Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * * 2 Ψήφοι

Bakumatsu Rock

studio DEEN Music Bishounen summer 2014 12x episodes wtf am I watching band otome game historical καφρίλα

  • Please log in to reply
8 replies to this topic

#1 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2014 - 03:59

Bakumatsu Rock
幕末Rock


bakumatsu1_zps44aa68dd.png

Πως θα ήταν οι Shinshengumi αν αποφάσιζαν να αλλάξουν επάγγελμα και να ενταχθούν σε male idol μπάντα; Η ροκ μουσική μπορεί να ρίξει ένα ολόκληρο σογκουνάτο;  Τα πανωφόρια των σταρ της σκηνής σκίζονται πιο εύκολα από αυτά των απλών ανθρώπων;
Το Bakumatsu Rock είναι ένα νεανικό άνιμε με θέμα την επανάσταση, πλούσιο σε ιστορία, μουσική, κουλτούρα, γκλίττερ και διαμελισμένες ίνες μεταξιού.


bakumatsu2_zps2e4d82b9.png


Το γνωστό σε όλους μας για τις επιτυχίες του στην βιομηχανία των άνιμε studio DEEN έρχεται αυτό το καλοκαίρι να μας ανάψει φωτιές με ένα ακόμα αριστούργημα, που έχει τις ρίζες του στο ομώνυμο otome game για το psp της MARVELOUS AQL.  Το μικρό μουσικό έπος που ακούει στο όνομα Bakumatsu Rock θα σκηνοθετηθεί από τον Kawasaki Itsurou, τον άνθρωπο που σκηνοθέτησε την τηλεοπτική μεταφορά του Sengoku Basara. Ο Akiharu Ishii (Prince of Tennis) είναι υπεύθυνος στον σχεδιασμό των bishounen και ο Tomoki Kikuya (Nisekoi, Starry Sky, Hidamari Sketch). θα ασχοληθεί με τον μουσικό τομέα. Όλα τα παραπάνω, υπονοούν πιστεύω αρκετά για το τι π(χ)οιότητα μας περιμένει.


bakumatsu3_zpse8b6448a.png

 

Όπως λέει και ο τίτλος, βρισκόμαστε στην περίοδο Bakumatsu, όπου το σογκουνάτο των Tokugawa χειραγωγεί τα πλήθη όχι με το σπαθί και την πυγμή, αλλά με τις κιθάρες και τα χορευτικά. Το τραγούδι του Παραδείσου, το οποίο ερμηνεύουν τα πιστοποιημένα από την κυβέρνηση μουσικά μπισόνεν των Shinshengumi, προκαλεί πλύση εγκεφάλου σε όσους το ακούνε κρατώντας την ιεραρχία της κοινωνίας σταθερή, ξεζουμίζοντας τα φτωχά fangirls και πλουτίζοντας τον αυτοκράτορα και τα ανώτερα στελέχη. Οποιοδήποτε άλλο τραγούδι που παίζεται για οποιοδήποτε άλλο σκοπό θεωρείται έγκλημα κατά της πατρίδας και τιμωρείται ανάλογα.

Μέσα σε αυτόν τον άδικο κόσμο ο παθιασμένος ροκάς πρωταγωνιστής μας, Sakamoto Ryouma περιπλανιέται στις μεγάλες πόλεις με την κιθάρα που του δώρισε ένας μυστηριώδης άφρο προσπαθώντας να αποκτήσει δόξα και φήμη, ερμηνεύοντας τα δικά του κομμάτια, κομμάτια που σφύζουν από πάθος, δύναμη και ελευθερία.

Θα καταφέρει το ροκ του να φέρει την δικαιοσύνη στην χώρα; Θα αποτύχει και θα τον καταδικάσουν να κάνει σεπούκου; Δεν μένει παρά να το μάθουμε βλέποντας τις περιπέτειες της μπάντας του. 


bakumatsu4_zps03fda238.png

Οκ. Καταρχάς, δηλώνω ότι δεν έχω ιδέα για το τι κρύβεται πίσω από το επιδημικό των bishies και των husbandos που έχει ξεσπάσει αυτό το καλοκαίρι. Η βιομηχανία αναγνώρισε την ύπαρξη του γυναικείου αγοραστικού κοινού; Η κυβέρνηση προσπαθεί να αυξήσει την έκκριση οιστρογόνων στα νεαρά κορίτσια μπας και σταματήσει η υπογεννητικότητα στην Ιαπωνία; Δεν ξέρω. Ξέρω όμως ότι τα ματάκια μας θα χαρούν και οι εγκέφαλοι μας θα ψηθούν.
Παρακολουθώντας το πρώτο επεισόδιο, μπορώ να σας εγγυηθώ με σιγουριά πως η σειρά είναι φουλ βουτηγμένη στο τυπικό ύφος και την μαλάκυνση που κατακλύζει το στούνιο DEEN επομένως δεν θα δεκτώ παράπονα του τύπου «μα μου δεν με προειδοποίησες» «μα δεν περίμενα να δω τσίτσιδους» και πάει λέγοντας. Ξέρετε τι βγάζει, σίγουρα έχετε δει κάποια από τις παραγωγές της, so get yourselvers braced.


