Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 1 votes

Hirunaka no Ryuusei | Daytime Shooting Star


  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 05 June 2014 - 22:16

Hirunaka no Ryuusei

ひるなかの流星

 

h1.png

 

Author & Artist : Yamamori Mika
Year : 2011
Genres: Comedy, Romance, Shoujo, Slice of Life
Status: Ongoing (Japan 9 volumes)


Ο συγκεκριμένος τίτλος είναι από τα manga εκείνα τα οποία τα πιάνει κανείς από καπρίτσιο και κολλάει χωρίς να το καταλάβει. Κάπως έτσι έγινε και στην περίπτωσή μου. Άκουγα για την δημιουργία της Yamamori Mika και έβλεπα όλα τα θεσπέσια fanarts και colourings σε κοινότητες και tumblr, αλλά δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο εθιστικό. Μέχρι που έπιασα την πρώτη σελίδα. Δύο ώρες και πενήντα κεφάλαια επειτα κατάλαβα ότι μάλλον τσίμπησα το δόλωμα για τα καλά. Η σειρά έχει ξεκινήσει από το 2011 και μέχρι στιγμής έχει φτάσει τους 9 τόμους. Δημοσιεύεται στο περιοδικό Margaret της Shueisha και είναι από τις πιο δημοφιλείς δουλειές στο συγκεκριμένο είδος τον τελευταίο καιρό. Θα συνεχίσει έτσι? Ο χρόνος θα δείξει.

tumblr_n1fws8omU41smfqggo5_r1_250.giftumblr_n1fws8omU41smfqggo6_r1_250.gif

Η ηρωίδα της ιστορίας μας είναι η 15χρονη Suzume Yosano, μία μαθήτρια Λυκείου η οποία απολαμβάνει την ζωή της στην επαρχία ονειροπολώντας και περιτριγυριζόμενη από ανθρώπους τους οποίους γνωρίζει ολόκληρη της την ζωή. Παρά την γαλήνη που βιώνει, αναρωτιέται αν η γλυκιά μονοτονία θα συνεχιστεί για πάντα. Ένα παιχνίδι της μοίρας - για την ακρίβεια μία μετάθεση του πατέρα της σε ένα μακρινό μέρος -  την αναγκάζει να μετακομίσει στο Τόκυο αφήνοντας πίσω της όλα όσα ήξερε και αγάπησε. Με το που φτάνει στην πρωτεύουσα καταλαβαίνει την τεράστια διαφορά ανάμεσα στην ξέγνοιαστη ζωή στην επαρχία και τους χαωτικούς ρυθμούς της πόλης. Η πρώτη της αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους στο Τόκυο είναι εξίσου επεισοδιακή καθώς ο πιο περίεργος από όλους φαίνεται να την προσέγγισε αμέσως. Προς μεγάλη της έκπληξη αποδεικνύεται ότι θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην ζωή της από αυτόν του τυχαίου περίεργου περαστικού.

Η μέχρι πρότεινος ονειροπόλα και ανέκφραστη Suzume βρίσκεται σε ένα τελείως ξένο περιβάλλον και καταλαβαίνει το πόσο προστατευμένη ήταν ολόκληρη την ζωή της μέχρι τώρα. Σταδιακά μέσα από τις μικρές προκλήσεις της καθημερινότητας μεγαλώνει, ωριμάζει και σχηματίζει σχέσεις με τον περίγυρό της. Αλλάζει σαν άνθρωπος αλλά παράλληλα επιφέρει και μεγάλες αλλαγές σε όσους την γνωρίζουν.


 tumblr_n6ljgfoqAl1sq4owno2_250.pngtumblr_n6ljgfoqAl1sq4owno4_250.pngtumblr_n6ljgfoqAl1sq4owno3_250.png

