Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
* * * * * 3 votes

Shinzanmono

crime mystery Higashino Keigo j-drama Renzoku

  • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 08 March 2014 - 20:26

Shinzanmono_zpsf28c6f3c.jpg

 

Στη γειτονιά της Ningyo-cho, της εμπορικής περιοχής Nihonbashi, που σφύζει από παραδοσιακά καταστήματα χειροτεχνίας και εδραιωμένα εστιατόρια με νοστιμιές, η Mitsui Mineko, μια χωρισμένη γυναίκα, δολοφονείται μυστηριωδώς στο διαμέρισμά της. Την εξιχνίαση της υπόθεσης αναλαμβάνει ο ντετέκτιβ Kaga Kyoichiro (Abe Hiroshi) που μόλις είχε μετατεθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Ωστόσο μέσω των στοιχείων που βρέθηκαν στο διαμέρισμα, ύποπτοι αναδύονται διαρκώς μέσα στην εμπορική γειτονιά όπου κατοικούσε το θύμα.

 

Η λογική της σειράς είναι απλή. Οι άνθρωποι λένε ψέματα για να προστατέψουν ή να προστατευτούν, να δραπετεύσουν από τις αμαρτίες τους και να ζήσουν τη ζωή τους. Τα ψέματα είναι η σκιά της αλήθειας. Ανακρίνοντας τα πρόσωπα που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την υπόθεση, ο ντετέκτιβ ανακαλύπτει ότι οι άνθρωποι ψεύδονται διαρκώς και μέσω της έρευνάς του και τις συλλογιστικής του πορείας ανακαλύπτουμε τα κίνητρα που είχαν για να το κάνουν. Μέσα από αυτά ανακαλύπτουμε την προσωπική τους ιστορία και όσα τους συνέδεαν ή όχι με τη Mineko.  Καθώς οι ιστορίες αυτές ξετυλίγονται, μαθαίνει όλο και περισσότερα για το θύμα, τον χαρακτήρα της και την προσωπική της ζωή, προσπαθώντας να βρει την αλήθεια που θα τον οδηγήσει στον δράστη.

 

Η ιστορία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Higashino Keigo το οποίο είχε βραβευτεί με το βραβείο Kono Mystery ga Sugoi! ως καλύτερη ιστορία μυστηρίου για το 2010. O ίδιος ο Higashino είναι από τους πιο δημοφιλής συγγραφής μυστηρίου στην πατρίδα του αφού όχι μόνο έχει βραβευτεί αρκετές φορές αλλά και τα βιβλία του έχουν εμπνεύσει πολλές σειρές και ταινίες (Galileo, Naoko, Ryusei no Kizuna κλπ.).

 

Προσωπικά μου άρεσε η προσέγγιση που είχε η σειρά στη διαλεύκανση του μυστηρίου  ενώ δεν έλλειπε και το ανάλαφρο χιούμορ. Σχεδόν όλους τους ηθοποιούς τους έβλεπα για πρώτη φορά επειδή δεν έχω δει πολλές ιαπωνικές σειρές οπότε θα παραθέσω τη λίστα με τους βασικούς ήρωες:

 

Abe Hiroshi as Kaga Kyoichiro

Kuroki Meisa as Aoyama Ami

Mizobata Junpei as Matsumiya Shuhei

Kimura Yuichi as Kojima Kazumichi

Izumiya Shigeru as Uesugi Hiroshi

Kosse Koichi as Nakamura

Shimofusa Gentaro as Kawaguchi

Harada Mieko as Mitsui Mineko

 


ySss0UF.jpg


#2 Napster

Napster

    \ [T] /

  • Members
  • 1,105 posts
  • LocationΘεσσαλονίκη

Posted 08 March 2014 - 23:19

Φαίνεται ενδιαφέρον, βλέπω και Abe Hiroshi στο cast και λέω να το δοκιμάσω.

Edit: Απ' ότι είδα έχει και τον Osamu στο cast, ελπίζω να εμφανίζεται σε 1-2 επεισόδια μόνο. :/


Edited by Napster, 08 March 2014 - 23:21.


#3 Shiro_Tamori

Shiro_Tamori

    Ryu

  • Members
  • 207 posts
  • LocationDeni-Kai Dojo, Greekugan

Posted 08 March 2014 - 23:21

Aha, could be interesting.


dragonclan21.jpg
You all know your destiny, deny it at your own peril.
Togashi Yokuni

 


#4 Kai

Kai

    Fluent in sarcasm

  • Review Team
  • 2,722 posts

Posted 10 March 2014 - 20:44

Edit: Απ' ότι είδα έχει και τον Osamu στο cast, ελπίζω να εμφανίζεται σε 1-2 επεισόδια μόνο. :/

 

Όχι να σ' απογοητεύσω αλλά έχει αρκετές σκηνές και 2-3 είναι δράμα :/


ySss0UF.jpg




Also tagged with one or more of these keywords: crime, mystery, Higashino Keigo, j-drama, Renzoku