bakumatsu5_zpscc96443c.png


Kατά δεύτερον, παρόλο που υφίσταται η γενική ντερπίλα, η σειρά μένει πιστή στο γελοίο premise της. Είναι ροκ, με την έννοια της επανάστασης ενάντια στο σύστημα και στον καταναλωτισμό και αυτό το εκφράζει πολύ πετυχημένα μέσω των οργάνων της τάξης, των shinshegumi, που τους παρουσιάζει ως χορευτική μπάντα αγοριών που κούνιουνται σε jpop ρυθμούς και ξεζουμίζουν τις τσέπες των διψασμένων νεαρών κορασίδων.
Nα ανοίξω μια παρένθεση εδώ. Υπάρχουν αρκετές σειρές που έχουν μετατρέψει σε bishounen τον Hijikata και τον Okita, αλλά σίγουρα δεν θα τους έχετε δει πουθενά αλλού –ευτυχώς ή δυστυχώς- να πηγαίνουν πέρα δώθε το κωλαράκι στην πίστα και από κάτω να έχουν μια στρατιά από fangirls που τσιρίζουν όλο χαρά.
Φυσικά όλα θα ήταν πολύ μονόπλευρα αν είχαμε μόνο τους καπιτάλες με την ποπ τους. Στην αντίπαλη πλευρά των ροκάδων βρίσκεται ο παθιασμένος πρωταγωνιστής μας με τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, καθώς και όλοι αυτοί που θέλουν την άρση στον κανόνα απαγόρευσης και κατάσχεσης των κιθάρων. Επιλεγμένοι από μια ανώτερη αναμαλλιασμένη δύναμη, τα μπισκότεν της j-rock θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για μια ελεύθερη Ιαπωνία όπου ο καθένας θα έχει δικαίωμα να συνθέσει την μουσική του.
Ο Sakamoto είναι ίσως η επιτομή του chaotic good πανίβλακα και η ψυχή της μπάντας. Το φλεγόμενο πνεύμα του είναι τόσο ασταμάτητο που τα ρούχα των bishounen σκίζονται(κυριολεκτικά) όταν παίζει την κιθάρα.


bakumatsu6_zps4bc14de5.png

Αυτά πάνω κάτω μου έμειναν από το πρώτο επεισόδιο. Δεν νομίζω να υπήρχαν ηλεκτρικές κιθάρες και ηχεία στην Ιαπωνία του 19ου αιώνα, αλλά ποιος χέστηκε, δεν ανήκει στα έργα που τα παρακολουθείς με την κοινή λογική ενεργοποιημένη. Επίσης λόγο του σκηνοθέτη το περίμενα λίγο πιο over the top, βλέπε άλογα που τρέχουν πάνω σε κάθετο τείχος, και τυφώνες που σηκώνουν στρατιές αρματωμένων πολεμιστών, αλλά υποθέτω πως οι ρίζες του ως otome game δεν έδωσαν ευκαιρία για τέτοιες σκηνές. Κρίμας.
Το animation ήταν κλασσικό animation σειράς 2014 τρίτης κατηγορίας με διακριτικό CG σε καναδυό σκηνές και καθόλου διακριτικό CG συνοδευόμενο με γυμνά μπισκότεν στο ending. Πολυχρωμία και sparkles μπόλικα επίσης. Τα τραγουδάκια είναι εμπορικά ροκ, αρκετά χαριτωμένα σε γενικές γραμμές αλλά όχι και τόσο διαχρονικά. Προφανώς δεν το βλέπετε για την μουσική. 

tumblr_n83uix6gYX1r11gj3o1_500_zps51cedd

Voice Actors

Kensho Ono : Sōji Okita

Kishô Taniyama : Ryōma Sakamoto

Showtaro Morikubo : Kogorō Katsura

Tatsuhisa Suzuki : Shinsaku Takasugi

Toshiyuki Morikawa : Toshizō Hijikata


tumblr_n83l2kVQ2W1sdhuzuo2_500_zps21de55

Links~

ANN | AniDB | Official Site



tumblr_n83l2kVQ2W1sdhuzuo3_500_zps684e59

PV:

Youtube Video



 


Δημοσιευμένη  εικόνα
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#2 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2014 - 13:42

Το καϊδι της season. Κυριολεκτικά τρέμω να πατήσω το play γιατί ακόμη μου έχει μείνει τραύμα το Kamigami και ενίοτε μου ξεφεύγουν διπλά ονόματα.



#3 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2014 - 15:05

Δεν ξέρω για το αν θα σε κάνει να φωνάζεις τα ονόματα διπλά, εγώ μια φορά του σουτιέν μου το ΄σκισα όταν άρχισαν να παίζουν τα όργανα.