Αν πρέπει να το περιγράψω συνοπτικά θα έλεγα ότι είναι περίπτωση του "πιο κλασσικό shoujo πεθαίνεις". Έχει όλα τα χαρακτηριστικά τα οποία έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε ανάλογες ιστορίες. Έχουμε την ελαφρώς εκτός χώρου και χρόνου πρωταγωνίστρια, την άσπονδη φίλη, τον tsundere συμμαθητή, τον γόη δάσκαλο, το μια γυναίκα δύο άντρες trope και πάει λέγοντας και κλαίγοντας. Αν ήταν αμερικάνικη σειρά θα ήταν στανταράκι σειρά του CW με τα ships να σαλπάρουν συχνότερα από ότι τα πλοία της Ηellenic Seaways από το λιμάνι του Πειραιά.  Μέσα σε όλο το καραμελένιο κλίμα υπάρχει μία πολύ καλή εκτέλεση με συμπαθητικούς χαρακτήρες και όμορφες αλληλεπιδράσεις. Είναι ανάλαφρη σειρά, στηρίζεται πολύ στο "will they or won't they" αλλά είναι παράλληλα και εξαιρετικά εθιστική και κατά έναν περίεργο λόγο δεν κουράζει. Έχει ένα αρκετά πλούσιο καστ χαρακτήρων τους οποίους χρωματίζει όμορφα και χαριτωμένα. Και σίγουρα είναι το ιδανικό manga για άπειρους καυγάδες για το ποιο ζευγάρι είναι το καλύτερο και συζητήσεις επί συζητήσεων για το ποιός πρέπει να καταληξει με ποιόν και γιατί. Οκ ίσως δεν είναι η πιο σοβαρή συζήτηση αλλά έχει και αυτό την πλάκα του. Στα μεγάλα συν είναι και η ανεμελιά της μαθητικής ζωής. Τα πρώτα τσιμπήματα της αγάπης, οι πρώτες απογοητεύσεις τα μικροκαυγαδάκια ανάμεσα στους φίλους και τις φίλες και γενικά όλα εκείνα τα μικρά πράγματα που σηματοδοτούν την μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση. 

Παράλληλα με την κεντρική ιστορία υπάρχει και ένας μικρός αριθμός από σύντομα oneshots romance stories. Λειτουργούν πολύ ωραία σαν σύντομο διάλλειμα και αλλαγή pace με αγαπημένο μου μέχρι στιγμής το "Cookie Girl, Cream Boy'. Πέρα από αυτά έχουν υπάρξει κάποιες σύντομες και αστείες συνεργασίες/crossovers με το No Longer Heroine (άλλη μεγάλη αγάπη από εκει). Για τους αναγνώστες και των δύο σειρών είναι giggles material.

tumblr_n5qvijC0TE1t8slm6o5_250.pngtumblr_n5qvijC0TE1t8slm6o4_250.pngtumblr_n5qvijC0TE1t8slm6o1_250.gif

Το σχέδιο είναι ανάλογο του ύφους της σειράς και του genre στο οποίο ανήκει. Καραμελένιο με φρου φρου και αρώματα. Μπισκότεν εδώ μπισκότεν εκεί μπισκότεν παραπέρα μπισκότεν στην γη στον ουρανό, μπισκότεν και στον αέρα. Προσωπικά λατρεύω τον σχεδιασμό της Nekota αλλά είμαι σίγουρη ότι με το που θα το πιάσετε θα βρείτε και εσείς τον αγαπημένο σας σχεδιαστικά χαρακτήρα, πράγμα που αποδεικνύει το πλήθος δημιουργιών από το ενθουσιασμένο fandom. Όσο όμορφο είναι αισθητικά άλλο τόσο πολύ το αγαπάω για το υλικό που δίνει στους fan να δημιουργήσουν. Πολύ όμορφες γραμμές και καθαρές και τακτοποιημένες σελίδες. Αν έχω ένα παράπονο είναι ότι καμιά φορά δεν μπορώ να ξεχωρίσω καλά τους χαρακτήρες μεταξύ τους αλλά είμαι διατεθειμένη να το παραβλέψω.

