Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 2 votes

Spoilers παντού: GoT - ASOIAF

game of thrones a song of ice and fire spoilers δράκοι βυζά και ζόμπια ουπς αυτό ήταν spoiler

  • Please log in to reply
249 replies to this topic

#1 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 04 May 2014 - 12:01

Game of Thrones

A Song of Ice and Fire

*spoilers inside*

 

castles%20quotes%20houses%20kingdom%20fa

 

You asked for it, you GoT it.

 

 

 

Με το χαμό και τη δημοτικότητα του Game of Thrones στην κοινότητά μας, και μετά από προτροπή μελών, αποφασίσαμε να φτιάξουμε ένα πιο "advanced" thread, για να μην πέφτουν πάνω σε spoilers όσοι τώρα ξεκινούν τη σειρά ή δε θέλουν να μάθουν τίποτα από τα βιβλία και παράλληλα να μπορούν να συζητούν πιο άνετα όσοι είναι up to date.

 

 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το thread αυτό περιέχει ακάλυπτα spoilers από τα βιβλία του A Song of Ice and Fire και από ΟΛΑ τα επεισόδια της σειράς Game of Thrones. Μπαίνετε με δική σας ευθύνη υπό την προϋπόθεση πως είστε up to date με τη σειρά. Μπορείτε να γράφετε χωρίς spoiler tag για ό,τι αφορά στη σειρά. Spoiler tags είναι αναγκαία μόνο όταν αναφέρετε πράγματα που είναι από τα βιβλία και δεν τα έχει δείξει η σειρά ακόμα. Όλα τα άλλα είναι free game.

 

Όποιος δεν θέλει να φάει στη μάπα spoilers από τη σειρά παρακαλώ να φύγει από το thread τώρα για το δικό του καλό. Όποιος θέλει να μιλήσει ΜΟΝΟ για τη σειρά ας πάει στο thread της σειράς, όποιος θέλει να μιλήσει ΜΟΝΟ για τα βιβλία ας πάει στο thread των βιβλίων.

 

 

 

Για όσους μείνατε λοιπόν ας ανακεφαλαιώσουμε:

 

1. Επιτρέπονται ακάλυπτα spoilers για τα επεισόδια της σειράς Game of Thrones.

2. Επιτρέπονται ακάλυπτα spoilers για τα βιβλία της σειράς A Song of Ice and Fire εφόσον υπάρχουν μέσα στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones.

3. Απαγορεύονται τα ακάλυπτα spoilers για πράγματα από τα βιβλία που δεν τα έχει δείξει ακόμα η σειρά.

4. Τα spoiler tags που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να έχουν ένδειξη σε ποιό βιβλίο αναφέρονται.

 

 

Πέρα από την κανονική συζήτηση κάθε επεισοδίου, εδώ μπορείτε να κάνετε εικασίες για το τι θα γίνει συνδυάζοντας στοιχεία και από τη σειρά και από τα βιβλία ή να ζητήσετε από άλλους να σας πουν spoilers από τα βιβλία κτλ κτλ.

 

Αν δεν είστε σίγουροι ότι κάτι πρέπει να μπει σε spoiler tag, βάλτε το σε spoiler tag.

 

Enjoy.


Posted Image


#2 Aena

Aena

    Anime Freak

  • Members
  • 284 posts
  • LocationUp in the sky searching for the brightest star

Posted 04 May 2014 - 17:10

Ενδιαφέρον thread, ευχαριστουμε πολύ για τη δημιουργία. Οκ αρχίζω πρώτη. Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία, βλέπω τη σειρά ανεληπώς, ωστόσο θα ήθελα να ζητήσω ένα spoiler από όποιον έχει διαβάσει τα βιβλία, γιατί θα σκάσω αν δε το μάθω.

Spoiler:

 

(Δεν ήξερα αν πρέπει να μπει σε spoiler tag, αφού δεν αναφέρω κάτι, απλά ρωτάω, αλλά το έβαλα για καλό και κακό)


Edited by Aena, 04 May 2014 - 17:13.

30w46c0.jpg


#3 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 04 May 2014 - 17:59

Ετοίμαζα απάντηση αλλά γέμισε τόσα σπόιλερ που θα στη στείλω σε πμ. In short, 

Spoiler: Starks book 5


Edited by Anelis, 04 May 2014 - 20:47.


#4 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 04 May 2014 - 20:47

Aena δε χρειαζόταν να βάλεις spoiler tag στην ερώτησή σου, αλλά χαίρομαι που ακολουθείς τους κανόνες.

