Μετάβαση στο περιεχόμενο


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Σύνδεση 

Εγγραφή
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Φωτογραφία
* * * * * 2 Ψήφοι

Black Bullet

Action Horror Martial Arts Studios kinema Citrus Studio Orange Spring 2014 Novel Post Apocalyptic Sci-fi

  • Please log in to reply
33 replies to this topic

#1 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2014 - 13:33

Black Bullet
ブラック・ブレット


tumblr_n44wkv2zB31twhm64o2_250.jpg

 

Σήμερα ξύπνησα με διάθεση για επίπεδο οπότε αυτό είναι ένα thread για ένα ποιοτικό anime το οποίο ρηξικέλευθα αξιοποιεί πρωτότυπες ιδέες και αφηγηματικές τεχνικές. Ή και όχι. Αλλά αυτά παθαίνεις όταν ακούς άτομα που ξέρετε ότι έχετε εντελώς διαφορετικά γούστα και δελεάζεσαι από τον  Κοjima Masayuki ο οποίος έχει σκηνοθετήσει το Monster , το Master Keaton, το Piano no Mori και γενικά έχει συμμετάσχει σε έργα που όλοι έχουμε αγαπήσει. Τελικά από άποψη production values δεν ξέρεις ποιον να εμπιστευθείς στις μέρες μας, ακόμη και τα Studios Kinema Citrus,και Orange (παρατηρείτε μια εμμονή στα εσπεριδοειδή έτσι; ) μας πρόδωσαν. Η σειρά ξεκίνησε στις 8 Απριλίου και μέχρι στιγμής έχουν βγει τα δύο πρώτα επεισόδια.


tumblr_n451lh3GxE1rp1g3bo2_250.gif tumblr_n451lh3GxE1rp1g3bo4_250.gif

Βασιζόμενη στο Light Novel του Kanzaki Shiden η ιστορία μας μεταφέρει στο έτος 2021. Η ανθρωπότητα βρίσκεται στο χείλος της εξαφάνισης από μία επιδημία η οποία ονομάζεται Gastrea. Εν ολίγοις σε δαγκώνει ένα γιγάντιο μαμούνι το οποίο κανονικά θα ήταν μικρό αλλά μεταλλάχθηκε και έγινε σαν φορτηγό και μετά από λίγο γίνεσαι και εσύ μαμούνι. Οι επιζώντες αναγκάζονται να ζήσουν μέσα σε μία περιοχή η οποία περιστοιχίζεται από Monoliths , κτίσματα τα οποία δημιουργήθηκαν από Varanium ένα μέταλλο το οποίο μπορεί και καταπολεμά τον ιό. Παρόλαυτά στα πλαίσια της αλληλεπίδρασης ιού και ανθρώπων μία νέα γενιά παιδιών δημιουργείται η οποία συνδυάζει αρμονικά - τουλάχιστον σε πρώτη φάση - τα ανθρώπινα χαρακτηριστικά με τις υπεράνθρωπες δυνάμεις τις οποίες δίνει ο ιός. Τα άτομα αυτά γρήγορα απέκτησαν τον χαρακτηρισμό "καταραμένα παιδιά" και χρησιμοποιήθηκαν ως το κύριο όπλο της ανθρωπότητας απέναντι στα Gastrea. Πιο συγκεκριμένα σχηματίζονται ομάδες των δύο με έναν κανονικό άνθρωπο και ένα καταραμένο παιδί οι οποίες δρούν ως ομάδες κρούσης σε επικίνδυνες αποστολές. Αυτή είναι και η περίπτωση του Satomi Rentarou ενός μαθητή λυκείου ο οποίος μαζί με την παιδική του φίλη Tendou Kisara και το άλλο μισό της ομάδας του την Aihara Enju αναλαμβάνουν μία επικίνδυνη αποστολή στην οποία διακύβευμα είναι η ασφάλεια ολόκληρης της πόλης του Tokyo.