 tumblr_n5y95kmzTv1qai8rqo3_500.gif

Kλείνοντας έχω να πω ότι πραγματικά εύχομαι να γίνει κάποια στιγμή anime. Βασικά για να ακριβολογώ δεν το ελπίζω απλά έχω αρχίσει ήδη τις ανθρωποθυσίες σε κάθε γνωστή υπερφυσική οντότητα. Οι fans σειρών όπως για παράδειγμα το Kimi ni Todoke θα έβρισκαν έναν πολύ ωραίο τρόπο να περάσουν την season τους. Προς το παρόν αρκούμαι και παρηγοριέμαι με το γεγονός ότι το scanlation φαίνεται να προχωρά με αρκετά γρήγορους ρυθμούς και δεν το ξεχνάνε μόνο και έρημο αμετάφραστο. Eίναι και το ότι με τόση δουλειά που έχει πέσει στα gifs είναι σαν να έχει γίνει animated από το tumblr community. Ποιός χρειάζεται πλέον τα anime studios? xP Kidding, please animate it. Production I.G , Kyoani, J.C Staff εσάς κοιτάω.

Read Online.

RAZYWdp.gif

 

YUzf5b1.gif

 

tEaYp6X.gif

 



#2 Utaku

Utaku

    Tuturuu!!!

  • Members
  • 166 posts

Posted 05 June 2014 - 23:35

Αγαπώ thread με τέλεια περιγραφή και πανέμορφες εικονίτσες... :congrats:

 

Επίσης γεγονός είναι ότι όσο αγαπώ αυτό το manga άλλο τόσο το μισώ!!! :nooooo:

Spoiler:

 

 

 

 


tumblr-static-1ngsil503zesk8s48o480gsg0-
...My anime, manga and dorama lists!!!


#3 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 05 June 2014 - 23:47

Kαι ο πόνος είναι ευπρόσδεκτος. XD Όσο για τη θυσία ούτε στο Κράκεν να σε δίναμε. XD

Nαι ναι και ναι. Δεν διαφωνώ σε κάτι από όλα αυτά που λες. Είναι στανταράκι εξέλιξη και κατανοώ το δράμα σου και συμπάσχω. Το θέμα είναι ότι και τα τρία που ανέφερες αυτό που κάνουν το κάνουν καλά γιατί δυστυχώς υπάρχουν και πολύ λιγότερο διασκεδαστικές καταστάσεις.



#4 Utaku

Utaku

    Tuturuu!!!

  • Members
  • 166 posts

Posted 06 June 2014 - 00:38

Δεν είμαι σίγουρη ότι κατάλαβα ακριβώς τι θες να μου πεις αλλά επειδή ούτε εγώ εγραψα ακριβώς αυτό που ήθελα θα εξηγήσω τι εννοώ και γιατι ανέφερα και τα άλλα manga. Αυτό που με ενοχλεί δεν είναι τόσο τρίτος ή το bad ending, είναι ότι σε όλο το manga έχουμε να ασχολούμαστε με το ποιον θα διαλέξει η πρωταγωνίστρια σε σημείο που κάποια στιγμη καταντάει κουραστικο (κι ενώ πολλά ξεκινάνε με πολύ ωραία υπόθεση το τραβάνε απο τα μαλλιά στο τελος όπως πιστεύω και τα 2 που ανέφερα). Δε βρίσκω πλέον κάτι το ξεχωριστό σε αυτά ούτε κάποιο ενδιαφέρον, καθώς είναι τελείως προβλέψιμα και δεν έχουν κάτι το διαφορετικό σε σχέση με αλλα (γι'αυτο και ανέφερα το μοναδικό τέτοιου είδους που έχω διαβάσει που ούτε με κούρασε ούτε ήταν προβλέψιμο). Ξέροντας, λοιπόν, τις προτιμήσεις μου και μόνο, αυτό που ήθελα να πω και ίσως δεν εξέφρασα σωστά είναι ότι προς μεγάλη μου έκπληξη, ενώ το Hirunaka ανήκει στην κατηγορία που αποφεύγω πλέον να διαβάζω, κοντεύουμε τα 70 τσάπτερς και όχι απλά δε με κουράζει αλλά έχει καταφέρει να μου αρέσει σε τόσο μεγάλο βαθμο!!! (Εξού και η θυσία :whistling: )

 

Αν ενοούσες κάτι άλλο αγνόησε το ποστ είναι και περασμένη η ώρα... :P


Edited by Utaku, 06 June 2014 - 00:39.

tumblr-static-1ngsil503zesk8s48o480gsg0-
...My anime, manga and dorama lists!!!