 

Ody δεν ξέρω μέχρι ποιο βιβλίο έχεις διαβάσει, οπότε σου βάζω διευκρίνηση στο spoiler tag σου, αν κάνω λάθος τον αριθμό διόρθωσε το.

Also εδώ έπρεπε να ποστάρεις την απάντηση γιατί θέλω να τη δω κ εγώ!


Posted Image


#5 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 04 May 2014 - 22:17

Spoiler: Starks 'til end o' Book 5

Edited by OdyMonaxos, 04 May 2014 - 22:18.


#6 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 05 May 2014 - 12:00

^Διόρθωση στα σπόιλερ του ody XD
STARKS TILL THE END OF BOOK 5

Spoiler:


sc5bab.jpg


#7 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 05 May 2014 - 13:55

Yes, I know :P Υπήρξα λίγο αφαιρετικός για να μην spoilάρω πράγματα που δεν αφορούν άμεσα το θέμα. 



#8 Wild Monkey

Wild Monkey

    Going Bananas

  • Members
  • 184 posts

Posted 05 May 2014 - 14:23

Δεν εγιναν πολλα πραγματα στο σημερινο, αλλα το βρηκα καλο και ηρεμο επεισοδιο.

 

Η τρελο-Lysa και ο γιος της επεστρεψαν και ηταν σε μεγαλες φορμες. Πολυ καλες ερμηνειες.

 

Ο Jojen και ο Bran επισης honorable mentions.

 

Μου αρεσε πολυ πως χειριστηκαν τις γυναικες του Craster σ' αυτο το επεισοδιο. Η μια κοπελα βρηκε το θαρρος και μαχαιρωσε τον Καρλ ενω ολες μαζι, παρα τα οσα τραβηξαν με τοσους σιχαμενους τυπους, αποφασισαν να συνεχισουν χωρις βοηθεια τις ζωες τους. Το βρηκα αρκετα αξιοθαυμαστο πως μετα απο τοση κακοποιηση και βασανιστηρια, εχουν τη δυναμη να συνεχισουν και να επιβιωσουν μονες τους, με αξιοπρεπεια. Εχουν ειπωθει διαφορα περι μισογυνισμου των παραγωγων της σειρας και νομιζω αυτη η σκηνη μπορει να χρησιμοποιηθει σαν επιχειρημα εναντιον τους.



#9 Kalamaris

Kalamaris

    I'm glad I met you.

  • Members
  • 699 posts

Posted 05 May 2014 - 14:25

SEASON 4 EPISODE 5

 Και το story με τους muitneers έκλεισε.Πάει ο Locke(αξιοσημείωτα πιο ανώδυνα από ότι στα βιβλία XD) πάει και ο  eeeeeeviiiiiiiiil mutineer με τρόπο αρκετά over the top ωστέ να ταιριάζει στο χαρακτήρα του.Στα τσακίδια.Over all ήταν ικανοποιητικό sub-plot και έδωσε ότι μπορούσε στο στόρι του μπραν για 2,3 επεισόδια.Από δω και πέρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα κάνουν.Το πιο συνταρακτικό νομίζω όμως ήταν το όραμα του Jojen με το φλαιγόμενο χέρι.Και στο βιβλίο υπονοούσε πως ξέρει ακριβώς πως θα πεθάνει οπότε ίσως αυτό να ήταν προοικονομία.Ελπίζω όχι πάντως.I like jojen :(

 Άπειρα respect για τις 3 σκηνές της cersei.Το λάτρεψα το πόσο λεπτά και έξυπνα προσπάθησε να πάρει με το μέρος της τους 3 δικαστές.Ειδικά όταν μίλαγε με τη μάρτζερι και της είπε "μίλα στον πατέρα σου" εγώ απλά υποκλίθηκα.Παραμένει master της δολοπλοκίας η καλή μας η βασίλισσα.

 Σχετικά με το κομμάτι της sansa και της lysa μου άρεσε που ο Littlefinger ήταν επιτέλους littlefinger ρε γαμώτο.Χειρηζόταν την lysa τέλεια,έδειξε πως έχει κάνει το βλαμμένο της να τον αγαπήσει και συνέχησε το mentoring της sansa.More of that please!Επίσης φοβερή η σκηνή που η λάισα έδειξε το πόσο θεότρελη είναι στη σάνσα.Ωστόσο δεν είμαι βέβαιος αν ήταν ιδιαίτερα έξυπνος ο τρόπος που αποκάλυψαν το ότι ο μπέιλις και η λάισα ήταν το δίδυμο που σκότωσε τον jon arryn.Μου φαίνεται πως μία τέτοια απόκαλυψη θα έπρεπε να αντιμετοπιστεί ως γιγάντια όπως έγινε στο βιβλίο.Εδώ ένιωσα πως δεν το χειρηστήκαν σαν κάτι ιδιαίτερα σημαντικό.

