Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 3 votes

The Banner Saga

banner saga rpg

  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Gilmaru

Gilmaru

    Daydreaming

  • Members
  • 507 posts

Posted 27 April 2014 - 02:03

Αφού μαγεύτηκα από αυτό το παιχνίδι, είπα να ανοίξω ένα thread, εφόσον δεν υπάρχει. :P

 

The-Banner-Saga-08-770x472.jpg

 

To Banner Saga είναι ένα tacical RPG που έχει αναπτυχθεί από μια μικρή ομάδα ατόμων μέσω crowd funding και το campaing του αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας.

Η ιστορία εκτυλίσσεται σε ένα πλαίσιο που μοιάζει με μια φανταστική εκδοχή της εποχής των vikings και θυμίζει λίγο ίσως την Cimmeria του Howard ή το Skyrim.

 

Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα προσέξει κανείς είναι το εξαιρετικό του concept art και η αίσθηση graphic novel που σου δίνει διαρκώς.

 

TBS_Travel_Bridge_screenshot_zps7fa7927a

 

trees_zpsaf6f1b00.jpg

 

Στον κόσμο του παιχνιδιού οι θεοί είναι νεκροί, ο ήλιος έχει σταματήσει και βιώνουμε την ιστορία από την μεριά Varl (γιγάντων) και ανθρώπων την στιγμή που, για λόγους ανεξήγητους, κάνει την εμφάνισή του ένας κοινός τους εχθρός από τον βορρά, οι Dredge.

 

Το παιχνίδι είναι επηρεασμένο από το Song of Ice and Fire του Martin και, στο πνεύμα του, ο παίχτης βιώνει την ιστορία από διαφορετικές οπτικές, ενώ κανείς από τους χαρακτήρες δεν είναι ασφαλής και οι επιλογές που κάνει ο παίχτης είναι καθοριστικές σε πολλά σημεία για την τύχη τους.

 

Από άποψη gameplay το παιχνίδι παίζεται ουσιαστικά σε δύο επίπεδα.

Το ένα είναι αυτό του "ταξιδιού" ας πούμε, κατά την διάρκεια του οποίου συμβαίνουν διάφορα γεγονότα, διάλογοι κλπ, που μπορείς να χειριστείς με διαφορετικούς τρόπους και επιδρούν άμεσα στην πλοκή. Επίσης υπάρχει ηθικό και απόθεμα σε τρόφιμα, τα οποία αναλόγως την διαχείριση που κάνεις θα έχουν επίδραση στο πως συμπεριφέρονται όσοι σε ακολουθούν (και στο πόσοι θα μείνουν ζωντανοί).

Το άλλο κομμάτι είναι οι μάχες, οι οποίες έχουν καθαρά turn-based, tactical χαρακτήρα (θυμίζει λίγο heroes of might and magic).

 

Το soundtrack είναι ατμοσφαιρικότατο και στην μουσική επένδυση συμμετέχουν διάφοροι ανεξάρτητοι καλλιτέχνες όπως η καταπληκτική Malukah, η Taylor Davis και ο Peter Hollens.

Spoiler: ένα παράδειγμα

 

Anyways, βαριέμαι και να γράφω πολλά, το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους RPG fans και όχι μόνο!

 

Youtube Video

 

conceptart_zps744d4edc.jpg


Edited by Gilmaru, 02 May 2014 - 03:29.


#2 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 27 April 2014 - 23:29

Λοιπόν είχα δει το βιντεάκι τους στο kickstarter και είχα μαγευτεί κυρίως από το υπέροχο σχέδιο αλλά με τον καιρό το ξέχασα εντελώς. Συν του ότι δεν είμαι των rpg και τότε δεν είχα παίξει και σχεδόν κανένα.

 

Ξαναβλέποντας το τώρα όμως και διαβάζοντας και την παρουσίασή σου έχω ξαναψηθεί.