tumblr_n45m3siu0e1qkcxtwo2_500.gif

Βλέποντας τα δύο πρώτα επεισόδια συνειδητοποίησα ότι τα περισσότερα προβλήματά των ανθρώπων της σειράς θα λύνονταν με μία γερή δόση ΤΕΖΑ. Η υπόθεση πιο γενικευμένη πεθαίνεις και το ίδιο ισχύει για τους χαρακτήρες αλλά δεν ήταν αυτό το οποίο με ενόχλησε καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν fun to watch ( κάθε θάνατος ζουζουνιού είναι αξιέπαινος) και ήταν ομορφούλι με ωραία ατμόσφαιρα. Το μεγαλύτερο ελάττωμά του όμως και αυτό το οποίο αναιρεί ακόμη και το status του guilty pleasure είναι το oversexualisation παιδιών. Το να υπάρχουν lolis από μόνο του είναι άβολο αν σκεφτείς ότι γίνονται για cater στο κοινό και ειδικά το ότι έχουν status Pikachu τα περισσότερα, αλλά το να υπάρχει ένα sexually aggressive δεκάχρονο το οποίο επιζητά την προσοχή του πρωταγωνιστή (notice me senpai) 24/7 και το οποίο η σειρά βλέπει ξεκάθαρα φετιχιστικά είναι απλά προσβλητικό. Η σειρά μέχρι στιγμής προσπαθεί στην επιφάνεια να ξύσει το dehumanisation των μικρών κοριτσιών αλλά πρακτικά με την προσέγγιση της περισσότερο συμβάλλει σε αυτό παρά πετυχαίνει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Φίλε Erebos όπως καταλαβαίνεις σε κατηγορώ ξεκάθαρα, γιατί ΕΣΥ ΜΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΑΥΤΟ. Και τώρα κατά πάσα πιθανότητα θα το δώ όλο γιατί εχω κόλλημα με τα hatewatch material και δεν dropparw οριστικά τίποτα. Τ_Τ Oι υπόλοιποι αν θέλετε να δείτε κατσαρίδες, πεταλούδες και γιγάντιες δαιμονικές αράχνες να πεθαίνουν καθώς και πιτσιρίκια με Touhou και Shingeki αναφορές να πολεμάνε το ένα το άλλο εεε θα ήταν ένας τρόπος να περάσετε ευχάριστα(?) την ώρα σας.

tumblr_n44y8rWeDh1twzjgyo2_500.gif

Αnidb | ANN | Official Site

 



 



#2 jimop24

jimop24

    Vigilant of The United Mankind

  • Members
  • 250 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2014 - 14:14

Τα δα κι εγω τα 2 επισοδεια, τιποτα σπουδαιο αλλα δεν μπορω να πω οτι ειναι και σκουπιδι, σαν fan to watch το βρηκα ενδιαφερον. Δεν θεωρω οτι κανει καταφανεις προσπαθειες να προωθήσει το loli, ειναι ισως στο σκεπτικο του, εξου και τα κοριτσακια, αλλα δεν θα λεγα οτι δινει βαση. Επισης καλουτσικα αναπαριστα και την κακομεταχειρηση τους απο τους υπολοιπους μη-cursed ανθρωπους, θελοντας να δειξει την αρνηση και τον φοβο προς το διαφορετικο. Στα αρνητικα ειναι το πολυ γενικο κι αοριστο κλιμα, οπως και το τετριμμενο σεναριο. Για να σκοτωσεις χρονο ή ως διαλλειμμα αναμεσα σε κατι σοβαροτερο δεν ειναι κακο


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από jimop24: 17 Απρίλιος 2014 - 14:16

8w32.jpg


#3 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2014 - 14:24

 . Δεν θεωρω οτι κανει καταφανεις προσπαθειες να προωθήσει το loli, ειναι ισως στο σκεπτικο του, εξου και τα κοριτσακια, αλλα δεν θα λεγα οτι δινει βαση.

tumblr_n44lknSRbL1sq9yswo1_r1_500.gif

tumblr_n3qfo28Wcq1sq9yswo2_500.gif

 

Yes i can see that very well. :P



#4 jimop24

jimop24

    Vigilant of The United Mankind

  • Members
  • 250 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2014 - 15:25

You have a point here...Μαλλον παρεβλεψα τις παραπανω σκηνες :P


8w32.jpg


#5 RnGZeus

RnGZeus

    Starting...

  • Members
  • 25 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 17 Απρίλιος 2014 - 19:23

I Agree, με όλα όσα είπες Iri.Κακό αλλά σχετικά ωραία action sequences και ωραίο Design se main Villain ήταν τα μόνα που με κράταγαν από το να το Dropparw.Θα περιμένω άλλα 1-2 επεισόδια μέχρι να του ρίξω Χ .Αλλά μάλλον θα πάρει πόδι.