 Τέλος όπως πάντα αγαπώ sandor+arya και ακόμα πιο πολύ pod+brienne.More of that too please :3

 


sc5bab.jpg


#10 didimakia

didimakia

    Mockingbird

  • Members
  • 2,473 posts
  • LocationBus 142

Posted 05 May 2014 - 15:23

Γιατι ρε παιδια σχολια για το σημερινο επεισοδειο σε αυτο το θρεντ? Το αλλο τι απεγινε? ΤΟ φοβουμαι αυτο το θρεντ εγω



2bbd14fc.jpg


#11 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 05 May 2014 - 17:28

 Εχουν ειπωθει διαφορα περι μισογυνισμου των παραγωγων της σειρας και νομιζω αυτη η σκηνη μπορει να χρησιμοποιηθει σαν επιχειρημα εναντιον τους.

 

Sorry κιόλας αλλά για να το λες αυτό προφανώς δεν έχεις καταλάβει την όλη κριτική που γίνεται σε αυτή τη σειρά. Για κανένα λόγο.

 

Παίδες ο Didimakia έχει ένα δίκιο. Ξέρω ότι είναι απίστευτα απελευθερωτικό το να μην βάζουμε spoiler tags, αλλά εάν έχετε να μιλήσετε ΜΟΝΟ για τη σειρά χωρίς καμία αναφορά στα των βιβλίων καλύτερα να το κάνετε στο αντίστοιχο thread. Δεν ξάνω move τα ποστ για να κάνει νόημα η συζήτηση ~bonus points Kalamari for almost being on-topic~, αλλά keep yourselves in check.

 

Είπαμε είναι advanced thread. To advanced όμως δεν πάει στο τι έχετε διαβάσει, αλλά στο τι γράφετε σχετικά με αυτά που έχετε διαβάσει.

Ελπίζω να σας κάνει νόημα αυτό, εάν όχι ρίξτε ερωτήσεις.


Posted Image


#12 Wild Monkey

Wild Monkey

    Going Bananas

  • Members
  • 184 posts

Posted 05 May 2014 - 17:53

Sorry κιόλας αλλά για να το λες αυτό προφανώς δεν έχεις καταλάβει την όλη κριτική που γίνεται σε αυτή τη σειρά. Για κανένα λόγο.

 

Εχω δει πολλη κριτικη απεναντι στους παραγωγους για μισογυνιστικη απεικονιση του κοσμου του Μαρτιν, με ευθυνη των παραγωγων Benioff & Weiss. Σε πολλα fora και sites (Westeros.org, Winter is coming net etc). Δεν ηταν κατι που αλιευσα απο εδω ουτε το ποστ μου ηταν στη λογικη να την πω σε καποιον απο δω μεσα, για κατι που παρεξηγησα η δεν καταλαβα. Οποτε, αν γινεται λιγο πιο ηρεμα, με ολο το σεβασμο. Δεν ειχα σκοπο να θιξω καποιον.

 

Απλα μου εκανε καλη εντυπωση που εδωσαν σε τριτευοντες χαρακτηρες οπως οι γυναικες του Craster καποιο ρολο και αναστημα. Και θεωρω ενα μερος της κριτικης που διαβασα κατα των παραγωγων καπως αδικο.



#13 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 05 May 2014 - 18:20

Εχω δει πολλη κριτικη απεναντι στους παραγωγους για μισογυνιστικη απεικονιση του κοσμου του Μαρτιν, με ευθυνη των παραγωγων Benioff & Weiss. Σε πολλα fora και sites (Westeros.org, Winter is coming net etc). Δεν ηταν κατι που αλιευσα απο εδω ουτε το ποστ μου ηταν στη λογικη να την πω σε καποιον απο δω μεσα, για κατι που παρεξηγησα η δεν καταλαβα. Οποτε, αν γινεται λιγο πιο ηρεμα, με ολο το σεβασμο. Δεν ειχα σκοπο να θιξω καποιον.

 

Απλα μου εκανε καλη εντυπωση που εδωσαν σε τριτευοντες χαρακτηρες οπως οι γυναικες του Craster καποιο ρολο και αναστημα. Και θεωρω ενα μερος της κριτικης που διαβασα κατα των παραγωγων καπως αδικο.

Είναι δική σου ερμηνεία το ότι λείπει η απαιτούμενη ηρεμία, το να μου το λες με σεβασμό ή χωρίς δεν μου κάνει καμία διαφορά, ειδικά όταν λες για "πιο ήρεμα" :P .  Παρόλα αυτά μιας και νιώθεις ότι λείπει ας γράψω το μεγαλύτερο ποστ που δεν ήθελα.

