Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 2 votes

Mikakunin de Shinkoukei | Engaged to the Unidentified

comedy romance slice of life winter 2014 Dogakobo Doga Kobo

  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 10 March 2014 - 21:25

bannermikaku_zps992b660b.png

 

 

bnr02n_zps6be8d83c.png

 

Η ζωή της Yonomi Kobeni αλλάζει όταν την ημέρα των δέκατων έκτων γενεθλίων της αντί για δώρο την περίμενε μια πολύ μεγαλύτερη έκπληξη, η ανακοίνωση ενός προσυμφωνημένου αρραβώνα για τον οποίο η ίδια δε γνώριζε. Σύμφωνα με τη μητέρα της, ο αρραβώνας είχε σχεδιαστεί όταν η ίδια ήταν ακόμα πολύ μικρή από τον παππού της. Μιας και ο λόγος του παππού ήταν νόμος μέσα στο σπίτι όσο αυτός ήταν ακόμα εν ζωή, ο νεαρός που προοριζόταν να παντρευτεί μετακόμισε σπίτι της μαζί με τη μικρή του αδερφή ώστε αυτός και η Kobeni να γνωριστούν καλύτερα και η ίδια ν' αποφασίσει αν θέλει αυτόν τον αρραβώνα.

 

01ph_zpsb5025e62.png

 

Τα νέα αυτά αφήνουν έκπληκτη τη νεαρή μαθήτρια αφού δεν είχε ιδέα ότι η οικογένειά της είχε φροντίσει να σχεδιάσει το μέλλον της για εκείνη ενώ η ίδια έχει ξεχάσει τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτήν τη συμφωνία μεταξύ των οικογενειών τους. Έτσι η ίδια και η οικογένειά της, ο αρραβωνιαστικός της ο Hakuya και η μικρή του αδερφή η Mashiro αρχίζουν να μένουν κάτω από την ίδια στέγη και η Kobeni προσπαθεί να προσαρμοστεί στην νέα της πραγματικότητα τόσο μέσα στο σπίτι όσο και στο σχολείο. Ταυτόχρονα αποκαλύπτεται σιγά-σιγά ο τρόπος που γνωρίστηκαν τα δύο παιδία και τα μυστικά που κρύβουν οι φιλοξενούμενοί τους.

 

bnr01n_zpsf91523df.png

 

Σενάριο που το έχουμε ξαναδεί και περιγραφές χαρακτήρων που παραπέμπουν σε συνηθισμένα αρχέτυπα, αρχικά θα πρέπει να ξεπεράσετε την αίσθηση déjà vu και τις μικρές ανησυχίες που μπορεί να πηγάσουν από αυτήν. Παρόλα αυτά η σειρά έχει τις αναζωογονητικές στιγμές της, ξεκινώντας από τις ισορροπημένες και ήρεμες αντιδράσεις της πρωταγωνίστριας στις καταστάσεις και τις ανασφάλειες που έχουν οι περισσότεροι έφηβοι στην ηλικία της, τη μικρή αδερφή που προσπαθεί να παίξει πεισματικά αν και όχι επιτυχημένα τον ρόλο της επικριτικής κουνιάδας προσφέροντας αρκετές χαριτωμένες σκηνές και μερικές όμορφες και ανάλαφρες στιγμές της συντροφιάς, παρέα με όμορφα χρώματα και ικανοποιητικό animation.

 

02ph_zpsc80a9dfd.png

 

Με την ιστορία να επικεντρώνεται στην Kobeni, την αδερφή της και τα δύο νέα μέλη της οικογένειας, οι εναλλαγές στα σκηνικά περιορίζονται κυρίως στο σπίτι και στο σχολείο τους, μην περιμένετε εντυπωσιακά παρασκήνια και κινήσεις που κόβουν την ανάσα παρότι είναι αρκετά όμορφο αισθητικά. Η ροή του είναι αρκετά καλή, δεδομένου ότι είναι μεταφορά 4-koma και αποφεύγει απότομες παύσεις και εικόνες μετάβασης όπως συμβαίνει αντίστοιχα σε άλλες σειρές.