Δημοσιευμένη  εικόνα
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#4 Snape

Snape

    The Brazilian

  • Members
  • 64 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΣτην Ταράτσα

Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2014 - 17:44

Πολύ όμορφη παρουσίαση Vagg, keep it up!

Στο δια ταύτα τώρα... Κάθε σεζόν βλέπω και από ένα καρκινικό otome based άνιμε αλλά το συγκεκριμένο δεν με είχε ψήσει από το πόστερ του. Δεν νομίζω πως θα το προτιμήσω για αυτή την περίοδο. Ίσως δώσω μια ευκαιρία στο Dramatical Murder (ανάλογα με το πόσα επεισόδια θα πάει) αλλιώς έχω και το Kiniro no Corda από τη προηγούμενη σεζόν.

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Snape: 03 Ιούλιος 2014 - 17:45


#5 Vagelio

Vagelio

    Derp

  • Review Team
  • 1.231 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 03 Ιούλιος 2014 - 22:12

Thanks Suneipu <3

Γνωρίζοντας κάτι ψιλά από τα novels της Nitroplus και την μεταφορά του togainu no chi στην μικρή οθόνη, κρατάω πολύ μικρό καλάθι για την δραματική δολοφονία. Tα ροκάκια προβλέπω πως θα είναι πιο διασκεδαστικά, αν και δεν έχω δει ακόμα το άλλο. Αλλά εφόσον έχεις σαπίλα καταχωνιασμένη στην άκρη it's okey, από ένα σημείο και μετά γίνονται απάλευτα άμα τα βλέπεις  συνεχόμενα.


Δημοσιευμένη  εικόνα
Inspiration strikes when I'm actually trying to do my homework.


#6 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2.149 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2014 - 04:01

Νομίζω τα κορμιά του free θα μου είναι υπέρ αρκετά γιαυτη τη season, δεν πιάνω άλλο. Μετά τα "καμιγαμι" και "διαβολικ" lovers χρεαζομαι αποτοξίνωση, από σεπτέβρη πάλi.

>nice preview, like always^^

Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από MikeoF4col4khC: 04 Ιούλιος 2014 - 04:02

フカフカ

#7 Keito

Keito

    Tamako Markeito

  • Members
  • 1.194 Δημοσιεύσεις:
  • Locationat the bus stop, waiting for 140

Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2014 - 11:43

Ένα αστέρι που πέφτει θα αλλάξει την ζωή και τις επιθυμίες σας, καθώς θα σας φέρει και μια τάση αυτογνωσίας πάνω στο πόσο ροκ και αντιδραστικός είστε. Αποφύγετε κακοπροαίρετες θαυμάστριες με σκοπό να σας ρίξουν ψυχολογικά, και αποφασίστε να χαράξετε το δικό σας μονοπάτι.

 

Σοβαρά πάντως, τα visuals ήταν εξαιρετικά, και το επεισόδιο αρκετά αστείο. Εντομεταξύ, βλέποντας τα gifs μόλις συνειδητοποίησα πως δεν σκίζουν καν τα ρούχα τους οι ίδιοι στην σκηνή, αλλά σκίζονται μόνα τους. Πρωτοπορία. 



#8 eleospleon

eleospleon

    Anime Fan

  • Members
  • 169 Δημοσιεύσεις:
  • LocationΘεσσαλονίκη (προς το παρόν)

Καταχωρήθηκε 04 Ιούλιος 2014 - 18:18

Με το που είδα 'government approved official idol group" ψήθηκα, καλά το 1ο επεισόδιο ήταν wild από την αρχή μέχρι το τέλος, ειδικά οι στιλιστικές επιλογές και τα χτενίσματα. Θεματολογικά είναι λίγο "odd" το στόρι αλλά αν συνεχίσει σε αυτό το κωμικό στυλ θα βλέπετε ευχάριστα.

 

10/10 will watch.

 

Spoiler:


ezgif-save.gif


#9 Mika.siam

Mika.siam

    Anime Newbie

  • Members
  • 33 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 07 Ιούλιος 2014 - 13:27

Εκανα και εγω την προσπαθεια μου μετα απο παρακινηση της eleospleon να το δω.

Ενταξυ, εχουμε φαντακτερα χρωματα, γκλιτερ/πυροτεχνιματα και ξεσκισιμο μπλουζων,δηλαδη στανταρ πραγμα για ποιοτικα ''μπισκοτα''.Μπορω να πω οτι με εκανε να γελασω λιγακι,κυριως με ''την'' Σιντυ

Spoiler:
, αλλα δεν θα αντεξω να δω μαζεμενα ολα τα μπισκοτα της καλοκαιρινης σεζον, μπενει stand by και απο φθινοπωρο βλεπουμε.


gif-gato-lixando-a-unha.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: studio DEEN, Music, Bishounen, summer 2014, 12x episodes, wtf am I watching, band, otome game, historical, καφρίλα