 

Άλλο μισογυνισμός, άλλο μισογυνική απεικόνιση. Άλλο σεξιστικά στοιχεία, άλλο μισογυνισμός. Όταν τα τσουβαλιάζεις μαζί και λες "περι μισογυνισμου των παραγωγων" τότε δείχνεις ότι δεν κάνεις τον παραπάνω διαχωρισμό. Και παραπάνω, όταν λες ότι μια καλή σκηνή μπορεί να χρησιμοποιηθεί "εναντίων" όποιας κριτικής του σεξισμού της σειράς τότε δείχνεις ότι δεν καταλαβαίνεις ούτε την κριτική, ούτε και το πώς λειτουργεί και εμφανίζεται ο σεξισμός. Το ότι κάτι είναι καλό, και καλό ας πούμε και "φεμινιστικά", ούτε αναιρεί τις όποιες σεξιστικές και/ή μισογυνικές μπούρδες της σειράς, ούτε λειτουργεί ως αντίβαρο ισορροπίας ούτε τίποτα. Είναι απλά κάτι καλό που υπάρχει παράλληλα με τα μη-καλά πράγματα. Το να τα θέτεις ως αντιμαχούμενα επιχειρήματα πρώτον το βρίσκω τόσο περίεργο σαν σενάριο sci-fi και δεύτερον για μένα δείχνει αδυναμία κατανόησης της κριτικής, όπως και είπα. Πολύ απλά και ξεκάθαρα.

Και για να δώσω ένα κάπως αστείο και απλουστευμένο παράδειγμα (πραγματικά είναι το πρώτο που μου ήρθε).

Είναι σα να λέμε ότι α, ο Τζόφρι φέρθηκε ωραία στην Μαρτζορί, άρα μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό σαν επιχείρημα εναντίων των όσων λένε ότι είναι σκατιάς γιατί βάραγε τη Σάνσα. Ε, ΟΧΙ. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

 


Το ότι σου έκανε καλή εντύπωση ναι, φάνηκε και καλό το βρίσκω και εγώ. Από την άλλη το "α κάτι φαινομενικά καλό για το ρεπρεζεντέησιον των γυναικών στη σειρά ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑ έχουμε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να πούμε ότι οι παραγωγοί δεν είναι μισογύνιδες" απλά μειώνει και το ίδιο το γεγονός -που σιγά το γεγονός που τις έχουμε δει μόνο να κλαίνε και να βιάζονται και τώρα κάτι έκαναν σε ένα επεισόδιο και κάτι τρέχει σγκρουμφ σκγρουμφ- και όλη την πιο μέηνστριμ κριτική που κυρίως κράζει τα σεξιστικά στερεότυπα που αναπαράγουν και την κουλτούρα του βιασμού κτλ και δεν κατονομάζει ουδέποτε τους παραγωγούς ως μισογύνιδες (ffs σε μία σειρά που έχει τόσες πολλές τέλειες γυναίκες). Που ΛΟΛ δηλαδή που αυτή η σκηνή είναι "επιχείρημα" οποιουδήποτε είδους όταν στο ίδιο επεισόδιο έχουμε νέα βίαιη και εντελώς άβολη σκηνή απειλής βιασμού μιας ανήλικης, της Μίρα Ρίντ, η οποία πάλι δεν υπάρχει στα βιβλία.  Μωρ' καλά το λένε Rape of Thrones πλέον... XD

Το αν και τι σου φαίνεται άδικο στην κριτική είναι άλλη συζήτηση -δεν το θίγω και για να μην επεκταθώ και γιατί τέτοιες συζητήσεις μέσω φόρουμ μου έχουν μάθει ότι είναι κακή επιλογή.

 

 

 

 

----

 

 

Και για να είμαι και ontopic, σαν πολύ τσιλάτη δεν την δείξανε την Cersei ρε παιδιά;

Spoiler: 4ο βιβλίο


Posted Image


#14 OdyMonaxos

OdyMonaxos

    It's nothing personal

  • Members
  • 623 posts

Posted 05 May 2014 - 19:56

@Anelis

Spoiler: Spoiler 3ο βιβλίο



#15 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 05 May 2014 - 20:00

@Anelis

Spoiler: Spoiler 3ο βιβλίο

Ωχ ναι δίκιο έχεις.

 

Spoiler: βιβλίο 4ο


Posted Image




Also tagged with one or more of these keywords: game of thrones, a song of ice and fire, spoilers, δράκοι βυζά και ζόμπια, ουπς αυτό ήταν spoiler