 

Δεν προτείνεται σε όσους δεν προτιμούν ή έχουν μπουχτίσει από siscon αστεία καθώς η μεγάλη αδερφή της πρωταγωνίστριας δεν μπορεί να συγκρατήσει την έμφυτη στοργή της σχεδόν για όλα τα νεαρότερα κορίτσια που ικανοποιούν τα κριτήρια της για να παίξουν τον ρόλο της μικρής αδερφής.

 

bnr03n_zps7d7f4cb6.png

 

To Mikakunin είναι η πρώτη σειρά του Cherry Arai που βρήκε τον δρόμο της για τη μικρή οθόνη, αν και έχει ήδη αρκετές στο βιογραφικό του. Την παραγωγή της ανέλαβε το studio Dogakobo (Yuru yuri, Love Lab) με σκηνοθέτη τον Yoshiyuki Fujiwara, που σκηνοθέτησε και το σχετικά πρόσφατο GJ Club. Υπεύθυνος για τα κείμενα της σειράς είναι ο Fumihiko Fumio (Higurashi no Naku Koroni Kai, Prince of Tennis) και στη μουσική τον Jun Ishikawa (Rental Magica, Futari wa Milky Holmes).

 

Παρόλο που στον ρόλο του Hakuya έχουμε τον ήδη γνωστό Hataru Watano (Fairy Tail / Gajeel Redfox, HunterxHunter/Saiapouf), τις φωνές στο πρωταγωνιστικό τρίο των κοριτσιών χαρίζουν τρεις νέες ηθοποιοί στους πρώτους τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Η Yoshida Yuri, η Teruka Haruka και η Matsui Eriko που χαρίζουν τις φωνές τους στην μικρή Mashiro, την Kobeni και τέλος στην μεγάλη της Benio αντίστοιχα με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα, οι οποίες τραγουδούν και το opening και το ending της σειράς.

 

kobeni2_zps9eec8a52.png


ySss0UF.jpg


#2 TheGunsmasha

TheGunsmasha

    Μεθυσμένο τζίνι

  • Members
  • 548 posts

Posted 10 March 2014 - 21:35

Αρχίζω να νομίζω πως οι παρουσιάσεις σας φτάνουν σε κορυφαίο επίπεδο, συγχαρητήρια Kai. Παίζει βέβαια η περίληψη να είναι καλύτερη από το ίδιο το show αλλά μια ματιά δεν άφησε τυφλό ποτέ κανέναν.

a9bb424676cde0a810baad4738abdc507ea343bb


''Anime characters are like actors nowadays. Φοράνε νέες περούκες και glitter και παίρνουν ρόλους και σ'άλλες σειρές.''

-Ένας σοφός πρίγκιπας

''Πάντως βλέπω τις υπογραφές και για πρώτη φορά ο Guns φαίνεται να έχει superior taste απο θέμα εμφάνισης μόνο, για χαρακτήρες δεν ξέρω.''

-Kai, 6//11/2018


#3 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 10 March 2014 - 21:43

Ένα από τα anime που απολαμβάνω να βλέπω αυτή την season.Ανάλαφρο χιουμορ,χαρούμενη ιστορία και ευχάριστοι χαρακτήρες.

Πολύ καλή παρουσίασή Kai.

P.S. Δηλώνω Mashiro fan :x3: !!!!


Posted Image


#4 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 10 March 2014 - 21:49

Κι εγώ μαζί σου για τη Mashiro, τη λατρεύω :x3: Είναι πάρα πολύ χαριτωμένη και έχει αρκετές αστείες σκηνές.


ySss0UF.jpg


#5 Putin

Putin

    Swee

  • Members
  • 1,790 posts
  • LocationΚΟΛΑΣΗ

Posted 11 March 2014 - 01:29

Τη βρίσκω αρκετά κακή σειρά μιας και η λογική συχνά απουσιάζει από σημεία που δεν θα έπρεπε (βλ. επ5 iirc), ενώ οι τρεις από τους τέσσερις βασικούς χαρακτήρες είναι κακογραμμένοι/ανύπαρκτοι χωρίς να προσφέρει παράλληλα τίποτα νέο.