 

"But you've finally come to realize it now,haven't you?Only one thing is equal for all, and that is Death."
Johan Liebert.

 

"King of the ants, Meruem. You don´t understand a thing about the limitless malice of mankind!"
Isaac Netero.


#6 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 18 Απρίλιος 2014 - 00:21

Χαχαχα είχες δεν είχες, θα με κάνεις να νιώθω ενοχές είτε πατώσει είτε όχι... :beaten:

 

Στα του anime, άξιος αναφοράς ο αινιγματικός King Torture ο τύπος με τη μάσκα που φαίνεται να εξελίσσεται σε antagonist και όχι villain.


Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#7 FayFay

FayFay

    all monsters are human

  • Members
  • 53 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2014 - 12:31

Εγω εντυπωσιαζομαι που εχουν ηδη βρει το αντιδοτο και μπορουν και εχουν αυτες τις προστατευμενες περιοχες που ζουν. Αν συνεβαινε κατι παρομοιο στη τωρινη εποχη ακομα θα ψαχναμε 



#8 1451

1451

    .

  • Members
  • 2.585 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2014 - 13:57

Μία από τις δυο darkίλες της άνοιξης που είδα(το άλλο είναι το wixoss και μου φάνηκε βαρετό). Μια απορία μονάχα από το δυο επεισόδια που ίσως να προέρχεται επειδή παρέλειψα κάποιο σημείο της πλοκής

Spoiler:



#9 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2014 - 14:40

Spoiler:



#10 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2014 - 14:40

Μία από τις δυο darkίλες της άνοιξης που είδα(το άλλο είναι το wixoss και μου φάνηκε βαρετό). Μια απορία μονάχα από το δυο επεισόδια που ίσως να προέρχεται επειδή παρέλειψα κάποιο σημείο της πλοκής

Spoiler:

 

Spoiler:


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Erebos: 19 Απρίλιος 2014 - 14:57

Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα

#11 iristella

iristella

    Heelchou!

  • Administrators
  • 10.437 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2014 - 14:41

Οι αποψεις διυστανται. xD



#12 GhostPrince

GhostPrince

    夢遊病者

  • Members
  • 2.149 Δημοσιεύσεις:
  • Location ・ω・ 

Καταχωρήθηκε 19 Απρίλιος 2014 - 20:42

Δεν ξέρω αν περιμένω και πολλά απ'το συγκεκριμένο αλλά καταφερνεί και σου κρατά το ενδιαφέρον, ωραίο concept και μαματος κακούλης! Απ'τα καλά της σεζόν σίγουρα...

 

...και δεν ξέρω τι λέτε, μόλις τελιώσει η σειρά βλέπω να χουμε εξελιχθεί όλοι σε παιδεραστές! Praise the loli powa!  :kakaka:


フカフカ

#13 Six Winged Angel

Six Winged Angel

    Κινητό Spoiler

  • Members
  • 1.906 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2014 - 11:37

>σάπιοι fanservice διάλογοι

>uninspired cookie-cutter designs

>lolshingekinokyojin

>lolies, with plot convenient enough to feed them to the audience

 

 

>εξαιρετικό animation και καλή σκηνοθεσία

 

anime indistry pls

 

2.5/10 beyond salvation, will not be missed :P


Αυτή το μήνυμα έχει επεξεργαστεί από Six Winged Angel: 20 Απρίλιος 2014 - 11:38


#14 Duderlady

Duderlady

    Anime Newbie

  • Members
  • 34 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2014 - 13:51

How to train your loli, anime της σεζον. 10/10

 

Just kidding.


pretentious_samurai_zps33c4c09c.jpg

 


#15 Erebos

Erebos

    Farewell remorse; all good to me is lost. Evil, be thou my good.

  • Members
  • 1.855 Δημοσιεύσεις:

Καταχωρήθηκε 20 Απρίλιος 2014 - 14:25

Λες και βλέπετε πρώτη φορά loli κάνετε μερικοί. :P


Δημοσιευμένη  εικόνα
Δημοσιευμένη  εικόνα



Also tagged with one or more of these keywords: Action, Horror, Martial Arts, Studios kinema Citrus, Studio Orange, Spring 2014, Novel, Post Apocalyptic, Sci-fi