Jump to content


Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR!


Sign In 

Create Account
Καλωσήλθατε στο .aNiMe//GR, ένα ελληνικό forum για τα anime, τα manga και την ιαπωνική κουλτούρα. Βλέπετε την ιστοσελίδα μας σαν επισκέπτης και δεν έχετε πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη μας! Η εγγραφή σας στην διαδικτυακή κοινότητά μας θα σας επιτρέψει να δημοσιεύσετε νέα μηνύματα στο forum, να ψηφίσετε σε δημοσκοπήσεις, να πάρετε μέρος σε διαγωνισμούς μας και πολλές άλλες επιπλέον υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες για τα μέλη σας. Η εγγραφή σας είναι γρήγορη, εύκολη και φυσικά δωρεάν. Ελάτε και εσείς στην κοινότητά μας σήμερα!

Αν συναντήσετε οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την εγγραφή σας ή με την πρόσβαση σας στο forum, παρακαλούμε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
 

Photo
- - - - -

Παραστάσεις κιόγκεν στο Μέγαρο Μουσικής


  • Please log in to reply
No replies to this topic

#1 Yo! Master

Yo! Master

    Tiefling Compatible

  • Members
  • 538 posts

Posted 06 March 2014 - 12:56

Κάτι που ενδεχομένως να νοιάζει τα άτομα του forum:

 

main_KYOGENpage.jpg?1392803487

 

main_kyogen-25.3.jpg?1392803487

 

 

Σε συνεργασία με το Japan Foundation και την Ιαπωνική Πρεσβεία.

 

Το 2001 η UNESCO ανακήρυξε τις μορφές τέχνης Kιόγκεν και Νο (γνωστές ως «Νογκάκου») Αριστουργήματα της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας.

 

Το Κιόγκεν (σε μετάφραση: «τρελά λόγια») έχει τις ρίζες του στην Ιαπωνία του 14ου αιώνα. Εξελίχθηκε παράλληλα με το θέατρο Νο, αλλά έχει κυρίως σατιρικό και κωμικό περιεχόμενο. Ήταν πολύ δημοφιλές στις τάξεις των Σαμουράι, τους οποίους μάλιστα σατίριζε. Στο θέατρο Κιόγκεν αποτυπώνεται η καθημερινή ζωή της Ιαπωνίας.

 

Με απλά κοστούμια και ελάχιστα σκηνικά μέσα, οι ηθοποιοί χρησιμοποιούν απλούς, καθημερινούς διαλόγους και η θεατρική έκφραση πηγάζει μέσα από έντονες κινήσεις και χειρονομίες.

 

Ο Θίασος Γιαμαμότο Κιόγκεν ιδρύθηκε από τον Yamamoto Tojiro (1836-1902). Τον διαδέχτηκε ο γιος του, Yamamoto Tojiro ΙΙ (1864-1935). Στις μέρες του χτίστηκε το Θέατρο Νο της οικογένειας, το Suginami Nohgaku-do. Το Θέατρο στέκει ακόμα μέχρι σήμερα έχοντας επιβιώσει από τον μεγάλο σεισμό του 1923 και από τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, και είναι ένα από τα παλιότερα θέατρα Νο που διατηρούνται ακόμη. Το Θέατρο είχε επισκεφτεί το 1932 και ο μεγάλος κωμικός Τσάρλι Τσάπλιν.

 

Με επικεφαλής τον Noritoshi Yamamoto, ο Θίασος παρουσιάζει στην Αθήνα τα έργα «Το σαλιγκάρι» και «Το Κάλεσμα».

 

Yamamoto Kyogen Company:
Noritoshi Yamamoto
Noritaka Yamamoto
Takashi Wakamatsu
Rintaro Yamamoto

 

 

Σχετικό link

 

Ημερομηνίες/ Ώρα έναρξης:
18,19 Μαρτίου 2014/20:30

 

Τιμές:
Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ: € 7
Πολύτεκνοι, 65+: € 12
Ζώνη Β: € 19
Ζώνη Α: € 30


----
I'm from Greece so i can say Tzimisce with ease.