Παρόλα αυτά έχει κάποιες καλές στιγμές και Mashiro is best grill, αλλά η καημένη βρέθηκε σε λάθος σειρά.

 

Είναι το κάτω του μετρίου άνιμε που πιάνω κάθε σαιζόν και το οποίο χαζεύω μια φορά τη βδομάδα τρώγοντας μακαρόνια, δίχως πολλές προσδοκίες πιστεύω βλέπεται ως ongoing καθαρά

 

iZ14iKSJHyu9t.gif


HnH5aB0.jpg


#6 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 11 March 2014 - 06:44

Επειδή έτυχε και είδα τα επεισόδια μαζεμένα, δεν είναι και τόσο δύσκολο να το παρακολουθήσεις ακόμα κι όταν δε θα είναι ongoing γιατί κι εγώ πίστευα ότι θα έφευγε πιο δύσκολα. Προφανώς και δεν είναι για όποιον θέλει να δει ανάπτυξη χαρακτήρων ή ανεπανάληπτη κωμωδία αλλά για όποιον θέλει να περάσει ένα ανάλαφρο απόγευμα βλέποντας κάτι αυτού του στυλ είναι οκ. Ότι η Mashiro σώζει τη σειρά είναι κοινή αλήθεια. Πάνω-κάτω συμφωνώ δηλαδή.

 

Επίσης η εισαγωγή το OP μου θυμίζει πολύ την εισαγωγή του OP του yuru yuri.


ySss0UF.jpg


#7 Botsun

Botsun

    Boss Tsundere

  • Members
  • 1,240 posts

Posted 11 March 2014 - 13:40

Τρομερή η παρουσίασή σου Kai, συγχαρητήρια Left Hand~


Με αφορμή το παρόν thread, είδα χθες βράδυ,όλα τα επεισόδια μαζεμένα κι ομολογώ πως τα κατευχαριστήθηκα.
Αγαπημένοι χαρακτήρες, η lolicon Benrio και η Mashiro! 
 


Posted Image

Avatar & signature by Kai


#8 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 11 March 2014 - 15:05

Τρομερή η παρουσίασή σου Kai, συγχαρητήρια Left Hand~


Με αφορμή το παρόν thread, είδα χθες βράδυ,όλα τα επεισόδια μαζεμένα κι ομολογώ πως τα κατευχαριστήθηκα.
Αγαπημένοι χαρακτήρες, η lolicon Benrio και η Mashiro! 
 

Ωραία και η Benio αλλά υπερβολική και κουράζει αφάνταστα.Ενώ η Mashiro είναι ανάλαφρη με αντιδράσεις  πολύ χαριτωμένες.


Posted Image


#9 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

    Ryu

  • Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 15 March 2014 - 02:52

Not my cup of tea, ποιοτική παρουσίαση ωστόσο. I expected nothing less.


dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

 


#10 Botsun

Botsun

    Boss Tsundere

  • Members
  • 1,240 posts

Posted 24 March 2014 - 19:05

Spoiler:


Posted Image

Avatar & signature by Kai


#11 zennith666

zennith666

    Oh boy,more trouble...

  • Members
  • 1,226 posts
  • LocationAthena

Posted 25 March 2014 - 23:08

Spoiler:

Δεν λέει και δεν βλέπουμε όποτε άστο στην φαντασία σου.Τώρα βέβαια μια χαρά βλέπει οπότε δεν νομίζω να λύπει!


Posted Image




Also tagged with one or more of these keywords: comedy, romance, slice of life, winter 2014, Dogakobo, Doga Kobo