Θα περιμένω μπας και πέσει καμιά καλή προσφορά στο Steam και το τσιμπήσω έτσι.


Posted Image


#3 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1,855 posts

Posted 28 April 2014 - 20:47

Το έπαιξα για κανα 3ωρο και δεν με τράβηξε για παραπάνω.

 

Μπορεί να είχα πολύ υψηλά expectations, δεν ξέρω, αλλά το γεγονός ότι όλοι οι διάλογοι είναι μόνο text (a la visual novel), χωρίς voice-acting ή animation, μου έκατσε λίγο στραβά. Επίσης, δεν βοηθάει που τα screenshots είναι cherrypicked και δεν αντιπροσωπεύουν την ανομοιογενή ποιότητα του artwork.

Τα gameplay mechanics του καραβανιού είναι μια διασκευή του Oregon Trail, ενώ το turn-based RPG κομμάτι είναι ρηχό και θυμίζει tablet gaming.


Posted Image
Posted Image

#4 Gilmaru

Gilmaru

    Daydreaming

  • Members
  • 507 posts

Posted 28 April 2014 - 21:28

Κατανοητό το να μην σου αρέσει γενικά, αλλά θα σου πρότεινα να μην βγάζεις γρήγορα συμπεράσματα για το turned based strategy κομμάτι. Είναι απλό, ίσως ναι, ρηχό όχι.

 

Φυσικά διάλεξα κάποια από τα πιο όμορφα screenshots, αλλά αν θέλει κάποιος δεν έχει παρά να πατήσει banner saga στο google και να ρίξει μια ματιά στα αποτελέσματα των εικόνων που εμφανίζονται.

Η ποιότητα γενικά δεν θα έλεγα ότι είναι ανομοιογενής, εκτός αν βάζεις μέσα και τα γραφικά της μάχης.


Edited by Gilmaru, 28 April 2014 - 21:46.


#5 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 24 September 2014 - 14:46

Αμαηγκαντ πόσο θλιβερό είναι αυτό το πράγμα; Κάθε φορά που χάνω χαρακτήρα νιώθω ένα πλάκωμα στην καρδιά. Πολύ καλό γράψιμο.


Posted Image


#6 Gilmaru

Gilmaru

    Daydreaming

  • Members
  • 507 posts

Posted 26 September 2014 - 09:10

Ναι το έχει αυτό :), αν και τους περισσότερους μπορείς να τους κρατήσεις ζωντανούς ανάλογα τις επιλογές που κάνεις. Εμένα βέβαια συνήθως μ' αρέσει να το αφήνω να εξελιχθεί χωρίς να γυρνάω σε προηγούμενο save. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια δεν μπορώ να αντισταθώ. :P


Edited by Gilmaru, 26 September 2014 - 09:11.


#7 Anelis

Anelis

    random frantic action

  • Retired Staff
  • 3,374 posts

Posted 26 September 2014 - 14:48

Ναι το έχει αυτό :), αν και τους περισσότερους μπορείς να τους κρατήσεις ζωντανούς ανάλογα τις επιλογές που κάνεις. Εμένα βέβαια συνήθως μ' αρέσει να το αφήνω να εξελιχθεί χωρίς να γυρνάω σε προηγούμενο save. Σε κάποιες περιπτώσεις βέβαια δεν μπορώ να αντισταθώ. :P

Εγώ είπα να το τελειώσω μια φορά κ όπως πάει και στη δεύτερη να προσπαθήσω να τους σώσω όλους αλλά ήταν απανωτά τα χτυπήματα, έχασα 2-3εις αλλά τελικά με πλήγωσε πολύ που

Spoiler:

 

Δεν ψήνομαι να το ξαναγυρίσω σε προηγούμενο σέηβ γιατί έχω χάσει τον μπούσουλα, κ έτσι κάθομαι και υποφέρω.


Posted Image




Also tagged with one or more of these keywords: banner saga, rpg