#5 miko-chin

miko-chin

    Anime Professional

  • Members
  • 732 posts

Posted 08 July 2014 - 12:00

Ωπ, πότε άνοιξε αυτό το topic και δε το πήρα χαμπάρι?

Εντάξει είναι ένα από τα αγαπημένα μου μάνγκα, το οποίο όμως θα το πάρει το 1 στο mal έτσι και 

Spoiler:
. Για να είμαι ειλικρινής δε μπορώ να καταλάβω γιατί γίνεται τόσος ντόρος στο tumblr γι'αυτό το μάνγκα όταν στην Ιαπωνία δεν πουλάει τόσο καλά όσο πχ. το Ao Haru Ride. Νομίζω ότι η ιστορία είναι κλασική και χιλιοειπωμένη αλλά η πρωταγωνίστρια σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή και η mangaka έχει χιούμορ. Γενικά μισώ τις σχέσεις καθηγητή-μαθήτριας όσο τίποτα άλλο. Παρόλο που στην αρχή ο Shishio μου ήταν συμπαθής, μετά πέρασα στο απέναντι στρατόπεδο λόγω γιού και πατέρα Mamura. 

Spoiler:


tumblr_mv8x72aCZA1rbqh75o1_500.jpg


#6 Utaku

Utaku

    Tuturuu!!!

  • Members
  • 166 posts

Posted 03 December 2014 - 01:58

Μόλις τελείωσα τη σειρά χωρίς να έχω ιδέα ότι διαβάζω το τελευταίο chapter! :hot:

 

Spoiler:

 

Παρά τα πολλά τσάπτερς δε με κούρασε καθόλου...Δεν παρατράβηξε την ιστορία και τελείωσε εκεί που έπρεπε. Δε θα πω και όπως έπρεπε, γιατί αυτό είναι τελείως υποκειμενικό, αλλά προσωπικά πιο ευχαριστημένη δε θα μπορούσα να μείνω. Ακόμα και το τέλος μου άφησε μια πολύ γλυκιά αισθηση, όπως και κάθε ένα απο τα 78 chapters! Ένα δάκρυ κύλησε όταν είδα το "fin" στο τέλος. Θα μου λείψουν τα σκασμένα... :cry:

 

Γενικά, είναι ωραίο που και που να συναντάς σειρές που ενώ φαίνεται ότι ακολουθούν μια κλισέ ιστορία, τελικά χωρίς περιττά δράματα αλλά απλά παρουσιάζοντας μια πιο ρεαλιστική εικόνα των χαρακτήρων και των γεγονότων καταφέρνουν να γίνουν ξεχωριστές...και το Hirunaka για μένα είναι μια από αυτές!!!


Edited by Utaku, 03 December 2014 - 12:50.

tumblr-static-1ngsil503zesk8s48o480gsg0-
...My anime, manga and dorama lists!!!


#7 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10,437 posts

Posted 03 December 2014 - 02:02

Μόλις κατάλαβα ότι έφαγα το final spoiler από το facebook χωρίς να έχω και εγώ ιδέα ότι μιλάνε για την κατάληξη του manga. 

Fuck my life. 



#8 Utaku

Utaku

    Tuturuu!!!

  • Members
  • 166 posts

Posted 03 December 2014 - 16:57

Μόλις κατάλαβα ότι έφαγα το final spoiler από το facebook χωρίς να έχω και εγώ ιδέα ότι μιλάνε για την κατάληξη του manga. 

Fuck my life. 

Συγνώμη αν αθελά μου εγω σου "κάρφωσα" ότι τελείωσε...

Ααααν ίσως λίγο σε παρηγορεί αυτό μόλις είδα ότι σε 1 μήνα θα βγει ένα σπέσιαλ. Βέβαια τώρα έγινε το κακό αλλά ας πούμε ότι τουλάχιστον δεν έφαγες το final final spoiler... :dazed:


tumblr-static-1ngsil503zesk8s48o480gsg0-
...My anime, manga and dorama lists!!!