12


 

Τουλάχιστον ας μείνει στις καρδιές μας για την καλή του εποχή που για μένα ήταν μέχρι το peak του στο spirited away.

Αυτό ακριβώς.

 

Δε μπορώ να στεναχωρηθώ γιατί εδώ και χρόνια είχαν πάψει να με ενδιαφέρουν οι παραγωγές τους. Είναι όμως σταθμός στην ιστορία των anime, και μας έχει προσφέρει όμορφα πράγματα, ένα κεράκι θα το ανάψω.


Posted Image


#14 Toriko

Toriko

    Toriko

  • Members
  • 708 posts
  • LocationFUCKING SPACE!!!

Posted 04 August 2014 - 14:38

 
Η Μadhouse είχε οικονομικές δυσκολίες τα τελευταία χρόνια και το 2011 ο ιδρυτής Maruyama μετά τον θάνατο του Osamu Dezaki αποχώρησε και έφτιαξε το studio ΜΑPPA. Παράλληλα την ίδια την Madhouse την αγόρασε το Nihon TV και λειτουργεί πλέον ως θυγατρική της. Η αλλαγή στα βασικά στελέχη και η οικονομική κατάσταση της εταιρείας έχει αντίκτυπο και στο δημιουργικό κομμάτι. Τα τελευταία χρόνια έχει ακολουθήσει πολύ πιο συμβατικούς δρόμους στο animation και την σκηνοθεσία και ακόμη και η συμμετοχή της στο Anime Mirai ήταν πάρα πολύ προβλεπομενη (σε ένα project που σηκώνει πειραματισμούς και σκοπός είναι μία νέα οπτική) και κατώτερη των προσδοκιών. Δεν θεωρώ όλα τα τελευταία της anime κακά όπως δεν θεωρώ ότι και όλα τα παλιά της anime είναι διαμάντια αλλά πιστεύω πολύ δύσκολα θα ξαναδούμε anime τύπου Kaiba ή Tatami Galaxy ή Αoi Bungaku από το συγκεκριμένο Studio ενώ σειρές τύπου Mahouka, Mahou Sensou και No Game no Life σε παλαιότερες εποχές δεν θα πέρναγαν καν ως drafts πόσο μάλλον ως σειρές που προβάλλονται.  

Υπό αυτήν την έννοια προκειμένου να δούμε το Ghibli να κάνει στροφή στην πχοιότητα και στο pandering καλύτερα να το κλείσουν το μαγαζί.

Ενδιαφερον.Εγω παντως περιμενω απο τον Maruyama να τελειωσει το Dreaming Machine του Kon που αναβληθηκε λογω του θανατου του.Ειχε πει πως τουλαχιστον πριν το 2015 θα το ειχε φτιαξει.


header.jpg?t=1485907896


#15 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 04 August 2014 - 15:12

Ήταν ένας από τους λόγους που έφυγε από την Madhouse. Ήθελε να την ολοκληρώσει με το Studio MAPPA και δεν άντεχε άλλο το production hell.